Şimdi Ara

ehliyet sınavında yokuşta araç kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hafif meyilde aracı kaldıramayıp iki kez stop ettirenlerin sınavı, anında sona eriyor. İkinci önemli husus son manevra olan geri geri park etme. Bunları yapamayan boşuna mesai harcamasın. Eğitim alsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokuşta kalkarken patinaj çektirsek bırakırlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Yokuşta kalkarken patinaj çektirsek bırakırlar mı?

Bırakmazlar. Geriye çok kaydırmamak yetiyor. Patinaj çekmesine, arabanın bağırmasına falan dikkat etmiyorlar.

• Yokusta arac kaldiramayana ehliyet vermesinler zaten.Eskiden biz ileri gider gobekten doner geri gelirdik hoca verirdi notu.Biraz daha zorlastirmalari lazim herkese ehliyet dagitmak olmaz

• TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Nacizane tavsiyem gazı biraz daha fazla verip hafif patinajla dahi olsa durumun kurtarılması. Zaten eğimler sürekli patinajda bırakacak kadar dik değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha da zorlaşması lâzım bu sınavların.
    Hatta her 5-7 yılda bir tekrar direksiyon sınavına girilmesi lazım tabiki 50-100 tl gibi bi fiyatlara hem devlet daha çok para kazanmış olur hem de trafik daha güvenli olur

• 5 yıl boyunca manuel araç kullandım ama şimdi gitti babam ben yaşlıyım dedi otomatik aldı, sınava kadar debriyaj kullanmayı unuturum diye korkuyorum

• Bence başta otobüs, minibüs, servis şoförleri olmak üzere herkesin ehliyetinin iptal edilip yeniden almaları için sınavlara girmeleri gerekiyor.
  • Yegene yokusta araci durdurtmuslar rahatca kaldirmis ama sol sinyal vermedigi icin birakmislar...

• Bu işte de usülsüzlük var. Kurslardaki bazı arabalar freni köklediğinizde belli bir süre fren yaparken bazılarında bu özellik yok. Yani bazıları Clio, İ20 ile falan sınava girerken bazıları Palio, Getz ile giriyor. Açıkçası adil olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca park yapılan yerde de arabaların uzunluklarına bakılmaksızın standart bir boşluk var. İ10 ile Clio aynı yere park ediyor.
  • Patinaj yapmak yasak diye biliyorum. Yoksa gaza yüklen gitsin.

• Çoğu modern sürücü kurslarının modern araçlarında yokuş kalkış desteği var.Frenden ayağınızı cekseniz dahi,araç bir süre geri kaçmıyor..

• Hocam bildiğim kadarıyla ilk seferde stopta direk indiriyorlar ben sınavdayken arkamdaki yokusta kalkamadı indirdiler. Patanaj atabilir ondan bırakmıyorlar ancak parkta en ufak hatada kalıyorsunuz. Arkadas tekeri hafiften değdirdi kaldırıma indirdiler. Parkı abartıyorlar bence tehlikeli bi durum yok yokuş gibi oraya park edemese adam gider başka yere eder. Parkta mutlaka 1 hak daha verilmeli bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.