Önereceğin PSU hangisi peki link var mı ? ben anlamam bu işlerden |
Ekran Kartı Önerisi ryzen 5 3600 için (4. sayfa)
-
-
hocam psu olarak 2 seçenek var.
1 geleceğe yönelik iyi bir psu alıp ömürlük kullanmak (2004 yılında yanlış duymadın 2004 yılında aldığım psu hala duruyor. gigabyte odin gt 800w göstergeli)
2 işini görecek bir 600w power.
corsair coolermaster highpower asus msi enermax bu markaların goldlarına bakabilirsin. epey. com dan fiyata göre sıralayıp görün. iyi forumlar.
-
Rx 6600 ideal. Psu iyi olsaydı Rtx 3060 12 gb derdim.
-
Sertifika olayı tam tersi aslında.
Şöyle açıklayayım; eğer psu 500w ise bilgisayara 500w sağlar ama o 500w’ı vermek için prizden ne kadar elektrik çeker? Ve de o 500w ne kadar stabil olarak verir?
Platinum ve Gold psu’lar genellikle %90 üzeri verimliliğe sahip olur.
Yani 500 w için prizden 500 / %90 = 555 w çeker.
Bronze psu’lar genelde %80 verimliliğe sahip olur. Bu da 500 / %80 = 625 w prizden güç çeker anlamına gelir.
Hali ile elektrik fiyatlarının oldukça arttığı bir dönemde yüksek verimlilikli bir psu bir kaç senede fazladan verdiğiniz parayı çıkartır. Ki psu’lar kasadaki en uzun ömürlü parçalar olduğu için fazladan verdiğiniz para uzun vadede sizi kar ettirir.
Bunun yanı sıra üst seviye psu’lar ek koruma önlemleri ile parçaları daha iyi korur.
O yüzden psu alırken mümkün olduğunca paradan kısmayıp alabildiğiniz en iyi psuyu almak daha mantıklı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bence yanlış biliyorsunuz hocam. 500w lık gold yüzde 90 verimlilikte 450w maksimim yük altında çalışır anlamına geliyor.
ben öyle biliyorum. bu değer platinyumdan gold silver bronze gibi aşağı doğru düşüyor.
-
-
aynen dediğiniz doğru. geri dönen wattlar azalıyor.
-
Rtx 3060 12 gb.bizzat ryzen 5 3600 ile kullanmıştım.sıfır problem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
peki kral ben rtx 2060 super ekran kartı alsam
monitör zaten en fazla 1920x1080 çözünürlük destekliyor. 60 hz özelliği var.
ben,m psu bu sana zahmet linke gir bi bak
benim param yok gerçekten. ULTRA AYARLARLA İŞİM YOK
sadece oyun oynayacağım hafta da en fazla 2 saat falan. Ağır işlemlerle işim yok. Bu beni idare etmez mi ?
-
Büyük ihtimalle idare edecektir. Tabii psu çok yorulmuş ve kapasitesini tam olarak veremeyecek durumda değilse. Onu kullanan kişi olarak siz daha iyi bilirsiniz.
Tabii bunu sistemin geri kalanını bilmeden yazıyorum. Ama intel i5 4560 işlemci, 2 adet ram, bir tane rtx 2060, 1 tane ssd, 1 tane hdd, 2 tane de fan ile sistem %90 yükte 384 Watt çekiyor olarak hesaplanıyor.
Aşağıdaki linkten kendi pc parçalarınızı girerek size kaç watt’lık bir psu lazım görebilirsiniz.
outervision.comPower Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVisionhttps://outervision.com/power-supply-calculator
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
BEN GİRDİM SİTEYE YAPAMADIM. SANA ZAHMET SEN HESAPLAYABİLİR MİSİN ?
EKRAN KARTI
MSİ RTX 2060 SUPER GAMİNG X 8 GB 256 BİT
ANAKART
MSI A520M-A PRO AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
İşlemci
AMD Ryzen™ 5 3600 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 35MB Cache AM4 İşlemci
İşlemci Soğutucu
Dark Freezer X120 Intel & AMD Uyumlu 120mm 4pin PWM Fanlı, 4x Isı Borusu, Direkt Kontak İşlemci Soğutucu
SDD
SEAGATE FIRECUDA 510 250GB 3200MB-1300MB/S M.2 2280 SSD ZP250GM3A001
HDD
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk
RAM
Kingston Fury Beast 8GB 3600MHZ DDR4 CL17 Ram 2 adet toplam 16 gb
PSU
AeroCool 550W 12cm Fanlı Aktif PFC Power Supply (AE-VP550)
KASA
DEEPCOOL CC560 SİYAH MID TOWER TEMPERED GLASS USB 3.0 ATX KASA × 1
Çok teşekkür ederim Kendimi övmek için demiyorum ama parçalara çok temiz bakıyorum. her ay temizliğini tozunu alıp yapıyorum. Şimdiye kadar toplasak 7 sene de 10 oyun oynamışım. Onun dışında online ders video film internet takıldım.
Tertemiz sapsağlam duruyor. İdare edecekse o zaman çok sevindim.
-
-
Çok teşekkür ederim İyi geldiğiniz konuya baktınız.
Peki ilerde Psu değiştirmek istediğimde bana tavsiye edeceğiniz bir PSU 600 wattlık markası var mı link atabilir misiniz ?
-
Mevcut PC’yi değiştirmeden (işlemci+ekran kartı) psu değiştirme ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.
İhtiyacınız olduğunda foruma yine danışırsınız. Ama Asus, Corsair, FSP, Seasonic yada be quite gibi iyi markaları tercih etmenizi öneririm
O günün şartlarında artık 500 watlık mı yoksa 800 wattlık mı lazım olur, ona da yine linkini verdiğim hesaplama sitelerinden bakarsınız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben bu sistemi yeni topladım tek eksik ekran kartı :) onu da 2 hafta içinde halledeceğim inşallah. Teşekkür ederim her şey için
-
iyi bi bütçen varsa rtx2080 yada 70 öneririm ama iyi bütçen yoksa hp gaming laptop yada ekran kartıl olarak gtx 1660 ti öneririm
-
AMD pişmanlık artık güzel yapamıyo bu işi
-
Gayet de güzel yapıyor.
-
beyfendi ben amd kullanıyodum 5 ay önceye kadar en son çıkanlardaydı örn minecraft öyle bir kasıyodu ki bide orta düzey ayarlardaydı ona rağmen kasıyodu ve 12999 tl almıştım ozm ekonemisiyle yani kısacasıyla hiç bir şekilde amd tavsiye etmem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X