Şimdi Ara

Ekran kartı çözülemeyen problem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • YasiKa kullanıcısına yanıt
    hocam tam anlayamadım ama bu fabrika çıkışlı oc yapılmış kaldı ki bu zamana kadar aldığım tüm ekran kartları fabrika çıkışlı oc yapılmış kartlar hiç biri bozulmadı. (aldığım tek nvidia kart bu kalanlar amd rx580 rx380 güncel kullandığım kartlar) ki bu kartlara kendim de oc yaptım ve hala çalışıyorlar.

    neyse yeni psu'yu taktım bakalım neler olacak. test aşamasındayız şu an.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr_2010

    hocam tam anlayamadım ama bu fabrika çıkışlı oc yapılmış kaldı ki bu zamana kadar aldığım tüm ekran kartları fabrika çıkışlı oc yapılmış kartlar hiç biri bozulmadı. (aldığım tek nvidia kart bu kalanlar amd rx580 rx380 güncel kullandığım kartlar) ki bu kartlara kendim de oc yaptım ve hala çalışıyorlar.

    neyse yeni psu'yu taktım bakalım neler olacak. test aşamasındayız şu an.
    Fabrika çıkışlı overclocklanmış tüm ekran kartları bozlucak diye bir kural yok malesef
  • ekran kartını montajlarken kartı bi tarafa doğru yaslayarak vidalayın.

    yani slotu ortalamayın bi tarafa doğru esnetirken vidalayıp denermisiniz ?

    - kartın ek güç girişi varmı ? yok ise daha kısa bir hdmi kablosu ile denermisiniz ?

    - kartın garantisi varmı ? yok ise kart üzerinde gözle görülür oksitlenme, lehimlerde kararma varmı ?
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    her türlü yaslama yaparak denemiştim çare olmadı. daha önce söylediğim gibi iki farklı slotta da aynı durum yaşandı.

    6 pin ek güç girişi var. farklı tür ve uzunluktaki hdmi kablolar ile denedim çare olmadı.

    kartın garantisi var kart yeni gayet görebildiğim kadarıyla eskime paslanma vb durum yok.

    yeni psu ile tüm akşam oynadım kapanma yaşanmadı. bakalım önümüzdeki günlerde de teste devam. burayı güncellerim.
  • Merhaba,
    Deneyimlerime göre ekran kartının elektrik beslemesinde sorun var. Garantisi bitmedi ise hemen garantili olarak servise verin. Büyük olasılık ile yeni ekran kartı için rapor yazılacaktır.
    Benzer bir sorunda önce ekran kararıyordu fakat 3-5 sn. kadar TS üzerinden iletişime devam edilebiliyordu. Yani ekran kararması ve sistemin kapanması arasında bir süre vardı.
    Tüm bileşenler yedekleri ile değişti. Yedek ekran kartı takınca sorun ortadan kalktı.
    Kart Asus servise verildi ve 4 gün içinde iade raporu alındı.

    Sorun budur demiyorum. Sadece örneklemedir.
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Umarım güç kaynağındandır. Bu garanti işleri sıkıntılı ve uzun süreç, beni şahsen canımdan bezdiriyor.
  • umarım psu'dur problem bakalım yenisi şu an gayet iyi gidiyor. geceye doğru tekrar bir güncelleme yaparım. zatne yine kapanırsa ekran kartı direkt servise. ama şöyle bir durum var. teknik servisin çalışma prensibini bilmiyorum. bu kartı alıp taksalar sorunla karşılaşmayabilirler bile. farklı bir yöntemleri varsa tabi değişir iş.

    neyse şimdilik orayı düşünmeyeyim.
  • evet arkadaşlar aynı sorun tekrar etti demek sorun psu değilmiş

    üstüne bir de volmgr hatası verip durduk yere restart atma ve ilk defa karşlaştığım ekranın tamamen pembe olma sorunu ile karşılaştım anlaşılan ekran kartı ayvayı yemiş.

    şansıma tüküreyim.




  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
  • soqo kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. neyse ne varsa denedik olmadı.

    bu arada bilmeyen arkadaşlar için bir bilgi paylaşayım.

    teknik servisle konuştum. arızayı ve yaptıklarımı anlattım sorunun bazen hiç olmadığını bazen de arka arkaya olduğunu neye göre olup olmadığını anlamadığımı belirttim.

    kendileri şunu söyledi. sıkıntınızı kendiniz yaptıklarınız ile birlikte yazın kutunun içine koyun ve gönderin uzun süreli test yapılması gerek diye yazın. bazen müşteriler ürünü gönderiyorlar görüntü gidip geliyor yazılıyo biz kontrolleri yapıyoruz ve bakıyoruz sıkıntı yok geri gönderiyoruz. sonra tekrar şikayet ile geri geliyor ama bizim de suçumuz değil her ürün için uzun test yapamayız o yuüzden sıkıntıyı ve ne yapmamızı istediğinizi yazın biz yapalım 1 saatlik test yerine 5-6 saatlik test yaparız öyle göndeririz diye eklediler.

    yani aklınızda olsun sorunlarınızı sadece tek cümle ile değil bir kağıda yazın.




  • güncelleme.

    sıkıntı ne ekran kartından ne de power supply kaynaklıymış. kullandığım4lü çoklayıcı priz yüzündenmiş. gittim akım korumalı düzgün bir çoklayıcı aldım ve sıkıntı ortadan kalktı.

    çoklayıcı değiştrimek nerden aklına geldi? derseniz, ilerleyen günlerde saçma sapan hatalar ile kapanmaya kendi kendine restart atmaya devam etti. sonrasında hatasız kapanmaya saçmalamaya başladı. çıkan hataları düzeltmeme rağmen bu sefer anlamsız şekilde kapanınca tamamiyle pc dışında sıkıntı olabilir mi acaba? diye düşünüp çoklayıcıyı değiştirdim ve sorun kayboldu.

  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Bi daha olursa ekran kartından kesin :) ben de akım korumalı priz vardı yine senin gibi saçmalıklr oluyordu kart bozuldu yeni kart aldım bi defa bile no signal hatası görmedim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt
    valla hocam belki elektriksel bir problemdir ve bir şekilde hala ekran kartındadır sıkıntı bu bir şekilde ertelemiştir. bana da ekran kartı gibi geliyordu ama ne bileyim işi uzatı teste devam tabi. bakalım nerede patlayacak
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam sorununuz cozuldumu?aynı dertten muzdaribim malesef!psu dan diye psu deyiştim düzelmedi,m2 ssd deyiştim duzelmedi,ramler sağlam,araşırmalarım ve yabancı forumlar hep ekran karti diyor.benim ekran karti gtx 1660 oc olan model msi after burner ile islemci mhz sini düşürdüm çare olmadı,windows 10 sifir kurulum yaptım 1 ay sonra tekrar başladı,simdi birde baska bir 3 lu ile deniycem tecrubenizi paylasirsaniz sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 25 Eylül 2022; 17:1:27 >
  • fubo kullanıcısına yanıt

    kendime cevap vereyim belki bir başka vatandaşın işıne yarar,aylardır uğraştığım sorunun kaynağı malesef 3 lü prizmiş,pc nin kasayı farklı bir prize tek bağlayınca resetleme,volmgr ve diyer garip hatalar ve kilitleme resetleme kesinlilke vermedi.rdr2 ve doom eternal yüksek ayarlarda saatlerce denedim hiç bir şekilde reset,hata görmedim.bu arkadaşın konusu görünce sorunun bu kadar basit bir şey olacağına ihtimal vermemiştim.ama yinede başka bir prize bağlaıp şansımı denedim ve sonuç başarı bu şekil hata alanlar kesinlikle ilk bakacakları yer priz veya 3 lü kablo deyiştirmek yada en azından pc kasasını herşeyden bağımsız tek bir prize bağlamak olsun.bu yöntem çar olmaz ise diyer bileşenlere bakarsınız 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 25 Eylül 2022; 21:52:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fubo kullanıcısına yanıt

    ben de PSU gidirik yazacaktım neyse prizde sıkıntı varmış demekki. PC (RTX 2080) + 50" Ambilght TV + Sound Bar şeklinde kombo yapıyorum hiçbir sıkıntı olmadı

  • Hocam ben de bu sorunla ilk karşılaşınca psu yu deyiştirmiştim.bu sayede corsair 750 watt ve samsung evo 970 1 tb sahibi oldum  ama sorun çöźülmemişti.valla pc yi tek prize bağlayınca nazar deymesin kaç gündür pc de tık yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.