Şimdi Ara

EHLİYETSİZ VATANDAŞ ARACIMA ÇARPTI DEĞER KAYBI DAVASI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
4.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En baştaki yazıyı tekrar okudum..Büyük bir kaza değil..Arabanın haşat olma durumu yok..YORUM DEĞİŞTİ...2.000 Lira ver anlaşalım dediğin hasar için dava açılmaz..Ayıptır...Ayıp.. Ben kafadan çarptı deyince .Sıfır alınmış 43.000 Lik bir arabaya kafadan patlatınca kim nasıl tamir ederse etsin...En az 15.000 gitti..Fiyatı düştü.Dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Ağustos 2012; 19:37:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

quote:

Orijinalden alıntı: vwag

quote:

Adamın senin istediğin meblağı ödeyecek duyumu yoksa sen yaptığın dava masrafı ile o adamda hapis yatmakla kalacak

O zaman trafiğe çıkmayacak hiç umurum da olmazdı. Arkadaşım aç davanı . Sonuna kadarda sürdür.

Tamam da kardeşim yapmış bir cahillik.Herkesin sizin ki gibi güzel bir yaşamı yok insanların eğitim ve maddi durumları kötü böyle fırsatlar çıkınca karşılarına değerlendiriyorlar.Bir toros sizin için hurda olabilir ama onlar için dğişilmez bir taşıt.tabi kişi hakkında bilgim yok ama dediğim tarzda biri ise fazla üstelememek gerek

Allah bütün sevdiklerinize uzun ömürler versin sakın yazdıklarımı yanlış algılamayın sadece empati kurmanız için soruyorum, bu adam çok iyi niyetli olsa bile bu vaziyette gelip aile bireylerinizden herhangi birine çarpıp ölümüne sebebiyet verse yine aynı mı düşünürsünüz ? benim için bu adamın bu vaziyette gidip bir arabaya çarpmasıyla bir insanın yaşamını alması arasında bir fark yok... tedbirli olmak çok mu zor ? olamıyorsa binmesin arabaya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChonDanger -- 6 Ağustos 2012; 19:36:21 >

• Adama yediği haltın farkına vardırtın ama bence insaflı olmaya çalışın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

quote:

quote:

Adamın senin istediğin meblağı ödeyecek duyumu yoksa sen yaptığın dava masrafı ile o adamda hapis yatmakla kalacak

O zaman trafiğe çıkmayacak hiç umurum da olmazdı. Arkadaşım aç davanı . Sonuna kadarda sürdür.

Tamam da kardeşim yapmış bir cahillik.Herkesin sizin ki gibi güzel bir yaşamı yok insanların eğitim ve maddi durumları kötü böyle fırsatlar çıkınca karşılarına değerlendiriyorlar.Bir toros sizin için hurda olabilir ama onlar için dğişilmez bir taşıt.tabi kişi hakkında bilgim yok ama dediğim tarzda biri ise fazla üstelememek gerek

Allah bütün sevdiklerinize uzun ömürler versin sakın yazdıklarımı yanlış algılamayın sadece empati kurmanız için soruyorum, bu adam çok iyi niyetli olsa bile bu vaziyette gelip aile bireylerinizden herhangi birine çarpıp ölümüne sebebiyet verse yine aynı mı düşünürsünüz ? benim için bu adamın bu vaziyette gidip bir arabaya çarpmasıyla bir insanın yaşamını alması arasında bir fark yok... tedbirli olmak çok mu zor ? olamıyorsa binmesin arabaya...

İşte burada dur. Toros sürücüsünün yani sizlerin şu süründüreceği adamın yaptığı kaza ile gidip aile bireylerinden birinin ölmesine neden olacak kaza arasında çok fark var. Bu basit bir kaza. Çarptığı aracın hasarı büyük veya küçük olur orası ayrı. Ama ölümcül kaza ile bu yapılan kaza arasında çok fark var. Birinde insan ölüyor. Ama diğerinde yani şimdi ki konuda bir teneke parçası zarar görüyor ve bu zarar karşılanıp yapılabiliyor. Sen ne kadar tedbirli olursan ol, bir anlık dalgınlık sonucu oluyor kazalar. Hiç hesapta yokken oluyor. Önceden işaret vermiyor "sen şimdi kaza yapacaksın" demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 6 Ağustos 2012; 19:42:06 >

• adam ,kanunlar önünde trafik cezası ve aracının masrafını karşılamak şeklinde cezasını almış.bundan sonraki dava ceza değil şahsi menfaat ve çıkar olur.
    bence değer kaybı davası olmaması gereken bir dava.kimse isteyerek kaza yapmaz,ve bu değer kaybı davası olayının net oturmuş bir yanı yok.kanuna göre zenginliğin korunması,ama toplumun bir kısmının zenginliği korunurken bir kısmıda zenginliğini ödeme ile kaybediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

quote:

quote:

quote:

İşte burada dur. Toros sürücüsünün yani sizlerin şu süründüreceği adamın yaptığı kaza ile gidip aile bireylerinden birinin ölmesine neden olacak kaza arasında çok fark var. Bu basit bir kaza. Çarptığı aracın hasarı büyük veya küçük olur orası ayrı. Ama ölümcül kaza ile bu yapılan kaza arasında çok fark var. Birinde insan ölüyor. Ama diğerinde yani şimdi ki konuda bir teneke parçası zarar görüyor ve bu zarar karşılanıp yapılabiliyor. Sen ne kadar tedbirli olursan ol, bir anlık dalgınlık sonucu oluyor kazalar. Hiç hesapta yokken oluyor. Önceden işaret vermiyor "sen şimdi kaza yapacaksın" demiyor.

ya arkadaşım nasıl bir dünyada yaşıyorsun, ben tedbirli olsun öyle yola çıksın diyorum, tedbiri almak bizden takdir Allahtandiyorum, sen bu ve bunun gibi adamların bu boşvermişliğini umursamazlığını nasıl savunuyorsun? bunun iki cevabı var ya ben kendimi anlatamıyorum, yada senin bu adamdan hiçbir farkın yok.. sana son sorum o teneke parçası dediğin şeyin yerinde bir insan olabilirdi! o zaman ne diyecektin? dur, istersen tahmin edeyim "Adamın ne işi var orda"

• sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend1982 -- 6 Ağustos 2012; 20:27:23 >
  • Mantık çerçevesinde bakarsak kesinlikle açılmalı . Ama burası amerika değil biz kalbimizle hareket ederiz ben bırakın gitsin derim durumu yoktur büyük ihtimalle
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya arkadaşım nasıl bir dünyada yaşıyorsun, ben tedbirli olsun öyle yola çıksın diyorum, tedbiri almak bizden takdir Allahtandiyorum, sen bu ve bunun gibi adamların bu boşvermişliğini umursamazlığını nasıl savunuyorsun? bunun iki cevabı var ya ben kendimi anlatamıyorum, yada senin bu adamdan hiçbir farkın yok.. sana son sorum o teneke parçası dediğin şeyin yerinde bir insan olabilirdi! o zaman ne diyecektin? dur, istersen tahmin edeyim "Adamın ne işi var orda"

Ben kimsenin aracını hurda veya şahin diye küçümsemem. Benim komşularımın şahini olanlarda var. Ancak burada sorun ehliyeti olmayan birisinin trafiği çıkması. O adamın ehliyeti kusurlu olduğu için elinden alınmış. Demek ki trafiğe çıkacak yeterliliğe sahip değil. Buna ek olarak ehliyetsiz kaza yapıp başkasının malına zarar veriyorsa, malına ve canına kastedilen kişi doğal olarak değer kaybı davası açmakta sonuna kadar haklıdır. Benim anlatmak istediğim buydu.

• Aracin muayenesi olsa ne olmasa ne. Hakikatten meşakatli iş muayene. Ehliyetide kaptirmis onada eyvallah. Ama toros sahin vsvs modelli kimseye acimam ben deger kaybinada karsiyim. Ama bunlara acarım arkadaş uyuzum.

• Aracin muayenesi olsa ne olmasa ne. Hakikatten meşakatli iş muayene. Ehliyetide kaptirmis onada eyvallah. Ama toros sahin vsvs modelli kimseye acimam ben deger kaybinada karsiyim. Ama bunlara acarım arkadaş uyuzum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xvet

bide serviste parça beklemesi var 2 hafta sonra bayram memlekete gidecektim yarın ben en iyisi açayım davayı görsün anyayı konyayı

Uzuldum, cana gelen mala gelsin diyelim. Ama adaminda var midir yok mudur onuda dusunun. Sizin masraflarinizi karsiladiysa fazlasi haramdir diye dusunuyorum. Gecmis olsun.

• Öncelikle geçmiş olsun...
    Dava ile alakalı hertürlü fikre saygı duyuyorum isteyen açar istemeyen açmaz...
    Ben cana gelmesinciyim.Tabi ters şeritten gelip üstüme çıkarsa adam bu değişir.Ekstrem kural ihlali yaparak vurmadıktan sonra kaza der geçerim.Heleki arabadan efendice inmiş olayı kabullenmişse üzerine gitmem mevzunun.Ama inip bide artislik falan yapmaya kalkarsa gene değer kaybı davası açmam o bana açmak zorunda kalır.Çok fena şeyler olur orda...

Davalar yıllarca sürüyor ve beni şahsen hem maddi hem manevi olarak yıpratıyor.Ve bu ülkede sonucu dayıyla,amcayla,para yiyen bir bilirkişi ile değişebiliyor.

Kısacası son tercih edeceğim yoldur heralde...

Bu arada atıyorsun başına gelmemiş falan diye düşünmeyin çok garip şeyler yaşadım bu konuda henüz dava açmadım.1 tanesinde arkadan bir kartal kırmızıda dururken vurdu.Birde inip niye duruyosun falan demeye kalktı(tekrar belirteyim sağda iki şerit devam ediyor ben sola dönüş yapıcam en solda kırmızıda duruyorum).Birtek bu arkadaşa ters davrandım.Benim araçta hiçbirşey yoktu(97 model 406 sv).Tampondaki plastik şeritte cam kırıkları falan vardı sadece.Kartaldada far falan kırıldı...

Allah tabi kimseye kaza bela vermesin.Kazanın oluş şekli ve kazadan sonra karşı tarafın sergilediği tavır önemli diye düşünüyorum...

• Kazadır olur. Hasar karşılanır ancak karşı tarafın yaptığı magandalığın öcünü kaza adı altında almaya çalışmayın. Değer kaybı davasını da iyice soksunlar da içimize millet iyice birbirine kin bürüsün. Nedir bu sanki kan parası alınıyor...
  • Ufak hasarda gereksiz ancak adamın yeni ciilop gibi 55.000 saydığı arabasına patlatıp bir çok parçalarını değişip, boyatıp adamın ikinci elde çok rahat 47.000 Liraya satacağı arabasını tamir sonrası 35.000 Liralık araba haline getirirseniz...İZİN VERİNDE ADAM BU ARADAKİ 12.000 LİRAYI İSTESİN...Sineye çek demek biraz garip olur..Ve haksızlık olur..Şahsi düşüncem budur..Saygılarımla..
  • Bazı cevapları okuyunca şu sonucu çıkardım "canınız çok değerli ise sokağa çıkmayın, sokağa çıkıyorsanız birilerinin gelip size zarar vermesini kabullenmiş oluyorsunuz"
    Umarım o arkadaşların başına benzer birşey gelmez :(

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Tabii ki de açılmalı. Bu memleketim insanındaki bu kadar merhamet nereden geliyor anlamıyorum? Devlet bile vatandaşa merhamet etmezken, vatandaş vatandaşa merhamet etmeye çalışıyor.

+1 Allah bilir neyden kaptırdı ehliyeti ya alkol ya sürekli olarak kurallara uymama muaneye bile gitmiyor

yukarda arkadaşın yazdığı gibi yapacaklarından sorumlu olabilirsin
  • tabi ki dava açacaksınız. kanunda yazıyor böyle şeyler vicdanınızı göz ardı edebilirsiniz. ayrıca davarolara ders olsun. eğer başıma iş gelir vs. derseniz davalara katılmazsınız yer cezasını oturur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ufak hasarda gereksiz ancak adamın yeni ciilop gibi 55.000 saydığı arabasına patlatıp bir çok parçalarını değişip, boyatıp adamın ikinci elde çok rahat 47.000 Liraya satacağı arabasını tamir sonrası 35.000 Liralık araba haline getirirseniz...İZİN VERİNDE ADAM BU ARADAKİ 12.000 LİRAYI İSTESİN...Sineye çek demek biraz garip olur..Ve haksızlık olur..Şahsi düşüncem budur..Saygılarımla..

Allah aşkına o 12 bin lirayı nasıl ve kimden isteyecek? Adam zaten bir sürü ceza yemiş ve masraflarıda karşılıyor. Birde 12 bin lira ekstradan para ödeyecek. Siz herkesi zengin ve 12 bin lira gibi bir parayı paradan saymayıp küçük bir meblağ sanıyorsunuz. Ya durumu yoksa adamın evine 12 bin liralık haciz gelmesi çokmu hoş? Çarp bakalım 350 bin liralık arabayada adam sana 50 bin liralık değer kaybı davası açsında ondan sonra gel konuş bakalım burada "tabi suçluydum 50 bin lirayı ödemem lazım" dermisin yoksa "bundan sıyrılmak için ne yapmam lazım" diyemi konuşursun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 7 Ağustos 2012; 7:39:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Allah aşkına tedbir diyorsun başka bir şey demiyorsun. İstediğin kadar tedbir al, istediğin kadar kurallara uy ve iyi şoför olup araban bakımlı olsun. Bir an gelir ve afallayıp yaparsın kazayı. Kaza bir anlık dalgınlıktır. Nasıl olduğunu anlamazsın bile. Otobanda 140 ile giderken diyelim hadi şimdi diyeceksin ki 140 ile gidilmez 132 diyeceksin, tamam 120 ile giderken önüne bir yaya atladı karşıdan karşıya geçiyor diyelim. Şaşırırsın, birden önüne çıkmıştır ve aksi gibi senin kaçtığın yöne doğru kaçar o da ve pat diye çarparsın. Evet yaya suçludur hemde %100 suçludur, ne işi var otobanda ve yok yere ölür ve sende vicdan azabı çekersin.

2002 yılında eski arabamla otoparktan daha yeni çıktım ve 2. vitesle gidiyorum. hafif yokuş aşağı bir yol. Aniden soldan bir çocuk fırladı önüme ve o an ne yapacağımı şaşırdım ve frene asılıp sağa kırdım ve çocukda sağa doğru kaçtı ve kızakladım resmen kızaklarken vurdum çocuğa. İnip aldım arabaya çocuğu ve oradan tesadüf mahalle komşusuda geldi ve eve götürdük çocuğu, ailesine söyleyip dedim hastaneye götürelim, gerek yok, bir şey olmamış sağol dedi ailesi ve çıkıp gittim bende. KAza bu, herkes ama herkes yapar. Tedbirli olsanda yaparsın.

Arabayı ehliyet kullanmıyor. Genelde ehliyete alkolden el konuluyor. 37 yaşındayım ve alkol kullanmadım 37 yıl boyunca ve kullanmayıda düşünmüyorum. Olduda herhangi birşeyden dolayı ehliyetime el konulsa 6 ay, mecburum yine ehliyetsizde olsam araba kullanmaya. Çünkü evde benden başka araba kullanan yok, 6 ay araba kullanmamam demek 6 ay boyunca ev halkının arabasız bir yere gitmesi demek.

Askerdeyken, acemiliğim bitti ve 10 günlük dağıtım iznine geldim. Şoför olmuştum zaten ve askeri ehliyet verdiler. Gerçek ehliyetlerimizi vermediler bize. 10 gün boyunca dağıtım iznimde ehliyetsiz ve askeri ehliyetimle araba kullandım. Mecburdum çünkü. Babam o zamanlar hayattaydı ve işe gidiyordu adam. O işteyken arabayla sağa sola gitmem gerekiyordu ve kullanmak zorunda kaldım.

O son soruna gelirsek, eğer adam karşıya geçilmemesi gereken yerden geçiyorsa evet ne işi vardı orada derim. Çünkü yayalar artık ışık, vs. dinlemiyor. Üst geçit olan ve ışık olan yerden karşıdan karşıya geçmek varken bunların olmadığı yerleri tercih ediyorlar.

Maalesef görüyorum ki maddenin esiri olmuş herkez. Vİcdan filan kalmamış. Birde adam aksi gibi ehliyetine alı konulmuş ve arabası muayenesiz çıkınca adam neredeyse vatan haini ilan edilmiş.

Ve son kez söylüyorum, bu adama veryansın edip sürüm sürüm süründürürüm diyenler, çarpsınlar bir 300 bin liralık arabayada adamda kalkıp onlara 25 bin liralık değer kayıp davası açsın ve ondan sonra görürüm onları "vay insafısz, 25 bin liralık dava açtı, nasıl öderim ben bunu" diye konu açarlar ve sende o zaman "yok, açmaması gerekti, sen haklısın, nasıl ödersin o parayı" diye yorum yazarsın.

İlgisiz bir örnek vereceğim, buda anlayana. 2010 yılında ve ramazan ayının ilk haftası. Üst kat komşumuzun mutfağından bizim mutfağa sular akıyor. Tavan battı resmen. Çıktık söyledik ve vanayı kapattılar. Bizim mutfak rezil oldu, dolaplar ıslandı ama bir şey olmadı neyse ki. Üst kat komşu karı/koca da emekli insanlar. Aidat bile zor ödüyorlar bazen. Adam dediki tamam hemen usta bulup yaptırıyorum dedi ve bir gün geçti aradan tık yok. Sinirlendik, bizim ev sigortalı. Birden o anlık öfkeyle sigortadan adam getirtip evi yaptırmak ve tüm masrafları o adamdan karşılamak geldi aklımıza ama tuttuk kendimizi. Kaç yıllık komşumuz, mübarek ramazan, zaten emekliler ve kıt kanaat geçiniyorlar. Annem çıktı yukarıya ve tekrar durumu izah etti çünkü bizde mutfağı boşalttık, su damlıyor. Onlarda mutfaklarını toparlamışlar ve vanayı kapayıp tencerelere su doldurmuşlar ve bir kuru çorbayı sofralarında görünce annem çok üzüldü onlara ve ustayı biz bulduk. Adam evi yaptırdı, tabi parasını o verdi, orası ayrı. Bu mesajımda anlayana. Ama maalesef bu konu içerisinde bunu idrak edebilecek çok az insan var. Şimdi çıkıp bunada tedbir deme. Adam su borusunun içinemi girecek? Aynı durum 1997 yılında bizim banyodan alt komşuya sızdı ve alt komşu bunu söyler söylemez gidip usta bulup boruları yaptırdık.

Kırmızıda durursun, yeşil yanar hareket edersin ama o da ne, önünde ki durmak zorunda kalır ve afallayıp çarpabilirsin. Lastiklerin iyidir, frenlerin iyidir, ama yolda bir şey çıkar önüne ondan kaçayım derken hakimiyeti kaybedip savrulup bir arabaya veya yolun refüjüne vurursun. Bunlar herkesin başına gelir. 2009 yılında bir cumartesi sabahı kız kardeşimi kursa götürürken Hasanpaşada yolun ortasında aheste aheste yürüyen bir yayaya çarptım. Evet, hızlı değildim ve baktım bu yolda yürüyor. Korna çaldım ve beni görünce panik yaptı atladı arabanın üzerine. Sol aynam çıktı yerinden ve düştü yere. Düşerkende alt köşesi kapıya vurdu ve kapı çok hafif ezildi. Yayada bir şey yok. Durdum ve sinirlenip bağırdım çocuğa, ne işin var yolun ortasında, kaldırım dururken neden buradan yürüyorsun diye bağırdım ve bastım gittim. Şimdi ben bu çocuğa ne yapsaydım? Senin yüzünden aynam gitti, kapım ezildi, gel seni mahkemeye vereyim, şikayetçi olayım, yaptır arabamı, birde gidip dava açayım mı sana deseydim?

Daha bu kış, ana yola çıkmak için dururken arkamdan gelen 06 plakalı Honda Jazz araba geldi bana vurdu. Adamın önü gitti, benimde arka tampon yerinden azcık çıktı, sağ arka çamurluk bel verdi, bagajın sağ arka köşesi içeriden hafif içe göçtü. Adam ağlayarak özür diledi, ben suçluyum dedi. Zararımı ödeyeceğim dedi. Ama şimdi çocuğumu kursa almaya gidiyorum izin verde bekletmeyeyim onu dedi. Tamam dedim, telefonunu aldım, fotoğrafını çektim, plakasını aldım ve pazartesi günü servise çekip masraf çıkardım 1000 lira tuttu. Adama söyledim "ödeyemem bunu, rapor tutalım" dedi. Tamam dedim ve gittim olay yerine o an ki gib idurduk, rapor tuttuk ama ehliyeti yanında yok. Evde unutmuş. Kaskosu yok. Trafik sigortası var. Ehliyetini servise faksladı ve işlemlerim bir gün geç başladı. Ama tutup da adama "vay efendim birde ehliyetin yok, zaten arabamın içine ettin, gel sana birde dava açayım da gör gününü" demedim. Cebimden beş kuruş para çıkmadan arabam yapıldı, 3 gün sürdü bu süreçte bana birde araba tahsis edildi. Birde çıkıp 2000 liralık davamı açsaydım adama? Ayıptır yahu, insanlık maddenin esiri olmuşsa daha hiç bir yorum yapmanın anlamı yok.

Apartman otoparkında maalesef yan yana park eden arabalar kapı vuruğu oluşturuyor kapılarda. Ne yapalım şimdi? Bütün kat sakinlerini mahkemeye verip kapıda eziklik oluşturdular diye mahkemeye mi verelim? Yada gittiniz AVM'ye, yanınızda duran araba kapınıza değdirmiş. Ne yapalım? Adamı bulup yakasına yapışıp mahkemeyemi verelim? İyi, herkes birbirini versin mahkemeye, herkes işi gücü bıraksın, iş yerlerinden izin alsın değer kaybı davalarıyla uğraşsın. Ondan sonrada gazetelerde TV'lerde cinayet haberlerini görürüz. Haciz haberlerini görürüz.

Konuyu açan adamı dinledik. Onun gözünden, onun ağzından, onun kaleminden. Birde çarpan adamı dinlesek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 7 Ağustos 2012; 7:33:27 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.