Şimdi Ara

Ekran kartı model öğrenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
67.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim aldığım bilgisayarda 1 gb ekran kartı var diyerek aldım dxdiag dan baktığımda Ekranın altında Yaklaşık Top.Bellekte 2 gb geçik gösteriyo .Masaüstüne sağ tıklayıp ekran çözünürlüğü>gelişmiş ayarlar>Bağdaştırıcı da Toplam kullanılabilir grafik belleği 512 mgb diyor. Anlamadım Bende bişey hangisine bakıcam yoksa 2 side mi yanlış ben bu bilgisayarı ekran kartı 1 gb diye almıştım .. Başka öğrenme yolu varmı ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

bu programla sistemınizde ne var ne yok ogrenebılrsınız ..

ayrıca everest programıyla bakın ...

son olarakda gpu-z programını deneyebilirsiniz..

Orijinalden alıntı: nıggaa

http://www.tamindir.com/aida32/

bu programla sistemınizde ne var ne yok ogrenebılrsınız ..

ayrıca everest programıyla bakın ...

son olarakda gpu-z programını deneyebilirsiniz..

Herhangi bir program yüklemeden kesin olarak öğrenme imkanımız yokmu ?

ekran kartınız ramlerle ortak kullanıyorsa hafızayı değişim o yğzdendır ..sıstemınız nedır bılemıyorum net bişi o yüzden yazamadım .. ekran kartınızın aytıg yonetıcısınde adı yanı marka model yazıyordur konuya paylasın bakalım neymıs ..ben sıze kac gb oldugunuda soylerım o zaman ..

programları yüklemiyorsunuz ..sadece tıklayıp çalıştırıyorsunuz ..

ekran kartınız ramlerle ortak kullanıyorsa hafızayı değişim o yğzdendır ..sıstemınız nedır bılemıyorum net bişi o yüzden yazamadım .. ekran kartınızın aytıg yonetıcısınde adı yanı marka model yazıyordur konuya paylasın bakalım neymıs ..ben sıze kac gb oldugunuda soylerım o zaman ..

Bilgisayarda sorun olduğu için bugün tamirciye bırktım şu an aklımdada yok Ama ATI Marka bişey Series yazıyodu ama hatırlamıyorum .
    Sıfır ekran kartı önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha.srckmk

Başlat menüsündeki kutucuğa dxdiag yazıp ekran kısmından bakabilirsiniz...

Kardeş konuyu tam okumadın heralde ordan baktığımda 2 gb falan gösteriyo ama ben bunu 1 gb diye aldım ayrıca kasayı açıp baktığımdaysa 512 mgb diyo üstünde

anladım ..peki ..geçmiş olsun üsdat ..

Eyvallah kardeşim saolasın
    http://forum.donanimhaber.com/m_63313352/tm.htm Bu konudada sorunum var bi bakarsanız yardımcı olabilirsiniz belki ..

Orijinalden alıntı: arda.berke

quote:

Kardeş konuyu tam okumadın heralde ordan baktığımda 2 gb falan gösteriyo ama ben bunu 1 gb diye aldım ayrıca kasayı açıp baktığımdaysa 512 mgb diyo üstünde

Başlıkla konu biraz ters neyse... Senin ekran kartı paylaşımlıdır.O yüzden kullanılabilecekle Toplam bellekte farklılık vardır. Paylaşımlı ekranlarda ekran toplam belleğin bir kısmını kullanabilir o yüzden yani...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arda.berke

quote:

Başlıkla konu biraz ters neyse... Senin ekran kartı paylaşımlıdır.O yüzden kullanılabilecekle Toplam bellekte farklılık vardır. Paylaşımlı ekranlarda ekran toplam belleğin bir kısmını kullanabilir o yüzden yani...

Evet bende bugün öğrendim 512 diyor ama 1024 falan da diyor kağıdında .Sorun yok . Ben sürekli bilgisayarı tamircilere götürdüğüm için içinden alındımı falan dedim ama :)

• arkdaşlar rica etsem bu bilgisayarda net olarak kaç gb ekran kartı takılı olduğunu söyleyebilirmisiniz. yani donımsal olarak takılı olan ekran kartı hafızası.
     Ekran kartı model öğrenme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cetinkan -- 23 Haziran 2013; 13:25:27 >

Orijinalden alıntı: StoryLine

1 gb, 128 bit ekran kartına sahipsiniz hocam

şimdi bazı rivayetlere göre bu özellikte bi bilgisayarda 2gb ekran kartı takılı olduğu iddaa ediliyor. Toplam kullanılabilir Grafik Belleği = 2810 yazdığı için 2gb ekran kartı olduğu iddaa ediliyor. o zamn bunun tamamen yalnış olduğunu söyleyebilirmiyiz. yani kesin bilgisayara donanımsal olarak takılı olan ekran kartı 1024mb yani 1gb 'dır.

Orijinalden alıntı: StoryLine

Ekran kartının ramle ortak kullandığı hafızayı gösteriyor o, aslında oda geçerli ama ekran kartı donanımsal olarak 1gb

t.ederm hocam . ben donanmsal olarak kaç gb olduğunu öğrenmek istiyordm . 2810'un 1786'sını ram'dan aldığını tahmin edebilmiştm .
  • Arkadaslar daha once ındırmıs oldugum ekran kartı driverini silmemiştim lazım olur diye format attıktan sonra yüklerken bu hatayı verdı ne olabilir acaba bilen var mı yada ekran kartı driverını soyleye bilecek var mı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.