Şimdi Ara

Ege üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ege üniversitesi iibf hakkındaki düşünceleriniz , bilgileriniz nelerdir ? Sosyal ve eğitim alanındaki yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Ege İktisat 2. sınıf öğrencisiyim. Sosyal açıdan fakülteyi değerlendirirsek kulüp vs faaliyetleri zayıf öğrenciler genelde 2-3erli gruplar halinde kendi havasında takılır. Gerçi çoğu okulda böyle bu olay. Eğitim açısından çok parlak olduğu söylenemez özellikle İngilizce eğitim arıyorsan hedefini tekrar gözden geçir. Kendi bölümüm adına konuşacak olursam çok sağlam hocalar da var ne yaptığının farkında olmayan silik hocalar da var. Bunun dışında Erasmus falan düşünürsen bu açıdan oldukça iyi. İibf'de her bölümden en az 30 kişi gönderiyor yurt dışına. Son olarak bologna süreci adı altında bi mallık var burada. Bizi etkileyen tarafı ders geçme notunun 60'a sabitlenmesi. Çan eğrisi yok anlayacağın. Bu da ders geçmeyi biraz olsun zorlaştırıyor. Eğer başka soruların da varsa cevaplarım.

• Öğrenci için İzmir'i tavsiye edermisin ? İstanbuldan gelmeye değer mi sence ? Ege üni. en sevdiğin ve sevmediğin yanları neler ? Biraz fazla oldu sanırım ama bana vakit ayırdığın için gerçekten teşekkürler
  • Öğrenci için İstanbul'dan daha rahat olsa gerek. (ekonomik açıdan) Sağda solda İzmir şöyle güzel böyle güzel derler ama overrated bence. Ama Ankara'da da okumuş biri olarak öğrenci için İzmir çok daha ideal ve rahat. Okulun sevdiğim yanı pek yok gibi diyebilirim. Çoğu okul böyle şeyler açısından benzerdir zaten girince pek sevmezsin. Bana şu ana kadarki en büyük artısı seneye Hollanda'da okuyacak olmam ve yüksek lisansım için sağlam referanslar elde etmiş olmam. Sevmediğim tarafları ise kesinlikle yönetimdeki saçmalıklar. Mesela buradaki gibi olaylar yaşanabiliyor. Bence tercihini %100 ingilizce eğitim veren yerlerden birine yöneltirsen senin için daha iyi olur. Dokuz Eylül'de varmış diye orayı tercih etme orası çok beter

• Bölümünden memnun musun peki ? Uluslararası ilişkiler yada siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümleri hakkındaki fikirlerini merak ettim
  • Bölümden kesinlikle memnunum. Aslında Türkiye'de iibf mezunları hemen hemen aynı işi yapar mezun olunca. Bu açıdan bölümüne çoğu zaman bakmazlar bile. Ekonomiye merakın var matematiğin de iyiyse iktisat senin için ideal bölümdür. Sırf matematiksel değil tabi sözel dersler de bi o kadar var. Eğer uluslararası ilişkiler okuyacaksan yabancı dile daha da ağırlık vermen lazım ama bölümünle alakalı işte çalışmak istiyorum dersen çok sağlam yerlerde okuman lazım o bölümü.
  • Ege iktisattan mezun olunca iş sorunu olmaz diyorsun yani Yabancı dil konusunda pek sıkıntı yaşamam hatta mezun olana kadar ing+rusça bile yapabileceğime inanıyorum bu durum iktisatta ne kadar yukseltir beni
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EGE TIP
    8 yıl önce açıldı
    Kırıkkale üniversitesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İibf bölümlerinde iş kişinin kendisinde bitiyor daha çok. İngilizceyi bölüme gelmeden evvel hallet yoksa İngilizce anlatılan derslerde baya sıkıntı yaşarsın. Hazırlık bu konuda yetersiz diyorlar, hazırlık okumadım o yüzden yorum yapamıycam o konu hakkında. Yabancı dil bilmenin etkisi çok büyük, bunun dışında yapacağın stajlar, okul içindeki aktivitelerde aktif olarak bulunman gibi şeyler ilerde iş görüşmelerinde işe yarayacaktır.
  • @Alessio Nikky yorumların için teşekkürler dostum,sonunda bu üniversite ve iktisat bölümü hakkında adam akıllı bilgiye ulaştım diyebilirim. Büyük ihtimalle ben de "Ege Üniversitesi İktisat" bölümüne gideceğim. Her neyse benim öncelikle ilk sorum bu okula ygs-lys sistemiyle girdiysen,yaptığın netleri yazabilir misin? İkinci sorum ise bu üniversitenin mezunlarının kamu ve özel sektördeki başarısı nasıldır? Yani bu kurumlarda üst düzey yerlere girebilir miyiz? Üçüncü sorum ise okuldaki eğitimin %70 olduğu söyleniyormuş fakat bunun verilmediği söyleniyor,bu doğru mu? Cevapların için şimdiden teşekkürler dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsorizzo -- 9 Mayıs 2012; 17:45:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

@Alessio Nikky yorumların için teşekkürler dostum,sonunda bu üniversite ve iktisat bölümü hakkında adam akıllı bilgiye ulaştım diyebilirim. Büyük ihtimalle ben de "Ege Üniversitesi İktisat" bölümüne gideceğim. Her neyse benim öncelikle ilk sorum bu okula ygs-lys sistemiyle girdiysen,yaptığın netleri yazabilir misin? İkinci sorum ise bu üniversitenin mezunlarının kamu ve özel sektördeki başarısı nasıldır? Yani bu kurumlarda üst düzey yerlere girebilir miyiz? Üçüncü sorum ise okuldaki eğitimin %70 olduğu söyleniyormuş fakat bunun verilmediği söyleniyor,bu doğru mu? Cevapların için şimdiden teşekkürler dostum.

Ben yatay geçiş ile geldim bu sene ondan dolayı ygs-lys konusunda net bir şey söyleyemicem. Mezunların kpss'deki başarıları oldukça iyi diye duydum özel sektörde ise izmirde birçok firmada iş bulanlar var. Okuldayken staj için birçok firma geliyor mesela oralarda tecrübe kazanıp mezun olduktan sonra kendini avantajlı duruma sokabilirsin. Üst düzey yerler için tecrübe lazım. İstediğin kadar iyi okuldan mezun ol, okulu bitirir bitirmez kimse üst düzey mevkilerde iş vermez. Son soruna gelirsek evet okuldaki eğitim %70 İngilizce. Dersin tamamen İngilizce anlatılması hocadan hocaya değişiyor. Bazı hocalar hiç taviz vermezken bazı hocalar Türkçe-İngilizce karışık gidiyor. Ama tamamen Türkçe ders yapana rastlamadım henüz. Bunun yanında %100 eğitim veren yerlerde de durum farksız diye duydum. Dokuz Eylül Elektrik-Elektronik %100 ingilizce okuyan bir arkadaşım var o da öyle söylüyor.

• konuyu hortlatıyorum ama ben de ege iktisata geliyorum bu sene:) var mı önerebileceğiniz şunu yap bunu yapma diyeceğiniz şeyler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.