Bir süre önce oyun oynarken bir anda ekran parlak siyah hale geldi, biraz bekleyeyim belki düzelir dedim fakat 5-10 dakika beklediğim halde boşuna beklediğimi fark ettim. Bilgisayarı kapatıp gene açtım fakat hala parlak siyah ekran çıkıyordu ve kısa bir süre bekledikten sonra parlaklık gidiyor ve ardından gene parlıyordu.
Birkaç tane çözüm yolu denedikten sonra güvenli modtan aygıt yöneticisine girerek ekran kartının sürücüsünü kaldırdım ancak o zaman açıldı bilgisayar.
Daha sonra ekran kartının driverini tekrardan yükleyeyim diyince de aygıt yöneticisinde "Diğer Aygıtlar" da 'Video Denetleyicisi (VGA Uyumlu)' diye sorunlu bir sürücü vardı. Onu güncellerken, driveri indirdikten yüklemeye çalışırken hata verdi.
Ayrıca monitörün kablosu ekran kartına bağlı ve ekran kartının fanı çalışıyor fakat dxdiag da ekran kartıyla ilgili yerlerde "YOK" yazıyor.
Herhangi bir önerisi olan var mı? Veyahut düzeltilecek gibi değil, yeni bir ekran kartı mı lazım?
DDU ile güvenli modda ekran kartına ait tüm verileri silin. Daha sonra güncel sürücüyü normal modda( silme işleminden sonra güvenli moddan çıkın yani ) yüklemeyi deneyin.
Aynısını yaptım fakat driveri yüklerken "Kurulmayan" diye bir hatayla karşılaştım;
Edit: Driveri en son sürüm indirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KralDerT -- 26 Ocak 2018; 23:19:11 >
KralDerT
kullanıcısına yanıt
DDU ile tekrardan silin bilgisayarı yeniden başlatın. Ancak bu defa sürücüyü güvenli modda yüklemeyi deneyin. O da olmazsa eski sürüm sürücülerden birini (aklınızda kalan çalıştığı zamana ait bir sürücü olabilir ) indirip kurmayı deneyin.
Maalesef onlarda işe yaramadı. Fakat yabancı forumda araştırırken aynı sorunu yaşayan birinin konusunu buldum. Ve o sorununu regeditten Nvidia ile ilgili her şeyi silmiş. Ben de silersem düzeleceğini düşünüyorum fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum, ayrıca o da DDU'yu birkaç defa kullanmış...
Kısa yoldan regedit kayıtlarının silineceği bir program ya da yol biliyor musunuz??
KralDerT
kullanıcısına yanıt
Size verdiğim linkte kayıt defterindeki ayarlarda mevcut. Ancak ben program ve dosya silerken Revo Uninstaller Pro kullanıyorum. Ayarlardan tüm kalıntıları seç işaretli. Gerekli ayarlamalar ile silinen dosya ve programların kalıntıları otomatik olarak tarayıp işaretliyor ve silmemi kolaylaştırıyor. Ancak bazı kayıt defteri ayarlarını elle silmek gerekiyor. Onun içinde sildiğim programı kayıt defteri açıp ctrl+f ile aratıyorum.F3 ile de her silme işleminden sonra aramayı devam ettiriyorum. Ne bulursam siliyorum. F3 ile aramaya devam ederken kalıntı bulunmadığı yazarsa tamamdır.
Kullanmak ve uygulamak isterseniz özelden yazın gerekli linkleri ve ayarlamaları ordan anlatırım.