Şimdi Ara

Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı durumlarda ekran görüntüsü almanız gerekebiliyor. Böyle durumlarda bazı programlara ihtiyaç duyabiliriz. Bir öğenin, sayfanın kopyasını almanın en kolay yöntemi, ekranın anlık görüntüsünü yakalamaktır. Bunun içinde kullanabileceğiniz bazı programlar bulunmakta. Seçeceğiniz yazılımla birlikte size sunacağı özellikler ve imkanlar da farklı olmaktadır. Bilgisayar ekranınızın tamamının ya da bir kısmının görüntüsünü yakalayabilir, bir yere notlar ekleyebilir, kaydedebilirsiniz ya da e-posta gönderebiliyorsunuz. Tercihlerinize beklentilerinize uygun olarak ekran görüntüsü alma programını seçmeniz için size birkaç alternatif sunuyoruz

    Greenshot

    Greenshot uygulaması çeşitli yöntemler ile kolay bir şekilde ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz bir tür yazılımdır. Kurulumdan sonra, program simgesi aracılığıyla program özelliklerine erişebilirsiniz. Bir pencereyi, kendi seçeceğiniz bir ekran bölgesini ya da tam ekran şekilde ekran görüntüleri alabiliyorsunuz. Aynı zamanda görüntü düzenleyici sayesinde ekran görüntüsü aldığınız görüntüleri direkt olarak yazıcıdan çıktı alabilirsiniz, panoya aktarabilir ya da dosya olarak kaydedebilirsiniz.
    Aldığınız ekran görüntüleri ile ilgili yazdırma seçeneklerini yapılandırma özelliğini de program size sunmakta. Görüntüler üzerinde efektler de uygulayabilirsiniz bu programda. Editörü sayesinde aldığınız ekran görüntülerini düzenleyebilirsiniz, görüntüye çizgiler ve oklar ekleyebilir, metin kutuları oluşturabilir, kopyalama, kesme ve yapıştırma gibi işlemleri de yapabiliyorsunuz. Programda bulunan çoklu dil desteği ile kurulum sırasında Türkçe dil seçeneğini seçerek, Greenshot’ ı Türkçe versiyon olarak kullanabilirsiniz.
    Greenshot programının güzel özelliklerinden bir tanesi de Imgur eklentisi ile yakaladığınız ekran görüntülerini, upload etme imkanına sahipsiniz. Çektiğiniz ekran görüntülerini de bu şekilde paylaşabilirsiniz.

    https://yadi.sk/d/YT7zxSSsmcyrY

    Print Screen

    Bu program klavyede bulunan PrintScreen tuşuna ya da Alt + PrintScreen tuşu kombinasyonuna bastığınız zaman alınan ekran görüntüsünü hızlı bir şekilde biçip kaydetmenize yardımcı olur. İşleme tabi tutulan resmi JPG veya BMP formatlarında kaydedebilirsiniz.
    Print Screen programının Windows açıldığı zaman otomatik olarak başlamasını istiyorsanız eğer ayarlar bölümü ile ‘Windows açılışında otomatik başla’ seçeneğini onaylamanız gerekmekte ve böylece hemen kaydetmeniz mümkün olacaktır. Yine ayarlar bölümünü kullanarak kayıt işlemini otomatiğe bağlayabilirsiniz. Program için herhangi bir kurulma da gerek yoktur. İstediğiniz yere kopyalayıp çalıştırabilirsiniz, herhangi bir yazılıma da ihtiyaç duymaz.

    https://yadi.sk/d/GAAY1spymcyrE

    ShareX

    ShareX uygulaması ekran görüntüsü almak da kullanıcıya birçok seçenek sunan ücretsiz bir programdır.
    Ekran görüntüsü alma sırasında Tam Ekran, Dikdörtgen Alan, Aktif Monitor, Aktif Pencere vb. gibi seçenekler sunuluyor. Program alınan ekran görüntülerine efekt ve logo ekleme imkanları da sunmakta. ShareX’ in özelliklerinden bir diğeri de görüntüleri internet üzerinden fotoğraf paylaşım siteleri olan, ImageShack, Flickr, Photobucket, gibi sitelerde ya da online depolama servisleri olan, Dropbox, Google Drive, vb. gibi servisleri desteklemektedir.
    ShareX uygulaması, ekran görüntüsü almaktan başka ayrıca, ekran kayıt özelliği ile ekranda yapılan işlemleri de video olarak kaydedebilmekte. Ekran kayıt işleminde de isterseniz ekranın tamamını isterseniz de sizin seçeceğiniz herhangi bir bölümü kaydedebiliyorsunuz.

    https://yadi.sk/d/feq4fXa9mcysK

    HyperSnap

    HyperSnap uygulaması ekranınızda bulunan görüntüyü resim dosyası olarak kaydetmenize imkan veren gelişmiş, ekran görüntüsü alma programıdır. HyperSnap ekran görüntüsü kaydetme programlarının gücü ile gelişmiş resim düzenleme programlarının da işlevlerini bir araya getiren bir programdır.
    HyperSnap programını eğitim yazılarında, kullanım kılavuzları, online dersler, sunum ve pazarlama materyallerinde, Web siteleri ve e-postalanız da kullanacabileceğiniz ekran görüntülerini yakalamak için ideal bir programdır.
    Gelişmiş ekran görüntüsü alma programı olmasının yanında, HyperSnap programını kullanması da oldukça kolay. Programdaki araç çubukları ve menüleri kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda kişiselleştirebilirsiniz. Ekran görüntüsü alma işlemlerini daha kolay hale getirmek için klavyeye kendi kısa yollarınızı atayabilirsiniz. Anlık araç çubukları oluşturabilirsiniz.


    https://yadi.sk/d/ajapFEyAmcysM


    Kaynak : https://help724.com/ekran-goruntusu-alma-programlari/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.