sahibinden.com ile bir ekran kartı sattım. Kartı satmadan önce denemiş, çalışıp çalışmadığını kontrol etmiştim. Sattığım ürün SAPPHIRE 9800 PRO/9800 XT 128 MB'ti. Bugün alıcı, ürünü bilgisayara taktığında hiçbir şekilde bilgisayarın açılmadığını söyledi. Acaba sorun ne olabilir, ürün çalıştığına eminim. Ben alıcının AGP'nin versiyonuna bakmadan aldığı için böyle olduğunu düşünüyorum, agp 8x olarak belirttim. Başka nasıl etmenler böyle bir sorun ortaya çıkarabilir?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ürün çalışmadığı takdirde sistem ''Kısa devre'' yapar, açılmaz. Bu tür bir sorun oluşmuş olabilir, siz kartı dilerseniz geri alın.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Peki AGP versiyonu uymadığında böyle bir sorun olur mu, sistemin açılmaması gibi?
Bkz:sağ üst beyaz güç girişi.
Bu ekran kartının extra güç girişini yanında verdinizmi bazı eski\yeni nesil 256bit ekran kartları güç konnektörü takılmazsa çalışmaz alıcıya güç konnektörünü bağlayıp bağlamadığını sorunuz!
quote:
Orijinalden alıntı: hayati54
[simage]ttp://www.ixbt.com/video2/images/sapphire-5/sapphire-9800xt-scan-front-with-cooler.jpg[/simage] Bkz:sağ üst beyaz güç girişi.
Bu ekran kartının extra güç girişini yanında verdinizmi bazı eski\yeni nesil 256bit ekran kartları güç konnektörü takılmazsa çalışmaz alıcıya güç konnektörünü bağlayıp bağlamadığını sorunuz!
Umarım öyledir. Söyledim bakalım ne diyecek. Güç konnektörü takılmazsa kart mı çalışmaz, sistem mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Maiden
quote:
Orijinalden alıntı: hayati54
[simage]ttp://www.ixbt.com/video2/images/sapphire-5/sapphire-9800xt-scan-front-with-cooler.jpg[/simage] Bkz:sağ üst beyaz güç girişi.
Umarım öyledir. Söyledim bakalım ne diyecek. Güç konnektörü takılmazsa kart mı çalışmaz, sistem mi?
Aslında her halukarda sistem çalışması gerekiyor alıcının pc de sorun olabilir.