Şimdi Ara

Efsana Kasa W126 Balinacılar (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.366
Cevap
23
Favori
356.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fsevencan

arkadaşlar neden forumumuzu kullanmıyorsunuz..
    http://www.mbclubtr.com/index.php

üyeyim zaten
  • quote:

üye olmak için uğraştım ama kullanıcı ismi ve parolasını kabul etmiyor değiştirdim farklı yazdım olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: volokill

quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Capcanlı;dipdiri bir W126.
     Efsana Kasa W126 Balinacılar

Öncelikle herkese slmlar tum forumu okudum ve bayağı bir bilgi edindim mercedes yerdeki yıldız s-class da mercedesin yıldızı apayrı bi dünya ve bende bu dünyanın hastasıyım özellikle eski kasalara herkese ii forumlar alamayanlarında bir gün alması dileğiyle ii forumlar.
    Ayrıca bu yukarıdaki ilan ankarada içaydınlıkta bir galeri gelip geçerken bakarım bu adamlar genelde yeni araba satıyorlar ama arada böyle şaheserler de getiriyorlar..

Alıntıları Göster
    herkese selamlar, 1-2 ay içinde en geç bir w126 almış olmayı umuyorum. uzun uzadıya araştırmalarım sonucunda, vergisi yakıtı vsvs baya fikir sahibi oldum.
    Eskişehirde yaşıyorum ve sanrım aracı ankaradan arayacağım.

ayda 200 km yol max yapmayı planlıyorum. yılda 2500 km şehir içi, 2500km şehir dışı yol yapacağımı düşünüyorum, yoğunluğuma göre tabi artıp azalabilir, dahasına vaktim olmaz gibi geliyor: )

güvenlik konfor performans / fiyat aralığı olarak en uygun araç sanıyorum.

Yakıtı hakkında, Sakin kullanımda UZUN YOLDA 300se nin 8lt e kadar düştüğünü okudum çoğu yerde,
    dikkatli ve sakin kullanımda ŞEHİR İÇİNDE 12lt/13lt gibi bir rakama düşmek mümkün yanılmıyorsam

aynı fiyat aralığındaki araçlarda ş.i/ 12lt -- ş.dışı 8-9lt lpg yakıyor ki, bunu seneliğe vurduğumuzda mercedes ile aynı verileri elde ediyoruz. mercedes 14-15 sanırım standart verisi çok abartı basmadıkça.. o yüzden yakıt olayı masraf olmaktan çıkıyor.

Vergi kısmı konfor ve güvenlik için yılda 300 tl fazladan verebilirim. bunuda masraf olmaktan çıkartıyoruz.

Ulaştığım bu bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum sizin tecrübeleriniz ile karşılaştırırsanız sevinirim.

Bir başka konu ise, bakımları ve olası sıkıntıları, diğer araçlardan daha masraflı diye şeyler dönüyor? Nedir bunlar? HAngi parçası ucuz hangi parçası pahalıdır?

motor reflekte diye birşey dikkatimi çekti sanırım en önemli konu 300000km de araç istiyor bunu ve 2000-3000tl civarı masrafıda.. Mercedes alırken motorun buna ihtiyacı olup olmadıgını.. yada yakın tarihte yapıldıgını nasıl anlayacagız. arabayı alip akabinde boyle buyuk masraflarla karşılaşmak istemem açıkcası herkez gb..

ufak tefek şeyleri deolabilir. Cam sıkışıyordur. kapı otomatığı bozulmustur.. bunlar pahalı şeyler mi neticede 20yıllık bir yorgukluk söz konusu...

lütfen bana olası karşıma çıkabilcek standart şeylerden bahsedermisiniz, yanıldığım yerleride düzeltirseniz sevinirim.. Teşekkürler: )

• quote:

HERŞEYİ Doldurmama rağmen uye olamadım bende.. biraz daha sadeleştirmelisiniz benim gibi çoğu kişi üye olamıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: posetcayy

quote:

HERŞEYİ Doldurmama rağmen uye olamadım bende.. biraz daha sadeleştirmelisiniz benim gibi çoğu kişi üye olamıyor olabilir.

Alıntıları Göster
    http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

Yakıt hesaplamak isteyenler.. Benzin ve Lpg fiyatını giriyorsunuz ve otomatik olarak size tutarı hesaplıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: posetcayy

http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx

Yakıt hesaplamak isteyenler.. Benzin ve Lpg fiyatını giriyorsunuz ve otomatik olarak size tutarı hesaplıyor.

Alıntıları Göster
    sayın posetcayy ;
    öncelikle şunu söyleyeyim : ne aradığınızı bilmeniz lazım, yani adını tam olarak koymanız lazım. eğer arabayı alırım, biraz biner satarım (bindikten sonra kolay kolay demezsiniz)diyorsanız, bu araçlar size göre değil. Ancak ben alırım ufağını tefeğini yaptırır binerim diyorsanız alabilirsiniz.Piyasa aracı değillerdir ve piyasa aracı olmadıklarından dolayı oturmuş bir fiyat aralığıda yoktur 9 bine de 300 sel bulursunuz 20 binede.
    yakıt olayına gelecek olursak ş.dışı 29-30 kuruş yakıyorum (lpg lt si 2,44 ), ş.içi ölçmem çünkü çok fazla binmiyorum işim çok yakın.
    Güvenlik derseniz zaten çok fazla söze gerek yok , gayet güvenli araçlardır, Allah kaza bela vermesin.
    vergisi şuan aracımın (90 model 300 sel) 6 ay için 218 tl.
    motor rektefiyesi ayrı bir olay, düzenli kullanımda w126 ların motoru çok uzun ömürlüdür (özellikle 1985 yılından sonra çıkan M103 motorlar). benim aracım 543 bin km de rektefiye olalı aşağı yukarı 50 bin km oldu. rektefiyesinin kaça mal olacağı motorun o anki durumuna bağlıdır.
    Bakımlarına gelecek olursak, bir kere parça sıkıntısı yok, istediğin parçanın orjinal yıldızlısıda var,yan sanayiside var, orjinal çıkmasıda var. Ben bu zamana kadar sadece mercedese bindim ve en yenisi bu aracım 20 yaşında ve hiç kronik olarak adlandırabileceğim bir sorununu daha görmedim.Ben w126 mı aldıktan sonra eksiklerini büyük bir zevkle yaptırdım. hemen hemen hepside keyfe keder şeylerdi, mesela sırf içim rahat etsin diye motor üst kapağını söktürüp tüm contalarını yeniledim. w126 ya has olan olağanüstü süspansiyonundan tam verim alabileyim diye amortisörlerini, rotlarını rotillerini,şasi rotillerini değiştirdim. Ancak şuna inanın yaptığınız tüm emeklerin kat kat fazlasını size sunuyor. örneğin aracım 20 gündür boyadaydı (tamamen kefiyten boyattım), yarın akşam teslim alıyorum, inanın zaman bir türlü geçmek bilmiyor.
    Bakımlarının diğer araçlara göre daha sıkıntılı olduğu duyumunu yazmışsınız, hangi araçlara göre kıyaslanmış ona bakmak lazım. örneğin yerli doğan,şahin gibi araçlara göre elbette pahalıdır, ancak mercedeste değiştiğiniz bir parça normal kullanımda binlerce kilometre sıkıntı çıkarmaz.
    şunuda belirteyim bizim araçların kapı otomatiğinin bozulması, camının sıkışması felan çok zor bir ihtimal.
    Son olarak şunu söylüyorum, w126 alacaksanız her ilana kıymet vermeyin, aracı iyi görünsün diye bitik araçlara yüksek fiyat verenler var ilanlarda. boya konusuna çok takılmayın ancak mümkünse değişeni olmasın. hastasından almaya gayret gösterin. araştırın sürekli araştırın. Ankara dan almanız faydanıza olur nem olmadığı için , çürüme olayı en aza iner. Yapabilirseniz bilen bir kişiyle aracın başına gidin ve araç mümkünse 86-91 modeller arası olsun, yeni jenerasyon motor kullanıldığından söylüyorum. 300 SE/SEL serisi en idealidir. Hele SEL oldumu tadından yenmez.arka kapı han kapısı gibidir. Niyetlendiğiniz aracı güzel bir ustaya gösterin motor ve şanzımana iyice baktırın, en ufak soru işaretini değerlendirin. otomatik şanzımansa vites geçişleri tereyağından kıl çeker gibi olmalı, rampada ASLA geriye kaçırmamalı.
    gözden kaçabileceğini düşündüğüm bir ayrıntıda soğutma fanıdır. rolantide yavaşca dönüp 2-3 bin devirden sonra helikopter pervanesi gibi çevirmeli ve gürlemelidir. bunu yapmıyorsa fan termiğinde sıkıntı vardır.

söyleyeceklerim şimdilik bu kadar, sormak istediğiniz herşeyi buradan seve seve cevaplamaya çalışırım.
    Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sermerhat

sayın posetcayy ;
    öncelikle şunu söyleyeyim : ne aradığınızı bilmeniz lazım, yani adını tam olarak koymanız lazım. eğer arabayı alırım, biraz biner satarım (bindikten sonra kolay kolay demezsiniz)diyorsanız, bu araçlar size göre değil. Ancak ben alırım ufağını tefeğini yaptırır binerim diyorsanız alabilirsiniz.Piyasa aracı değillerdir ve piyasa aracı olmadıklarından dolayı oturmuş bir fiyat aralığıda yoktur 9 bine de 300 sel bulursunuz 20 binede.
    yakıt olayına gelecek olursak ş.dışı 29-30 kuruş yakıyorum (lpg lt si 2,44 ), ş.içi ölçmem çünkü çok fazla binmiyorum işim çok yakın.
    Güvenlik derseniz zaten çok fazla söze gerek yok , gayet güvenli araçlardır, Allah kaza bela vermesin.
    motor rektefiyesi ayrı bir olay, düzenli kullanımda w126 ların motoru çok uzun ömürlüdür (özellikle 1985 yılından sonra çıkan M103 motorlar). benim aracım 543 bin km de rektefiye olalı aşağı yukarı 50 bin km oldu. rektefiyesinin kaça mal olacağı motorun o anki durumuna bağlıdır.
    Bakımlarına gelecek olursak, bir kere parça sıkıntısı yok, istediğin parçanın orjinal yıldızlısıda var,yan sanayiside var, orjinal çıkmasıda var. Ben bu zamana kadar sadece mercedese bindim ve en yenisi bu aracım 20 yaşında ve hiç kronik olarak adlandırabileceğim bir sorununu daha görmedim.Ben w126 mı aldıktan sonra eksiklerini büyük bir zevkle yaptırdım. hemen hemen hepside keyfe keder şeylerdi, mesela sırf içim rahat etsin diye motor üst kapağını söktürüp tüm contalarını yeniledim. w126 ya has olan olağanüstü süspansiyonundan tam verim alabileyim diye amortisörlerini, rotlarını rotillerini,şasi rotillerini değiştirdim. Ancak şuna inanın yaptığınız tüm emeklerin kat kat fazlasını size sunuyor. örneğin aracım 20 gündür boyadaydı (tamamen kefiyten boyattım), yarın akşam teslim alıyorum, inanın zaman bir türlü geçmek bilmiyor.
    Bakımlarının diğer araçlara göre daha sıkıntılı olduğu duyumunu yazmışsınız, hangi araçlara göre kıyaslanmış ona bakmak lazım. örneğin yerli doğan,şahin gibi araçlara göre elbette pahalıdır, ancak mercedeste değiştiğiniz bir parça normal kullanımda binlerce kilometre sıkıntı çıkarmaz.
    şunuda belirteyim bizim araçların kapı otomatiğinin bozulması, camının sıkışması felan çok zor bir ihtimal.
    Son olarak şunu söylüyorum, w126 alacaksanız her ilana kıymet vermeyin, aracı iyi görünsün diye bitik araçlara yüksek fiyat verenler var ilanlarda. boya konusuna çok takılmayın ancak mümkünse değişeni olmasın. hastasından almaya gayret gösterin. araştırın sürekli araştırın. Ankara dan almanız faydanıza olur nem olmadığı için , çürüme olayı en aza iner. Yapabilirseniz bilen bir kişiyle aracın başına gidin ve araç mümkünse 86-91 modeller arası olsun, yeni jenerasyon motor kullanıldığından söylüyorum. 300 SE/SEL serisi en idealidir. Hele SEL oldumu tadından yenmez.arka kapı han kapısı gibidir. Niyetlendiğiniz aracı güzel bir ustaya gösterin motor ve şanzımana iyice baktırın, en ufak soru işaretini değerlendirin. otomatik şanzımansa vites geçişleri tereyağından kıl çeker gibi olmalı, rampada ASLA geriye kaçırmamalı.
    gözden kaçabileceğini düşündüğüm bir ayrıntıda soğutma fanıdır. rolantide yavaşca dönüp 2-3 bin devirden sonra helikopter pervanesi gibi çevirmeli ve gürlemelidir. bunu yapmıyorsa fan termiğinde sıkıntı vardır.

söyleyeceklerim şimdilik bu kadar, sormak istediğiniz herşeyi buradan seve seve cevaplamaya çalışırım.
    Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    dostum benim için çok değerli şeyer yazmışsın çok tşk ederim öncelikle.

bende yılda şehir içi 2500 km ancak yaparım diye hesapladım şehir içinde.
    şehir dışında 2500 km yine yılda max yapacağım ortalama değer olarak hesapladım..

kendimce şöyle birşey çıkardım. kendimi ikna etmem gerekiyordu çünkü yakıt konusunda.

300se; lpg ,2,44 tl.
    8lt (250kr) uzun yol masraf 630tl -2500 km
    14lt(450kr) şehir içi 1100tl- 2500km
    toplam 1730 tl.

10bin tl civarı herhangibir lpgli araç.. tofaş gibi.
    11lt (350) 870 tl ş.içi
    9lt ş.dışı (280 kr) 705 tl.
    toplam 1575 tl.

aralarında ki fark. 155tl.

benim gb az yol yapan biri için çok mantıklı bir araç mersedes buna kanaat getirdim en sonunda:

ben artık 450kuruşa fitim. şehir içinde. ama bunu en aza ne kadar iner diye merak etmeden de duramıyorum: ))

hız yapan birisi değlim, çoğu zaman 120i göreceğimden bile şüpheliyim. uzun yolda bile çok sakin giderim ki , şehir içinde tıntıntın gideceğimden eılminim: ) çabuk hızlanıp çabuk fren yapanlardan olmayacağım az yakması için.

10000 bin tl max. fiyat koydum kendime. şansıma full otomatik bir araç alablrsem alacağım yoksa pek yanaşmayacağım, aldığım zamanda en azın 6-7 yıl binmek istiyorum. belki hiç satmam yıllarca bende kalır bilemiyorum .. ama karar aşamasında olmak çok zor: )

• quote:

sayın posetcayy ;

Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    merhba arkadaşlar bende bu seriye yeni katılmak istiyorum.. uzun zamandır araç arıyorum.
    İLK SAHİBİNDEN DEGİŞENSİZ BOYASIZ S300SEL 126 KASA ((17.500))tlye buldum derken bir baktım satılmış... büyük fırsdatı kaçırdım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-acil-ihtiyactan-satilik-300-sel-full-full-53574761/detay/

bu aracı buldum anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa, araç tavsiye ederlerse sevinirim

ilk defa bir merdeces e sahip olacağım ( geçen sene 2 ay 1994 c180 kullanmıştım o zaman anladım kuşlarla boşa uğraşıyormuşum)

bu araçları alırken dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

ha bu arada aracın sahibi aracı bana muayenesini yaptırıp verecek ve 9000 tl ye veririm diyor..fiyat 8750 ye kadar düşebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trk1905trk1905 -- 10 Ağustos 2011; 2:16:33 >

• hocam pazarlıktan ziyade ,, gerçekten almak istiyorsanız bahsettiği toplamdaki 250 liraya 50 de siz ekleyin ,,, 300 verin ve eksikleri kendisi yaptırsın...bazen basit görünen problemlerin gerisinde daha büyük sebepler olabilir..(misal klima gazı 80 , sunroof teli 100 denmiş , bukadar makule sorunsuz olabilecekse verin 300lira sorunsuz bi biçimde teslim etsin...) şehirdışındaım , bilgisayar imkanım olmadığı için telefonda yazıyorum , sahibinden linki resimlerini tam inceleyemedim , sadece yazıları üzerine yorum yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trk1905trk1905

merhba arkadaşlar bende bu seriye yeni katılmak istiyorum.. uzun zamandır araç arıyorum.
    İLK SAHİBİNDEN DEGİŞENSİZ BOYASIZ S300SEL 126 KASA ((17.500))tlye buldum derken bir baktım satılmış... büyük fırsdatı kaçırdım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-acil-ihtiyactan-satilik-300-sel-full-full-53574761/detay/

bu aracı buldum anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa, araç tavsiye ederlerse sevinirim

ilk defa bir merdeces e sahip olacağım ( geçen sene 2 ay 1994 c180 kullanmıştım o zaman anladım kuşlarla boşa uğraşıyormuşum)

ha bu arada aracın sahibi aracı bana muayenesini yaptırıp verecek ve 9000 tl ye veririm diyor..fiyat 8750 ye kadar düşebilir

Bu araçlar alınırken dikkat edilmesi gereken konuları ve tavsiyeleri hemen üstte detaylı yazmıştım ordan bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

Bu araçlar alınırken dikkat edilmesi gereken konuları ve tavsiyeleri hemen üstte detaylı yazmıştım ordan bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Sayın posetcay;

Şu ilana da bir bakın. Bu kişi ile yaklaşık 2 yıl önce kendi arabamı ararken konuşmuştum. O zamanlar 90 model 300 SEL satıyordu ve 16.000 TL'den bir kuruş aşağıya inmemişti. "Bu arabaların iyilerinin fiyatları böyledir, ben bu kasalarla uğraşırım" gibisinde şeyler söylemişti.

Şimdi baktım yeni bir ilan vermiş. Araba 86 model fakat duruşu diri. Bu kişi de anladığım kadarı ile sırf bu kasaları alan, toplayan, binen ve satan birisi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2-sahibinden-temiz-52587116/detay/

Benim nacizane tavsiyem de 126 kasaların ucuzunu almamanız. Düzgünun ve masrafsız bir araba icin bence minimum 14-15.000 TL'yi gözden çıkarmalısınız. Ucuz alırsanız hem toplamak için vakit ve para harcayacaksınız, hem de keyfinizden mahrum olabilirsiniz. Sonuçta yine 14.000-15.000 TL ye gelir diye tahmin ediyorum. Belki de geçecektir kim bilir.

Ben kendi arabamı alırken piyasasının üzerine yaklaşık 2500-3000 TL fazla verdim. Km'sinin az olması, motorunun-şanzumanının-yürür aksamının çok iyi olması, içinin-tavanının tertemiz olması, Mercedes kokusunun hala durması, ...vs den dolayı asla pişman değilim.

Sağlamlık konusunda ise dert edeceğiniz birşey yok. Bundan önceki beş arabamın en nefret ettiğim ve en büyük masraf kapısı olan triger kayışı bile yok düşünün. Ustalara sürekli soruyorum "yahu bu araba 21 yaşında hiç mi birşeyini değiştirmek gerekmiyor, hiç mi kronik bir parçası yok? Triger zincirine bari bir bakım yapın, sesini dinleyin...vs..." Cevapları: "Bin, keyfine bak birşey olmaz bu arabalara".

Pardon birşeyi unuttum, madem ilk defa Mercedes kullanacaksınız, dikkat etmeniz gereken çok önemli bir detay var; yol kenarlarındaki kavun-karpuz satıcıları, esnaf, tamirci, otoparkçı, lastikçi, hatta anahtarını kopyalayan anahtarcı bile... "bu adam koca Mercedes'e biniyor, zengindir" diye kazıklamaya çalışıyor, buna çok dikkat edin, başka da bir sıkıntı yok.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: UlusoySEL

Sayın posetcay;

Şu ilana da bir bakın. Bu kişi ile yaklaşık 2 yıl önce kendi arabamı ararken konuşmuştum. O zamanlar 90 model 300 SEL satıyordu ve 16.000 TL'den bir kuruş aşağıya inmemişti. "Bu arabaların iyilerinin fiyatları böyledir, ben bu kasalarla uğraşırım" gibisinde şeyler söylemişti.

Şimdi baktım yeni bir ilan vermiş. Araba 86 model fakat duruşu diri. Bu kişi de anladığım kadarı ile sırf bu kasaları alan, toplayan, binen ve satan birisi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2-sahibinden-temiz-52587116/detay/

Benim nacizane tavsiyem de 126 kasaların ucuzunu almamanız. Düzgünun ve masrafsız bir araba icin bence minimum 14-15.000 TL'yi gözden çıkarmalısınız. Ucuz alırsanız hem toplamak için vakit ve para harcayacaksınız, hem de keyfinizden mahrum olabilirsiniz. Sonuçta yine 14.000-15.000 TL ye gelir diye tahmin ediyorum. Belki de geçecektir kim bilir.

Ben kendi arabamı alırken piyasasının üzerine yaklaşık 2500-3000 TL fazla verdim. Km'sinin az olması, motorunun-şanzumanının-yürür aksamının çok iyi olması, içinin-tavanının tertemiz olması, Mercedes kokusunun hala durması, ...vs den dolayı asla pişman değilim.

Sağlamlık konusunda ise dert edeceğiniz birşey yok. Bundan önceki beş arabamın en nefret ettiğim ve en büyük masraf kapısı olan triger kayışı bile yok düşünün. Ustalara sürekli soruyorum "yahu bu araba 21 yaşında hiç mi birşeyini değiştirmek gerekmiyor, hiç mi kronik bir parçası yok? Triger zincirine bari bir bakım yapın, sesini dinleyin...vs..." Cevapları: "Bin, keyfine bak birşey olmaz bu arabalara".

Pardon birşeyi unuttum, madem ilk defa Mercedes kullanacaksınız, dikkat etmeniz gereken çok önemli bir detay var; yol kenarlarındaki kavun-karpuz satıcıları, esnaf, tamirci, otoparkçı, lastikçi, hatta anahtarını kopyalayan anahtarcı bile... "bu adam koca Mercedes'e biniyor, zengindir" diye kazıklamaya çalışıyor, buna çok dikkat edin, başka da bir sıkıntı yok.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için teşekkürler..

şimdi bu araçlar LPG de kesin problem çıkarıyormu ? LPG de tavsiye edermisiniz .

• quote:

şimdi bu araçlar LPG de kesin problem çıkarıyormu ? LPG de tavsiye edermisiniz .

Alıntıları Göster
    bir sorum daha olcak
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mercedes-benz-s-380-mercedes-zirhli-makam-araci-olarak-kullanilmis-full-36667626/detay/

arkadaşlar bu aracın motoru 2.4 dizel ile değiştirilmiş.. bu motor bu arabayı kaldırrırmı ??

• quote:

Aracıma lpg ile biniyorum,patlama çatlama felan hiç yaşamıyorum. Bu tip talihsiz olayları yaşamamak için yakıt ve ateşleme sisteminizin iyi olması gerekir.
    diğer sorunuzada gelince ben olsam motoru başka bir motorla değişmiş bir aracı almazdım.
  • quote:

quote:

Aracıma lpg ile biniyorum,patlama çatlama felan hiç yaşamıyorum. Bu tip talihsiz olayları yaşamamak için yakıt ve ateşleme sisteminizin iyi olması gerekir.
    diğer sorunuzada gelince ben olsam motoru başka bir motorla değişmiş bir aracı almazdım.

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler ilginiz için.. o zaman o dizel motordan vazgeçeyim.. bu aracında ateşleme sistemine bi bakayım nasılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: UlusoySEL

Sayın posetcay;

Saygılar.

Alıntıları Göster
    dostum karar vermiş bulunuyorum: )

şehir içi 13lt kimisi 12lt görmüş, şehir dışıda 9 lt, kimiside 8 lt görmüş, bu değerlere göre 1 ay boyunca araştıracağım ve aklıma yatanı alacağım. Masraf yapmamam gerkiyor 1-2 sene, daha sonra aracıma güzel şeyler alabilirim: )

zaten şehir içi ve dışı 5000 km max yapacağım yol, benzinle kullanılsa bile koymaz diye düşünüyorum,

ankara merkezli Güzel full otomatik temiz bir araç bulursam, 300se yada sel, imkanlarımı zorlayıp almaya çalışacğım: )

sizlerle paylaşırım gelişmeleri: )

• quote:

benim fikrimce bu aracı tavsiye etmem.
    1- 86 model araçta yol pc olmaması lazım sonradan takılmış gibi
    2- jantlarıda orjınal değil
    3- far silecekleri yok
    4-motor kısmı çok kötü gözüküyor kaput lastikleri yerinde yok
    5-yazdığı gibi eksikleri var
    6-motor rektefiye isteyebilir

bence daha fazla verip güzel araç alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: savast

quote:

3- far silecekleri yok

Alıntıları Göster
    galiba haklısın araç pek orjinal değil en iyisi 12 13 verip daha iyisini almak

• quote:

galiba haklısın araç pek orjinal değil en iyisi 12 13 verip daha iyisini almak

Alıntıları Göster
    Bu sabah birkaç saat içinde 1987 model 500 SEL satıldı. Fiyat 5000 TL.
    Sabah 9.20 gibi aradım, görüştüm sahibi ile. Hemen Ankaradaki arkadaşlardan arabaya bakabilecek...vs birilerine ulaştım.
    9.35'de kaparo yatırayım..vs tekrar aradım satmış. 15 dk'da kaçırdık arabayı.

Eksiklerini ise
    1. deri döşemenin ve tavanın yenilenmesi gerekiyor,
    2. ateşleme sistemin elden geçmesi gerekiyor olarak özetledi. Satıcı Bakanlıkta görevli birisi idi.

Kaporta güzeldi, şanzuman ve motor sorunsuzdu, LPG sistemi de sorunsuzdu. Km 280.000 orjinal, İçişleri Bakanlığı'ndan çıkma makam arabası.

Ankarada olsaydım yetişip alırdım ama İstanbuldan telefon trafiği ile olmadı...

300 SEL+500 SEL=126 hastalığının sonu

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: savast

quote:

3- far silecekleri yok

w126 ların 86 modellerinde de yol bilgisayarı (Reiserechner) olan olabilir,nadir bir özelliktir ve tercih sebebi olarak ilk sıralarda yer alır. Sonradan takıldığını ise hiç düşünmüyorum aslında, pahalı bir özelliktir, sonradan takılmışsada bence sıkıntı yok çünkü orjinal bir parça.Far silgeçleri ise zaten w126 ların bazılarında var bazılarında yok. örneğin benim arabada yok ama en kısa zamanda taktıracam inşallah
    Diğer söylediklerinize ise tamamen katılıyorum, bu araç pek alınabilirmiş gibi durmuyor. zaten ilanda ş.içi 30 kuruş yakıyor denmiş, yahu arkadaş bu kadarda olmaz ya. demekki ş.dışı 20 kuruş yakacak 3000 cc 186 hp.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.