Şimdi Ara

EGO'ya açık mektup...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankara'da EGO'nun yürütmüş olduğu ulaşım hizmetiyle ilgili sorununu trajikomik şekilde dile getirmiş bir öğrenci arkadaşımızın şikayet maili...

Sevgili(!) EGO ; sunmuş olduğunuz kusursuz(!) ulaşım hizmetlerinden dolayı sizlere müteşekkirim(!) gece gündüz canla başla çalışıp,düşünüp,mesai harcayıp; biz sevgili halkınız için nasıl daha iyi bir ulaşım hizmeti veririz diye düşündüğünüzü(!) bildiğim için bu çalışmalarınızı ve emeğinizi takdire şayan görüyorum.Bu kadar planlı(!), düzenli(!),mantıklı(!),zamanlaması mükemmel(!) ve diğer olumlu(!) niteliklere sahip özelliklerinizi görmek beni her gün toplu taşıma araçlarınızı kullanan bir birey olarak gururlandırıyor.Size karşı olan sevgimi nasıl anlatacağımı inanın bilmiyorum,bunu kelimelerle ifade etmek çok zor; bunun için sevgimi bir örnek vererek yüksek anlayışınıza sığınarak anlatmak istiyorum..Ben Sincan'da oturan bir öğrenciyim her gün sabah okuluma gidiyorum,dersim 9da başlamasına rağmen her gün 7de durakta oluyorum,neden bu kadar erken gidiyorsun diye sormayın sebebi sizin sunmuş olduğunuz kusursuz amme hizmetinden kaynaklanıyor,inanın size de tavsiye ederim;bir günde değişiklik yapın altınızdaki makam arabaları ile değil de sabahın 6sında uyanıp 7sinde durakta olmak şartıyla işe gitmeyi deneyin,o zaman sizi neden bu kadar çok sevdiğimi anlayacaksınız,hele ki birde eğer sizinde en sevdiğiniz o gıcır gıcır o yepyeni kalorifer tesisatı mükemmel çalışan insanı hiç yormayan kırmızı IKARUS'larla giderseniz sizi neden bu kadar sevdiğimi bir kez daha anlarsınız,yatağımdan kalkıp o buz gibi pardon sımsıcak otobüse binmek için can atıyorum,bizim rahatımızı düşündüğünüze dair o kadar çok delil var ki,hangisini anlatacağımı şaşırıyorum..Özellikle en sevdiğim noktalardan biri o yeni "IKARUS" otobüslerinizin arıza yapacağı %100000 kesin bir ihtimalken yinede sefere verilmesi yolculuğa daha da ayrı bir zevk katmaktadır; otobüsün arıza yapıp bizim de bu kış mevsiminde soğukta pardon sıcakta dışardan gelen diğer "DOLU" otobüsü beklerken güneşten aldığımız demir vitamini yanımıza kar kalıyor.Otobüs geldikten sonra ise kondisyon hareketlerine geçiyoruz ve o zaten dolu olan otobüse maximum kaç kişi binebiliriz nasıl birbirimizle "kardeşim ilerle,yer yok nereye gideyim vs" şeklinde sıcak ilişkiler geliştirebilirizin hesabını yapıp her defasında sizleri saygı ve sevgiyle anıyoruz.Sakın ama sakın o eski otobüsleri kaldırmayın yada onlar için müze masrafı yapmayın,biz o sevdiğimiz kırmızı "IKARUS"ların yollarda nasıl dökülüp kalacağını ve kullanılmayacak hale geldiğini görmek istiyoruz;bu yüzden seferlerinizde özellikle sabah ve akşam işe gidiş dönüş saatlerinizde aynı otobüsleri vermeye devam edin lütfen,sizde birgün aramıza teşrif ederseniz bu bizi çok bahtiyar eder,aynı güzellikleri birlikte yaşamış oluruz,siz değerli idarecilerin bu zevkten mahsur kalmasına gönlüm razı olmaz.Örneğin şu an bu maili size evimden yazıyorum ve saat 18.32,evime henüz girdim,Kızılay’dan kaçta çıktım dersiniz, evet tahmin ettiniz tabi ki saat 4te..Ve yine o mükemmel bu kış mevsiminde içi sıcacık olan IKARUS otobüs vardı ve Bilkent köprüsüne kadar dayanabildi,çok üzüldüm içim parçalandı,hemen ordayken sizi arayıp bu dileklerimi interaktif olarak dile getirecektim ama her zaman EGO şikayet TEL yazan yerde bir numara yoktu,o yüzden bu güzel dileklerim biraz gecikti..Bu yazımı daha fazla devam ettirmeyeceğim sanırım anlamanız gereken şeyleri anladınız,yoksa orda olmazdınız,yöneticilik nedir nasıl yapılır bunu da çok iyi biliyorsunuzdur eminim..(ben kamu yönetimi okuyorum eğer bilmiyorsanız teknik destek verebilirim size)..En azından şu sözlerin dağarcığınızda yer etmesini ve bundan sonraki plan proje ve küçük çaplı politikalarınızda bu yazıyı da göz önünde bulundurmanızı size arz ederim..Bu arada bildiğinizi düşündüğüm bi kaç tanımı yazmak istiyorum,daha fazlasını bulmak isterseniz idare hukuku kitaplarının kamu hizmeti bölümüne bakıp kamu hizmeti nasıl olur nasıl yürütülür özellikleri nedir vs gibi çeşitli bilgiler edinebilirsiniz.."Kamu hizmeti,bireylerin ve topluluklarının o konudaki ihtiyaçlarını en iyi ve uygun biçimde karşılamak amacına yönelir.Kamu hizmetinin amacı toplum yararı olduğundan; idare, objektif (nesnel) esaslara bağlı kalarak, yan tutmadan davranmalıdır. Kamu hizmetleri önünde bireyler, gerek yararlanma, gerek katılma yönünden eşit muamele görürler..

Saygı ve selam eder büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim..

• taksiye bin...
  • quote:

hele ki birde eğer sizinde en sevdiğiniz o gıcır gıcır o yepyeni kalorifer tesisatı mükemmel çalışan insanı hiç yormayan kırmızı IKARUS'larla giderseniz sizi neden bu kadar sevdiğimi bir kez daha anlarsınız

koptum ya. helal olsun EGO ya

500 tane yanı araba gelınce ikaruslar kalkacak dediler arabaların hepsi geldı neredeyse hala seferde bunlar bıktım artık. o muhteşem sesi duymaktan. çok guzel egzos kokusunu duymaktan bıktım artık. o iğrenc temiz dogalgazlı otobuslerı versınlerde bızde rahatsız olalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 28 Aralık 2006; 23:31:27 >
  • erken gelen oturur
  • hehehe!!!
    süper!!!
  • bu ikarus otobüslerde arkadaşlarımla yan yana oturduğumuz halde birbirimizi duyamadığımız çok zaman olmuştur ankara büyükşehir belediyesi parkları gösterdiği özeni birazda ulaşıma gösterse...
    öğrenci bileti 90 kuruş olumru ya insaf
  • bir de toplutaşımada o kadar kar edemediğini savunurlar ya pes...
    adam başı 1 liradan hesap etsen sabahki o kalabalık ve akşam dönüş saatlerinde bizden aldıkları paraylan, gün boyu bazılarını bedavaya gezdiriolar..

ama ikarusları yoğun ve düşük gelirli ve kalabalık yerlere veren gökçek,yeni araçları nerelere verio acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • siz ne diyonuz o ikarus denilen yuvarlanan konteynır kızılay da imzamdaki arabaya arkadan GİRDİ resmen. frenleri tutmamışmış

arabayı görünce ağlayasım gelmişti resmen.

egoda bir de anlamadığım şu olay var.

kızılay-çankaya gibi yakın mesafelere gıcır otobüsleri koyuyorlar hemde körüksüzleri

ama kızılay-incek, kızılay-or-an gibi uzak mesafelere yolcuları çok olmasına rağmen külüstür 302 ve körüksüz ikarusları koyuyorlar. hem kapasite yok herkesi taşıycak kadar hemde arıza çıkarıp duruyor. bizim okula giden 302 lerin daha bir kez hedefine ulaştıklarını görmedim
  • Forever METRO
  • IKARUS ların arıza yaptıklarındaki tamirat maliyeti ve harcadıkları yüksek akaryakıtı hesaplarsak belediyenin borca girip ulaşımda kullandığı otobüsleri tamamıyle eskilerden arındırıp yeni otobüslere geçmesi kadar gerekli bir şey yok.Cinnah caddesi açıkken 413 nolu otobüslerin güzergahı olarak kullanılıyordu.IKARUS larda cinnahın yokuşuna dayanamıyordu.Daha başka vahim örnekler vardır mutlaka.
    Birde bedavaya binen adam sayısı otobüsün içindeki yolcunun yarısından çok oluyor 10 ila 15 saatleri arasında.Onlar bedavaya binecek diye para ile binenler daha pahalıya biniyor haliyle.Birde o bedavaya binenlerin büyük bir kısmı gereksiz iş için.Canı sıkılıyor Kızılay'a dolaşmaya iniyor.Zaten bu bedava sadece otobüslerde geçerli olduğu için metroda ve ankarayda pek bedavacılarıda göremezsiniz.Onlar hep otobüsleri işgal ederler gerekli gereksiz.
  • İvedik metro istasyonunda gözümün önünde 8 tane otobüs varken ve hepsi çalışıyorken yağmurun altında 20 dk. beklediğimi bilirim.

@Gücdevani gezmeye gitse yine iyi. Adam bayi ekmeği almak için evinden çıkıyor yarım saatlik yol gidiyor otobüsle, alıyor ekmeğini tekrar biniyor evine gidiyor. Git evinin yakınından al amcacım. Evinin oradada var ekmek bayii.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pamuk_Prenses

Forever METRO

FORZA METRO
  • 2 gündür ankaradayım..BENIM ŞIKAYETIM BİRTEK ANkaRA büyükşehir BELEDIYESİNE DİİL BÜTÜN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE..YAA EGE ÜNVİ. DE OKUYORUM.. KIMLIGIM ANKARA DAKI ULAŞIM ARAÇLARINDA GEÇMİYOR...

EGO PULU ALMAM GEREKIYORMUS..SONUCTA BIR HAFTA SONRA BEN IZMIR E GERI DONCEMM...BOYLE BIR A.TALLIK HANGI ULKEDE VAR BAŞKA???SANKI BEN TC VATANDASI OGRENCISI DIILIM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goztepeli_TR -- 29 Aralık 2006; 12:34:04 >
  • istanbulunda ordan bi farki yok.
    luks semtlere sifir araba, diger mahalle ve semtlere eski ikaruslar.

cok ucuza yeniledik sizler icin diye sundular getirdiler ama otobuse binerken soyle bir yazi yazmalarini isterdim :

"dikkat icerideki ses seviyesi gecici veya kalici duyma bozukluguna yol acabilir"

hani diskotek bar veya dugun salonlarinda yaziyorya. walkmandeki muzigi bile duyamiyor insan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.