Şimdi Ara

Ehliyetle Pasaport Başvurusu Yapılır Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarın pasaport yenilemesi yaptırmaya gideceğim fakat kimliğimi yazlıkta unutmuşum sürekli ehliyetimi kullanıyorum acaba nüfus cüzdanı yerine ehliyet götürsem sıkıntı olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyetle Pasaport Başvurusu Yapılır Mı?

Ehliyet, kimlik tespit ve adres bilgisini içeren resmi bir belgedir. Pasaport ise yurt dışına seyahat etmek için gerekli olan bir belgedir. Ehliyet ile pasaport başvurusu yapılıp yapılamayacağı konusunda kafanda soru işaretleri olabilir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya nüfus cüzdanı, pasaport başvurusu için gerekli olan temel belgeler arasındadır. Ehliyet, resmi bir belge olmasına rağmen pasaport başvurusunda kullanılamaz.

Pasaport başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

• Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı
    • 2 adet biyometrik fotoğraf
    • Başvuru formu
    • Harç bedeli

Ehliyetinizdeki bilgiler pasaport başvurusunda kullanılmaz. Pasaport başvurusu için geçerli bir nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ibraz etmeniz gerekmektedir.

Pasaport için Ehliyet Olur Mu?

Hayır, pasaport için ehliyet olmaz. Pasaport başvurusunda yalnızca Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya nüfus cüzdanı geçerlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sonuç ? Alabildiniz mi kimliksiz. Bende seninle benzer durumdayım
  • Bildiğim kadarıyla ehliyet, kimliğin yerine her yerde kullanılabiliyor.
  • evet alınabilir ehliyet=kimlik
  • -bilir'li -bence'li laflardan çok aldım, aldı garanti sözler duymam gerek arkadaşlar. :)
  • Arkadaşlar bizzat sordum alınamıyor. Kesin ve net. Kimlik fotokopisi dosya ile birlikte ankara gidiyormuş. Bizlik bi iş yok diyor pasaport şube.
  • O iş ne oldu yaw,

Sazan.avi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.