Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Un kalitesi kesinlikle çok önemli arkadaşlar.
    Genellikle Söke, indirime sık sık girince Sinangil un alıyorum.

Bazen 5 kg'mı 5 Tl civarında unlar görünce 7-8 lira vereceğime bunu alayım diyorum ama 2 yıllık tecrübeli bir pişirici olarak aynı kıvamı tutturamıyorum.
    Aldığınız un kesinlikle önemli.
  • Hepsiburada.com BEKO 2505 Ekmek Yapma Makinesinde indirim yaptı...Almayı düşünen arkadaşlara duyurulur:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=22276&productid=mtbekobkk2505%20%20%20%20%20%20%20&SKU=MTBEKOBKK2505

BEKO BKK 2505 EKMEK YAPMA MAKİNESİ

Bizde 67,71 TL + KDV
    KDV Dahil 79,90 TL
    Havale ile 75,91 TL (%5 Havale İndirimi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Un kalitesi kesinlikle çok önemli arkadaşlar.
    Genellikle Söke, indirime sık sık girince Sinangil un alıyorum.

Bazen 5 kg'mı 5 Tl civarında unlar görünce 7-8 lira vereceğime bunu alayım diyorum ama 2 yıllık tecrübeli bir pişirici olarak aynı kıvamı tutturamıyorum.
    Aldığınız un kesinlikle önemli.

%100 katılıyorum.
  • merhaba organik undan ekmek yapıp oglana yedirmek için ekmek yapma makinası almayı düşünüyorum .
    sizce bunun için almaya değermi?
    bu makinayı gözüm tuttu bu ürünü alıp kullanan varmı acaba nasıl markadır iyi ekmek pişirirmi birde bu ekmek yapma makinaları ne kadar sürede ekmek pişiriyor?

SEVERIN BM 3983 EKMEK YAPMA MAKİNESİ
    Programlanabilir 13 saatlik timer
    • 12 farklı ekmek, kek, reçel ve marmelat pişirme ayarı
    • Pizza ve çörek hamuru yoğurma özelliği
    • 3 farklı kızarma derecesi
    • 1 saat sıcak tutma özelliği
    • İstenildiğinde malzeme ilave edilmesi için sesli uyarı
    • Çıkarılabilir kapak
    • Pişme işleminin gözlenmesini sağlayan izleme penceresi
    • Kolay temizlenebilen, çıkarılabilir, kulplu yapışmaz pişirme kalıbı
    • Kolay kullanımlı, dokunmatik likit kristal göstergeli kontrol paneli
    • Ilık dış yüzey
    • Ölçü bardağı ve kaşığı
    • Ekmek ağırlığı: 500 - 1000 gr.
    • 450 watt
    • Ebat: 335 mm x 285 mm x 265 mm

yardımlar için şimdiden tşk

• ekmek ustalarına sorulur .

moulinex Home Bread EYM nasıl 100 gr galiba

acaba bu EYM ekmeğin üzeri tam kızarıyor mu ?.

özellikle moulinex ler ekemğin üst kısmını iyi kızarmıyomuş. beyaz kaliyomuş.
    önerileriniz nasıl
  • @ayseok-@ayna-vatan
    sayfa başındaki fotolar sinbo 4705te yapılan ekmekler ve orta kızarıklık modunda ve güzel
    pişmiş
    daha fazla da kızartabiliyorsunuz fakat biz gerek görmedik
    bizden görerek iki komşumuz da sipariş verdi (hızlıal.com dan) bir iki komşu daha almayı düşünüyor

benim görüşüm tüm makineler iyidir önemli olan malzeme kıvamı , kalitesi ve tecrübe
    ayrıca kitapçığı iyi okumakta fayda var
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayna_vatan

ekmek ustalarına sorulur .

moulinex Home Bread EYM nasıl 100 gr galiba

acaba bu EYM ekmeğin üzeri tam kızarıyor mu ?.

özellikle moulinex ler ekemğin üst kısmını iyi kızarmıyomuş. beyaz kaliyomuş.
    önerileriniz nasıl

Evet doğru, yaklaşık altı aydır moulinex XXL'i kullanıyorum hiç bir ekmeğimin üstü mükemmel pişmiş olmadı.

EYM'ler hangi marka olursa olsun daha tam oturmuşluk yoktur,

Örneğin bir çamaşırmakinasını istediğiniz markadan alabilirsiniz herhangi bir problem yaratmıyacaktır, çünkü genel hatları ile araştırmaları bitmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 12 Mart 2009; 22:58:16 >
  • En son ekmeğim,
    Moulinex tarifindeki lifli ekmek tarifine uyarak yaptım çokta mükemmel oldu,
    şimdiye kadar tam ekmek yapmıştım,bundan sonra lifli ekmek yapacağım yemeside çok güzel.

Moulinex XXL de yapıldı, ( cup'la bub'lada işim olmaz)
    Tarifi şöyle ( az değiştirerek yaptım)
    100 ml yağlı süt,
    475 ml su 20' C,
    2 ölçek tuz,
    2ölçek zeytinyağı
    25 g darı unu,
    75 g çavdar unu,
    200 g kepekli un,
    500 g beyaz un,
    3 ölçek "Yuva" maya,
    3. programda,
    1500 g konumu,
    sert kabuk,
    3saat 47 dak. da oldu.
    İnşallah bu tarife uyarak yaparsanız, sizlerdede böyle güzel olur.

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 16 Mart 2009; 9:43:06 >

• Altı

Ekmek Yapma Makinası
  • Bıçağımda bu.

Ekmek Yapma Makinası
  • İçide yakından böyle görünüyor.Burdada görüldüğü gibi, sıkıntı herzaman üst bölüm kenarları kadar güzel pişmemiş olması..

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 16 Mart 2009; 8:41:49 >
  • @g.m.y.,

"Moulinex XXL de yapıldı, ( cup'la bub'lada işim olmaz) "

Bu güne kadar forumda verilen en detaylı ve aydınlatıcı tarif ve resimler. Tebrik ederim.

Bıçağınızın ağzının dişli olmaması dikkatimi çekti. Piyasada satılan ekmek bıçakları testere ağızlı oluyor, bu tür bir bıçak tercih sebebini öğrenebilir miyiz?

Ancak EYM kapasitesi küçük olanlar ile evinde tartı bulundurmayanlar kapsam dışı kalmış.
  • Öncelikle arkadaşlardan özür dilerim resimlerimi aynı mesaj içerisine yükleyemedim.

@soberman merhabalar,

Tebriğiniz için çok teşekkür ederim,inşallah paylaşımlarımızla daha da güzel ekmekler yaparız.]

Evet,tartısı olmayanlarda alsınlar ve kapsam alanına girsinler diye yazdım, inşallah etkili olur.

Bıçağıma gelince tam 40 yıllık Almanyadan gelme , ağzı jilet gibidir kesimdende belli oluğu gibi, sıkışırsan traş olunabilir.Nice kurbanlar kesti o bıçak.

Bi ara tartı'mın resimlerinide yükleyeceğim.

Herkese iyi ekmek pişirmeler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 16 Mart 2009; 17:46:17 >

• merhabalar,

baştan sona forumunuzu okuduktan sonra makina hususunu bende düşünmeye başladım, birçok kişi gibi bende birçok model arasında kararsız kaldım.
    :) iyi bir makina almak istiyorum, hani derler ya "parası önemli değil..." .
    son olarak kendimce araştırdım ve aşağıda vermiş olduğum iki makinayı gözüme kestirdim.

Severin BM 3989 veya Severin BM 3986

GittiGidiyorda BM3989
    GittiGidiyorda BM3986

arkadaşlar, ilgili makinelerden kullanan oldu mu, veya daha iyi bir diğer makine ne olabilir?

sn. soberman siteniz ise fevkalade olmuş tebrik ederim, makinayı alınca sanırım tarif açısından sıkıntı çekmeyeceğiz.

teşekkürler

• Büyük ekmek çıkaranı alınız bence çünkü 4-5 gün sonra ekmek halâ güzel yenilebiliyor.
  • arkadaşlar ben 15 gün önce beko 2500 ekmek makinası aldım ilk önce ekmeklerim olmadı netten araştırırken bu siteyi buldum çok faydalandım ama benimle aynı marka kullanan la karşılaşmadım.kılavuzundaki tarifle pişiremedim yani olmadı biraz burdan biraz kendi çabamla öartık pişiriyorum.ama ekmeklerim ertesigüne kalınca bayatlıyo bu konuda bana yardımcı olumusunuz.kullandığım tarifi yazayım belki ölçülerimdemi hata bilmiyorum kendi ölçeyiğle 2 ölçek su buna 4,5 un koyuyorummakinam büyük deyil acaba çokmu .yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: s_e_n_a_nur98@hotmai

arkadaşlar ben 15 gün önce beko 2500 ekmek makinası aldım ilk önce ekmeklerim olmadı netten araştırırken bu siteyi buldum çok faydalandım ama benimle aynı marka kullanan la karşılaşmadım.kılavuzundaki tarifle pişiremedim yani olmadı biraz burdan biraz kendi çabamla öartık pişiriyorum.ama ekmeklerim ertesigüne kalınca bayatlıyo bu konuda bana yardımcı olumusunuz.kullandığım tarifi yazayım belki ölçülerimdemi hata bilmiyorum kendi ölçeyiğle 2 ölçek su buna 4,5 un koyuyorummakinam büyük deyil acaba çokmu .yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Un için tartı kullanın derim,çünkü un'un gramajı ölçek ile kesinlikle doğru olmuyor, 4 ölçek un'un gramı +/- 25 şer gramdan 100 gr. farklı olabilir,buda can alıcı ekmek yapımında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 18 Mart 2009; 7:01:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: s_e_n_a_nur98@hotmai

arkadaşlar ben 15 gün önce beko 2500 ekmek makinası aldım ilk önce ekmeklerim olmadı netten araştırırken bu siteyi buldum çok faydalandım ama benimle aynı marka kullanan la karşılaşmadım.kılavuzundaki tarifle pişiremedim yani olmadı biraz burdan biraz kendi çabamla öartık pişiriyorum.ama ekmeklerim ertesigüne kalınca bayatlıyo bu konuda bana yardımcı olumusunuz.kullandığım tarifi yazayım belki ölçülerimdemi hata bilmiyorum kendi ölçeyiğle 2 ölçek su buna 4,5 un koyuyorummakinam büyük deyil acaba çokmu .yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ben Beko 2505 kullanıyorum,bir akrabamda sizin EYM den var. Sorunsuz çok güzel ekmekler yapıyor,ekmeklerin bayatlaması anormal değil bence, süt ilavesibunu biraz daha geciktirir belki ama yanlış hatırlamıyorsam EYM klavuzundaki tarifte zaten süt kullanılıyor olması gerek,onun dışında çok kuru olmayan bir hamurdan elde edilen ekmekler de biraz daha geç bayatlıyor..Tarif için size tavsiyem klavuzdaki standart ekmek tarifini eksiksiz uygulamanız,ve ölçekle alınan unlar tam gelmeyebiliyor klavuzda kaç gram un gerektiği de yazıyor olmalı, bence benim gibi yapın ve bir mutfak tartısı alın

• Bir gün öncesinden artan pizza hamurum vardı buzdolabında,düşündüm ve onu ekmek yapmaya karar verdim biraz endişeliydim aslında,üzerine ilave un,su ve maya ile bir ekmek yaptım,ve sonuç çok güzel oldu,

Soberman Hocam teşekkürler, bu cesaret senin ve tariflerin sayesinde..

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• Selam arkadaşlar. Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum yazılanların çoğunu okudum ve en sonunda bende bir EYM almaya karar verdim.
    @soberman hocam emeğinize sağlık sitenizwww.ekmeksanati.com çok güzel özenle, emekle hazırlanmış bir site orayıda inceledim ve sizinde etkinizde kalmakla beraber diğer araştırmalarım sonucundada beğendiğim Deleonghi BDM075S EYM'den bir tane aldım. 1 haftadır kullanıyoruz hanım istemiyordu aslında ama onu dinlemedim gittim aldım ve EYM'de ilk ekmeği başarıyla yaptım. O kadar hoşuna gittiki şimdi bana bırakmıyor her gün değişik bir ekmeği benim işten geliş saatimde hazır olacak şekilde proglamlıyor. Akşam eve gidince mis gibi sıcak ekmek kokusuyla karşılanmak benimde hoşuma gidiyor.
    EYM almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim Delonghi'de yapılan her ekmekte tepe kümbeti ve maya sönüm yırtığı çok başarılı ve bunula birlikte lezzetli. Hangi tarifle yapılırsa yapılsın ekmeği çok başarılı pişiriyor.
    Birde fırsat linki vereyim bu EYM piyasada 170 ile 200 TL arasında bir fiyata satılıyor ama 145 TL'ye buldum almak isteyenler için fırsat olabilir (Gerçi ben 100 TL'ye teşhir ürünü bulup aldım hiç bir sorunu yoktu) yinede araştırmadan karar vermeyin.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=40598&ad=DELONGHi+BDM075S+EKMEK+YAPMA+MAKiNASi+GRi+Ekmek+Kizartma+-+Ekmek+Yapma+Makinesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhoax -- 18 Mart 2009; 12:00:33 >

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.