Şimdi Ara

Ekran kartı driver'ını yükleyince monitörün gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el olarak aldığım sistemde anlamlandıramadığım bir problem var. Sistemi almadan 1 gün önce uzaktan bağlantı yapıp ram,gpu,işlemci testini yaptım. sistem bilgilerinden parçaları kontrol ettim ve parçalar olması gerektiği gibiydi. alışverişi yapmaya karar verdim. bilgisayarı aldım, fişi taktım kullanmaya başladım. opera filan yükledim, steam, epic filan yükledim. sonra baktım ekran kartı güncel değil, amd'nin sitesine girip güncellemek istedim. yükledim ve kurdum. ne olduysa sonrasında oldu. bilgisayar 5-10 dakikada bir sorun çıkarmaya başladı. başıma gelen şey de şu;
    ne işlemciyi ne de gpuyu kastırmadan bile bir anda monitör gidiyor. monitörün ışığı bilgisayar açık değilken nasıl yanıp sönüyorsa aynı şekilde oluyor. kasa takılı kalıyor gibi çalışıyor, ne klavyede ne mouse da herhangi bir tepki olmuyor ama ışıkları yanıyor. res atmadan sistem kendine gelmiyor. kafayı yemek üzereyim.

yaptıklarımı söyleyeyim,
    win7 kurdum,win10 kurdum.
    driver'ları sitesinden kurdum win7 için olmadı. win10 için driver otomatik kuruyor sonra ekran kartının driver'ını amd'den kuruyorum. olay tamamen gpu driver'ından sonra boka sarıyor. onu kurmadan evvel 2-3 saat açık bıraktım bilgisayarı kapanmadı.

bu arada format attıktan sonra yaptıklarımı teker teker yazayım;
    1-format(win 7 64 bit-win10 64bit)
    2-lan driver kurulumu(asus sitesinden)
    3-chipset kurulumu(asus sitesinden)
    4-opera indirme ve kurma
    5-audio driver kurulumu(asus sitesinden)
    6-steam indirme, kurma ve cs'yi indirmeye bırakma
    7-amd'nin sitesinden ekran kartı driver kurulumu

ne oluyosa buradan sonra oluyor. birden ekran gidiyor ve monitörün ışığı yanıp sönmeye başlıyor.

sistemim de aşağıdaki gibidir;
    anakart: asus m5a97 r2.0
    işlemci: amd fx6300
    ekran kartı: sapphire rx 590 nitro 8gb
    ram: hyperx 1600mhz 8x2 gb ddr3 ram (biri siyah,biri mavi renk ve 1-3,2-4 şeklinde takılıyor)
    monitör: Samsung 21,5" S22C150N full hd monitör(vga olduğu için dönüştürücü kullanıyorum)
    güç kaynağı: markasını hatırlayamadığım 600w güç kaynağı

yardım edin lütfen.

• buyuk ıhtımal gpu da kucuk ıhtımal gpu vram de sorun var.ekran kartını sok baska pc dene.
    aynı seyı yapacaktır..

sonra soguk lehım uygulaması(buyuk ıhtımal)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething kullanıcısına yanıt
    peki tam olarak ne zaman olmuş olabilir bu hocam? bilgisayarı test yapar yapmaz ertesi gün aldırdım arkadaşıma. bir gün önce furmark ile bi 8-10 dakika 70 derecelerde zorladım. onla alakalı olabilir mi?
  • unluckybastard U kullanıcısına yanıt
    bılemeyız.furmark drıver guncel degılken yaptıysan

ekran kartı veya baska parcada tamır vasra hesap sorulabılır.

ama drıver yuklu hıc bı parçada tamır yoksa sende olmadığını kanıtlayamazsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Sanırım driver le gelen bazı özellikler açılınca ekran kartı gidiyor, eski driver yükleyip dene bakalım aynı şey olacakmı.
  • kazuya58 kullanıcısına yanıt
    hocam son sürümü denedim, ondan önceki sürümü de denedim geçen ay çıkan. ama ikisinde de aynı problem devam etti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı driver yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son birkaç versiyon hemen hemen aynıdır, dahada eski versiyonları denemeni tavsiye ederim, kartın çıkış tarihine yakın sürücüleri.
    Sizin test ettiğiniz esnada kartın sürücüsü yüklü ve sistem sorunsuz ise eski sürücü yüzünden olma ihtimali yüksek. Güncelleme ile arızası ortaya çıkmış.

probleminize gelirsek;
    gpu problemin var gibi görünüyor. Kartı iade etme gibi bir şansın varsa iadet etmelisin. İade edemezsen ve eski sürücüde çalışırsa böyle kullanacaksın artık.
    Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 2 Mayıs 2020; 0:20:26 >
  • kazuya58 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. garantisi var ama önce aldığım adamla bi tamirciye götürüp mevzuyu anlamaya çalışacağız.
  • sorun güncel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.