Şimdi Ara

Ekran hatası | Laptop açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dell İnspiron 1564 i3 işlemcili laptop sahibiyim. Yoğun bir şekilde 4 senedir kullanmaktayım.

Son dönemde bilgisayar birkaç hata vermeye başladı. Pil tamamen ölü, batarya ise zayıflamış.

Bunun dışında zaman zaman (dizüstünde kullanırken ekranı hareket ettirdiğimde) bilgisayar kendi kendini resetliyor ve başlangıç ekranında alttaki resimlerde gözüken mavi çizgili hatayı alıyordum. Ekran bu şekildeyken masaüstü zaten yüklenmiyordu, Windows yükleme ekranından sonra mavi ekran verip kapanıyordu. Ekranı biraz hareket ettirip kendim resetlediğimde bu hatayı almıyordum.

2 hafta önce bataryayı değiştirdim ve bu hata da kendiliğinden yok oldu. Fakat dün bu hatayı yeniden aldım ve bilgisayar ne yaparsam yapayım bu şekilde kalmış durumda.

En son olarak bilgisayarı tamamen söküp ekran kablolarını kontrol ettim fakat bir sıkıntıya rastlamadım.

Bataryayı değiştirmeden önce teknik servisi aramıştım. Bana flex kablosunda bir problem olabileceğini söylemişlerdi.

Sizce bu hata neden kaynaklanıyor? Ekran kartıyla ilgili bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Sizce sorun nedir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Pil zayıf uyarısı F1'e basıp devam ediyorum.
    Windows yükleme ekranı geliyor.
    En sonunda mavi ekran geliyor ve bilgisayar kendini resetliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirius144p -- 3 Şubat 2014; 7:45:54 >

• Sorunun ekran ile alakalı ekran kartı ile değil. Dedikleri gibi flex leri kontrol et olmazsa yurt dışından ekran getirteceksin artık. Çerçeve sorununu da hesaba katarsak kabloları değiştirmek çözüm olacak gibi.
  • MAXSTAR kullanıcısına yanıt
    Hocam bu flex kablo ekranın tam orta kısmına bağlanan kablo değil mi?
  • Paneli görmeden pek birşey diyemem ama anakarta doğru giden kablo olması lazım
    Yok zaten anakarttan ekrana giden tek bir kablo var. Yani flex o mu oluyor anlamında sormak istemiştim. Ne bileyim ekran kartından anakarta giden bişeyse durup dururken bilgisayarın çalışan parçasını bozmayayım:)

Önce kendim bir flex kabloyu değiştireyim. Eğer olmazsa bir bilgisayarcıya götüreceğim. Ekran değişikliği işine kalkışıp sorunu çözemezsem gereksiz yere çok masraf yapmış olurum. Yine de yardımınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran karti agrizasi 100 de 100 chip i yenilenecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok masraflı bir şey mi?
  • Benim yapısım 120 tl ama başka yerleri bilemiyecem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.