Şimdi Ara

Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
54
Favori
73.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amazonia

    Herkese merhaba, bu mesajı yazmak için Original Effortless English setini bitirmeyi bekliyordum. 1-2 saat önce son dinlememi bitirdim. Sete 2013'ün ilk günü başlamıştım ve her bir klasöre 2 hafta ayırdım yani 18 ay olmuş. En az bir hafta ayırmak gerekiyor ama Aj Hoge isterseniz bir klasöre aylarca zaman ayırabilirsiniz diyor yani size kalmış bir durum, ben iki haftada rahat ettim. Gelişimimi tam anlamıyla anlamanız için set dışına çıkıpta bilgi vereceğim!

    Başlangıç
    Benim okul yıllarımda İngilizce'ye hiç merakım olmadı ve genellikle düşük alırdım sınavlardan, lisede biraz merakım arttı tabi yeterli olmadı. Hatta ilkokulda yeni yeni İngilizce görmeye başlamıştık ne gereği var çok sıkıcı tarzında bir yorum yapmıştım :) Neredeyse hiç birşey bilmiyordum İngilizce hakkında. Lise son sınıfta gerçekten ne yapmak istediğimi anladım ve bunun için İngilizce'ye ihtiyacım olduğunu da biliyordum. Liseden mezun olduktan 1 yıl sonra sanırım ufaktan başladım alfabe vb. ve sonra İnternetten videolar aracılığıyla ders veren bir hocanın sitesine denk gelip başladım. Beginner seviyeyi bitirdim yaz mevsimine girdik tembellik edip bıraktım. Sonbahara doğru internetten konuştuğum bir abinin azarlayıp beni kendime getirmesiyle kaldığım yerden devam ettim ve o sıralar Effortless English sisteminin farkına varmaya başladım. Gramerde biraz daha ilerleyip yeni yılda başlamaya karar verdim. Başladığımda pre-intermediate seviyenin ortalarındaydım ve aşırı zorlamadı. Tabi ben sisteme güvenmedim gramerle birlikte devam ettim (4-5 ay). Sistemle ilerleyince hoşuma gitti ve intermediate seviyeyi bitirince grameri tamamen bıraktım. Bunlara ek olarak tek yaptığım şey türkçe altyazılı dizi-film izlemek (şimdi çok yanlış olduğunu biliyorum) ve hergün e2'yi açıp Ellen showu İngilizce olarak izliyordum, showu izlerken dinlememin geliştiğini hissediyordum. O 4-5 aylık sürenin sonlarına doğru bu konuya denk geldim, gitar hocanın yazdıkları ilgimi çekti ve buraya üye olup kendisine ulaşmaya karar verdim. Özelden birçok soru sordum hepsini cevaplayıp beni aydınlattı kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

    Konuşma Pratiği
    Bazılarınız biliyordur gitar hoca aynı zamanda Englishtown'da konuşma pratiğide yapıyor. Kendisi bana da tavsiye etti burayı, başlangıçta çekingen yaklaştım ama sonra üye oldum (haziran 2013). Tekrar olsun diye ilk seviyeden başladım. Dinlemeye başladıktan sonra aylar sonra konuşmaya geçmem iyi oldu sessiz periyod (silent period) adı verilen aşamayı yapmış oldum (aynı bir bebek gibi). Bunu yapmak konuşmanızı o dili ana dili olarak konuşan kişilere yaklaştırıyor taklit yani (oraya da geleceğim). Hocalar hep diyordu bu seviyeye göre konuşman çok iyi bir üst seviyeye geçebilirsin falan. O sıralar anlamamda mükemmel duruma gelmeye başlamıştı konuşma sınıfındaki konuşmalar normal geliyordu. Birçok hoca konuşmamın çok iyi olduğunu söylüyordu. Aylar geçti 2014 nisanına geldik bende upper intermediate seviyedeydim, Kanadalı bir hocaya denk geldim diğer öğrencilerde sorun çıktı katılamayıp çıktılar hocayla ikimiz işledik dersi. Mükemmel geçti büyük keyif aldım. Hoca değerlendirmesinde harika kelime bilgimin ve çok iyi bir telafuzum olduğunu ve aksanımın büyük çoğunlukla kuzey Amerika aksanı gibi olduğunu söyledi :) Başka bir hocaya söyledim bu yorumu evet öyle dedi. Üzerinden geçti biraz teksaslı başka hocaya denk geldim doğrulamak için ona da sordum ve o da doğruladı. Hangi bölgeye yakın diye sordum orta batı dedi (Aj'nin aksanıda oradanmış sonradan öğrendim). Tabi ben California aksanı istiyorum, Amerikan aksanına yaklaşmışsın birde beğenmiyormusun diyenleri duyar gibiyim :) Yani anlayacağınız orta doğu aksanım hiç olmadı kendi sesimide duyuyorum bunu onaylayabilirim :) 1 ay önce çoktandır görmediğim biriyle konuştuk İngilizce hakkında ve bu Amerikan aksanı gelişmesinden bahsettim. Biliyormusun senin Türkçen'de değişmiş Amerika'dan gelen bir Türk gibi konuşuyorsun dedi. Bazen Türkçe konuşurken kelime bulamadığım olabiliyor :)

    Şuan ki durumum
    Öncelikle anlamam tek kelimeyle mükemmel durumda, çoğu şeyi hiç Türkçe'ye çevirmeden direk anlıyorum. Dizileri, filmleri, videoları, belgeselleri ve tv programlarını rahatlıkla izliyorum, bazıları için İngilizce altyazı kullandığım oluyor ama altyazısızda hiç zorlamıyor. Hızlı gelmiyor bana konuşmalar artık. Konuşmam dört dörtlük değil ama bu kadar kısa sürede yukarıda dediğim şekle getirmek inanılmaz. Bana balta vuran durum karakterim olabiliyor çünkü utangaç bir yapım var. Kimi zaman çok rahat kimi zaman çok gergin olabiliyorum nedenini bilmiyorum, gergin olduğumda konuşmam kötü etkileniyor. Diğer etkileyen şey ise konu eğer çok bilmediğim konuysa aşırı konuşamıyorum (kendi dilimizde de böyle zaten). Anlamanın konuşmadan önde olması çok doğal bir durummuş, biz kendi ana dilimizi öğrenirken de durum böyleydi bir günde mükemmel Türkçe konuşmaya başlamadık. Zaman içinde konuşmada o mükemmelliği yakalıyor tabi yetişkinlerin daha gelişmiş beyni olduğu için bu daha hızlı olabilir. Bir diğer faktörde normal hayatımda aşırı konuşkan bir tip olmamam. Sıcaklar beni yorduğu için bedava bir aylık üyelikten yararlanıp kısa bir süre (1 ay falan) ara verdim konuşmaya sadece diğer aktivitelerime devam edeceğim. Upper-intermediate seviye bitmek üzere Advanced olacağım.

    Sadece bu setlemi çalıştım
    Hergün aksatmadan ingilizce altyazıyla dizi izliyorum. Çoğu zaman film, tv programı vs. izliyorum yukarıda yazdığım gibi. Ayrıca kindle'm var neredeyse hergün İngilizce romanlar okuyorum, internetten sesli hallerini bulup aynı anda okuyorum sonra başa alıp sadece dinliyorum. Şuan Percy jackson okuyorum çok iyi gidiyor. Bir siteden hergün 10 dk haber okuyorum sesli halleriyle yine. Bir dergiye aboneyim hergün iki sayfa okuyorum.

    Yarın Power English'e geçiyorum, bunda da her klasöre iki hafta ayıracağım. Ayrıca Real English setinide kullanacağım. İki hafta power english diğer iki hafta real english.

    Son olarak evet bu set çok etkili ama tek başına kullanmamanızı tavsiye ederim, başka şeylerle destekleyin. Mümkün olduğunca çok İngilizce'ye maruz kalın. Gelişmek istiyorsanız tekrarlı ve anlayabileceğiniz şeyler dinlemelisiniz, tekrarlı dinleme çok önemli! Bu maceramdan şunu öğrendim eğer doğru dürüst anlamak ve konuşmak istiyorsanız dili analiz etmeyeceksiniz yani grameri bırakın gereksiz bir yöntem. Okulda mecbursanız çalışın ama hiç ciddiye almayın.

    Bunların hepsi Amerika için hazırlık.

    Sizi sıktıysam çok özür dilerim, içimi döktüm buraya resmen :) Yazmayı unuttuğum şeylerde olabilir.


    Tebrik ederim, azminiz mükemmel.

    Effortless English'i inanılmaz faydalı bulan biriyim ama buna rağmen sadece onunla sınırlı kalmamak gerektiğini düşünmüyorum aynı sizin gibi. Film, dizi, röportajlar, ingilizce makaleler, haberler, hikaye kitapları (ki zaten bunu özellikle a.j hoge'da öneriyor) gramere fazla kilitlenmeden ne olursa ..

    Power English daha akıcı, main kısmında hikaye yerine gerçek olaylara dayalı bir konu ele alıyor (psikoloji, motivasyon, kitap yorumlama vs) ve ondan bahsediyor, onlar şahsen bana daha iyi geliyor.

    Aksana takılmanıza şaşırdım :)

    Bu süreçte englishtown ın ne derece bir etkisi oldu onu belirtmemişsiniz, yeni üye oldum ve merak ediyorum açıkcası, ne kadarlık düznlü bir kullanım ile nasıl sonuç aldınız, belirtirseniz sevinirim.

    Tekrardan tebrikler, başarılar.




  • Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen öyle ilginizi çekecek her türlü materyali kullanmalısınız.

    Evet Power English'de o tür konulardan bahsedildiğini duymuştum. Bencede daha faydalı görünüyor sonuçta bilgi verip geliştiriyor kişiyi.

    Bende aksanı bulmuşum bunuyorum :) Aslında işin esprisi bu :)

    Konu Englishtown'la alakalı olmadığı için çok girmek istemedim ama oldukça faydalı bir site olduğunu söyleyebilirim. Haziran 2013'de üye oldum, beginner seviyeden başladım. 1 yıl oldu üye olalı, şuan upper intermediate seviyenin sonlarındayım. Bu 1 yılın belki 1-2 ayında konuşamadım ama neredeyse hergün girdiğimi söyleyebilirim, diğer yazımda dediğim gibi şuan biraz ara verme kararı aldım. Pratik yapmak bana cesaret verdi bir yabancıyla kolayca anlaşabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca yaptığım hatalar büyük ölçüde azalma gösterdi. Başlangıçta uzun cümle kurmak zordu şuan büyük ölçüde kurabiliyorum. Hocalar ne yapıyorsan ona devam et diyorlar. Ben tamammıyım hayır daha çok pratiğe daha çok dinlemeye ihtiyacım var. Bu işler kısa zamanda olmuyor. Burayı bitirdikten sonra aklımda ttnetin canlı canlı İngilizcesi var, şuan olmasa bile daha ilerde belki normal Amerikalı, İngiliz arkadaşlar edinipte pratik yapabilirim ama şuan hazır değilim. Eğer bir dilde akıcı olmak istiyorsanız o dili kullanmak zorundasınız.

    Çok yakın gelecekte olmasa da İngilizce'den sonra hedefim mandarin (çince).

    Size de başarılar diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 1 Temmuz 2014; 12:45:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amazonia

    Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen öyle ilginizi çekecek her türlü materyali kullanmalısınız.

    Evet Power English'de o tür konulardan bahsedildiğini duymuştum. Bencede daha faydalı görünüyor sonuçta bilgi verip geliştiriyor kişiyi.

    Bende aksanı bulmuşum bunuyorum :) Aslında işin esprisi bu :)

    Konu Englishtown'la alakalı olmadığı için çok girmek istemedim ama oldukça faydalı bir site olduğunu söyleyebilirim. Haziran 2013'de üye oldum, beginner seviyeden başladım. 1 yıl oldu üye olalı, şuan upper intermediate seviyenin sonlarındayım. Bu 1 yılın belki 1-2 ayında konuşamadım ama neredeyse hergün girdiğimi söyleyebilirim, diğer yazımda dediğim gibi şuan biraz ara verme kararı aldım. Pratik yapmak bana cesaret verdi bir yabancıyla kolayca anlaşabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca yaptığım hatalar büyük ölçüde azalma gösterdi. Başlangıçta uzun cümle kurmak zordu şuan büyük ölçüde kurabiliyorum. Hocalar ne yapıyorsan ona devam et diyorlar. Ben tamammıyım hayır daha çok pratiğe daha çok dinlemeye ihtiyacım var. Bu işler kısa zamanda olmuyor. Burayı bitirdikten sonra aklımda ttnetin canlı canlı İngilizcesi var, şuan olmasa bile daha ilerde belki normal Amerikalı, İngiliz arkadaşlar edinipte pratik yapabilirim ama şuan hazır değilim. Eğer bir dilde akıcı olmak istiyorsanız o dili kullanmak zorundasınız.

    Çok yakın gelecekte olmasa da İngilizce'den sonra hedefim mandarin (çince).

    Size de başarılar diliyorum.



    Azminizden dolayı ben de sizi tebrik ediyorum. Forumu baştan sona okudum. Ben de Effortless English setini almak istiyorum. Seviyem Preintermediate ye yakın. Ama ara vereli çok oldu. Herşeyi unuttuğumu düşünüyorum. Bu set benim için uygun mu değilse o sete gelene nelerden çalışmamı önerirsiniz? Cevaplarsanız çok sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nerayy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amazonia

    Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen öyle ilginizi çekecek her türlü materyali kullanmalısınız.

    Evet Power English'de o tür konulardan bahsedildiğini duymuştum. Bencede daha faydalı görünüyor sonuçta bilgi verip geliştiriyor kişiyi.

    Bende aksanı bulmuşum bunuyorum :) Aslında işin esprisi bu :)

    Konu Englishtown'la alakalı olmadığı için çok girmek istemedim ama oldukça faydalı bir site olduğunu söyleyebilirim. Haziran 2013'de üye oldum, beginner seviyeden başladım. 1 yıl oldu üye olalı, şuan upper intermediate seviyenin sonlarındayım. Bu 1 yılın belki 1-2 ayında konuşamadım ama neredeyse hergün girdiğimi söyleyebilirim, diğer yazımda dediğim gibi şuan biraz ara verme kararı aldım. Pratik yapmak bana cesaret verdi bir yabancıyla kolayca anlaşabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca yaptığım hatalar büyük ölçüde azalma gösterdi. Başlangıçta uzun cümle kurmak zordu şuan büyük ölçüde kurabiliyorum. Hocalar ne yapıyorsan ona devam et diyorlar. Ben tamammıyım hayır daha çok pratiğe daha çok dinlemeye ihtiyacım var. Bu işler kısa zamanda olmuyor. Burayı bitirdikten sonra aklımda ttnetin canlı canlı İngilizcesi var, şuan olmasa bile daha ilerde belki normal Amerikalı, İngiliz arkadaşlar edinipte pratik yapabilirim ama şuan hazır değilim. Eğer bir dilde akıcı olmak istiyorsanız o dili kullanmak zorundasınız.

    Çok yakın gelecekte olmasa da İngilizce'den sonra hedefim mandarin (çince).

    Size de başarılar diliyorum.



    Azminizden dolayı ben de sizi tebrik ediyorum. Forumu baştan sona okudum. Ben de Effortless English setini almak istiyorum. Seviyem Preintermediate ye yakın. Ama ara vereli çok oldu. Herşeyi unuttuğumu düşünüyorum. Bu set benim için uygun mu değilse o sete gelene nelerden çalışmamı önerirsiniz? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    Çok teşekkürler. Aj Hoge'un videolarını izleyip size uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. En az %60-70 oranında anlıyorsanız kullanabilirsiniz.




  • arkadaşlar bu setle ile diğer setin farkı nedir
     Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim


     Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim


    hangisini kullanmak daha faydalı olur?




  • her klasör ayrı bir set,

    orjinal efortless ile power english klasörlerini ayır, diğerlerini sil veya arşive kaldır.

    orta düzey için, orjinal efortless

    orta üstü düzey için power english ile başla.


    Nasıl çalışılacağı ile ilgili, üstteki yazılarımı okursanız çok detaylı açıkladım,
  • yani üstad anlamışsınızdır ben bunları sanal yoldan temin edeceğim o yüzden bu soruyu sordum. biri 10 gb lık biri 7 gb lık yaklaşık bu setlerin. yani hepsini indirmeme gerek yok değilmi
     Effortless English İle Geçen 36 Hafta / Seti Bitirdim / Tecrübelerim / Önerilerim
    bu setin içerisinden sadece sizin dediğiniz 2 düzey dersi (original english ve power english) temin etsem yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorah Mormont -- 4 Temmuz 2014; 13:10:50 >
  • orjinal setler 1,7 gb x 2


    nasıl indirirsiniz, yasal veya yasa dışı bu konu benim dışımda bilemem.
  • Bir ekleme daha yapmak istiyorum. Ne zaman grameri tamamen bıraktım o zaman gelişimim çok hızlandı. Ben artık İngilizce'yi çalışacak birşey olarak görmüyorum, zevk aldığım bir aktivite olarak görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 7 Temmuz 2014; 14:19:13 >
  • Merhabalar,
    Konuyu uzun süredir takip ediyordum, AJ in derslerini de indirmiştim fakat bir türlü çalışmaya başlayamamıştım.

    Sizlerin gayreti beni de gaza getirdi, insallah bıkmadan usanmadan sonuna ulaşabilirim.
    Ayrıca sizleri de gayretlerinizden ötürü tebrik ederim.
  • arkadaşlar bende youtubeden lesson 1 i indirdim işe gidip gelirken telefondan dinleyeceğim siz çalışırken bu hikayeleri türkçeye çevirirken sıkıntı yaşadınız mı translate den kelime kelime çevirsem cümlede anlamı farklı olabiliyor bu konuda ne önerebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aus_mim

    Merhabalar,
    Konuyu uzun süredir takip ediyordum, AJ in derslerini de indirmiştim fakat bir türlü çalışmaya başlayamamıştım.

    Sizlerin gayreti beni de gaza getirdi, insallah bıkmadan usanmadan sonuna ulaşabilirim.
    Ayrıca sizleri de gayretlerinizden ötürü tebrik ederim.


    Çok teşekkürler, başarılar diliyorum çalışmanızda. Aj neredeyse her pazar canlı yayın yapıyor onu da izlemenizi de tavsiye ederim. Dünkü konu başarısızlık/hayal kırıklığıydı, dünya çapında insanların dil öğrenme sorununun vazgeçmek olduğunu söyledi. Kendi de yıllar önce İspanyolca'da pes etmiş, şuan kendi sisteminin ispanyolca versiyonunu kullanıyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakeen

    arkadaşlar bende youtubeden lesson 1 i indirdim işe gidip gelirken telefondan dinleyeceğim siz çalışırken bu hikayeleri türkçeye çevirirken sıkıntı yaşadınız mı translate den kelime kelime çevirsem cümlede anlamı farklı olabiliyor bu konuda ne önerebilirsiniz


    Eğer İngilizce düşünme gibi bir hedefiniz varsa bunu yapmamanızı öneririm. İlk başta bende o hatayı yaptım ama yanlış olduğunu görünce bıraktım ve bırakınca faydasını gördüm. Bir süre sonra sözlüğü bile İng-İng şeklinde kullanmak gerekiyor. Şuan İngilizce bir cümle gördüğümde aynı Türkçe'de olduğu gibi otomatikman algılıyorum, çevirmiyorum. Sette anlamanı bilmediğim şeyler genelde Aj'nin vocabulary ses dosyasında açıkladıkları oluyor, bu açıdan bir problem olmuyor. Benim amacım İngilizce düşünmek değil çeviri yeteneklerimi geliştirmek diyorsanız çeviri yapabilirsiniz. Kelime kelime çevirmekten bahsetmişsiniz, eğer setten hiçbir şey anlamıyorsanız biraz daha ilerleyip başlamanızı öneririm. Kelime kelime çevirirseniz sizi çok sıkar. Setin amacı bu değil zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 7 Temmuz 2014; 14:28:37 >




  • anladım teşekkür ederim o zaman biraz gramere bakmak lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amazonia

    Herkese merhaba, bu mesajı yazmak için Original Effortless English setini bitirmeyi bekliyordum. 1-2 saat önce son dinlememi bitirdim. Sete 2013'ün ilk günü başlamıştım ve her bir klasöre 2 hafta ayırdım yani 18 ay olmuş. En az bir hafta ayırmak gerekiyor ama Aj Hoge isterseniz bir klasöre aylarca zaman ayırabilirsiniz diyor yani size kalmış bir durum, ben iki haftada rahat ettim. Gelişimimi tam anlamıyla anlamanız için set dışına çıkıpta bilgi vereceğim!

    Başlangıç
    Benim okul yıllarımda İngilizce'ye hiç merakım olmadı ve genellikle düşük alırdım sınavlardan, lisede biraz merakım arttı tabi yeterli olmadı. Hatta ilkokulda yeni yeni İngilizce görmeye başlamıştık ne gereği var çok sıkıcı tarzında bir yorum yapmıştım :) Neredeyse hiç birşey bilmiyordum İngilizce hakkında. Lise son sınıfta gerçekten ne yapmak istediğimi anladım ve bunun için İngilizce'ye ihtiyacım olduğunu da biliyordum. Liseden mezun olduktan 1 yıl sonra sanırım ufaktan başladım alfabe vb. ve sonra İnternetten videolar aracılığıyla ders veren bir hocanın sitesine denk gelip başladım. Beginner seviyeyi bitirdim yaz mevsimine girdik tembellik edip bıraktım. Sonbahara doğru internetten konuştuğum bir abinin azarlayıp beni kendime getirmesiyle kaldığım yerden devam ettim ve o sıralar Effortless English sisteminin farkına varmaya başladım. Gramerde biraz daha ilerleyip yeni yılda başlamaya karar verdim. Başladığımda pre-intermediate seviyenin ortalarındaydım ve aşırı zorlamadı. Tabi ben sisteme güvenmedim gramerle birlikte devam ettim (4-5 ay). Sistemle ilerleyince hoşuma gitti ve intermediate seviyeyi bitirince grameri tamamen bıraktım. Bunlara ek olarak tek yaptığım şey türkçe altyazılı dizi-film izlemek (şimdi çok yanlış olduğunu biliyorum) ve hergün e2'yi açıp Ellen showu İngilizce olarak izliyordum, showu izlerken dinlememin geliştiğini hissediyordum. O 4-5 aylık sürenin sonlarına doğru bu konuya denk geldim, gitar hocanın yazdıkları ilgimi çekti ve buraya üye olup kendisine ulaşmaya karar verdim. Özelden birçok soru sordum hepsini cevaplayıp beni aydınlattı kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

    Konuşma Pratiği
    Bazılarınız biliyordur gitar hoca aynı zamanda Englishtown'da konuşma pratiğide yapıyor. Kendisi bana da tavsiye etti burayı, başlangıçta çekingen yaklaştım ama sonra üye oldum (haziran 2013). Tekrar olsun diye ilk seviyeden başladım. Dinlemeye başladıktan sonra aylar sonra konuşmaya geçmem iyi oldu sessiz periyod (silent period) adı verilen aşamayı yapmış oldum (aynı bir bebek gibi). Bunu yapmak konuşmanızı o dili ana dili olarak konuşan kişilere yaklaştırıyor taklit yani (oraya da geleceğim). Hocalar hep diyordu bu seviyeye göre konuşman çok iyi bir üst seviyeye geçebilirsin falan. O sıralar anlamamda mükemmel duruma gelmeye başlamıştı konuşma sınıfındaki konuşmalar normal geliyordu. Birçok hoca konuşmamın çok iyi olduğunu söylüyordu. Aylar geçti 2014 nisanına geldik bende upper intermediate seviyedeydim, Kanadalı bir hocaya denk geldim diğer öğrencilerde sorun çıktı katılamayıp çıktılar hocayla ikimiz işledik dersi. Mükemmel geçti büyük keyif aldım. Hoca değerlendirmesinde harika kelime bilgimin ve çok iyi bir telafuzum olduğunu ve aksanımın büyük çoğunlukla kuzey Amerika aksanı gibi olduğunu söyledi :) Başka bir hocaya söyledim bu yorumu evet öyle dedi. Üzerinden geçti biraz teksaslı başka hocaya denk geldim doğrulamak için ona da sordum ve o da doğruladı. Hangi bölgeye yakın diye sordum orta batı dedi (Aj'nin aksanıda oradanmış sonradan öğrendim). Tabi ben California aksanı istiyorum, Amerikan aksanına yaklaşmışsın birde beğenmiyormusun diyenleri duyar gibiyim :) Yani anlayacağınız orta doğu aksanım hiç olmadı kendi sesimide duyuyorum bunu onaylayabilirim :) 1 ay önce çoktandır görmediğim biriyle konuştuk İngilizce hakkında ve bu Amerikan aksanı gelişmesinden bahsettim. Biliyormusun senin Türkçen'de değişmiş Amerika'dan gelen bir Türk gibi konuşuyorsun dedi. Bazen Türkçe konuşurken kelime bulamadığım olabiliyor :)

    Şuan ki durumum
    Öncelikle anlamam tek kelimeyle mükemmel durumda, çoğu şeyi hiç Türkçe'ye çevirmeden direk anlıyorum. Dizileri, filmleri, videoları, belgeselleri ve tv programlarını rahatlıkla izliyorum, bazıları için İngilizce altyazı kullandığım oluyor ama altyazısızda hiç zorlamıyor. Hızlı gelmiyor bana konuşmalar artık. Konuşmam dört dörtlük değil ama bu kadar kısa sürede yukarıda dediğim şekle getirmek inanılmaz. Bana balta vuran durum karakterim olabiliyor çünkü utangaç bir yapım var. Kimi zaman çok rahat kimi zaman çok gergin olabiliyorum nedenini bilmiyorum, gergin olduğumda konuşmam kötü etkileniyor. Diğer etkileyen şey ise konu eğer çok bilmediğim konuysa aşırı konuşamıyorum (kendi dilimizde de böyle zaten). Anlamanın konuşmadan önde olması çok doğal bir durummuş, biz kendi ana dilimizi öğrenirken de durum böyleydi bir günde mükemmel Türkçe konuşmaya başlamadık. Zaman içinde konuşmada o mükemmelliği yakalıyor tabi yetişkinlerin daha gelişmiş beyni olduğu için bu daha hızlı olabilir. Bir diğer faktörde normal hayatımda aşırı konuşkan bir tip olmamam. Sıcaklar beni yorduğu için bedava bir aylık üyelikten yararlanıp kısa bir süre (1 ay falan) ara verdim konuşmaya sadece diğer aktivitelerime devam edeceğim. Upper-intermediate seviye bitmek üzere Advanced olacağım.

    Sadece bu setlemi çalıştım
    Hergün aksatmadan ingilizce altyazıyla dizi izliyorum. Çoğu zaman film, tv programı vs. izliyorum yukarıda yazdığım gibi. Ayrıca kindle'm var neredeyse hergün İngilizce romanlar okuyorum, internetten sesli hallerini bulup aynı anda okuyorum sonra başa alıp sadece dinliyorum. Şuan Percy jackson okuyorum çok iyi gidiyor. Bir siteden hergün 10 dk haber okuyorum sesli halleriyle yine. Bir dergiye aboneyim hergün iki sayfa okuyorum.

    Yarın Power English'e geçiyorum, bunda da her klasöre iki hafta ayıracağım. Ayrıca Real English setinide kullanacağım. İki hafta power english diğer iki hafta real english.

    Son olarak evet bu set çok etkili ama tek başına kullanmamanızı tavsiye ederim, başka şeylerle destekleyin. Mümkün olduğunca çok İngilizce'ye maruz kalın. Gelişmek istiyorsanız tekrarlı ve anlayabileceğiniz şeyler dinlemelisiniz, tekrarlı dinleme çok önemli! Bu maceramdan şunu öğrendim eğer doğru dürüst anlamak ve konuşmak istiyorsanız dili analiz etmeyeceksiniz yani grameri bırakın gereksiz bir yöntem. Okulda mecbursanız çalışın ama hiç ciddiye almayın.

    Bunların hepsi Amerika için hazırlık.

    Sizi sıktıysam çok özür dilerim, içimi döktüm buraya resmen :) Yazmayı unuttuğum şeylerde olabilir.


    Öncelikle emeğinize sağlık güzel bir yazı olmuş. Bu yollardan geçmiş olduğunuz için size birkaç soru yöneltmek istiyorum, cevaplayabilirseniz sevinirim.

    1-) Şu an pre-int seviyesinin sonlarındayım. Her gün duolingo adlı sitede ingilizce alıştırmalar yapıp gramer bilgimi yükseltmeye çalışıyorum. Hiç uzatmayayım duolingo adlı sitenin dil öğrenmedeki faydasını sormak istiyorum. ( Tabii siteyle alakadar olmuşsanız )

    2-) Yukarıdaki soruyla bağlantılı olarak, gramer bilgim iyi olmadan kendimi hiçbir şeye veremiyorum. İç sesim diyor ki; Önce duolingo ve alternatif kaynaklardan gramer bilgini sağlamlaştır, daha sonra dinleme ve konuşma faaliyetlerine ağırlık verirsin. Yani sorum şu ; edatların nerede kullanılacağı tam bilmeden ( player of the game>>> maç oyuncusu mu dedi ki bu ??? ) , '' have to '' nun zorunluluk, '' used to '' nun geçmişten kalma alışkanlıklar olduğunu bilmeden, zaman çekimlerini bilmeden salt dinleyerek bir dil nasıl öğrenilir merak ediyorum. Evet çocukluğumuzda gramer öğrenmeye başlarken halihazırda konuşmayı biliyorduk fakat sürekli türkçe'ye maruz kalıyorduk. 3 yaşında bir kardeşim var, günün büyük bir bölümünü televizyon karşısında geçiriyor ( bilirsiniz çizgi filmler vs ) ve bunun türkçe'yi öğrenme aşamasında büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Bunların yanında bakıcısıyla,benimle,annesi,babası işte etrafındaki herkesle türkçe konuşuyor ve en önemlisi diyalog kuruyor. Bana kalırsa en büyük farklardan biri de bu, diyalog kurma imkanımız çok kısıtlı. İngilizce öğrenmeyi çocukluk dönemimize benzetirken bir hata daha yapıldığını düşünüyorum, bu da çevresel faktörler. Sonuçta bir bebeksiniz, herkes sizin daha iyi anlayabilmeniz için yavaş konuşuyor ve sizi sabırla dinliyor varsa bariz hatalarınızı düzeltiyor. Şimdi bu kadar töleransa sahip değiliz. Ne kadar uzatmışım :) Şuydu sorum: Gramer bilgisine yeteri kadar sahip olmadığınızı belirtmişsiniz, nasıl olur da film, dizi veya bu seti dinlerken zorlanmamış olabilirsiniz ?

    3-) Çalışma metodunuzu detaylı olarak merak ediyorum. Çünkü yaklaşık 1,5 yılda pre-int > upper-int olmuşsunuz.

    4-) Son olarak sorum bu setle ilgili. Aşağı yukarı aynı seviyede başlamış olacağız. Hangi dersten başlamamı önerirsiniz, set size ne kattı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brzvtn -- 9 Temmuz 2014; 2:06:02 >




  • Merhaba, öncelikle teşekkürler.

    1-) Duolingo'yu bir kere denemiştim ama İng-Tür şeklinde olduğu için beğenmemiştim. Daha önceki mesajımda yazdığım gibi bir süre sonra Türkçe'yi karıştırmamak gerekiyor işin içine.

    2-) Ben gramer çalışmayı pre-int seviyede değil intermediate seviyeyi bitirince bıraktım. Ben ingilizce altyazılı dizi ve film izlemeye bu seti kullanmaya başladıktan 10 ay sonra başladım, başlarda aşırı kolay değildi ama şuan hiç zorlamıyor. Original Effortless English'in en baştaki dersleri oldukça kolay hafif zorladı, o derslere geri dönüp göz attığımda çocuk oyuncağı gibi geliyor. Aj gramer kitaplarını sözlük gibi kullanın, anlamadığınız birşey olursa anlatımına bakın geri bırakın demişti. Aslında hareketlere dayalı bir öğretim sistemi var keşke böyle bir sisteme ulaşsa herkes (ben kullanmadım, duydum), bu sistemden sonra Effortless Englishte ki hikaye anlatım sistemi kullanılsa hiç gramere ihtiyaç kalmaz, sizi en baştan o dilde düşündürmeye iter. Bir yetişkin dili bir bebeğe göre çok daha hızlı bir şekilde öğrenebilir çünkü yetişkinlerin beyni daha gelişmiş durumda oluyor, bebekler birşeyi binlerce belki de milyonlarca defa duyuyor ama bizde o kadarına gerek yok.

    3-) İlk mesajımda yeterince detay verdiğimi düşünüyorum. Sanırım 1,5 yılda o seviyeye gelmem şaşırttı sizi, gitar hoca bu konunun ilk mesajında bu sistemin doping etkisi yaptığını söylemişti ve tamamen katılıyorum.

    4-) Size en uygunu Original Effortless English olacaktır (ilk ders: Day of The Dead). Bana ne kattığını iyi bir şekilde anlattığımı düşünüyorum ilk mesajda.

    Aslına bakarsanız bir dili öğrenemede en büyük etken psikoloji ve motivasyon. Bende bu ikiside oldukça yüksek olduğu için kolaylıkla ilerledim. Sıkılarak veya istemeden yaparsanız en etkili bir sistem bile yetersiz kalabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 9 Temmuz 2014; 14:55:36 >




  • Orijinalden alıntı: Amazonia

    Orijinalden alıntı: aus_mim

    Merhabalar,
    Konuyu uzun süredir takip ediyordum, AJ in derslerini de indirmiştim fakat bir türlü çalışmaya başlayamamıştım.

    Sizlerin gayreti beni de gaza getirdi, insallah bıkmadan usanmadan sonuna ulaşabilirim.
    Ayrıca sizleri de gayretlerinizden ötürü tebrik ederim.


    Çok teşekkürler, başarılar diliyorum çalışmanızda. Aj neredeyse her pazar canlı yayın yapıyor onu da izlemenizi de tavsiye ederim. Dünkü konu başarısızlık/hayal kırıklığıydı, dünya çapında insanların dil öğrenme sorununun vazgeçmek olduğunu söyledi. Kendi de yıllar önce İspanyolca'da pes etmiş, şuan kendi sisteminin ispanyolca versiyonunu kullanıyor.



    Aj in her pazar yayınlanan canlı yayınına nereden ulaşabilirim?
  • Orijinalden alıntı: aus_mim

    Orijinalden alıntı: Amazonia

    Orijinalden alıntı: aus_mim

    Merhabalar,
    Konuyu uzun süredir takip ediyordum, AJ in derslerini de indirmiştim fakat bir türlü çalışmaya başlayamamıştım.

    Sizlerin gayreti beni de gaza getirdi, insallah bıkmadan usanmadan sonuna ulaşabilirim.
    Ayrıca sizleri de gayretlerinizden ötürü tebrik ederim.


    Çok teşekkürler, başarılar diliyorum çalışmanızda. Aj neredeyse her pazar canlı yayın yapıyor onu da izlemenizi de tavsiye ederim. Dünkü konu başarısızlık/hayal kırıklığıydı, dünya çapında insanların dil öğrenme sorununun vazgeçmek olduğunu söyledi. Kendi de yıllar önce İspanyolca'da pes etmiş, şuan kendi sisteminin ispanyolca versiyonunu kullanıyor.



    Aj in her pazar yayınlanan canlı yayınına nereden ulaşabilirim?

    Canlı yayına linkten veya Aj'nin youtube hesabından ulaşabilirsiniz ve eski canlı yayınları izleyebilirsinizhttp://effortlessenglishclub.com/the-effortless-english-show-with-aj-hoge . Ama Aj tatilde geçen hafta yoktu ve sanırım bu haftada yok. Aj'nin twitter hesabını takip ederseniz ne zaman olup olmayacağını öğrenebilirsiniz.




  • Orijinalden alıntı: Amazonia

    Orijinalden alıntı: aus_mim

    Orijinalden alıntı: Amazonia

    Orijinalden alıntı: aus_mim

    Merhabalar,
    Konuyu uzun süredir takip ediyordum, AJ in derslerini de indirmiştim fakat bir türlü çalışmaya başlayamamıştım.

    Sizlerin gayreti beni de gaza getirdi, insallah bıkmadan usanmadan sonuna ulaşabilirim.
    Ayrıca sizleri de gayretlerinizden ötürü tebrik ederim.


    Çok teşekkürler, başarılar diliyorum çalışmanızda. Aj neredeyse her pazar canlı yayın yapıyor onu da izlemenizi de tavsiye ederim. Dünkü konu başarısızlık/hayal kırıklığıydı, dünya çapında insanların dil öğrenme sorununun vazgeçmek olduğunu söyledi. Kendi de yıllar önce İspanyolca'da pes etmiş, şuan kendi sisteminin ispanyolca versiyonunu kullanıyor.



    Aj in her pazar yayınlanan canlı yayınına nereden ulaşabilirim?

    Canlı yayına linkten veya Aj'nin youtube hesabından ulaşabilirsiniz ve eski canlı yayınları izleyebilirsinizhttp://effortlessenglishclub.com/the-effortless-english-show-with-aj-hoge . Ama Aj tatilde geçen hafta yoktu ve sanırım bu haftada yok. Aj'nin twitter hesabını takip ederseniz ne zaman olup olmayacağını öğrenebilirsiniz.

    Teşekkürler..




  • Merhaba,
    Bir önceki sayfada dönüşümlü olarak 2 hafta Power English diğer 2 hafta Learn Real English kullanacağımı yazmıştım. Power English'te ilk iki haftamı dün bitirdim, bana çok kolay geldi herşeyi anladım ama kolay gelse bile bir klasöre zaman ayırmak gerekiyor. Original Effortless English setinden biraz daha uzun ses dosyaları var. İyi ki zamanında Power English'le başlangıcı yapmamışım bununla başlasaydım beni çok zorlardı, Effortless English bile kolay olmasına rağmen hafif zorlamıştı. Böylelikle kendimde ki gelişimi çok daha iyi görmüş oldum.

    Bugün Real English'te ilk dinlememi gerçekleştirdim. İlk klasörde bilmediğim az sayıda argo çıktı, rahatlıkla kullanabildiğimi söyleyebilirim. Bu set diğer ikisinden daha ileri seviyede, Aj advanced seviye olduğunu söylemişti. Set iki kişi arasında geçen resmi olmayan, günlük İngilizce konuşmalardan oluşuyor. İlk klasörde sadece Aj'nin arkadaşları Kristin ve Joe konuşma yapıyordu. Bazılarında Aj ve Kristin'ın annesi de yer alacakmış. Bunda ses dosyaları çok daha uzun ana konuşma 6-7 dakika, mini story 30-40 dk ve vocabulary 20 dk civarı sürüyor (sanırım her klasörde süreler değişiklik gösterebilir). Aslında Aj dışında değişik sesleri duymak iyi oldu.




  • bu seti hepsiburada veya başka sitelerden alamıyor muyuz? kendi kredi kartımı girmeyeceğim için nedense güvenemedim bir şey olur diye
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.