Şimdi Ara

Ek Puanlı Yerleştirme Başarı Sırası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
36.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben öğretmen lisesi mezunuyum . Sorumsa ben öğretmenlik seçersem başarı sıram kırmızıyla işaretlediğim mi sayılacak ? E öyleyse morla işaretlediğim yere bakılırsa o puanla o sırada olmam imkansız . Yoksa bu söylenen başarı sırası öğretmen liseleri arasındaki başarı sıram mı ?

Ek Puanlı Yerleştirme Başarı Sırası

• öğretmenlik derken hangi alandan seçeceksen o alandaki başarı sırana bakılacak bir sürü öğretmenlik var,yalnız resimde bir oynama yoksa tm2 ek puanlı başarı sırası 256 puan 17 bin demiş burada bir hata var.Zaten y-tm2 normal 233 puan 350 bin ama ek puanlıda başarı sıranda hata var resimde oynama falan varmı böyle iş mi olur oradaki sıran taş çatlasın 300 bin olur hadi olsun 250 bin ama 17 bin nedir
  • Oynama falan yok zaten o yüzden soruyorum o puanla o sıralamayı nasıl vermiş . 3 sene önce öğretmen lisesinden mezun arkadaşıma sordum o sıralama öğretmen liseleri arasındaki sıralamandır dedi . Hangi bölümü seçeceğine bağlıdır demişsin de geçen sene Boğaziçi Matematik Öğretmenliği 520 puan 7700 sıralamayla kapatmış e benim puanım 445 ve sıralamam 5300 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancher -- 20 Temmuz 2012; 19:38:31 >
  • hee o sıralama öğretmen liseleri arasındaki sıralama ise bişey diyemem ona ben normal başarı sıran sandım,geçen yıl 0,15 üzerinden alınıyordu okul puanı ve ek puanın da başka bir katsayısı var o yüzden puan yüksek gözüküyor orada bir anormallik yok
  • Peki gerçekten öğretmen liseleri arasındaki başarı sıramsa bunu neden Ek Puanlı Yerleştirme Başarı Sırası olarak yazıyorlar ? Bu yazılanın anlamı ek puanla tercih yapacaksan başarı sıran bu kabul edilecek değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancher -- 20 Temmuz 2012; 19:49:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancher

Peki gerçekten öğretmen liseleri arasındaki başarı sıramsa bunu neden Ek Puanlı Yerleştirme Başarı Sırası olarak yazıyorlar ? Bu yazılanın anlamı ek puanla tercih yapacaksan başarı sıran bu kabul edilecek değil mi ?

öyle şey olmaz yahu 256 puan ile 17 bin sıralamadan kim kime tercih yaptırır sana tavsiyem senin okulundan mezun olan bir kişi ile görüş ya da herhangi bir öğretmen lisesi mezunu ile görüş sonuç ekranlarına bak sana açıklasın yani yoksa o kadar düşük puana öyle bir sıralama verip sonra al buradan öğretmenlik tercih et olmaz yani
  • Ben de bunu merak ediyorum. Up.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SÖZEL BAŞARI TABLOSU
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah öyle yapmayı düşünüyorum zaten çok saçma geldi çünkü . Burada da öğretmen lisesi mezunu arkadaşlar varsa bi yorumlarlarsa bu durumu sevinirim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: otantizma

Ben de bunu merak ediyorum. Up.
  • Merak edenlere edindiğim bilgileri aktarıyım . Bu ek puanlı başarı sırası aynen burda yazılan doğru fakat bu sırayla tercih yapılacaksa üniversitenin ek puanlı kontenjanının başarı sırasına bakılması gerekiyormuş . Mesela boğaziçi matematik öğretmenliği geçen sene 7700 ile kapatmış fakat ek puanlı kontenjanını 2300 sıralama ile kapatmış .
  • Acaba diğer üniversitelerinde ek puanlı yerleştirme kontenjanlarınada bakabilir misiniz mesela adnan menderes üniversitesi edebiyat öğr.
  • OSYM nin klavuzundan bulabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu eski ama cevap vermeye çalışayım
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/2013%20%C3%96SYS%20KONT%20KILAVUZU%20BASKI%20(Tablo%204)_KB.pdf
    şöyle bir tablodan hangi üniversite hangi ek puanlı başarı sıralamasıyla öğrenci almış bakılabiliyor.
    Yani ek puanlı başarı sıralaman 4890 ise bu tabloda da istediğin bölüm 7500 sıralama ile almışsa büyük ihtimal girersin demek oluyor
    Çok araştırdım, başkaları araştırırken çok uğraşmasınlar yazayım dedim :)
  • Şimdi benim sıralamam 120000 fakat bazı ilk öğretim mat öğretmenliği tutuyor fakat ek puanla 16000 olmuş ona göre tutmuyor ben tercihimi hangisine göre yapacağım ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.