Şimdi Ara

Egzos fan sabit hız devirini düşürme [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle kasada Ekran kartı fanı,Cpu soğutucusu (Xigmatek Loki) , 120mm psu fanı ve gereksiz ses çıkartan 80mm egzos fanı var.

cpu soğutucuyu yeni aldım malum stok fan biryere kadar.Soğutucuyu egzos fana bakan kısma taktım bu arada.
    Ekran kartı ve psu fanıda gayet sessiz yani egzos fanı durdurduğumda bilgisayar sanki kapalıymış gibi ama bu 80mm egzos fanı sabit olarak 1800rpmlerde seyrediyor.
    BIOS ayarlarına girdim orda yapabileceğim herhangi birşey bulamadım.[Bu arada anakartım Gigabyte M68MT-S2p]
    Bu fanın devrini nasıl düşürebiliirm speedfanı denedim fakat işe yaramadı.
    Yeni fan alsam gene bu rprmlerde seyredicekse almanında anlamı yok.Fan anakart girişinden güç alıyor.
    Yardımınıza ihtiyacım var, acaba tek fan için fan kontrolcüsü mü alsam onuda nasıl takarım bilemiyorum.

buyrun everestden aldığım caps
     Egzos fan sabit hız devirini düşürme [YARDIM]

• http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-mono-cool-mono-cool-fan-kontrol/productdetails.aspx?I_ID=45704

Bu kontrolcüden alabilirsin en son çare. Ben yarın alıcam bundan ama 3 pinli işlemci fanının hızını düşürebilirmiyim bilmiyorum. Kasa fanları için mi bu alet yoksa işlemci fanı için de işe yarar mı?
  • onuda düşündüm ama kabloları kesip takmak zor olabilir.başka bi çözümü yokmu bunun kasam malum 6 7 yıllık bir model 120mm 140mm fan yeri olmadığından alamıyorum malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: DawyJhons

onuda düşündüm ama kabloları kesip takmak zor olabilir.başka bi çözümü yokmu bunun kasam malum 6 7 yıllık bir model 120mm 140mm fan yeri olmadığından alamıyorum malesef

8 cm ise üstteki fan konrolcüsünü al 3 tane baglayabiliyosun bende var gayet güzel olmadı çıkar sarı uçtan kabloyu 7 volta tak arastır bulursun konusu vardı burda öle sessiz çalışır ama hava az üfler bnce 8 cm kullanma bela bişi nalet olası nası bişiseler
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_mod

quote:

Orijinalden alıntı: DawyJhons

onuda düşündüm ama kabloları kesip takmak zor olabilir.başka bi çözümü yokmu bunun kasam malum 6 7 yıllık bir model 120mm 140mm fan yeri olmadığından alamıyorum malesef

8 cm ise üstteki fan konrolcüsünü al 3 tane baglayabiliyosun bende var gayet güzel olmadı çıkar sarı uçtan kabloyu 7 volta tak arastır bulursun konusu vardı burda öle sessiz çalışır ama hava az üfler bnce 8 cm kullanma bela bişi nalet olası nası bişiseler

Hazır sizi bulmuşken sorayim. Bu cihazı bağlarken kablo kesmek gerekiyor mu? Yoksa direk soketli mi yani çıkar tak o kadar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan Hızını Ayarlama Yardımm
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.