Şimdi Ara

EKRAN KARTI DEVRESİ KIRILDI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar .bugunlerde bi ram su soğutucu aldım.bunu takarken ekran kartının arkasına çarptı ve 2 tane ufak tefek devreyi kırdı. xfx 8800 gts xxx ekran kartı bu.neyse bende açtım bilgisayarı hiç bişey yok. oyun felan oynadım. ama bi sorun çıkarmadı.o devreleri bulmak zaten ölümdür ki nasıl monte edicem bilmiyorum. ne yapayım?

• devre dediğin, devre elemanlarından oluşur, bu elemanlar da kart (pcb) , üzerindeki direnç , kondansatör, regülatörler, chiplerdir. resmini çekip göstermeden yorum yapamayız. Kırdı dediğin, tamamen yerinden mi kopardı o devre elemanlarını yoksa bir kısmını ufaladı mı? Bulgur tanesi büyüklüğünde olan, iki uçlu elemanlar ya diyottur ya direnç, diyot olanlarının dış korumasına çarptırmış sıyırmış olabilirsin belki, ya da direncin, makro çekim özelliği olan bir makinan (dslr tip) varsa, lale resmine iki kere bas, süper makro modunda bir resmini çek koy buraya, en sağlıklı yorumu o şekilde yapabiliriz,
  • kusura bakma isimlerini bilmiyorum. ama dediğim şey diyotlar.çarpınca 1 tanesi kırıldı. diğeri koptu.bu akşam bi foto çekip göndereceğim.
  • akşam bir bakalım
  • devreler okadar kolay çıkıp kırılmaz ya zoru başarmışsın valla. Belkide jumper filan olabilir akşam bakalım resmine
  • yaw kopuklara işaret koysaydınya neyse biri D50 ile C533 mü.
  • işaretledim. bide kırılan parçanın başka bir yerde olanıda işaretledim

EKRAN KARTI DEVRESİ KIRILDI.
  • onu nasıl becerdin öle çıkıntı olsa neyse diyecem var mıydı çıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardus34 -- 12 Mart 2008; 23:45:35 >
  • d50 diyot üç ayaklı muhtemelen diot yoksa q ile tr olsaydı başlardı c533 ü araman veya aynı karttan bulup ölçmek lazım ona göre takılır sen yinede iyibir usta bul veya teknik sevisle görüş kartta şu sorun yoksa fazla bir şey tutmaz bana sorusan problem yoksa kullan gitsin seneye eskir zaten
  • bu d50 ile c533 alacağım bir yer varmı?
  • Bunların tamiriyle uğraşan yerler hariç bulamazsın o parçaları. Üstelik o rakam sembolik. Adamların devre şemasında yazıyordur onun karşılığının tam ne olduğu. Kartın şu anda çalışıyor değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahosa

bu d50 ile c533 alacağım bir yer varmı?

D50 C533 parça değil galiba parçanın adresi gibi bişey. aynı karttan bulup elektronikçilere götürmen lazım ki parça neymiş tespit edilsin yerine eşdeğeri lehimlensin.
  • şu anda zaten elimde sli yapmak için bekleyen aynı karttan var.dediğin gibi götüreyim bakalım adam ne diyecek.
  • eğer öyleyse ölçüm yapıp net cevap verebilir deneyimli bir elektronikçi, c ile belirtilen kondansatör, d ile belirtilen diyot olabilir, c yazan parça bir rezonans devresinin parçası olabileceğinden, osiloskop da kullanmak gerekebilir bu tesbitte.
  • o kartın bir yerden devre şemasını bulabilirsen bul o parçaların hangi kodda olduğunu öğren(kendin lehimlemeye kalkma sakın ısıdan çevresindeki elemanları da yakarsın başına daha büyük bela açılır)bu işi yapan biri varsa git götür ona.O da olmazsa garantisi varsa garantiye ver,her ne kadar biz bunu almayız deseler de denemekte fayda var.
  • ZATEN GARANTİ YOK.YURTDIŞINDAN ALDIM.Bİ BAKTIRAYIM AMA Bİ PROBLEM YOK ŞİMDİLİK.
  • Senin iş parça arttıran ustanın işine dönmüş Kartın hala çalışması çok enteresan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.