Şimdi Ara

EK PUAN KALKMIŞ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ÖSYM Kılavuzunda da var. 30 Mart 2013ten sonra liseye kayıt olan her türlü meslek liselerinde ek puan kalkmıştır. (İmam hatip, sağlık, ticaret, endüstri, anadolu öğretmen)
    Mezunlara eğer tercih yapmamışsa ek puan var.

YGSYE HAFTALAR KALA YAPILIR MI BU😫

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokerax -- 5 Ocak 2016; 22:28:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guzel olmus 30-40 puan onde basliyolardi obp de kalkar

• 2013 den kayıt olanlar suan 11. sınıf değil mi ygs ile alakasını çözemedim
  • PusLu1 kullanıcısına yanıt
    Şu anki 12. sınıflar da alamıyor demek oluyor bu.

• Baba parasıyla değil de başarısıyla bir yere gelip kendi alanında meslek isteyen insanlar haksızlık yapıyorlar tabi doğrudur :)
    Edit: Ayrıca 30-40 puan değil maximum 30, OBPye göre yani yine çalışmaya göre orantılı veriliyordu ek puan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokerax -- 5 Ocak 2016; 21:40:05 >
  • Meslek lisesinin bi anlamı kalmadı , geçmiş olsun ....

sınavsız geçişte kalktımı hepten çökecek bu okullar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokerax

Evet arkadaşlar ÖSYM Kılavuzunda da var. 30 Mart 2013ten sonra liseye kayıt olan her türlü meslek liselerinde ek puan kalkmıştır.

YGSYE HAFTALAR KALA YAPILIR MI BU😫

Kılavuzda sayfa kaçta yazıyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/YGS/2016-OSYSKILAVUZU05012016.pdf

• 2013 girişliler 11. Sınıf mı?
    12. Sınıf mı?

• quote:

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/YGS/2016-OSYSKILAVUZU05012016.pdf

Hacı kılavuz nerde demedim neresinde yazıyor dedim , hepsini okutturma şimdi şu sayfada yazıyorde bakalım

• Bütün ek puanların kalkaması gerek obp de kalksada kurtulsak

• HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    Ne 12 ne 11. Mezunları kapsıyor sadece😫
    İşin garibi, eğer sınıfta kalıpta şu an 12 olan varsa ek puan hakkına sahip.

• 6.2. YERLEŞTİRME PUANLARI HESAPLANIRKEN OBP BU PUANLARA NASIL
    EKLENECEK VE EK PUANLAR NASIL HESAPLANACAKTIR?
    Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların
    yerleştirme puanları hesaplanacaktır.
    Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunlarının, Tablo 3A’da ve Tablo 3B.1’de belirtilen
    yükseköğretim lisans programına yerleştirilirken OBP’nin 0,06 katsayısı ile çarpımından elde edilecek ek puanları da
    yerleştirme puanlarına eklenecektir. Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların ilgili puan türünde 180 veya daha yüksek
    puan almış olmaları gerekmektedir. Ek puanlar, 30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan
    ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim
    kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için Tablo-3A ve Tablo-3B1 kapsamında ek puan
    hesaplanmayacaktır.

2015-ÖSYS puanları veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, 2016-ÖSYS
    puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken OBP’ye uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir.
    Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 24.06.2015 ve 09.09.2015 tarihli toplantılarında, ortaöğretim kurumlarından mezun
    olamadığı için 2015-ÖSYS’de kayıt hakkı kazandığı programa kayıt yaptıramayanların 22 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt
    yaptırabilmelerine karar verilmiştir. Bu karar gereği; 2015-ÖSYS için lise son sınıf öğrenci durumunda eğitim bilgisi mevcut
    olup 2015-ÖSYS’de bir yükseköğretim programına yerleştirildiği hâlde belirtilen tarihe kadar mezun olamadığı için
    yerleştirildiği programa kayıt yaptıramayan adaylardan, 2016-ÖSYS’ye başvuranların OBP’lerinin çarpılacağı katsayılar
    yarıya düşürülmeyecektir. Bu durumdaki adayların MEB e-okuldaki bilgileri dikkate alınacağından adayların ayrıca
    ÖSYM’ye dilekçe/belge göndermesi gerekmemektedir.
    Sınavsız geçiş hakkı ile 2015-ÖSYS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların OBP’lerinin çarpılacağı
    katsayılarda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

• öğretmenlik puanı ile ts de falan ilk 100 e girsem , ilk 100 bursu alabiliyormuyum şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35000 -- 5 Ocak 2016; 21:57:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • akpaha kullanıcısına yanıt
    O zaman "okul" dene şeyin gereği ne ? obp de kalksın. parası olan temel liseye, özel hocaya, kurslara gitsin, parası olmayan sürünsün.

• quote:

Ne 12 ne 11. Mezunları kapsıyor sadece😫
    İşin garibi, eğer sınıfta kalıpta şu an 12 olan varsa ek puan hakkına sahip.

Hocam bu ek puan mevzuları meslek liselerine özgü.
    Yani bana verilen okul puanı oranı%12 değil de %12 nşn üzerine %12 den alınanın %6 sı kadar daha puan geliyordu .
    O kalktı herhalde

• HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    İlk mesajımda belirtmiştim zaten. Meslek liselerine özgü olan ek puan kalktı.

• kokerax kullanıcısına yanıt
    Okul sana konuları öğretir
    Hocam kendinle çelişiyorsun parası olan gidiyo temel lise koleje diplomasını yapıyo 95 alıyo obpsini yani obp parası olana yarıyor
    Ben iyi bi anadolu lisesine gittim sınavlar kazık gibiydi biz notkarda sürünürken iyi olmayan okullardaki arkadaşlarım 100leri alıyordu sınavda sordukları soruları söylediğinde gülme geliyordu
    Hangisi adalet obp=para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akpaha -- 5 Ocak 2016; 22:03:48 >
  • İyi olmuş hem sbsye çalışmadan kötü meslek lisesine gidin hem de fazladan puan alın.Düz liseliere haksızlık oluyodu.(Puanı anadoluya yettigi halde meslege giden varsa sözüm onlardan dışarı)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akpaha kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hocam ben sizi temel liseye falan gidiyosunuz sandım :)
    benim de görüşüm sizinkiyle aynı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.