Şimdi Ara

Ekran büyüdü küçülmüyor!!delireceğim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
29.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,benim sorunumbüyük ihtimalle basit bişey ama halledemedim,neyse anlatayım;benim masaüstü yani windows ekranı sağdan ve soldan 5'ercm falan kaydı eni çok fazla büyüdü yani (Boyu normal). Başlat düğmesi,masaüstünde solda kalan simgeler saat falan yani kenar kısımlar gözükmüyor(fakat windows sorunsuz çalışıyor sadece görüntü enine uzadı ,ekrandan taşıyor).Mönitörün ayarlarını zoom,adjust horizontal vs. herşeyi denedim,windowsun görüntü ayarlarını,ekran kartı ayarlarını falan değiştirdim yine de enini ekrana sığdıramadım,bu nasıl iştir anlamadım ,ekrandan taştığı için görmeden basıyorum baslat düğmesine.Bilgisayarıma fornat atmıştım bi kaç gün önce win98SE kurdum,ondan sonra yaptı böyle,daha önce istediğim gibi ayarlayabiliyordum ekran boyutlarını.Son yaptığım windows kurulumu ile ilgili olabilirmi acaba.Bu arada philips105s mönitörüm ve 32mbDiaomond Viper2(savage3D) ekran kartım var ve en son sürücüleri yüklü.
    Sorun nerde sizce acaba,mönitör yada ekran kartında olabilirmi, tekrar bi format atsam faydası olurmu,fikirlerinizi benle paylaşırsanız çok sevinirim,hepinize iyi günler cevaplarınızı bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Büyüdü Küçülmüyor: Nedenleri ve Çözümleri

iPhone Ekran Büyüdü Küçülmüyor

iPhone'unuzun ekranı aniden büyüdüyse ve küçülmüyorsa endişelenmeyin. Bu sorun birkaç nedenden kaynaklanabilir ve genellikle kolayca çözülebilir.

• Yakınlaştırma Özelliği Aktif: iPhone'unuzun yakınlaştırma özelliği yanlışlıkla etkinleştirilmiş olabilir. Bunu devre dışı bırakmak için Ayarlar > Erişilebilirlik > Yakınlaştırma'ya gidin ve özelliği kapatın.
    • Görünüm Ayarları: iPhone'unuzun Görünüm ayarları, ekran boyutunu değiştirebilir. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık'a gidin ve "Görüntü Büyütme" veya "Metin Boyutu" ayarını kontrol edin.
    • Yazılım Sorunu: Nadir durumlarda, bir yazılım sorunu ekran büyütme sorununa neden olabilir. iPhone'unuzu yeniden başlatmayı deneyin. Sorun devam ederse, iOS'u en son sürüme güncelleyin.

Bilgisayar Ekranı Büyüdü Küçülmüyor

Bilgisayarınızın ekranı büyümüşse ve küçülmüyorsa aşağıdaki adımları izleyin:

• Ekran Çözünürlüğünü Kontrol Edin: Bilgisayarınızın ekran çözünürlüğü yanlış ayarlanmış olabilir. Ekran Ayarları'na gidin ve önerilen çözünürlüğü seçin.
    • Grafik Sürücülerini Güncelleyin: Güncel olmayan grafik sürücüleri ekran sorunlarına neden olabilir. Grafik kartınızın üreticisinin web sitesini ziyaret edin ve en son sürücüleri indirin.
    • Ölçekleme Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın ölçekleme ayarları ekran boyutunu etkileyebilir. Ayarlar > Sistem > Ekran'a gidin ve ölçekleme seçeneklerini kontrol edin.
    • Donanım Sorunları: Nadir durumlarda, ekran büyütme sorununa donanım sorunları neden olabilir. Bilgisayarınızın bağlantı kablolarını kontrol edin ve ekranı başka bir bilgisayara bağlamayı deneyin.

Çoğu durumda, ekran büyütme sorunları yukarıda belirtilen adımları izleyerek çözülebilir. Sorun devam ederse, profesyonel teknik destek almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kolay bir sorun çözmeside basit.sımdı yapman gereken ılk ıs olarak sag klıkle özellıklere gir ordana ayarlara gel ekran kartının ayarlarının pixellerının kaca ayarlı olduguna bır bak tercıhıne gore 800*600 yada 1024*768 e ayarla kaydırma cubugundan eger bu oranlar gozukuyorsa ekran kartı driverin normal yuklenmıstır.eger gozukmuyorsa ekran kartı driverinden kaynaklanıyor bır daha yuklemen gerekıyor.yok ekran cozunurlugun 800*600 calısyor 1024*768 calısıyorda sorun devam edıyorsa ya monıyor ayarından kaynaklanıyor yada sag klık ozellıklere gır ordan gorunume gel alt taraftan win masaustunu sec gorunumunud win standart ı yap duzelır
  • bu sorunun aynısı benim başıma geldi. bu monitörünün ayarlarının bozulması ile ilgili, monitör ayarını en küçüğede getirsende "gerçi bende gelmiyordu" düzelmez , monitörü garantiye gönder.
  • SeLam Scorps
    Win98 ßaşlarken F8 e ßas Ve Gelen MenüDen Güvenli Kip i Seç
    Standart Açılan 16 Rekli Windowsta AYGıT YöneTicisine Gir(ßiLGisayaRım/SağTuş/Özellikler/AygıtYöneticis)
    Açılan Sürücüler ßölümünden Monitörleri Seç
    ßirden Fazla Tanımlı Monitör olaßiLir.
    Tüm monitörleri SiL
    ßaşlattan ßiLGisayarı Yeniden ßaşlatı Seç
    Windows Normal olarak aÇıldığında Yeni Monitör ßulacak
    ßu Yeni Monitörü TAK Kullan Monitör olarak Tanıt
    Daha sonra isTersen Philips in Driverini Yüklersin ßence Yükleme
  • Refresh Rate ile oyna
    Düzelmezse monitör bozulmuştur büyük ihtimalle
  • Evet arkdaşlar galiba benim sorun monitörde,bahsettiğiniz herşeyi denedim ,monitörün ,windowsun, ekran kartının bütün ayarlarıyla da uğraştım zaten, mönitörün garantisi çoktan bitti (4 senelikte kendisi,eh normaldir bozulması yaşlandı :)yardımlarınız için saolns
    offffss ulen offfsss....ekrana baktıkça genişliyor,ekran genişledikçe ben daralıyorum ://
  • arkadaşlar sorun ekran kartınızın güncellenmesindedir aygıt yöneticisine girin ondan sonra görüntü bağdaştırıcılarına girin orda ekran kartınız buluncak ekran kartına sağ klik ardından özellikler kıosmına girdiğiniz zaman orada sürücü seçeneği var ona tıklayıon alt kısımda olan sürücüye geri döne tılayın ve ardından bilgisyarınız siyah ekran verecek ve eski ekranınız geri dönecek ve sorun ortadan kalkacak inşallah bu sayede sorunu çözersiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.