Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
207
Favori
278.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 numaralı pin ler msata ssd ler için buraya msata portu takılıp m.2 ssd portuna dönüştürüp m.2 port destekli egpu dock alınıp denenebilir ama çok masraflı olur ve çalışmaması olası çünkü o portu sata3 kotrolcüsü kontrol ediyor anakartta diğer portu bilmiyorum sim yazıyorsa belki 3g destekleyen bi ankarttır sim kart portu olabilir

white list pc nin pciexpress portunu default gelen donanım dışında kullandırmaması buna bios izin vermiyor advanced bios settings den kaldırılabilir fakat sonylerin bnmkinde de olduğu gibi advanced listesi yok flaşlamak içinde ya bu işi iyi bilen birine bios kodlarını editletip yüklemek gerekiyo yada nette varsa onu yüklemek ama bn nette bulamadım peşini bırakmış değilim bnm sony dede bu sıkıntı var egpu forumuna konu açacam bakalım ne çıkacak sizde elde ettiğiniz verileri paylaşın bu sorunu aşmamız lazım deli gibi pubg oynamak istiyorum tek problem ekran kartı
  • CyberShooter kullanıcısına yanıt
    hocam şu iki liki görmediyseniz bir bakın, siz daha iyi anlarsınız gibime geliyor.

http://forum.notebookreview.com/threads/insyde-hacking-new-vaio-z-advanced-menu-in-bios.473226/

http://forum.notebookreview.com/threads/sony-vaio-z2-2011-advanced-menu-bios-hack.641483/

• kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    hocam dün biraz daha baktım sony kullanıpta egpu setup yapanlar var bios flaşlamayıda sadece 1050 1030 gibi yeni nesil kartları kullanabilmek için hotplug şeysini açmak için biosu flaşlıyorlar diğer türlü çalışıyor sanırım nette sonylerde görülen whitelist problmine sadece wifi kartı değştirenlerde rastladım sanırım bios sadece default gelen wifi kartı haricindeki bir wif, kartını çalıştırmıyor emin değilim emin olmak için aliexpressten fotodaki gibi bir aparat sipariş edeceğim bugün bu aparat mini pci express i usb 2.0 portuna çeviriyor bunu pc ye takıp usb kısmınada flaş takacağım okumasını umuyorum flaş yalnız hafıza birimi okur diye düşnüyorum ekstra olarak bu usb ye usb wifi alıcı takıp çalışıp çalışmayacağına bakacam şayet çalışırsa adaptörü sipariş edip denemelere başlıyacağım eğer adaptörde çalışırsa çok güzel proelerim var dgpu benim amd olduğu için harici monitör kullanmam gerek o monitörüde kendim yapacağım hadi bakalım inşallah çalışır sizde sony iin araştırmalarınızı benimle paylaşın lütfen

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

• Arkadaşlar ben de bu konuya çok fena sardım hatta iki gün önce aliexpress den adaptörün siparişini verdim. Şimdi bir hevesle girmiştim bu işe ama PCI versiyon iki yazıyordu portlarımda ama anlamadığım bir konu var fotoğraf ekliyorum

İlk fotoğrafta PCI Ekspress port 4 ün versiyonunu görüyoruz ve o versiyon 2 yani bilgisayarın egpu bağlantısını yapmak için kullanacağımız portun versiyonu 2

İkinci fotoğrafta ise wireless adaptörün kendi bağlantı versiyonunu görüyoruz o da versiyon 1.1 yani sonuç olarak egpu bağlantısı için baz alacağımız versiyon 2 portuna (dar boğaz yapmaması için bir yere kadar) sahibim doğru mu düşünüyorum? Bilgisayarım msı ge60 ond i5 3210m 8 gb ram ve 256 ssd var gtx 970 bağlamayı düşünüyorum. Bilgisayar işerlinde bilgi sahibi olmadığım çok konu var fakat deli gibi araştırırım ve İngilizcem de teknoloji konusunda yetecek kadar var yabancı siteleri de araştırıyorum ama anlamadığım bazı konular da var örneğin bu white list olayını anlamadım benim bilgisayarımda bios bu Porta kart bağlamayı reddedecek mi yani whitelist var mı bunu nasıl öğrenebilirim yeni wireless kartı takma imkanım yok çünkü öyle tanıdığım birileri yok yakınımda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• metingrc kullanıcısına yanıt
    kardeşim merhaba sistemimdeki işlemci seninki ile aynı. resimleri incele ben sorunsuz bir şekilde gtx970 kullanıyorum. port değerlerine bak. Asus dahili ekran sorunsuz kullanıyordum, sadece fps 60 baraj oluyordu testlerde ve oyunlarda. üste çıkmıyordu şimdi benq monitör ile kullanıyorum.

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

dahili 610m ile Benchmark

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

gtx 970 Benchmark

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

Dahili Monitör Furmark

http://yukle.donanimhaber.com/Embed/?Id=59096

Harici Monitör Furmark

http://yukle.donanimhaber.com/Embed/?Id=59097

videolar ne olduysa yüklenmedi link attım.

Karşılaştırmalı Benchmark sonucu

sistemi kurduktan sonra etrafı biraz düzenledim ve yaptıklarım;

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 11 Kasım 2017; 13:49:58 >

• murat5555 kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun cevabınız için inşallah ben de beceririm bu karşılaştırmalı sonuçlar harici ekranda mı yoksa dahili ekranda mi yapıldı acaba?
    Ben harici ekran kullanmayı düşünüyorum sistem sizinki gibi olacak masaüstü gibi kullanmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metingrc -- 11 Kasım 2017; 13:50:44 >
    şu şekilde

A- bu laptop + eGPU (Asus GTX 970)
    B- Amd Ryzen i5 1600 kasaya bendeki ASUS gtx 970 taktım ve test yaptım (eGPU yani)
    C- Amd Ryzen i5 1600 kasadaki gtx 1060 ile test yaparak genel olarak fark ne onu yakalamış oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 11 Kasım 2017; 13:55:25 >
    Anladım hocam benim şöyle bi düşüncem var buradaki sonuçlar maksimum kaybı gösteriyor çünkü ekran kartının maksimum gücünü test ediyor program ve bizim sıkıntımızın daha doğrusu kaybımızın sebebi bant genişliğinin darboğaz yapması çünkü portumuz V2 ve 5gb a kadar izin veriyor yani oyunlarda farklı grafik ayarlarıyla bile bant genişliğini optimum seviyeye alıp ekran kartının maksimum gücüne ulaşmak dahi mümkün yanlış mı düşünüyorum? İşlemcinin etkisi de vardır fakat bizim işlemcinin çok fazla darboğaz yapacağını düşünmüyorum çünkü oyunlarda yüzde 50 60 kullanıyor normalde zaten

• Beyler sayfalarca yazı okudum ama cevap bulamadım. Şimdi ben sadece harici ekranda kullanacağım yine de bios için extra yazılım vs kullanmam gerekir mi? Bu işte sadece tak çalıştır olayı var mı? İlla yazılım şart mı?
  • xreaLy kullanıcısına yanıt
    Pek bilgi sahibi değilim bu konuda ama bildiğim, öğrendiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. İnternette tak çalıştır yapan çok kişi var ama bu tamamen sisteminize bağlı her bilgisayarda farklı sonuç farklı sorunlar çıkabiliyor. Biosa gelince harici ekran kartınızı taktığınız Port bios tarafından kilitli ise başka cihaz takmanıza yani ekran kartını takmanıza izin vermiyor bu yüzden bios için extra şeyler çıkıyor inanın ben de bundan fazlasını bilmiyorum yanlış bilgi verdiysem de bilen arkadaşlar düzeltir. Konu çok bilinmediği için ve herkes kendi tecrübeleriyle kendi sistemini deneme yanılma ile çözdüğü için sanırım pek topa girmek istemiyor kimse.

• hazır egpu sistemi satılır.
  •  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

güncel driver ile kullanıyorum zaten resimler biraz eskiydi. driver problemi 10xx serisinde yaşanabiliyor diye okumuştum bir ara biraderin 1060 ile denemeyi düşünüyorum ama şuan yapamam. egpu forumda ısrarla milletin 10xx serisindeki risklerden ve problemlerden bahsettiklerini görünce bende gtx 970 aldım. bir arkadaş 1060 ile i7 işlemcili sistemde güncel driver ile sorunsuz kullanmıştı. ama ben denemedim.

Ben harici monitör ile kullandığım için DIY Setup kullanmama gerek kalmadı. Windows ayarlardan 2. ekran üzerinde göster seçili.

Arkadaşların dediği gibi bazı sistemler sorun çıkarabiliyor iken bazı sistemler hiç bir sorun çıkarmıyor. ben Asus laptop da DIY setup kullanmadan hem harici ekranda hem dahili ekranda sorunsuz kullanabiliyorum. Custom BIOS problem çıkaran sistemlerde gerekiyor diye biliyorum. bu sistem denenmeden bilinemez kısaca.

geç cevap için kusura bakma meşguldüm. yapacakların bana çok mantıklı geldi, aldığın o aparat ne kadardı acaba merak ettim.

aliexpressden dock aparatını 120 ₺ e sipariş verdim. n11 den 11 kasımda msı gtx 1060 3gb kartı aldım (925₺ ye mal oldu bir aksilik çıkmazsa) kart önce gelecek tabi dock aparatı da sonra gelecek. deneyecem bakalım ne olacak eğer olursa sizde ki olur herhalde. bayağı bir risk aldım ama bakalım.

en kötü aldığım fiyata satarım herhalde. Ama olursa inşallah ola 2-3 yıl bilgisayar almam herhalde.
    Hocam peki siz ekran kartını direk güç kaynağına mı bağladınız yoksa bu dönüştürücüdeki (yurt dışından aldığımız alet) 6 pin çıkışa mı? İkisini yapanı da gördüm YouTubeda. Benim aklıma iyi bir güç kaynağına direk ekran kartını emanet etmek daha çok yatıyor açıkçası.

Ekran kartı olarak msı gtx 970 gaming 4g güç kaynağı olarak corsair vs550 kullanmayı düşünüyorum. Daha önce masaüstü sistem dahi kurmamış biri olarak bakalım becerecek miyim

•  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

gtx 970 in üstünde bulunan ikinci güç besleme işini 6 pin to 8 pin kablo ile hallettim. sorun yaşamadım. PSU da eski olduğu için uygun çıkış yoktu, hariçten kablo kesmek vs istemedim. kullandığım kablo bu.

www.banggood.com
    6 PIN Graphics Card Cable for EXP GDC Beast Laptop External Independent Video Card Dock Computer Components from Computer & Networking on banggood.com
    https://www.banggood.com/6-PIN-Graphics-Card-Cable-for-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-p-1032795.html?rmmds=detail-bottom-alsobought&cur_warehouse=CN

beslemeyi dock arkasında bulunan 6 pin power out çıkışından bu kablo ile GPU nun ikinci güç beslemesine aktardım. zaten PSU dan çıkan bütün sarı, siyah, kırmızı kablolar hepsi aynı çıkışın çoklanmış hali. ölçü aleti ile kontrol ettim.

bu resimdeki gibi bağlantıyı yaptım. burada ise ana güç besleme adaptör ile yapılmış farklı olarak.

Burada dockun 6 ve 8 pin iki girişinden de güç mü verilmiş oklarla gösterdiğim şekilde yoksa ben mi yanlış görüyorum

2.5 dolardı sanırsam sizin adınıza sevindim umarım adaptör hızlıca gelir ve deneme yaparsınız sonuçlarıda çok merak ediyorum inşallah başarılı olursunuz aldığınız ekran kartı hangi modeldi?

mesajda yazmıştım ama msı gtx 1060 3gb. 1000 serisi sıkıntı veriyormuş ama hayırlısı. Ayrıca size pm atmıştım.

resime göre konuşursak 8P Power output yazan yerden PSU dan gelen besleme bağlanıyor. 6P Power Output ise ekran kartı ikinci bir beslemeye ihtiyaç duyuyor ise buradan güç alınabiliyor isteğe bağlı. nahsettiğim kablo 6P yazan yere bir ucu diğer ucu ekran kartına bağlanabilir.
    Hocam 10xx serisinde 1050 ve 1030 haricindekiler eski tarihli bir driver kurulumu ile hallediliyor diye biliyorum çok sıkıntı olcağını sanmıyorum

• 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.