Şimdi Ara

ekran karti biosunu nasıl sıfırlanır?????????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ekran kartımın default verilerine ulaşmak istiyrum ama bi türlü beceremiyorum ne olur yardım edin şimdien teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı BIOS'unu Sıfırlama

Ekran kartının beklendiği gibi çalışmadığı durumlarda BIOS'unu sıfırlamak gerekebilir. BIOS sıfırlaması, ekran kartındaki tüm ayarları varsayılan değerlere döndürür ve sorun gidermeye yardımcı olabilir.

Ekran Kartı Resetleme Tuşu

Çoğu ekran kartında, BIOS'u sıfırlamak için kullanılan küçük bir düğme bulunur. Bu düğme genellikle kartın arkasında, PCI-Express bağlantısının yakınında yer alır.

Ekran Kartı Sıfırlama Kısayolu

Bazı ekran kartları, BIOS'u sıfırlamak için bir kısayol tuşu kombinasyonu sunar. Bu kombinasyon genellikle Fn + F5 veya Alt + F10 tuşlarına basmayı içerir.

Ekran Kartı Resetleme Tuşları

Ekran kartı BIOS'unu sıfırlamak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Bilgisayarını kapat.
    2. Ekran kartını çıkar.
    3. Ekran kartındaki resetleme düğmesini bul.
    4. Küçük bir tornavida veya iğne kullanarak düğmeye birkaç saniye basılı tut.
    5. Düğmeyi bıraktığında BIOS ayarları sıfırlanacaktır.
    6. Ekran kartını tekrar tak ve bilgisayarını aç.

Önemli Not: Ekran kartı BIOS'unu sıfırlamak, yaptığın tüm özel ayarları silecektir. Gerekli ayarları yedeklediğinden emin ol.

BIOS sıfırlaması, ekran kartı sorunlarını gidermek için etkili bir yöntem olabilir. Ancak sorunun devam etmesi durumunda, daha ciddi bir sorun olabilir ve profesyonel yardım alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bios pilini sök gitsin 1 dak bekle geri tak biosdaki tüm ayarlar standart değerlere gelir daha sonra cpu ve ramlere tekrar o.c yaparsın kesin çözüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

bios pilini sök gitsin 1 dak bekle geri tak biosdaki tüm ayarlar standart değerlere gelir daha sonra cpu ve ramlere tekrar o.c yaparsın kesin çözüm

Ekran kartında bios pilimi var da biz mi bilmiyoruz acaba.Eğer ekran kartınıza hış aşırtma yaptıysanız deafuıt ayaralara alın kartı yeniden
  • belkide bios anakartın üzerine kaydedildiği için söylemiştir arkadaş
  • Hocam ekran kartının kendine ait biosu var anakart ile alakası yok ekran kartı biosunun
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Hocam ekran kartının kendine ait biosu var anakart ile alakası yok ekran kartı biosunun

ben zaten biostan bahsediyorum bilinen normal bios arkadaş belki sorulan biosu karıştırmıştır olur böyle şeyler ters cevaba gerek yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alioreh -- 17 Şubat 2008; 21:34:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpello

belkide bios anakartın üzerine kaydedildiği için söylemiştir arkadaş

evet anakartdan bahsediyorum aynı işi görür bende ekran kartının ayarlarıyla oynamıştım görüntü komple gitdi anakartın bios pilini söküp geri takdım düzeldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar default ayarlara alamıyorum ekran kartını normalde 625 mhz iken oyun oynerken 500 mhz görünüyo bi türlü çözüm bulamadım lütfen yardım edin banaa
  • Siz bios pilini çıkarıp biosu resetlediğiniz zaman işlemcide oc var mıydı?
  • evet o.c. yaptım cpu ya
  • Ati tool kullanarak kartı default ayarlara getirin
  • default ayarları core 499mhz memory 594 mhz olarak görünüyo
  • masa üstünde iken ati kart 2d modunda saat hızlarını düşürür umarım bundan bahstemiyorsunuzdur
  • hayır onu biliyorum 2d modunu işte ben ekran kartı oyunh oynarken 3d moduna geçmiyor yine 2d modunda devam ediyor
  • Oyun oynarken alt+tab tuşları ile baktığınızda 3d hızlarında olması lazım ama olmuyorsa sürücüleri tekrar yükleyin
  • tamam teşekkür ederim bide benim anakar max formulada bios pili yok üzerinde üzerindeki reset tuşunamı basıcam yoksa arkada clear cosmos tuşu var onamı basıcam?????
  • kardes pılmil cıkarmana gerek yok bilgisayarı yeniden baslat bıos ayarlarına gır oradan anakartı fabrıka ayarlarına al.sonra sende atı kullandıgına gore catalyst control center kuruludur.catalyst gır ve .clock yani en alt bolumdeki yeri defulst yap.bu kadar basit....kolay gelsin eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.