Şimdi Ara

Ehliyet sınav sistemi güncellendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sınava 1 hafta kala yeni bir düzenleme geldi ve kısa bir süre önce resmi gazetede yayınlandı.

Gözüme çarpan önemli gördüğüm değişiklikler

Yazılı sınavda:

“MADDE 7 – (1) Bütün sertifika sınıflarında trafik ve çevre dersi 16, ilk yardım dersi 8, araç tekniği dersi 6 ve trafik adabı dersi 4 saat teorik olarak verilir.

Yazılı sınavda trafik adabından sorular gelecek mantık sorularıdır şıkları dikkatli bir şekilde okumak gerekiyor.

Direksiyon sınavında:

Sınavlar artık 30 dk değil 35 dk ilk 5 dkde:

“B”,“BE”, “C1”, “C1E”,“C”,“CE”, “D1”, “D1E”, “D”,“DE” veya “F” Sınıflar:

“M”, “A1”, “A2”, “A” veya “B1” Sınıfları:

Kaynak:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151205-3.htm

Bu 5 dakikalık kısım güzel olmuş resmi bir tarzda değilde muhabbet havasında geçerse bu 5 dakika çok işe yarayacaktır insan heyecanını atar güler yüzlü hocalar ile heyecan oranı %0lara yaklaşır.Mavi demek 5 hata hakkımız var 5 tanesini bilemezsek sınav geçersiz.Diğer kurallarada sarı ve kırmızı olarak renkler gelmiş.Sarılar 2 kırmızılar 1 hak veriyorlar.Kuralların hepsine linkin sonunda ki EK'lerden ulaşabilirsiniz.

Not: Konu açılmış mı diye biraz bakındım ama gözüme çarpmadı açıldıysa özür dilerim.Şunu belirtmek istiyorum konuyu en doğru kaynağı vererek insanların duyduğu gerçekle alakası olmayan muhabbetlerden sıkılmam (stajyer ehliyet sahibi olan birinin tek başına şehir dışında araç süremeyeceği gibi) adama yok öyle bir şey diyorum inanmıyor saçma sapan triplere giriyor.Lütfen bir bilgi verirken kaynak gösterin ve bu kaynağın en doğru olanından olmasına dikkat edin.

Bundan önce resmi gazetede yayımlanan stajyer ehliyet için düzenlenen yönetmenlik:

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm

• Güzel olmuş bence.Dediğin gibi heyecan atmalık bölüm olmuş.Adam sınava girerken heyecandan ayağı titrer stop ettirir falan.Erkenden 2 muhabbeti olursa sınav görevlileriyle sınavlar daha pozitif geçer.
  • Ehliyetlerimizi 5 yıl içinde yenilememiz gerekiyormuş. Yenilemeyenler yeniden sınava gireceklermiş. 10 yılda bir sağlık raporu almamız lazımmış.
  • Ayriyetten artık sürücü kurslarında direksiyon sınavından önce bir ön sınav yapılacak kursun yeterli görmediği kişiler direksiyon sınavlarına giremeyecek.Kurs bir güzellik yapıp yeterli eğitim almamış kişiyi sınava girebilir diye onay verirse sistemden.Bir dönem boyunca kursiyer kaydı yapmasına izin verilmeyecekmiş.Yani ''yap bi güzellik be abi'' gibi muhabbet ile sınava girmek pek mümkün olmayacak adam zarara girmeyi göze almaz kendini sağlama alır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ehliyet e-sınav ücreti
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.