Şimdi Ara

EĞLENCE KÜLTÜRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğlenceyi; neşeli ve hoşça vakit geçirten şey diye tanımlarlar. Eğlenceye geleneklerin bileşkesi de diyenler vardır.

Eğlencenin o kadar çok türü var ki. Şöyle bir listeleyim dedim; destan, masal, halk hikayesi, fıkra, bilmece, tekerleme, danslar, dramatik oyunlar,tiyatro,sinema,opera bale, şarkı ve türküler,deniz safaları,cep telefonu ve bilgisayar oyunları,televizyon dizi ve filmleri…

Bir toplumdaki kültür değişmelerinin kolaylıkla belirlenebildiği temel alanların başında da eğlenceler gelmektedir.

Eğlenceyi ciddi ve ciddi olamayan diye sınıflandıranlar vardır.

Eğlenceye özel mekanlar da vardır.Gazinolar,sokaklar,parklar,deniz kenarları,çay bahçeleri,su gibi para harcanan tatil yöreleri ,oteller ,moteller kampingler…

Eğlencenin bir de görüntüsü vardır; ellerinde içkiler, tekno müzik veya günün popüler şarkıları eşliğinde dansedenler ,ilahi türü parçalarla duygu yüklü anlar yaşayanlar,bardakları içinde rakılarla veya bardağına kola,ayran koymaya dikkat ederek mangaldaki etlerle uğraşanlar,denize koşuşturan,kumsalda güneşlenen insanlar,çimlere,ağaç aralarına uzanmış sere serpe insanlar…

Eğlenceye ayrılan paraya tüketim masrafları gözü ile bakılır.Her ailede buna az çok bir şeyler ayrılır.Birikim yapılır,belli günlerde neredeyse şehirler boşalır insanlar göçebeler gibi kentten eğlence yerlerine boşalırlar,sonra geri göç başlar. Bu özellikle son yılların görüntüsü bir kültür olmaya başladı.Bazı insanlara göre bu eziyetten başka bir şey değil.Eğlencenin tanımına uymuyor.Gidenler ne der o da önemli.

Eğlence bütün uzantıları ile bir tüketim kültürüdür diyorum.
    En zararlı tarafı da dozu iyi ayarlanmazsa ömür israfıdır diye değerlendiriyorum.
    Dozu iyi ayarlanırsa gereklilik olarak görüyorum.
    Eğlenceye günlük,haftalık,aylık ve yıllık ne kadar zaman harcanmalıdır?
    Eğlenceye ayrılan zamanları hangi gerçekler kısıtlar
    ?

• eğlence insanlar için çok gereklidir.
    tabiki dozu iyi ayarlanmalı.
    dünya ve ahiret gerçeği eğlenceye ayrılan zamanları kısıtlar.
  • Bu konunun Kültür ve Bilim forumunda ne işi var.Konu dışına açın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cuneytyarikkaya

Bu konunun Kültür ve Bilim forumunda ne işi var.Konu dışına açın.

Eğlence de bir kültürdür. Format Biim ve Kültür ise burada da kendisine yer bulabilir.
    Eğlenceye zaman ayırma kavramı bana biraz eksik gibi görünse de (insan işini yaparken de eğlenebilir) eğlence mekanlarında geçirilen zaman kastediliyorsa bunu kısıtlayan en önemli faktör tabii ki maddiyattır.
  • allah herşeyi insanlar için yaratmıştır.eglencede bunlardan biridir bu göreceli kavram herkes için degişir kimisi diskoya eglence der kimisi bilgisarayda oyun oynamaya en temel özellik vaktin en hoş şekilde geçirilmesidir.bunu yaparken düşünülmesi gereken en önemli konu tatmin olunabilindimi yoksa vakit boşamı gitti .eglenceyi stres atmak olarak gördümüze göre neden egleniyoruz sorusunu kendimize sordugumuzda alacagımız cevap hayatın cok stresli ve bunalımlı oldugudur.hayatın neden çok bizi strese soktuguda soruldugunda alınacak cevap dünyevi hırs peşinde koşmak ve inançsız yaşamaktır.eglence kültürüde bu pisikolojide ortaya çıkmıştır .
  • quote:

Eğlence bütün uzantıları ile bir tüketim kültürüdür diyorum.

quote:

hayatın neden çok bizi strese soktuguda soruldugunda alınacak cevap dünyevi hırs peşinde koşmak ve inançsız yaşamaktır.eglence kültürüde bu pisikolojide ortaya çıkmıştır

yazıları okudum ama anlayamadım.

şimdi eğlence iyi birşey mi kötü birşey mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

hayatın neden çok bizi strese soktuguda soruldugunda alınacak cevap dünyevi hırs peşinde koşmak ve inançsız yaşamaktır.eglence kültürüde bu pisikolojide ortaya çıkmıştır

yazıları okudum ama anlayamadım.

şimdi eğlence iyi birşey mi kötü birşey mi ?

Alıntı yaptığın otoriteye bakılırsa din, iman düşmanı birşey. Dolayısıyla kötü oluyor!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: baar555

aeglenceyi stres atmak olarak gördümüze göre neden egleniyoruz sorusunu kendimize sordugumuzda alacagımız cevap hayatın cok stresli ve bunalımlı oldugudur.hayatın neden çok bizi strese soktuguda soruldugunda alınacak cevap dünyevi hırs peşinde koşmak ve inançsız yaşamaktır.eglence kültürüde bu pisikolojide ortaya çıkmıştır .

hayatın stresli olması dünyevi hırs peşinde koşmak ve inançsız yaşamakla ne derece alakalandırılabilir? sanırım bu yazıyı yazan arkadaşın yaşı çok genç ve hayatı henüz omuzlamamış. eğer bizim gibi ekmek parası uğruna bütün gün bir ton saçma sapan tiple haşır neşir olsaydı yada bütün gün fıldır fıldır piyasalarda dönseydi, çoğu zaman yemek yemeye fırsatı olmayıp sabah kahvaltısıyla akşamı etseydi görürdüm strese nasıl giriliyormuş.

ve tabiki bu durumda olan her insan bir müddet bu stresten uzaklaşmak kafa dinlemek yada bir takım aktivitelerde bulunmak ister. ben arkadaşlarla balığa gitmeyi tercih ederim ama bir başkası tatil köyüne gitmeyi seçer. tercih meselesi.

• Eğlenceye ne kadar zaman ayrılmalı?

Valla eğlence ihtiyacım dönemden döneme değişiyor. Bundan 2 sene önce öss ye çalışma aşamalarında yarım saat bilgisayarın başında oturmak büyük bir eğlence kaynağı oluyordu benim için. Ama şu an bütün gün 40 çeşit aktivite yapsam bile o kadar yoğun bir eğlence yaşayamıyorum. Hatta bu eğlenceye insan ne kadar kendini kaptırırsa eğlence ihtiyacı da o kadar büyüyor. Artık eski eğlencelere karşı bir bağışıklık oluşuyor ve zevk vermemeye başlıyor.Aynı zamanda diğer işleri de yapmak zor geliyor nefse... Bu yüzden hayatta belli bir disiplin olması şart. Benim hayatımda maalesef yok.
  • Eğlencenin içki kumar vb.. dışında her alanında müslüman olabilir, eğlenebilir. Eğlence bence gereklidir tabiiki ölçüyü kaçırmamak lazım.
  • ideolojiye dine göre degişir.kime göre iyi kimi göre kötüdr.saygı duymalısınız.ayrıca bu forumun seviyesi cok dusuk.adam gibi bir burası birde teknoloji bölümleri falan var.digerleri nedense coluk cocuk dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 1 Temmuz 2006; 1:44:39 >
  • sevgili c4 kardeşim benim nasıl yaşadıgımı sana anlatırsam inan benim için çok üzülürsün .ama ben strese falan girdigimi hatırlamıyorum hayatımdaki bütün zorluklara allah rızası için katlanıyorum ve bu benim bütün stresimi alıyor.bunu ancak gerçek iman sahipleri anlar.seni tanımıyorum ama cahil oldugun cevaplarından anlaşılıyor.senin piysalarda fıldır fıldır dönmeyi iş sanman sadece başka zorluk görmemiş oldugunu gösteriyor.inan işlerimizi degişsek iki günde isyan edersin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baar555 -- 2 Temmuz 2006; 15:27:06 >
  • allahtan c4 bu mesajını okumamış

çoğu zaman fikirlerine katılmasam bile c4 bana göre bu forumda cahil yakıştırmasını hakedecek son kişidir...

ayrıca kime sorarsan sor herkes kendi içinde bulunduğu durumu diğerlerininkinden beter zanneder. sanırım sen de bu haldesin. o yüzden kimseyle kendini karşılaştırma, senden beter durumda olup koşulları senden iyi göğüsleyebilen birçok kişi vardır eminim

bana göre eğlence herkesin hakkıdır. kimse birbirini sevdiği eğlence şeklinden dolayı hor göremez. ben kitap okuyup bilgisayar oynarken eğlenirim. bir başkası gidip bir discoda sabaha kadar danseder. kim niye karışabilir ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

bana göre eğlence herkesin hakkıdır. kimse birbirini sevdiği eğlence şeklinden dolayı hor göremez. ben kitap okuyup bilgisayar oynarken eğlenirim. bir başkası gidip bir discoda sabaha kadar danseder. kim niye karışabilir ki?

aynen katılıyorum.
  • sataşmayı o yaptı bende cevabımı yazdım herkes düşüncesinde özgürse buna müdahale edilmemeli karşı fikir onun yaptıgı gibi yapılmaz .sizde onu tasvip edip haklı çıkardınız ama ben hepinizi seviyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.