Şimdi Ara

Ekonomi böyle kötü giderken araba fiyatları sizce düşer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otv indirimi gelmezse düşmez, bu arada ötv indirimi gelse de bugunku fiyatlara gore en cok yuzde 10-15 dusecek fiyatar, malum tüm araç firmalarını son 1 ayda yaklasık yuzde 10 zam yaptı.

    Corona bir şekilde bitecek diye düşünüyorum, bitmezse zaten arabaya gerek kalmaz evden cıkamıyoruz sonucta😊

    Ama eger biterse de bugunun global düşük faiz ortamında bizim Türk vatandası 60 ay krediye girer tine alır o arabayı.

    Tum bu konusmalardan bagımsız üretimde yaşanan gecikmelerden dolayı arz düşüklüğü 2020 de araç fiyatlarındaki düşüşü engelleyecektir diye düşünüyorum. Bayilerde stok yok, yıl sonuna kadar da üretim az olacağı için stok yapma ihtimalleri pek olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşmez diyenler muhtemelen araç sahipleri.

    Milletin ekmek alacak parası kalmadı artık. Sarı sitede favoriye aldığım araçların çoğu fiyatlarını 1 er 1 er indiriyor.

    Tabi ki 6 ay önce ki fiyatları beklemiyorum ama benim tahminim şuan 50k olan araç bayramdan sonra 44-45k civarına düşer.
  • alperdgal A kullanıcısına yanıt
    O değilde işsizlik ve corona vaka ölüm nedeliyle araç talepte azalma olmaz mı, sonuçta ölenler varlıklı 60 yaş üstü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Hocam corona işi 3 aydan fazla sürerse zaten araba ev falan gecmek lazım.

    Ama kısa sürerse ben toparlanmanın cok zor olacagını düşünmüyorum, toparlanma olursa bir şekilde hayat normale dönecektir. Su dönemde uygun buldugunuz araç varsa alıp geçin bence, bu iş konut piyasasına pek benzemeyecek bencr. Konutta ciddi arz fazlası vardı fiyatlar kriz döneminde(2018-2019) geri geldi.Ama araçta bu sekilde bir arz fazlası oldugnu soylemek mümkün değil

    Ayrıca malum euro&dolar kır etkisi ister istemez yansıyor fiyatlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperdgal -- 5 Nisan 2020; 21:27:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperdgal A kullanıcısına yanıt
    Ben araç ayırt etmiyorum, 20 bin liralık aracıda severek kullanıyorum, sadece kafamda 4x4 alsam dağa bayıra vurup yagmadan iç savaştan kaçabilir miyim onu planlıyorum :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 yaşındayım ve bu ülkede hiçbir dönemde araba fiyatlarının düştüğünü görmedim. Bu döviz kuru ve saçma vergilendirme sistemi devam ettiği sürece araba fiyatı düşmez. Haziranda %20-30 arası artış bekliyorum ben. Yıl sonuna da sarkabilir. Skoda satış danışmanı arkadaşım var. Şu an elimde araç olsa sırada bekleyen 100 kişi var diyor. 300 binlik araca 70 bin nakit kalanı krediyle giriyor vatandaş. Ne de olsa yükselecek diye düşünüyor çünkü. O yüzden ihtiyacınız varsa alın derim. Tabi inşallah düşer ve ben de yanılırım. Ben de yıl sonunda araç almak istiyorum. Ağustos 2019 da 180 k olan sıfır golf 230 k oldu. Bir yerde durur inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 5 Nisan 2020; 22:1:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döviz altın arttığı sürece sadece araba fiyatları değil hayat pahalılığı, petrol fiyatları, enflasyon, işsizlik de artar. Ötv indirimi gelirse araba fiyatları düşmez, artması durur ve yavaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu biraz taleple alakalı bir durum. 3-4 ay sıfır araç gelmeyeceği varsayımı altında arz sabitken insanlarımız araç değiştirmeye niyetlenmezlerse düşecektir. Şimdiye kadar böyle birşey oldu mu hayır ancak şimdiye kadar böyle bir salgın yaşadık mı yine hayır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlık sektöründen biri olarak şöyle yorum yapayım bu Corona olayları temmuza kadar sürer sonra yavaş yavaş hayat normale döner tüm dünya benzer durumda üretim durdu, dükkanlar, avmler kapatıldı şu an memurlar dışında herkes 2-3ay gelir sıkıntısı yaşıyacak.Otomotiv sektörü bu üretememeden çok etkilenir malesef ve bu süreç sonrası çok işten çıkarma olacak. 0 fiyatları ötv vb teşvikler dışında düşmez ama zarar eden, batan,kredisini ödeyemeyen insanlar mecburen malını satma yoluna gidecek. İkinci el piyasası şu an uçmuş durumda bu nedenlerle malını nakite çevirmek zorunda kalanların araçları şu piyasaya göre fırsat/ucuz konumunda olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahmanıl İ kullanıcısına yanıt
    Bende bunu anlatmaya çalıştım.
    Şuan elimde parası olan borcu olmayan kişi beklerse iyi fırsatlar yakalar heleki altın ve dolarda dahada değerlenir parası.

    Borcu olan geliri azalan kişiler ise dediğiniz gibi borcunu ödeyebilmek için malını nakite çevirmek isteyecek ama alıcı az olduğundan fiyat düşecek mecburen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamanda ihtiyaç anında kullanacağın bir araban varsa arayış içine girmek mantıksız. Altında kal gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların genel olarak düşeceğini sanmıyorum ama bir çok fırsat aracı olacaktır. Piyasanın 10-15 altına anında para ihtiyacı olan bir çok insan satacak arabalarını. Şuan bizim evde 2 memuruz arabamız var ve muhtemelen bir sıkıntı yaşamayacağımız için yani acil para ihtiyacımız olmayacağından satmayız ama şuan esnaf birini düşünün dükkan kapalı kira,çek,senet vs.vs. birikiyor adam mecburen bir şeyler yapması gerekecek. Tabii bu dediğim sürece bağlı insanlar yine 1 ay 2 ay belki idare ederler durumu ama 3 ay büyük sıkıntılar çıkarır bu iş.
  • 10 kişiden 9 u etkilenecek bir krize girdik. Kazanan 1 kişi otomobil talebini canlandıramaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomotiv sektorunu canlandiracak, uretimi Turkiye'de tutacak tek sey vergilerin ciddi oranda dusmesi olur. Bunun haricindekiler anca 50-60 bin arttirir ki bu da cok az bizim gibi nufusa sahip ulke icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dorukbisakinles

    Düşmez diyenler muhtemelen araç sahipleri.

    Milletin ekmek alacak parası kalmadı artık. Sarı sitede favoriye aldığım araçların çoğu fiyatlarını 1 er 1 er indiriyor.

    Tabi ki 6 ay önce ki fiyatları beklemiyorum ama benim tahminim şuan 50k olan araç bayramdan sonra 44-45k civarına düşer.
    Benim favoriye aldıklarım 5 bin lira civarı indirmeye başladılar. 10 bin lira düşen var.

    Alsatçılar piyasadan çekiliyor bence çünkü ellerindeki araba bekleyecek ve kimse nakitini o kadar süre bağlamaz araca. 150 bine alıp 160 bine satacak adamın dolar ve altından kaybı daha fazla yani kar edemez.

    Şu anda sarı sitede satılık oto sayısı 1 haftada 25.000 adet azaldı.

    Artık bu ortamda yalnız ihtiyacı olanlar araba alır ve de ayağını yerden kesecek araba alır. 100 binin üstündeki arabaları kolay kolay kimse almaz. Üstüne paraya sıkışan işyerleri işleri toparlamak için araba satar ya da segment düşürür diye düşünüyorum.

    Benim öngörüm alsatçıların azalması ve ekonomik daralma sebebiyle fiyatların 3 ay kısmen düşeceğidir. Üst segmentte daha çok düşüş olabilir.

    Alt segment arabalar kıymete binecektir. Ne zaman piyasa toparlanır 0 araba fiyatlarının etkisi ile araba fiyatları fırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiyede ister 1 adet isterse 100 adet satsın. Araba fiyatları dolar ve euro bağlı.


    Hiç bir firma yurt dışında 30.000 dolara sattığı arabayı burda gelip 20.000 dolara satmaz.


    Dolar düşmedikçe (düşmeden kasıt 2.5-3 TL seviyesi ki bu imkansız) araba fiyatlarında indirim beklemeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar düşmez. Sıfır arabalarda pahalılık daha da artar. Bazı firmalar üretimi durdurduğu için banttan araba inmiyor ve elde kalan sıfır arabalar karaborsa malına dönüşüyor. İkinci elde de buna paralel şekilde fiyatlar artacak.

    Bir de şöyle bir şey var, kriz zamanında herkesin battık bittik yandık demesini falan bekliyorsunuz ama o işler zannettiğiniz kadar basit işlemiyor. Kriz zamanı zenginlik transfer dönemidir. Bir süre sonra elinde nakitte kalanlar için çoğu ürün ve hizmet sıcak fırsat olacak. Birçok acente yok pahasına seyahat satacak. Birçok gayrımenkul fiyatı düşecek. Zaten çoğu firma şu an e-ticaret ile kafadan %20 indirim ile ürün satıyor. Daha da artacak.

    Çok güzel bir dönem geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.