Şimdi Ara

Ekran Çözünürlüğünü 1024x576 dan arttırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
26.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar ben 10" lik netbook kullanıyorum ekran kartım Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family ve çözünürlük 1024x576 dan yukarı artmıyor zaten 800x600 ve 1024x576 dan başka seçenek yok lütfen yardım edin ekranı 1024x768 yapmak için programlar olduğunu duydum ekran kartı nın destekleyip desteklememesiyle alakalı değil o olay ekranı 1024x768 gibi gösteriyormuş nette araştırmama rağmen bir türlü bulamadım yazmadığım anahtar kelime kalmadı windows screen resolution gibi şeyler yazdığımda basit programlar çıkıyor onlarda 768 yapmıyor şimdiden tşkler...

Ekran Çözünürlüğünü 1024x576 dan arttırmak

• Monitör küçük. Yapılacak pek bir şey yok. Desteklediği çözünürlük ne ise onu kullanmanızı öneririm. Program vs. görüntüyü bozacaktır büyük ihtimal. Yani gereksiz bir uğraş olur.
  • pm attım
  • senin monitör desteklemiyorsa nekadar uğraşırsan uğraş olmaz, olsa da bozuk oratnılı görüntü olur

neden 1024x768 yapmak istiyorsunuzki?
  • hocam zaten netbook ların ekran cozunurlugu 1024x600
  • Hocam senin sorununu görünce gaza geldim araştırdım:D denedim işe yaradı cozunurlugu arttırıyo:)

http://www.netbookfiles.com/983/astray-plus-140-beta1/

burdan indirebilirsin...
  • kardeş ilk olrak şunu söleyim.. 1024x768 gördüm ve duydum ama 1024x576 ilk defa görüyorum
    gelişmiş-monitör seçeneğinden bu monitörün görüntülemeyeceği çözünürlükleri sakla menüsü tiki kaldır..
    diğer çözünürlükler ekrana gellir.. fakat 1024x768 i geçme..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkez bilip bilmeden konusuyor bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyo.. minibooklarda ekranın normal cözünürlügü 1024x576 ama gma nın driver ayarlarında farklı secenekler var onları sectigin zaman cozunurluk ekrana sıgmıyor ve fare ile kaydırarak rahatca kullanılıyo ama nedense bnm pc formatlandıktan sonra o cozunurluk secenekleri kayboldu artık bazı programları acamıyorum ve bunu duzeltmenin bi yolunu bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpercuhaci

herkez bilip bilmeden konusuyor bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyo.. minibooklarda ekranın normal cözünürlügü 1024x576 ama gma nın driver ayarlarında farklı secenekler var onları sectigin zaman cozunurluk ekrana sıgmıyor ve fare ile kaydırarak rahatca kullanılıyo ama nedense bnm pc formatlandıktan sonra o cozunurluk secenekleri kayboldu artık bazı programları acamıyorum ve bunu duzeltmenin bi yolunu bulamadım.

driver yükledin değil mi hocam?
  • onu denemeden once baska bi ihtimali göz onunde bulundurup denedim ve oldu masaustu-sag tıkla özellikler-ayarlar penceresinden gelişmiş sekmesi-ordan bagdaştırıcı penceresine tıklayın ve tüm modları listele diye bir sekme var ona tıkladıgınız zaman istediginiz cozunurluge ayarlayabiliyosunuz ekranı ama dedigim gibi ekranın desteklemedigi cozunurlukler ekrandan taşıyor ama mause ile kaydırarak kullanabiliyosunuz
  • ben de sonunda yaptım değiştire biliyoruz
    1-) başlat çalıştıra basın:''regedit''
    2-) ''Ctrl+F'' basın arama kısmına '' Display1_DownScalingSupported''kopyalayıp yapıştırın
    3-) cıkan degeri ''0'' orayı ''1'' yapın
    4-) bilgisayarı yeniden vaşlatın hayırlı olsun cözünürlügü istediginiz gibi ayarlayın
    konu eski ama yinede lazım olan olursa ihtiyacını gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet06 -- 4 Mart 2012; 12:09:42 >
  • güzel hort
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet06

ben de sonunda yaptım değiştire biliyoruz
    1-) başlat çalıştıra basın:''regedit''
    2-) ''Ctrl+F'' basın arama kısmına '' Display1_DownScalingSupported''kopyalayıp yapıştırın
    3-) cıkan degeri ''0'' orayı ''1'' yapın
    4-) bilgisayarı yeniden vaşlatın hayırlı olsun cözünürlügü istediginiz gibi ayarlayın
    konu eski ama yinede lazım olan olursa ihtiyacını gidersin

teşekkürler gerçekten işe yaradı. 10 inc laptopta program ekrana sığmıyordu bu sayede sığdı.
  • hocam aynı şeyden ben de muzdaripim. XP yüklü bilgisayarda Mobile Intel Chipset 945 var. tvye bağlayınca 1360x768 görünüyor ama tvnin asıl çözünürlüğü 1366x768. "Display1_DownScalingSupported" yazdım yalnız kayıt defterinde aradı bir sonuç çıkmadı. XP için nasıl olucak acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.