demek ki daha iyi kullanıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ehliyet sınavı geçme oranları (2. sayfa)

-
-
doğudaki adam daha 18 yaşına gelmeden kaç kere araba kullanmıştır birde onu düşün adamlarda trafik polisi şakır şakır gezmiyor ama gelişmiş şehirlerde daha doğrusu insanların çoğunlukda olduğu yerlerde her yerde denetim var polis var öyle herkes kafaya göre kullanmıyor ama doğuda ayağı gaza yetişen arabaya kullanıyor
-
İzmir'de ehliyetimi aldım ve ilk sınavımdan kaldım. İzmir'de bu oranın yüksek olmasını normal buluyorum başıma gelen olayı anlatayım:
Sınava başladım direksiyon sınavında ilk kavşağı geçip ikinci kavşağa geldim karşımda yokuş var ve yukarıya çıkacağım. Kavşakta durup sağımdan gelen araçların geçmesini bekledim.
Bir beyaz fluence ve motosikletlinin geçmesini bekledim ve motosikletlinin ardından kavramayı normal şekilde yapıp aracı kaldırdım ilerlerken sağımdaki görevli debriyaj frene basıp arabayı stop ettirdi ve dediği şey şu: "Çok geç kaldın in!"
Eve gittiğimde neyi yanlış yaptım diye kendi kendime sorgulayıp sinirlenip bağırıp çağırmaya başlamıştım.
Ehliyet sınavını olurken tabakhaneye b*k yetiştirmiyoruz. Sağımdan gelen iki aracın geçmesini bekleyip aracı kaldırmamda hatalı olan ne inanın hiç bilmiyorum.
Sorun kurslarda mı bilmiyorum fakat ehliyet aldırmamak için zorunlu olarak sınavdan kalmasını sağlıyorlar. Sınav esnasında iyi halli eğitmene denk gelmek tamamen şans meselesi.
İkinci kez girdiğimde sınavda ayakkabımın tabanının büyük olmasından(45) dolayı ve boyumun büyük olmasından dolayı(1.90) aracı kaldırırken(Hyundai I20) biraz daha fazla gaza basıyordum ayarlayamıyordum fakat yanımdaki eğitmen durmamı ve aracı tekrardan hareket ettirmemi istemişti. L parkta da duvarın sağ tarafına yanaşmak yerine sol tarafına yanaştım buna rağmen sınavdan kalmadan geçtim. L parkta parkı yapıp bekleyip ardından tekrar yola çıkmak gerektiğinden bir problem olmuyordu çünkü.
Şu an tabi böyle bir problemlerim yok ehliyetimi alalı 3 yıl oldu fakat İzmir de ilk bahsettiğim saçma olayı yaşadım. Eminim kimse böyle bir şey yaşamamıştır. İkincide ise tamamen yanımdaki eğitmenin insafıyla geçmiş olabilirim bilemiyorum. En azından ilkinde hakkımın yenildiğini ve ikincide alabilme fırsatımın olduğunu görmüş oldum. Hata yapana verilmemesi lazım doğru fakat bende bu iki durum birbirini nötrlediği için kendimi bir tık ehliyet almakta haklı görüyorum.
Belki de ilk bahsettiğim konuyu başkaları da yaşadığı için İzmir'de bu oran yüksek olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X