Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim bilgiler ve önerileriniz için.

Almadan önce yedek parça fiyatlarını öğrenmek mantıklı gerçekten de. Yetkili servisi arayarak bilgi aldım. Oldukça uygun fiyatlar. Pişirme haznesi 35 TL.

1000 gr. a kadar da ekmek yapma kapasitesi mevcut.

Dediğim gibi markaya ayrı bir güvenimiz var. Sanırım Fakir alacağız yine :)

Kullanmaya başladığımızda deneyimlerimi paylaşacağım.
  • Ucuzmuş.
    Yedek alıp bir kenara koymanı tavsiye ederim
    bir müddet sonra teflon kaplama deforme oluyor haliyle ve aradığında bulamayabiliyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dlrkrg

Teşekkür ederim bilgiler ve önerileriniz için.

Almadan önce yedek parça fiyatlarını öğrenmek mantıklı gerçekten de. Yetkili servisi arayarak bilgi aldım. Oldukça uygun fiyatlar. Pişirme haznesi 35 TL.

1000 gr. a kadar da ekmek yapma kapasitesi mevcut.

Dediğim gibi markaya ayrı bir güvenimiz var. Sanırım Fakir alacağız yine :)

Kullanmaya başladığımızda deneyimlerimi paylaşacağım.

Forumda ilk çalıştırmayla ilgili tavsiyeler paylaşmıştık. Bunları okursan iyi olur.
    İlk ekmek pişirme deneyimini Söke'nin 7 tahıllı karışımıyla yapmanı öneririm.
    İlk denemeler genelde hüsranla olur, makineden soğumaya yol açar çünkü.
    O hüsranı yaşamayın.
    Bkz:https://mecburiyetcaddesi.wordpress.com/2010/08/11/ekmek-kokusu/

Ayrıca dijital bir tartı ve yumuşak uçlu silikon bir spatula edinmeyi de ihmal etmeyin.
    Bkz:http://www.bagerplastik.com/_images/buyuk/urun_1333122284_16.jpg (ÖNEMLİ: SERT UÇLU PLASTİK DEĞİL, YUMUŞAK SİLİKON UÇLU OLACAK. 3-5 LİRALIK BİR ŞEY.)

• Sinbo mu Beko mu tercih etmeliyim?
  • Herkese selamlar. Tesco BM08 marka makinamin motor kayisi kopmus. Sirket piyasadan cekildigi icin parca yok. Sizce bu parcayi nereden temin edebilirim. Ya da bu cihazla birebir ayni parcayi kullanan cihaz var midir. Buyuk ihtimal cevabi olmayan bi soru ama sansimi deneyeyim dedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: verbrecher35

Herkese selamlar. Tesco BM08 marka makinamin motor kayisi kopmus. Sirket piyasadan cekildigi icin parca yok. Sizce bu parcayi nereden temin edebilirim. Ya da bu cihazla birebir ayni parcayi kullanan cihaz var midir. Buyuk ihtimal cevabi olmayan bi soru ama sansimi deneyeyim dedim :)

İşte hep vurguladığım bir konu. Satış sonrası hizmetleri sağlam olmayan markalara prim vermeyin.

Söz konusu kayışı Karaköy'de ve büyük ihtimalle sadece bir tek yerde bulabilirsiniz.

Kayışçıları dolaşın. Onlar size bir yer tarif edecekler.

Aydın mıydı, neydi, bir hanın içinde bir yer. Uygun kayış yoksa bile o arkadaş kayışı yapabiliyormuş.

Veya şanslıysanız ilk girdiğiniz kayışçıda bulabilirsiniz.

Kim bilir.

• Hanım arkadaşında görmüş sinbonun A101 den indirimli satılan modelini bizde alalım dedi. Ekmek işi hanımda, makineyi tespit edip alma işi bende doğal olarak :)
    Şöyle bir inceledim forumu soruma cevap bulamadım, hatta hiçbir yerde tam cevap bulmadım.
    Sorunum şu evden teflon, alüminyum, bpa içeren plastik v.s. zararlı içeriği temizledim hemen hemen. Ama ekmek yapma makinalarının hemen hepsinde sevmediğim zararlı ikili alüminyum ve teflon içerik var. bunları içermeyen bir makine var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkans674

Hanım arkadaşında görmüş sinbonun A101 den indirimli satılan modelini bizde alalım dedi. Ekmek işi hanımda, makineyi tespit edip alma işi bende doğal olarak :)
    Şöyle bir inceledim forumu soruma cevap bulamadım, hatta hiçbir yerde tam cevap bulmadım.
    Sorunum şu evden teflon, alüminyum, bpa içeren plastik v.s. zararlı içeriği temizledim hemen hemen. Ama ekmek yapma makinalarının hemen hepsinde sevmediğim zararlı ikili alüminyum ve teflon içerik var. bunları içermeyen bir makine var mı?

Bu maddeleri içermeyen bir makineye rastlamadım.
    Ama makinesiz de ekmek üretebilirsiniz.
    Elde yoğurursunuz, döküm demir tencerede pişirirsiniz.
    Belki Kitchen Aid gibi pahalı bir oyuncak alır, yoğurma kabı olarak
    sağlıklı bir kap kullanırsınız. (Teknik olarak bu mümkün mü, bilmiyorum.)
    Bu arada belki siz bilirsiniz. Çelik tencerelerin gövde kısmına neden mıknatıs yapışmıyor? Neden sadece tabana
    yapışıyor. Tencerenin sadece tabanı mı çelik? Taban dışındaki kısmı hangi malzemeden üretiliyor o halde?

• serkans674 kullanıcısına yanıt
    Teflon ve alüminyum, yemek yaparken güvenle kullanılabilir. Yemek yaparken çizilmedikleri sürece hiç sorun olmaz. Tahta veya silikon kaşık kullansanız yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormloader

Teflon ve alüminyum, yemek yaparken güvenle kullanılabilir. Yemek yaparken çizilmedikleri sürece hiç sorun olmaz. Tahta veya silikon kaşık kullansanız yeter.

Ekmek yoğurma haznesinin içindeki teflon, tahtaya da gelmiyor. Tahta, onun kaplamasını kolayca çiziyor.
    Sadece ve sadece yumuşak uçlu silikon spatula kullanılması lazım.
    Veya işaretparmağınızı da kullanabilirsiniz. :)
  • Arkadaşlar yıllar önce anneme Kenwood BM250 almıştım hbden halla kullanıyor, uzun süredir piyasada yoktu çok isteyen olmuştu ama bulamamıştım baktım yine stoklara gelmiş 1 haftadır bulunuyor piyasada bilginiz olsun zaten hbdeki yorum sayısından az çok efsane ürün olduğunu anlarsınız
  • stormloader S kullanıcısına yanıt
    muhalefet olsun diye değil bilgilendirme olsun diye cevap vereyim kardeş, insanlara yanlış yönlendirme olmasın.
    Vücuda fazla alınan alüminyum kansere, beyinde birikmesi sonucunda ise alzheimer ve ismini sayamayacağım bir sürü hastalığa neden olur. ve alüminyum doğrudan temasla gıdalara geçer.
    Teflonlardaki perflorooktanoik asit (PFOA) isimli bir madde kanser yapıcıdır.
    yani çizilmezse teflondaki PFOA çizilerse hem PFOA hemde alüminyuma maruz kalırsın.
  • :))
    anlaşıldı ekmek makinelerinde sağlık pek mümkün değilmiş.
    Çelik tencere konusuna bakmak lazım porselen çaydanlıklarda da taban çelik geri kalan kısımlar porselen oluyor. sanırım ısıya ne çok maruz kalan bölümü kalın çelikten yapıyorlar.
  • Aluminyum alzheimera yol açtığı henüz kanıtlanmamıştır. Aluminyum kabartma tozu, un, topaklanma önleyiciler ve gıda boyaları gibi ürünlerin yapısında bulunur. Halihazırda normal bir yetişkin günde 7-9 mg aluminyumu bu gibi kaynaklardan alır. Günde 1-2 mg aluminyum da, aluminyum tava ve tencerelerin içinde pişirilen yemeklerle alınır. Dünya Sağlık Örgütü'yse normal bir yetişkinin günde 50 mg aluminyum tüketmesinin hiçbir zararı olmayacağını hesaplamıştır.
    Kaynaklarımın biri Amerika'da Hastalık Kontrol Merkezi'nin yayınladığı aluminyum için halk sağlığı raporu, diğeriyse Kanada Hükümeti'nin bu konuyla ilgili oluşturduğu bir web sayfasıdır.

• stormloader S kullanıcısına yanıt

kardeş çok araştırmacı sayılmam ama linkte görebileceğin EFSA European Food Safety Authority (Avrupa Gıda Emniyeti Kurumu), en fazla haftada kilo başına 1 miligram alüminyum alınmasına müsaade ediyor.
    Buna göre 60 kilo ağırlığındaki bir erişkin günde en fazla 8.6 miligram alüminyumu kaldırabiliyor çocuklarda ise kiloya endekslendiğinde tablo daha vahim ve unutmayalım ki bunlar sınır değer. hadi alzheimer daha kanıtlanmadı diyelim kanıtlanmış olanları yazalım
    "Besinlerdeki alüminyumun çoğalması, vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin faydalarını azaltarak; anemi, kemik erimesi ve zeka geriliğine hatta kansere dahi yol açabilmektedir"
    daha önce bu filmi izlemiştik, zamanında BPA, PFOA içinde zararsız deniliyordu.

• merhaba,
    sizce sinbo 4705 mi 4715 mi tercih etmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkans674

http://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/scientific_output/files/main_documents/754.pdf
    kardeş çok araştırmacı sayılmam ama linkte görebileceğin EFSA European Food Safety Authority (Avrupa Gıda Emniyeti Kurumu), en fazla haftada kilo başına 1 miligram alüminyum alınmasına müsaade ediyor.
    Buna göre 60 kilo ağırlığındaki bir erişkin günde en fazla 8.6 miligram alüminyumu kaldırabiliyor çocuklarda ise kiloya endekslendiğinde tablo daha vahim ve unutmayalım ki bunlar sınır değer. hadi alzheimer daha kanıtlanmadı diyelim kanıtlanmış olanları yazalım
    "Besinlerdeki alüminyumun çoğalması, vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin faydalarını azaltarak; anemi, kemik erimesi ve zeka geriliğine hatta kansere dahi yol açabilmektedir"
    daha önce bu filmi izlemiştik, zamanında BPA, PFOA içinde zararsız deniliyordu.

Yalnız unuttuğun bir şey var. Ekmeği dışarıdan aldığında, içine konulan binbir çeşit zararlı maddeyi ne yapacaksın? Onlar da mideye gitmiyor mu?
    Ekmek hacimli olsun diye içine konulan enzimler, bayatlamasın diye konulan koruyucular, renk versin diye içine atılan bilumum boyalar, nakliyesi sırasında oradan oraya atılan, yerlere düşen, 1000 yıldır yıkanmamış bezlerle üzerleri örtülen ekmekler? Fırınlarda cirit atan hamamböceklerini "protein" diye zararlı saymıyorum bak. Birkaç sene önce, Çin'den domuz ve berberlerden toplanmış insan saçı getirtildiği, bunların içindeki bir maddenin (adı L ile başlıyordu) ekmeklere katıldığı, böylece yumruk kadar hamurdan kafam kadar ekmek yapılabildiği konuşuluyordu. (İçin kalktı mı senin de?)

Yani kendi ekmeğini yaparak 1 birim zarar görüyorsan ekmeği dışarıdan alarak 10 birim zarar görüyorsun.

Ayrıca, ekmeği elde yoğurup demir döküm tencerede pişirerek o 1 birimi de ortadan kaldırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesar2005

merhaba,
    sizce sinbo 4705 mi 4715 mi tercih etmeliyim?

Aradaki farkları belirtirsen yardımcı olalım.
  • Migros'larda Sinangil tam buğday ununun kilosu 2,75 TL. Bence kaçırmayın. İyi marka, iyi fiyat.
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.