yi günler benim emektar laptop acer 5920 akşamdan beri 2 defa 4bit renk ve 640*480 çözünürlüğe dönerek ekran kartını yoksaydı. ikisinde de durduk yerde gitti ve kod 43 hatası verdi.ilkinde içini açıp kartı çıkarıp taktım ve sistem geri yükleme yaptım.kendine geldi.2.sefer olunca kart gidiyor dedim ama bi umut diye tekrar açtım içini fakat hiç işe yaramadı. sistem geri yükleme de işe yaramadı.sürücüleri yükledim kaldırdım falan hiçbiri işe yaramadı.güvenli kipte falan da denedim.en sonunda artık bari buna uygun 2.el bi ekran kartı bakayım diye tekrar başlattım.(güvenli modda net olmadığından)bir anda görüntü tekrar eskisi gibi oldu.şimdi merak ettiğim sorun donanımsal mı yazılımsal mı? önceden laptobun ekran kartı bir defa yanmıştı ve o zaman hiç görüntü gelmiyordu.bundaysa 4bit ve 640*480 geliyor yani onbord karta geçiyor hata verince. ısınma falan derseniz kart zaten fazla ısınıyor fakat dota oynarken falan değil de film izlerken dizi izlerken gidiyor.60-70derecede geziyor.sıcaklıkla ilgili olduğunu sanmıyorum. konuyu dün ekran kartı bölümüne açtım fakat hiç cvplayan çıkmadı belki bilen biri olur da cevaplar diye buraya tekrar yazıyorum.bu arada dünden beri 2defa daha oldu kendiliğinden gelip gidiyor fakat ikisinde de gomla beraber firefox açınca gitti.şu an saçma sapan bir görüntü var ekranda(.ekran kartım 8600gs)
ekran kartının driverinin tam güncel olup olmadığını bir kontrol et.sonra güzelce bir fanlarını vs. temizle.yine aynı hatayı veriyorsa sorun bilgisayarının ekran kartına gelen güç eksikliğindendir. güç kaynağında bir yetmezlik veya arıza söz konusu ise ekranın düşük çözünürlükte çalışacaktır,bu yüzden pixel düşmüş olabilir.hiçbir şey fayda etmezse bir teknik servisin yolunu tutman gerekiyor. ama sorunun donanımsal.yazılımla herhangi bir alakası yok.
şuanda tekrar düzeldi.hocam laptop yani güç kaynağıyla ilgili birşey yapma şansımm yok.bende donanımsal olduğuna ikna oldum artık.yazılımla ilgili yaplıacak başka birşey kalmadı çünkü