Şimdi Ara

Ek iş ve mesek öğrenme konusunda

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ek iş ve meslek konusunda sizlere danışmak istiyorum. Önlisans mezunu olucam ama okuduğum bölüm klasik ülke gerçeği iş vaadetmiyor. Haliyle genel işlerde çalışıcam ve ortalama kazanacağım paranında 1500-2000 arası olacağını tahmin ediyorum. Tahminen haftada 1 günde izin verse bu arkadaşlar bana ben o 1 günde nasıl para kazanırım gibi düşüncelere girdim.

Şöyleki evlensem ortalama yıllık kiram ( yıllık peşin ödeyerek fiyatı düşürme niyetindeyim ) 5000 lira civarında olcak. yılda var 52 hafta ben bunun 40 haftasında hafta sonu tatilinde para kazanabilecek bir iş yapsam mesela o gün 100 lira kazansam 4000 lira civarı para eder üzerinede 1000 ben koyarım kiram yıllık bedavaya gelmiş olur hemen hemen. Bu mantıka hafta sonu 1 gün yapabileceğim bir iş arıyorum sizce ne yapabilirim ?

Mesela parke döşemeyi biliyorum haftada 1 gün iş denk getirsem metre kare başı ortalama 2 2.5 lira ücret veriliyo 50 metre yer döşesem 100-150 lira arası ücret rahat kazanabilirim. Ancak bu her pazara bir iş bulabileceğim anlamına gelmiyor. Ayrıyetten boya yapmayıda öğrensem diyorum bir dairenin boyasını tek başıma bitirebilirmiyimki 1 günde. Sallıyorum 100 metre kare bir evi tek başıma 1 günde sabah 7 8 de baslayıp aksam 10 a doğru bitirebilirmiyimki.

Veya tamir tadilat işlerinden ziyade seyyar satıcılıkta düşünüyorum mesela birikmiş paramla 1 minibüs yaptırsam şirin bişey. Köfte vs satsam diyorum ama onun içinde malesef yok zabıta para yer yok torpil gerekir ruhsat alamazsın yok mafya çomak sokar felan ağzı olan sallıyo malesef.

Ne gibi bir iş yapabilirim ? Seyyar minibüs olayı olsaydı aslında sallıyorum işten 5 te paydos ediyosam 6 da tezgah açıp 11 12 ye kadarda kafam estiğinde çalışabilirdim gidip kafam esmediğindede tezgah açmazdım.

Ama çok şaibe var o işte. İnternetten satış yapmayı düsündüm ama oda malesef zor iş kolay gibi görünsede.

Neler yapabilirim ?

• Bir tane daha iş geldi aklıma arkadaşımın babası taksici. Bir araç satın alsam felan bir şekilde duraklamı anlaşılıyor napılıyosa artık 6-12 arası 2 müşteri pazar günleride full çalışma ile aracın eskime masrafı + yakıt + vergi sigorta ıvır zıvırı + durak komisyonu çıkıldığında bana haftalık 150 200 lira kar kalırmıki ? normal bir işin üzerine ek iş olarak yapılcak bu iş ona göre taktik verin arkadaşlar arkadaşımın babası taksi + plakayı 33 bin liraya almış. Adanada.
  • Guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.