Nviada geforce 7100gs kullanıyorum.Fan nasıl olduysa altındaki çıkıntılara sürtmeye başlamış.Bu yüzden hem gıcık bir ses çıkıyor hem de yavaş dönüyor.Akşamda 3-4 saat açık tutmam gerekiyordu.Sizce ekran kartı dayanabilir mi? Yoksa direk teknik servis yolunu mu tutayım?
Görmeden birşey söylemek zor , fan kanatları zarar görebilir (sürtme yüzünden) , 3-4 saat kullanmak zorunda kalırsan kullanabilirsin , daha sonra fanın durumuna göre yeni bir fan alıp takarsın yada teknik servise yollarsın. (Fan görevini yerine getiremediğinden dolayı ekran kartını verimli soğutamaz , bu yüzden ekranda donmalar ve benzeri olaylar olabilir , kasanın içini diğer fanlarla serin tutmaya çalış ve bilgisayarı yalnız bırakma (download işlemi vb. şeyler yapıyorsan) ) Her ihtimale karşı.
Aynı problem bendede var kartı aldığım yere götürdüm. 1 hafta önce kartı garantiye gönderdiler, dün sağlam herhangi bir problem yok diye bana geri göndermişler tahminim kartı anakarta uzay montajında takıyolar çünkü kasa yatıkken herhangi bir problem yok ama ben kasayı kaldırnca fan tekrar sürtmeye başlıyor içerden korkunç bir ses geliyor bugün kartı tekrar mavi bilgisayara götürecem. bakalım bu arada kartım HD 3870X2 uygun soğutucu bulabilsem değiştirecem fakat soğutucuda bulamadım bu ses beni çıldırttı.