Şimdi Ara

Ekonomik Faturasız Türk Telekom Tarifeleri [ANA KONU] (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.388
Cevap
20
Favori
253.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni nesil tarifelerini kaçıranlara bilgi amaçlıdır..
    SON FIRSATI KAÇIRMAYIN... (28 ŞUBAT'A KADAR SADECE MNT YAPANLARA..)
    Heryöne 1000 dk.
    Her yöne 5000 sms.
    1gb sonrası 96kbps'li sınırsız İnternet : Sadece 40 TL
    Eğer sms istemiyorsanız fiyat 30 TL'dir. (Hy 1000 dk + Sınırsız net 96kbps'li)
    iŞTE LİNK :http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Kampanyalar/CeptenInternetteUcusaGecirenKampanya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kol kola beraber soyuyolar niye kizalim ya BTK var desen Operatorlerin cikarina calisan 3 Operatorun ortak kurdugu bi yapi sanki...
    Verdikleri hizmet ile aldiklari ucrete bakinca anlasiliyor zaten boyle gelmis gider.
    Kimse salak degil, altin yumurtlayan tavuklari kessin ucretleri dusurup...

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: DRaGoRYoN

Mesaj yarım geldi arkadaşlar.Düzelttim sizden cevap bekliyorum.Canımı sıkmaya başladı bu durum.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

vergiler bildiğiniz üzere yüzde ile alınıyor. bende son iki faturaya baktığımda vergi miktarlarının farklı olduğunu görüyorum. aralık ayı 25 liralık faturanın vergisi 7 lira iken ocak ayında 44 liralık faturanın vergisi 12 lira mesela. şunu söyleyeme çalışıyorum, aldığınız hizmetteki fatura tutarını etkileyen değişimler (paketler, cihazlar vs.) verginizi de değiştiriyor. cihazı yeni aldıysanız onun vergileri eklenmiş olabilir.

4 kalem vergi olması lazım faturanızda, % lik dilimleri de belli buna göre bir hesaplayın fatura tutarınıza göre. farkındaysanız devlet tek kalemde %25 vergi bile alabiliyor :)
    Özel İletişim Vergisi (5%)
    Özel İletişim Vergisi (%25)
    Katma Değer Vergisi (%18)
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit)

ek: böyle yazınca ne kadar soyguncu bir politika izlendiği daha belli oldu, %25+%18+%5+1.31TL... operatörlere kızmaya gerek yok vergiyi koyanlar bizi soyuyor resmen

Hocam bakın anormallik bende devam ediyor hala...Sizin yukardaki yazdığınız bütün vergi kesinti oranların aynısı benim faturamda da var...Ama sizin yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak benim faturamda şu vergilerde var yazıyorum dikkatlice bakın:) yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak;
    TGM Ruhsat ücreti 1,21 TL
    Özel iletişim Vergisi 3,08 TL
    Özel İletişim Vergisi 2 1,01 TL

Yani toplamda benden alınan vergiler ise şunlar;
    Özel İletişim Vergisi (5%) 0,47 TL
    Özel İletişim Vergisi (%25)  1,45 TL
    Katma Değer Vergisi (%18) 2,73 TL
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit) 1,31 TL

TOPLAM=11.26 TL vergi ödüyorum ve bu son iki aydır durum böyle...10 aydır bu tarifedeyim diğer 8 ayda böyle bir durum söz konusu değildi.

Son iki aydır bana böyle saçma sapan vergi kesintisi geliyor işte bu durum canımı çok sıkıyor.Daha önceki aylarda bu kadar vergi kesintisi yok...Ayrıca Note 2 yi tarifeye ek olarak 4 ay önce almıştım.Önceki aylarda bir sorun yok son iki aydır bu vergi saçmalığı muhabbeti canımı sıkmaya başladı...Verginin vergisini alıyorlar kafayı yiyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRaGoRYoN -- 13 Şubat 2013; 13:10:00 >

• tgm ruhsat ücreti yeni açılan hatlarda alınıyor bildiğim kadarı ile siz 10 aydır kullanıyorum diyorsunuz ne alaka imiş :S
    btk ya falan şikayet edin faturanın örneği ile adam gibi açıklasınlar bu neyin vergisi imiş. 4 tane özel iletişim vergisi mi olur yahu...
  • Cihazın vergisinide alıyor olmasın

Yahu bu 128 kime yetiyor yeten varmı allaaşkna

Yükseltmenin vakti gelmedimi

• quote:

Orijinalden alıntı: kickergls

Cihazın vergisinide alıyor olmasın

Yahu bu 128 kime yetiyor yeten varmı allaaşkna

Yükseltmenin vakti gelmedimi

cihazi alali 4 ay olmus ama vergiler 2 aydir varmis.
    ayrica 256 adsl i arayacagim hic aklima gelmezdi

• quote:

Orijinalden alıntı: TOROS RÜZGARI

Yeni nesil tarifelerini kaçıranlara bilgi amaçlıdır..
    SON FIRSATI KAÇIRMAYIN... (28 ŞUBAT'A KADAR SADECE MNT YAPANLARA..)
    Heryöne 1000 dk.
    Her yöne 5000 sms.
    1gb sonrası 96kbps'li sınırsız İnternet : Sadece 40 TL
    Eğer sms istemiyorsanız fiyat 30 TL'dir. (Hy 1000 dk + Sınırsız net 96kbps'li)
    iŞTE LİNK :http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Kampanyalar/CeptenInternetteUcusaGecirenKampanya

linkte fiyatı göremeyince 40 TL. mi oluyor, 45 TL. mi oluyor tam emin olamadım

• quote:

İyi forumlar arkadaşlar...Yeni nesil 500 tarifesindeyim(ekstra değil, yeni nesil 500)...Bilinçli bir kullanıcıyım ve hiç bir şekilde tarifemin bana verdiği koşulların dışına çıkmıyorum.Yanlız son iki aydır bana gelen faturalar çok canımı sıkmaya başladı.Yeni nesil 500 tarifesindeyim %25 indirimim var ve tarifeme ek Galaxy Note 2 cihazı almıştım.Faturamda canımı sıkan durum şu son iki aydır gelen faturalarımın detaylarına bakıyorum. Devlete ödenen vergiler kısmındaki vergilerin hepsinin toplamı 10 TL yi buluyor.Önceki ay fatura detaylarımla kıyaslıyorum ve son iki aydır gelen faturada devlete ödenen vergi denip toplamda benden 10 TL gibi bir para kesiyor kanıbozuk Avea.Bir insandan devlet hiç 10 TL vergi kesermi yahu.MH yi aradım konuştum dedim 2 aydır benden 10 TL sadece vergi deyip kesiyorsunuz bu kadar ücreti devlet insandan kesmez zaten diğer faturalarımda bu kadar vergi saçmalığı denilip bu kadar para kesilmiyordu.MH diyor vergi ücretleri standarttır bende diyorum ben işte son iki aydır o standart ı göremiyorum diğer faturalarıma bakarsanız anlarsınız.Anormallik var bu kesintilerde ama gerzek anlamıyor.Dedim sizleri Tüketici hakları mahkemesine şikayet edeceğim bir insandan 10 TL vergi alınırmı yahu...Ben inanmıyorum devletin bu kadar vergi alacağına avea devlet vergisi diye gösterip paralarımızı tırtıklıyor...Neyse özetle benden son iki aydır toplamda her ay devlet 10 TL vergi alıyor bence bu durum anormal.Ben bu gidişle Avea ya dava açacağım.Sizin faturalarınızda da bu kadar çok vergi kesintisi varmı? (Her ay 10 TL vergi ödüyorum bu kadar saçmalık olmaz yahu...)

" bu kadar ücreti devlet insandan kesmez " sözü gerçekten mi söylendi, şaka mı yapıyorsun anlamadım
    Yaptığımız konuşmalardan % 18 KDV + % 25 ÖTV alınıyor

kullandığımız servislerden, satın aldığımız içeriklerden % 18 KDV + % 25 ÖTV alınıyor

internetten % 18 KDV + % 5 ÖTV alınıyor

yani örneğin Vergisiz fiyatlar ile

500 dakika= 20 TL.
    İnternet....= 10 TL.
    X içerik.....=5 TL. ise

Vergisiz fiyat= 35 TL.

500 dakika için % 18 KDV = 3.6 TL. + % 25 ÖTV = 5 TL. Toplamda 8.6 TL.

İnternet için % 18 KDV = 1.8 TL. + % 5 ÖTV = 0.50 TL. Toplamda 2.3 TL.

X İçerik için % 18 KDV = 0.9 TL. + % % 25 ÖTV = 2.5 TL.Toplam 3.4 TL.

Telsiz Kullanım Ücreti = 1.31 TL.

Devletin aldığı vergi= 15.61 TL.

Vergisiz Fiyat = 35 TL.

Vergilerden sonra fiyat = 50.61 TL.

• quote:

quote:

quote:

Mesaj yarım geldi arkadaşlar.Düzelttim sizden cevap bekliyorum.Canımı sıkmaya başladı bu durum.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

vergiler bildiğiniz üzere yüzde ile alınıyor. bende son iki faturaya baktığımda vergi miktarlarının farklı olduğunu görüyorum. aralık ayı 25 liralık faturanın vergisi 7 lira iken ocak ayında 44 liralık faturanın vergisi 12 lira mesela. şunu söyleyeme çalışıyorum, aldığınız hizmetteki fatura tutarını etkileyen değişimler (paketler, cihazlar vs.) verginizi de değiştiriyor. cihazı yeni aldıysanız onun vergileri eklenmiş olabilir.

4 kalem vergi olması lazım faturanızda, % lik dilimleri de belli buna göre bir hesaplayın fatura tutarınıza göre. farkındaysanız devlet tek kalemde %25 vergi bile alabiliyor :)
    Özel İletişim Vergisi (5%)
    Özel İletişim Vergisi (%25)
    Katma Değer Vergisi (%18)
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit)

ek: böyle yazınca ne kadar soyguncu bir politika izlendiği daha belli oldu, %25+%18+%5+1.31TL... operatörlere kızmaya gerek yok vergiyi koyanlar bizi soyuyor resmen

Hocam bakın anormallik bende devam ediyor hala...Sizin yukardaki yazdığınız bütün vergi kesinti oranların aynısı benim faturamda da var...Ama sizin yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak benim faturamda şu vergilerde var yazıyorum dikkatlice bakın:) yukardaki yazdığınız vergilere ek olarak;

Yani toplamda benden alınan vergiler ise şunlar;
    Özel İletişim Vergisi (5%) 0,47 TL
    Özel İletişim Vergisi (%25)  1,45 TL
    Katma Değer Vergisi (%18) 2,73 TL
    Telsiz Kullanma Ücreti (sabit) 1,31 TL

TOPLAM=11.26 TL vergi ödüyorum ve bu son iki aydır durum böyle...10 aydır bu tarifedeyim diğer 8 ayda böyle bir durum söz konusu değildi.

Son iki aydır bana böyle saçma sapan vergi kesintisi geliyor işte bu durum canımı çok sıkıyor.Daha önceki aylarda bu kadar vergi kesintisi yok...Ayrıca Note 2 yi tarifeye ek olarak 4 ay önce almıştım.Önceki aylarda bir sorun yok son iki aydır bu vergi saçmalığı muhabbeti canımı sıkmaya başladı...Verginin vergisini alıyorlar kafayı yiyeceğim

hocam % 25 indirim ile yeni nesil 500 kullanıyorsan + dakika ve sms sınırını aşmıyorsan + ücretli bir servis kullanmıyorsan + banka, yarışma vs. gibi yerlere sms atmıyorsan, kısaca faturanı artıracak bir servis kullanmıyorsan + cihazın aylık taksidi 91 TL. ise ;

sana aylık 120 TL. civarı fatura gelmesi lazım, kaç geliyor???

• quote:

tgm ruhsat ücreti yeni açılan hatlarda alınıyor bildiğim kadarı ile siz 10 aydır kullanıyorum diyorsunuz ne alaka imiş :S
    btk ya falan şikayet edin faturanın örneği ile adam gibi açıklasınlar bu neyin vergisi imiş. 4 tane özel iletişim vergisi mi olur yahu...

12 takside bölünebiliyor

http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Kampanyalar/BireyselTarifeleriIcinVergiTaksitlendirme

• Avea'nın 2 GB'den sonra 128 kpbs olarak sunduğu neti Vodafone'nin 96 kpbs netinden daha yavaş. Vodafone kullandığım zamanlar neti daha verimli kullanabiliyor, facebook veya twitter'da herhangi bir sayfayı açmak veya sürekli girip çıktığım sayfaları açmak için çok uzun beklemiyordum. Avea'da sürekli web zamanaşımına uğruyor. 12 gün var faturaya sıkıldım bu durumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C221F7188 -- 14 Şubat 2013; 2:19:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaofke

Avea'nın 2 GB'den sonra 128 kpbs olarak sunduğu neti Vodafone'nin 96 kpbs netinden daha yavaş. Vodafone kullandığım zamanlar neti daha verimli kullanabiliyor, facebook veya twitter'da herhangi bir sayfayı açmak veya sürekli girip çıktığım sayfaları açmak için çok uzun beklemiyordum. Avea'da sürekli web zamanaşımına uğruyor. 12 gün var faturaya sıkıldım bu durumdan.

bu bulunduğunuz yerle alakalı olsa gerek, resim ve video dosyaları dışında web de gezinirken bir sıkıntı yaşamıyorum ben. 2g de pingler çok yüksek oluyor belki öyle kullanıyorsunuzdur nasıl olsa hız düştü diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tron278

Turkcell 1 gb sınırsız, akksi olmayan, 96
    kbps ye inmeyen hattım var. 7.2 mb hız
    sınırsız satılıktır. Açık arttırma usulü 150
    tl den baslatiyorum

tam anlayamadım şimdi 1 gb dan sonra hız komple mi kesiyor,yoksa sürekli 3g hızında mı kalıyor. bunu bi yöntemle mi yapıyosunuz yoksa anlaşmanız mı var, şansa mı düşmüyor.tarifesinin aylık ücreti ne kadar, veya kontörlü mü? 96 kbps a falan düşmüyo sanırım.biraz detay verirmisiniz.

• Bi ara böyle bi söylenti vardı.
    Ne kadar doğru bilinmez şu Avea'nın hız kesmediği 2ay'lık dönemde görmüştüm.

• arkadaş daha 3 hafta kullanmış düşmemiş :) bende sandım ya hilesini buldu ya da hız düşmemesi için anlaşma yaptı. benim hat 1500 tl eder o zaman :) .hız düşmeden 10 gb indiriyorum, online counter donmadan oynanıyo (ping 25-40 arası). daha sayayımmı....
  • Uyuyanları uyandırmaya çalışıyorsunuz. Üç beş gün sonra küt diye hızınız düşerse şaşırmayın.
  • yeni nesilde hız zaten normal olarak düşüyor artık iki ay falan kendileri düşürmediler, arkadaşın ki turkcell onda düşmüyormuş :) . birazda turkcelle uğraşın , burda hızımız düşüyor elhamdülillah
  • Ben de acil ihtiyaç dolayısıyla Boğaziçi köprüsünü satıyorum
    Tost satsanız 7 sülalenize yeter
    Başlangıç fiyatı 199 TL

• Bende de tadilat halinde taksim meydanı var.
    İhtiyaçtan değil, tamamen zevkten satılık..

• :) bide pişkin pişkin anlatıyo : cepnette de ayda 7 gb çekiyodum onu 6 ay kullandım, tt nette şöyle düşmüyodu ,bu işler şansa bakar , şimdi turkcell de 3 haftadır 4 gb çektim , yani şanslı hat .... cepnet zaten düşük hızda bile kapatmasan 15 gb da çeker. ttnet desen zaten düşse bile 3 mbit e düşüyor mobille karşılaştırılmaz bile :) . turkcellde daha 1 ay olmamış tarifeyi kullanalı 4 gb ı geçmiş :) (hadi hız düşmedi, burcunun şanslı ayına girdiysen nolcak, 5-6 ay kullan da nasıl bir şansmış anlayalım :). iyi garanti verirsen anlaşma yaparız eğer hız düşerse uğraşma bedeli olarak da 2 katını geri alırım ozaman :) (150 değil 250 tl veririm).

bende bi kayık satıyorum : üsküdarda kıyıda 10 metreyi 8 saniyede alıyorum. bu hesapla karşı 2 km olduğuna göre 5 dakkada karşıdasınız, atın her seferinde 10 kişi parayı bulun. en alttaki ilan notu: akıntıdan büyükçekmecede mi çıkarsınız veya tanker mi çarpar ,öyle küçük formaliteler bizi yorduğu için onlara girmedik.

tv de tablet satanlar gibi, bizimkinin içinde angiri birt de var, tablet +angiri birt +dokunmatik ekran ... :)

hadi mahallende sat neyse , tamam hadi forumda sat yine neyse , bu konuya yazıyosan sen ticareti geç olmadan bırak , eğitime, tarıma ,hayvancılığa falan yönel kardeş...

• 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.