Şimdi Ara

Ekran kartı çözülemeyen problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Şimdi sorunum %90 ekran kartında %10 farklı bir parçada.

    Pc açılınca olup olmadık zamanlarda ekran gidiyor. No signal geliyor, restart atmadan kendine gelmiyor. Bunu bazen arka arkaya yapıyor bazen 1 gün yapmıyor.

    Bunu bazen yaparken hiç bir problem yok bir iki kez ekran kartı fanlar full çalışıp kapanıyor.

    Olay görüntüleyecisinde bu zamana kadar nvmdlg ve volmgr hatalarını aldım. nvmdlg sayısı çoğunlukta. ekran kartı sürücüsü çöküyor kendine gelemiyormuş.

    Kartın sıcaklığında problem yok maks 65 derece.

    Masaüstünde de kapanıyor oyunda da kapanıyor bir standart yok.

    Stres testlerinden geçiyor.

    Anakart slotunda problem olabilir dedim. Slot değiştirdim bir süre yapmadı 1 hafta falan geçti tekrar başladı.

    İşlemci ekran kartından açıyorum problem yok, gelip gitme yaşanmıyor.

    İşe yaramayan şeyleri yazıyorum;

    Driver güncelleme.
    Eski driver kullanma.
    Windows güncelleme.
    Bios güncelleme.
    Temiz kurulum.
    Ram testi başarıyla geçti ramler problemli değil.
    Nette gördüm kartı yavaşlattım yine çözülmedi problem.
    Netteki çoğu şeyi denedim ama yok.

    Termal macun yenileme yapmadım. ekran kartının garantisi var ama ekran kartsız kalmak istemiyorum askere gidene kadar beklesem ya da çözebilsem iyi bir iki ay. zaten tam dnemeyecekler oldu diye gönderecekler ama olmayacak çünkü kart kafasına göre davranıyor.

    Pc özellikleri
    g4600
    2x4gb 2400mhz kingston hyperx
    msi b250m mortar
    gigabyte g1 gaming 1050ti 4gb
    james donkey 27" 144hz (artık ne alakaysa bunu da yazayım)
    highpower 550w 80plus bronze psu

    evet arkadaşlar daha önce başına gelen duyan bilen varsa anlatırsa çok makbule geçer.dediğim gibi kartın zorlanmasıyla alakalı bir durum değil a saat stres testinde kalıp masaüstünde durduk yere hatta biosta bile görüntü gidiyor.

    en azından gigabyte servisi falan nasıldır kolay çözülür mü yorumları alırsam sevinirim.

    şimdiden teşekkürler.

    not: bu olay birden olmaya başladı durduk yere ve arkası kesilmedi.







  • Öncelikle kasa ici bir foto alalim, kac tane fan var kasada? kasani önünden iceri hava girebiliyor mu? bunlari niye soruyorum forumdan birinin benzer bir sorunu vardi hatta kasanin onundeki cami kaldirinca problemi cozuldu, ayrica vga dönüstürücü kullaniyordu. Belki monitörden de olabilir.. aklima gelen ekrankartini cikarip hd630 yani onboard bir test yapman ayni sekilde kapanma olacak mi bakalim? olmazsa ekrankarti supheli oluyor. ona gore tekrar bakariz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    havalandırmada sıkıntı yok önde 2 fan içeri alıyor yanda bir fan içeri hava veriyor ekran kartının üstüne arkada çıkış fanı var. yukaarıda bir fan var içeri ekran kartının arka plakasına hava veriyor.

    dönüştürücü kullanmıyorum hdmi 2.0 kablo direkt hdmi'a bağlı.

    onboard test ettim kapanma yaşamadı bunu yazmıştım.

    güç kaynaklı bir sorun olabileceği yazıyodu. şu an monitörü ayrı prize kasayı ayrı prize taktım kapanma yaşanmadı priz çoklayıcıda problem olabilir belki şu an test ediyorum.

    bu sırada tabi çözüm önerileri vb şeylere açığım bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim.
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    islemci ekrankarti yazinca gözümden kacmis. Ama dogru aslinda :) gtx 1050ti icin pci ex den kablo falan takmiyorsunuz sanirim, psu ile alakali olacagini sanmiyorum, anakart olabilir, ekrankartindan olabilir. ekrankartini baska bir pc de deneyerek sorun anlasilabilir aslinda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    kablo yakılıyor hocam az önce yine üst üste kapanma yaşandı oyun sırasında. yani farklı priz ve priz çoklayıcı da çözüm değilmiş. anakart olacağını sanmıyorum çünkü iki farklı port aynı anda bozulmuş olması pek mümkün değil. ya ekran kartı problemi ya da psu gibi gözüküyor.

    kısacası yardıma ihtiyaç var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr_2010

    kablo yakılıyor hocam az önce yine üst üste kapanma yaşandı oyun sırasında. yani farklı priz ve priz çoklayıcı da çözüm değilmiş. anakart olacağını sanmıyorum çünkü iki farklı port aynı anda bozulmuş olması pek mümkün değil. ya ekran kartı problemi ya da psu gibi gözüküyor.

    kısacası yardıma ihtiyaç var.
    Sorunların nedeni PSU.
    PSU bozuk olabilir,bozulmuş olabilir...
  • Hocam bana nedense o kart gidici gibi geldi. Çünkü kartın bozulma olayı birden gerçekleşmez bir geçmişi vardır süreçle bozulur. İlerde driver desteğini tamamen kesmeye başlayabilir, win logosundan sonra masaüstünü göremeyebilirsiniz "VGA NO SIGNAL" der ve kapanır. Süreç ilerledikçe ekranda çizgiler oluşmaya başlar veya aldığınız mavi ekranlar sıklaşabilir. Sanırım gpu altındaki lehimler veya pcb üzerindeki bazı devreler artık iletkenliğini kaybetmeye başlıyor. GPU'nun altındakiler ise ona sizin yapabileceğiniz bişey yok, REBALLING yöntemi ile zayıflamış ve kopmuş ayaklar düzeltilir ama biraz masraflıdır. Diğer pcb üzerindeki devrelerdense eğer oksitlenme yapmış olabilir, tavsiyem ilk önce tinerle ve bir diş fırçasıyla güzelce önlü arkalı temizlemeniz.

    Ben bu şekilde git gide bozulan ve sonunda driver desteğini kesen, çizgi sorunu veren ekran kartımı fırınlama tekniği ile kurtarmıştım 2 yıl idare etmişti performanslı olarak. Çünkü 250 tl gibi fahiş bir fiyat istemişlerdi reballing işlemine.




  • HackAv kullanıcısına yanıt
    hocam nette araştırdım sorun genellikle güç kaynaklı diye yorumlar girilmiş bir iki kişi ekran kartına takılan kablonun düzgün oturmadığını ve tak çıkar yapıp tam oturtularak sorunu aştığını söylemişti.

    ben de tak çıkar yaptım iyice oturttu. 5-6 saat kullandım kapanma yaşanmadı. bilgisayar sök tak işlerinde yeni değilim ne nasıl yapılır bilirim yani öncesinde de eksik oturtmuş olmam pek mantıklı gelmedi ama deneme yanılma ilerliyoruz. ikinci yöneleceğim konu psu olacak hem ileriye dönük hem de bugünü kurtaracak bir psu alırım tekrarlarsa ki nette çoğunluk psu kaynaklı olduğunu belirtmiş.
  • Kubycane kullanıcısına yanıt
    hocam dediğiniz doğru olabilir ama bu kart alınalı neredeyse 1 yıl olacak ve bunun 3-4 ayı hiç kullanılmadı. yani bu kadar çabuk bozulacak bir şey değildir bu zaten garantisi var yaptığım işlem üstüne psu değişimi de sonuç getirmezse garantiye gidecek her türlü.
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi araştırdım da "volmgr" hatası sanırım sistemle alakalı bir sorun yani işletim sistemiyle alakalı. Başka bir iso kalıbıyla format atıp denediniz mi?

    Aklıma bir de şu geldi şimdi : Sistemin kurulu olduğu HDD'nizde bad sector olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Belki sistem dosyalarının olduğu bir yere denk gelmiştir varsa eğer. Bu nedenle de bazen çalışıp bazen çalışmıyordur . Sonuçta ekran kartının driverını kurunca bu system klasörlerinin içine gidiyor, bazen okumuyordur bu sorun geliyordur. 1 Sn bile geç okuması sanırım driver desteğini kesmeye yeter mavi ekran vermesi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubycane -- 12 Ocak 2019; 23:53:49 >
  • https://www.gezginler.net/indir/hd-tune.html >> Buradaki "HD Tune" adlı programı indirip kurun hocam.

    Daha sonra programı açtıktan sonra "Eror Scan" sekmesine gelip sağ taraftan "Quick scan" tikini işaretlemeden "Start" diyerek yavaş bir tarama yapabilir misiniz? Oradaki tüm kutucukların yeşil renkte olması gerek, kırmızı yerler bad sector. Fakat tarama yaparken bir yerde fazla bekleyip beklemediğini de kontrol edin daha sonrasında takıldığı yer yeşil olsa bile.

    Eğer bu taramada yukarıdaki şeylerden birine rast gelmeyip taramayı geçerseniz son olarak farklı bir iso kalıbıyla format atmayı dener misiniz?

    İso kalıbı olarak da gene forumdan "Mühendis Murat" adlı hocamda el değmemiş hiç bir güncellemesi yapılmamış tertemiz bir "win 7 home premium 64 bit" iso kalıbı linki var. 2 haftadır kullanıyorum gayet memnunum hem gereksiz hizmetler de yok. Yaklaşıık 1.5gb güncellemesi var el değmediği için. Dilerseniz iso kalıbını indirip format flashı hazırlama kısmına kadar da yardımcı olurum. Böylece sorunu küçükten büyüğe doğru giderek denersiniz en azından direkt power değiştirmek, ekran kartından şüphelenmek sonraya kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubycane -- 13 Ocak 2019; 0:10:45 >




  • Aklıma şöyle de bişey geldi ki hocam, yukardaki tüm olayların ana sebebi psu olabilir yani psu> Hard diski, Hard disk > sistem dosyalarını bozuyordur. Bunu da nasıl anlayabiliriz:

    1) İlk seçeneğimiz olan hdd bad sector taraması,sorun çıkarsa HDD, Psu nedeniyle etkilenmiş "Bad sector" ler meydana gelmiştir veya gelmese bile sistem dosyalarını bozuyordur.

    2) Farklı bir iso ile format. (Aynı iso ile de format atmamız tezimizi çürütmez bu durumda fakat en azından kafamızdaki bu şüphe de gider).

    Tüm bunlardan sonra atıyorum 1 hafta sorun çıkmaz ise, 1 haftadan sonra gene başlıyorsa; İşte o zaman psu hdd'yi gene tokatlamaya başlamıştır haliyle psikolojisi bozulan hdd'de sigara molası veriyordur. BİR SONRAKİ AŞAMA'nın PSU değiştirmek olduğu artık kesinlik kazanmıştır.
  • Kubycane kullanıcısına yanıt
    hocam tekrar merhaba tak sök işlemi de işe yaramamış bir kez daha hata verdi bilgisayar. driver yine çalışmayı kesti. ssd taramasını yapıyorum dediğiniz gibi bakalım ne çıkacak sonu. temiz kurulum yaptım iso dosyası zaten win 10 orijinal kendi sitesinden yüklenmiş şekilde yaptım sonuç değişmedi. indirilmiş iso bozuktur diye hali hazırda başka pcye kurulmuş çalışan problemsiz isonun olduğu flash bellek ile de kurdum sonuç aynı.

    bu arada siyah ekran geliyor demiştim. olay görüntüleyicisinden hatayı bulmuştum. benim düşüncem ekran kartı hiç bir şekilde görüntü iletemiyordu. ancak sonrasında timeout detection ve tdr delay ayarlarını değiştirdim. ve artık mavi ekran vermeye başladı. driver gitti diye mavi ekran verdi. yani bir şekilde görüntü verebildi.

    yani yazılımsal bir durum olsa dediğiniz gibi bad sector bunun sebebi olabilir çünkü temiz kurulumlar falan mutlaka işe yarardı. psu dbozuk desek ssd'Yi bozmuş olabilir mi olabilir. ekran kartı bozuk olsa direkt stres testlerinden nasıl geçiyor bu alet. ya da elektriksel bir problem sürücüyü nasıl göçertebilir.

    ama bir iki ipucu da fanların %100 çalışması bu da psu'ya yönlendiriyor. ekran kartı olsa garantisi var diyeceğim.

    bu arada dediğiniz testi yaparken ssd çok ısındı uyarısı verdi windows sandisk marka 56 dereceyi gördü. acaba bu ssd çok ısınıyor ve o sırada bir okuma problemi mi yaşanıyor?




  • Hocam aynı sorunlar bende de vardı hatta PC açılmıyordu reset atınca açılıyordu ama oyunda falan sorum yok pc açılırken işte no sigmal geliyo Res atınca düzeliyor. 2 gün önce bi dondun donuş o donuş ekran renkleri falan kaydı resten sonra driver görmüyor code 43 hatası aygıt yöneticinde gtx 770 durduruldu yazıyo. Karttan görüntü alıyorum ama driver görmediği ve kart durdurulduğu için görüntü kaymış biraz renkler. Neyse kart gitti heralde diye düşündüm benim yeni kart aldım bakalım aynı sorunlar olacak mı Nvidia veya intel onbpard ikisinin driverından şüpheleniyordum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saat hızları normal mi yükseltilmiş mi?
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela ben sisteme format attığımda ekran kartının fanları driver kurana kadar hep dediğiniz gibi yüksek fan devirlerinde dönüyor. DRIIVER desteğini kestiğinden bence bu fan devirlerinin yüksek çalışması.

    2Yöntemi denedik bad sector bulamadık + işletim sisteminde sorun bulamadık. Fakat ssd'nin o derecelerde çalışması garip geldi, daha doğrusu onu o derecelere çıkartan ve bazen düzenli voltaj veremeyen psu mu? Ya da SDD'nin okuma hatası olmadığını driver kesmediğini farzedelim, direkt 12v+ kanalından dengesiz voltajlar vererek kartı etkiliyor olabilir mi ki acaba.

    Yeni seçenekler :
    1) Farklı bir kart temin edebilirseniz emaneten vs. diyeceğim ama yukarda "Anakart slotu" nu değiştirdikten 1 hafta sonra gene aynı hatayı aldım demişsiniz, yani deneme yanılma süresi uzun olacak.Kİ sorun olmasa bile bu da ekran kartınızın problemli olduğu olasılığını %100 yapmaz. Haliyle farklı saat hızları ve enerji çekimi kullanacaklar.
    2) Farklı bir psu ile sistemi deneme yanılma olarak test etmek en garantisi olur hatta bu seçeneği üste alıp 1. olarak deneyebilirsiniz

    Bilemedim hocam çok karmaşık, böyle sorunun neyde olduğu belli olmayan hatta belkide zincirleme bir hata olduğunu düşündüğüm durumlarda Allah'a dua ederim ne olur şu bozulmuş olsun ama neyin bozulduğunu bileyim diye. Dediğim gibi biraz sabırlı olmak gerek hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubycane -- 13 Ocak 2019; 17:7:34 >




  • Aynı dert bende de var. 250 w Psu vardı yetmediğini düşünüp 500 w 80+ aldım ama nafile. Garantisi varsa direk yolla bence.
  • evet yeni bir psu aldım biraz sonra takacağım. zaten ileriye dönük bir psu, sistem yenilirken her şekilde değiştirecektim şimdiden değiştirmem problem olmadı bozukluk farklı yerde olsa dahi kullanmaya devam ederim.

    bu arada ilk mesajda 550 demişim benim psu 500w yanlış yazmışım.

    https://www.hepsiburada.com/high-power-500w-80-bronze-kirmizi-fanli-guc-kaynagi-hpe-500br-a12s-p-HBV0000071XJO
    linkteki psu'dan

    https://www.hepsiburada.com/thermaltake-smart-700w-80-12cm-rgb-led-fanli-psu-ps-spr-0700nhsawe-1-p-HBV000009DRPI
    bu psu'ya geçiş yapıyorum.

    sök çıkar yaparken her bir parçayı temizleyip kontrol edip tekrar takacağım bakalım sonuç neler olacak.




  • YasiKa kullanıcısına yanıt
    saat hızları yükseltilmiş. saat hızlarını manuel olarak normale ve normalin altına düşürdüm ancak yine aynı olayı yaşadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr_2010

    saat hızları yükseltilmiş. saat hızlarını manuel olarak normale ve normalin altına düşürdüm ancak yine aynı olayı yaşadım.
    saat hızları yükseltilmiş ekran kartları bozuluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.