Şimdi Ara

ekonomiden anlayanlar yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iktisat 1.sınıf öğrencisiyim. Hoca bu yazıyı özetlememi istiyor. defalarca okumama rağmen hiç birşey anlamadım. lütfen ekonomiden anlayan birileri varsa kısaca özet geçebilir mi? Teşekkürler... http://www.uzmanforex.com/forex-haberleri/sizin-icin-sectiklerimiz/icerik.php?id=37

• Bildiğin gibi Yunanistan iflasın eşiğinde ve özetle deniyor ki;

Eğer büyük alacaklılar (bankalar, sigorta şirketleri) alacaklarından vazgeçerse ülke iflastan kurtulabilir. Öte yandan bankaların alacaklarından vazgeçmeyeceğini bilen yatırım fonları bankaların elden çıkardığı fonları topluyor ayrıca batacak olan bu fonlara sigorta yaptırıyor. Bankada karşı atak olarak borçlardan gönüllü olarak vazgeçildiği takdirde sigortanın geçersiz olacağını ve ödeme yapmayacaklarını açıklıyor. Bu nedenle ülkenin iflasından sonra batan fonlarını sigortadan kurtarmak isteyen yatırımcılar bir nevi ülkenin iflasını bekleyen kişiler Yunanistan'ın borç ödeyemez duruma gelmesini bekliyor. Kurtuluş için en uygun çözümün zoraki iflas olduğu belirtiliyor.

Daha da özetle

Yunanistan: İflasın eşiğinde olan bir ülke
    Bankalar ve sigorta fonları: İflastan kurtulmanın tek yolu bunların alacaklarından vazgeçmesi
    Yatırımcılar: Elden çıkan banka fonlarını toplayıp sigortalatıyorlar, beklenen iflastan sonra sigortadan yüklü miktar alacaklar.
    Bankaların Uyanık Yatırımcılara Cevabı: Devletten alacaklarımızdan gönüllü olarak vazgeçersek sigorta poliçeleriniz elinizde patlar :)

Not: Ekonomi okuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akin.akgul

Bildiğin gibi Yunanistan iflasın eşiğinde ve özetle deniyor ki;

Eğer büyük alacaklılar (bankalar, sigorta şirketleri) alacaklarından vazgeçerse ülke iflastan kurtulabilir. Öte yandan bankaların alacaklarından vazgeçmeyeceğini bilen yatırım fonları bankaların elden çıkardığı fonları topluyor ayrıca batacak olan bu fonlara sigorta yaptırıyor. Bankada karşı atak olarak borçlardan gönüllü olarak vazgeçildiği takdirde sigortanın geçersiz olacağını ve ödeme yapmayacaklarını açıklıyor. Bu nedenle ülkenin iflasından sonra batan fonlarını sigortadan kurtarmak isteyen yatırımcılar bir nevi ülkenin iflasını bekleyen kişiler Yunanistan'ın borç ödeyemez duruma gelmesini bekliyor. Kurtuluş için en uygun çözümün zoraki iflas olduğu belirtiliyor.

Daha da özetle

Yunanistan: İflasın eşiğinde olan bir ülke
    Bankalar ve sigorta fonları: İflastan kurtulmanın tek yolu bunların alacaklarından vazgeçmesi
    Yatırımcılar: Elden çıkan banka fonlarını toplayıp sigortalatıyorlar, beklenen iflastan sonra sigortadan yüklü miktar alacaklar.
    Bankaların Uyanık Yatırımcılara Cevabı: Devletten alacaklarımızdan gönüllü olarak vazgeçersek sigorta poliçeleriniz elinizde patlar :)

Not: Ekonomi okuyorum.

Teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.