Şimdi Ara

EFT ASKIDA KALDI NE YAPMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
17.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 adet hesabım var 1. Garanti bankası 2. Ziraat bankası
    Ziraat bankasından Garanti bankasına para gönderirken (HESAP NUMARASI İLE) şube kodunu 2 kere yazdığım için param hesabıma bir türlü geçmiyor,ortalıkta para yok.. 2 bankayı da arıyorum birbirlerinin üzerine atıyorlar 2 hesapta bana ait garanti bankası çalışanları 3 iş günü içerisinde merkez bankası yanlışlıktan dolayı para gönderdiğiniz hesaba döner dedi,izleyeceğim yol ne olmalı? Teşekkür ediyorum şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

EFT Askıda Kaldı Ne Yapmalı?

EFT işleminizin askıda kaldığını öğrendiyseniz, aşağıdaki adımları izleyerek para transferinizi tamamlayabilirsiniz:

• Banka ile İletişime Geçin: Askıda kalan EFT'nizin durumu hakkında bilgi almak için ilgili bankanızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
    • İşlem Detayını Paylaşın: Müşteri hizmetlerine işlem numarası, miktar ve gönderim-alım hesap bilgilerinizi paylaşın.
    • Nedenini Öğrenin: Askıya almanın nedenini öğrenmek, sorunu hızlı bir şekilde çözmenize yardımcı olacaktır.
    • Gerekli Belgeleri Sunun: Bankanız, işlemi tamamlamak için kimlik kartı, işlem onayı veya benzeri belgeler talep edebilir.
    • Çözüm için Bekleyin: Bankanız, askıya alınan işlemi inceleyecek ve tamamlamak için gerekli adımları atacaktır.

Askıda Kalan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Askıda kalan bir EFT'nin hesaba geçme süresi, işlem askıya alma nedenine ve bankanızın politikalarına bağlı olarak değişebilir. Ancak, çoğu durumda askıda kalan EFT'ler aşağıdaki zaman dilimlerinde hesaba geçer:

• Ziraat Bankası: 1-3 iş günü
    • Garanti: 1-2 iş günü
    • PTT: 1-3 iş günü
    • Halkbank: 1-2 iş günü

Önemli Notlar:

• Banka çalışma saatleri dışında yapılan askıda kalan EFT'ler, bir sonraki iş gününde işleme alınacaktır.
    • Askıya alınan EFT işlemleri için ek ücretler uygulanabilir.
    • EFT askıda kalma sorunu çözülene kadar paranıza erişemeyeceğinizi unutmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • EFT NUMARASINA BAKILDIĞINDA PARAYI HER İKİ BANKA GÖREBİLİYOR..

• Iade olur para dedikleri gibi illaki, iban isim soyisim farkliligindan ama ne zaman bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gesetzlosen

Arkadaşlar merhabalar..

2 adet hesabım var 1. Garanti bankası 2. Ziraat bankası
    Ziraat bankasından Garanti bankasına para gönderirken (HESAP NUMARASI İLE) şube kodunu 2 kere yazdığım için param hesabıma bir türlü geçmiyor,ortalıkta para yok.. 2 bankayı da arıyorum birbirlerinin üzerine atıyorlar 2 hesapta bana ait garanti bankası çalışanları 3 iş günü içerisinde merkez bankası yanlışlıktan dolayı para gönderdiğiniz hesaba döner dedi,izleyeceğim yol ne olmalı? Teşekkür ediyorum şimdiden

3 iş gününü bulmaz. Aynı gün içinde iade olması gerekir. İade edilmediyse alıcı bankanın şubesi sorumludur bu durumdan.
  • Teşekkürler arkadaşlar gün içinde iade oldu sevgiler..

• Bu gibi durumlarda gönderdiğiniz bankanızı arayıp iade talebi verin. Çok kısa bir sürede iade ediliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.