en fazla kaç okul için yedek olabiliyoruz ? örnek veriyorum en üste 2 tane benden yüksek tercih yazdim ama birini istiyorum. 3. siradaki tercihimi asil olarak kazandim önümdeki 2 tercihten de yedek olabiliyomuyum yoksa sadece biriyle mi sınırlı ?
Bu yıl nasıl yapılacağını bilen yok...
Geçen yıl sistem kötü işledi...
Örnek vereyim, 5. tercihinizi kazandıydın, 4 ve 3 te hiç görünmeden 2. tercihte 267. yedek gösterdi sistem.
Oysa çocuk 3 yada 4. okula girecekken giremediydi. 2. tercihde zaten hiç gelme şansı yoktu. 3 ve 4 de yedek görünmediği için paşa paşa 5. tercihindeki okulda okudu.
İşin kötüsü bu öğrenciden düşük puan alanlar 3 ve 4 deki okullara girdilerdi sırf orada yedek göründüler diye...
Çok aile isyan etti ama ellerinden bir şey gelmedi.
Umarım bu yıl daha adaletli olur...
quote:
Orijinalden alıntı: serbes
Bu yıl nasıl yapılacağını bilen yok...
Geçen yıl sistem kötü işledi...
Örnek vereyim, 5. tercihinizi kazandıydın, 4 ve 3 te hiç görünmeden 2. tercihte 267. yedek gösterdi sistem.
Oysa çocuk 3 yada 4. okula girecekken giremediydi. 2. tercihde zaten hiç gelme şansı yoktu. 3 ve 4 de yedek görünmediği için paşa paşa 5. tercihindeki okulda okudu.
İşin kötüsü bu öğrenciden düşük puan alanlar 3 ve 4 deki okullara girdilerdi sırf orada yedek göründüler diye...
Çok aile isyan etti ama ellerinden bir şey gelmedi.
Umarım bu yıl daha adaletli olur...
o zaman gitmek istemediğim okulları sırf puanı yüksek diye yazmamak daha mantıklı olucak sanırım. teşekkürler