Şimdi Ara

Egea tuketiminde yol bilgisayarı ile pompa ölçümü 1 lt sapıyor şehir içi ise 1,5 lt sapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkame araç olarak kaza sonrası 1.3 Multijet2 Egea verildi depoyu fulledim yol bilgisayarı ile karşılaştırma yaptım 1 litre fazla tuketim var arkadaşlar daha önce şirket aracı olarak linea kullanmıştım yalnız o daha eski modeldi onda da 1.5 litre sapma oluyordu ama bu değerler çok fazla sanırım kronik bir sorun yol bilgisayarları hatalı bu multijet dizel araçların. Genelde uzun yol yaptım su an ama şehir içi 1,5 litreye çıktı sapma malesef

Halen araç bende 15 Gün'e uzadı beraberliğimiz artı ve eksilerini eklemek istedim

Eksileri:

Dalgalı yollarda çok sekerek gidiyor o kısmı başaramamışlar bu nedenle Octavia Ibiza elentra corolla civic vs kafa tutamaz
    Şanzımanda hafif ses keşfettim daha 50 binde kazasız araç
    Dizel tüketim çok yüksek
    Manuel vites geçerken bazen jeton geç düşüyor debrıyajlamı alakalı bılemedım
    Sinyal verirken sellektor yapıyorum cok yumusak yapmıslar sınyal kolunu

Artıları:
    Yol tutuş yeterli geldi
    Sert çukurlarda darbeyi emiyor
    Yokuşta canavar klima bile açıkken umursamıyor torku guzel
    Klima pek kullanmıyorum ama oglen actım gayet ıyı soğutuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 20 Mayıs 2020; 20:54:53 >

• quote:

Kısa dönem hesaplamada gerçekten sapma oluyor ya da bir yerde hata yapıyoruz, ben de sizin gibi düşünüyordum ilk başlarda. 3-4-5 depo derken fark git gide azaldı.

Şu an yol bilgisayarı 11.1 lt tüketim gösteriyor, drivvo ile yaptığım takipte de 11.11 lt gösteriyor.

Yaklaşık Aralık 2018 den bugüne kadar 29 defa tam doldurulan depo ortalaması bu şekilde bende.

Yukarıda yazdıklarım, aşağıda ki mesaj sonrası geçersiz olmuştur. 11.11 Olarak aklımda kalan son depo ortalaması imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 15 Mayıs 2020; 15:6:6 >
  • ne büyük bir sorun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Kısa dönem hesaplamada gerçekten sapma oluyor ya da bir yerde hata yapıyoruz, ben de sizin gibi düşünüyordum ilk başlarda. 3-4-5 depo derken fark git gide azaldı.

Şu an yol bilgisayarı 11.1 lt tüketim gösteriyor, drivvo ile yaptığım takipte de 11.11 lt gösteriyor.

Yaklaşık Aralık 2018 den bugüne kadar 29 defa tam doldurulan depo ortalaması bu şekilde bende.

Yukarıda yazdıklarım, aşağıda ki mesaj sonrası geçersiz olmuştur. 11.11 Olarak aklımda kalan son depo ortalaması imiş.
    yok hocam evımın ılersındekı aynı yerde fulluyorum depoyu pompacılarda tanıdık tabanca hep aynı noktada atıyor kendı aracı mı da kontrol edıyodum mesela hdi motorda 0,1-0,2 lt falan oluyor sapma oda çok az zaten. Birde sizinkı benzınlı sanırım 11 litre fln değil mi? Ben multıjetınden bahsedıyorum dızel, depolarda fark azalmıyor yanı sureklı aynı sapma oldugundan zaten sabıt bır hata var yol bılgısayarında muhtemeelen yazılım hatası falan olabılır bu aracların bılemıyorum nasıl hesaplıyorsa mantıgı bılen muhendıs arkadaslar vars forumda onlar net cevabı verebılırler

• quote:

Orijinalden alıntı: Radikal ve Sert

ne büyük bir sorun!
    eevet hocam uzunyolda 4,5 yazıyor pompada 5,5 cıktı %25'e yakın tuketım fark olusturuyor ayda 1000 tl yerıne 1250 tl harcarsınız yakıt butcenıze gore bayagı fark var malesef
  • depoyu nasıl fullediniz?
    pompa ilk seferde atınca bıraktınız mı yoksa pompacı köküne kadar milim milim itekledi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9F9095222

eevet hocam uzunyolda 4,5 yazıyor pompada 5,5 cıktı %25'e yakın tuketım fark olusturuyor ayda 1000 tl yerıne 1250 tl harcarsınız yakıt butcenıze gore bayagı fark var malesef

Alıntıları Göster
    Ben de geçen sene Ankara-Kemer arası ölçmüştüm, yol bilgisayarı 5,3 gösterirken depo ölçümü 5.47 çıkmıştı, yol bilgisayarı virgülden sonra tek hane olduğu için onu da 5,37 kabul etsek 0,10 lt gibi bir fark çıkıyor ki kuvvetle muhtemel hemen her araçta olur bu kadarcık fark.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben de geçen sene Ankara-Kemer arası ölçmüştüm, yol bilgisayarı 5,3 gösterirken depo ölçümü 5.47 çıkmıştı, yol bilgisayarı virgülden sonra tek hane olduğu için onu da 5,37 kabul etsek 0,10 lt gibi bir fark çıkıyor ki kuvvetle muhtemel hemen her araçta olur bu kadarcık fark.

Alıntıları Göster
    hocam sızınkı 11 lt tuketıyor demıstınız ya sızınkı dızel değil benzınlı sanırım degıl mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9F9095222

hocam sızınkı 11 lt tuketıyor demıstınız ya sızınkı dızel değil benzınlı sanırım degıl mı?

Alıntıları Göster
    Evet benzinli, 11 lt tüketim ş. içi değeri de şimdi aklıma takıldı, akşam aracın yanına gidince uzun dönem ve kısa dönem tüketimlerini tekrar kontrol edeceğim. Fark var mı yok mu ya da durum nedir, konuya yazarım. Pat diye fark yok dedim ama umarım aklımda yanlış kalmamıştır.

• Kısa dönem tüketim ortalaması (Tamamı Ankara ş.içi); YANILMA PAYI %5

Egea tuketiminde yol bilgisayarı ile  pompa ölçümü 1 lt sapıyor şehir içi ise 1,5 lt sapıyor Egea tuketiminde yol bilgisayarı ile  pompa ölçümü 1 lt sapıyor şehir içi ise 1,5 lt sapıyor

Uzun dönem tüketim ortalaması (%40 ş. dışı - %60 ş.içi gibi); YANILMA PAYI %10 (Not: Araç nisan 2018 de alındı, yaklaşık 7-8 aylık veri eksik uygulamada, 2 defa Ankara-Kemer yolculuğu var o dönemde, onu da eklemiş olsaydım uygulamaya kuvvetle muhtemel yakıt tüketimi azalır ve orada da fark %5 seviyelerine inerdi)

Egea tuketiminde yol bilgisayarı ile  pompa ölçümü 1 lt sapıyor şehir içi ise 1,5 lt sapıyor Egea tuketiminde yol bilgisayarı ile  pompa ölçümü 1 lt sapıyor şehir içi ise 1,5 lt sapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 15 Mayıs 2020; 15:7:35 >

• Ama şimdi o da bir multijet. 1.3 ise vergi avantajı da var. Yakıtı kokluyor. Yokuşlarda dizelin muazzam torkunu hissediyorsunuz ve tüm 1.6 lpgli atmosferik motorlu araçlara nal toplatıyorsun. O kadarcık kusur kadı kıkızında ile olur. (kinaye, alay, çarpıtma, dalga geçme içerir. Ciddiye almayınız.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol bilgisayarlarındaki ortalama farklarıyla ilgili daha önce forumda bir konu açılmıştı. Şimdi arasam bulamam.

1.3 mjet için gözlemlerim;

Yol bilgisayarı kullanıma bağlı sürekli değişken ortalama veriyor. Mesela kalan yakıt ile 200 km gideceğimi görüyorum. Aracı sürekli 2000 devirde kullandığım zaman saniyeler içinde önceki verilen 200 km bir anda 400 km oluyor. Bu depodaki yakıtla ne kadar gideceğimle alakalıydı. Aynısı ortalama tüketim için de geçerli.
  • ben 80 bin km dir 1.3 linea kullanıyorum. ortalam tüketim ne ise depo da o şekilde çıkıyor. taş çatlasın 0.2 litre fark çıkar.
  • 1.3 için 1600 kmlik uzun yolda yaklaşık yarım litre olarak saptadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Rota neydi, ne kadar yaktı hocam ?

Bende de 1.6 dizel otomatiği var da tüketim farkı uzun yolda ne durumda diye merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

depoyu nasıl fullediniz?
    pompa ilk seferde atınca bıraktınız mı yoksa pompacı köküne kadar milim milim itekledi mi?
    agzına kadar doldurduk hocam tabanca atınca devam
  • quote:

Kısa dönem tüketim ortalaması (Tamamı Ankara ş.içi); YANILMA PAYI %5

Uzun dönem tüketim ortalaması (%40 ş. dışı - %60 ş.içi gibi); YANILMA PAYI %10 (Not: Araç nisan 2018 de alındı, yaklaşık 7-8 aylık veri eksik uygulamada, 2 defa Ankara-Kemer yolculuğu var o dönemde, onu da eklemiş olsaydım uygulamaya kuvvetle muhtemel yakıt tüketimi azalır ve orada da fark %5 seviyelerine inerdi)

benzınlıde de fark olması ılgınc. Uzun yolda daha az mı sapma oluyor yanı %10 fark ankara kemer arasınıda alırsak %5 e duser dıye tahmınde bulunmussunuzda ondan sordum

• benimki fazla ölçüyor.
    depoyu gırtlağına kadar dolduruyorum, sıfırlıyorum, yarıma falan inince aynı pompadan aynı şekilde dolduruyorum, yol bilgisayarı 6,4 gösterirken depoda 5,8 çıkıyor
  • Arkadaşlar, yol bilgisayarının hata yapması mümkün değil cunku debimetre ile yakıt degeri, takometre ile de gidilen metre degerini an be an alıyor bu bilgisayar. ve bu 2 degeri bölüp rakamı ekrana basıyor. Buna rağmen 5,5 lt/100 yerine 4,5lt basıyor. Aradaki fark 20%. Bunun sebebi cihaz ve ölcüm hatası olamaz. Öyle programlandığı için yani yol bilgisayarı tüketimi düşük gösterecek şekilde programlandığı için öyle gösteriyor. Bu kadar basit.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Denizli çay konya aksaray nevşehir kayseri sivas erzincan erzurum ağrı. 480 civarı yakmıştı diye hatırlıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.