TR'de mültecileri gönderme isteğine sahip sadece 2 parti var. Biri İYİ Parti, diğeri Memleket Hareketi. A*P, D*VA, YC*P, M*P, H*P; mülteci sevicisi politika güdüyorlar. (Hadi, M*P tarafsız diyelim) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 16 Nisan 2021; 1:18:4 > |
Efe Aydal : Mansur Yavaş Aday Olursa Oy Veririm Olmazsa Oy Kullanmam (3. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheLordMan
Peki Mansur Yavaş büyük potansiyele sahip olan hdp oylarının çoğunu alamayacak. Buna ne diyorsun? Hdp liler sevmiyor yavaşı. Milyonlarca oy..HDP'nin eli mahkup mecbur verecek zaten CHP'ye oy. Erdoğan'a mı verecekler sanıyorsun !!!
Muhalefetin ana sorunu bu zaten yüzde 10 luk oyu olan HDP'yi mahkum ediyor kendini ve yüzde 50 lik bloğu elinin tersi ile itiyor. HDP'yi memnun edecem kazanacam diye karşısına yüzde 50 lik hadi İYİ partiyide katsak yüzde 60 lık bir bloğu karşısına alıyor. Hatta CHP içindede yüzde 10 luk bir kesimde bundan rahatsızdır. Sabah akşam HDP'ye selam çakan bir CHP Canan Kaftancıoğlu gibi bir il başkanı veya Sezgin Tanrıkulu gibi vekil istemiyorlardır diye düşünüyorum...
Şunu inatla anlayamıyor CHP. Sen HDP'ye selam çakarsan diğer tarafta dolar isterse 20 TL olsun umrunda olmayan insanlar var. Yeterki şu PKK belasına yüz vermeyen bir lider olsun başımızda diyecek. Ama sen daha yakın zamanda öldürüler 13 askerimize bile baş sağlığı dileyemeyen ve hatta onları Türk askeri bombalayarak öldürdü diyen HDP'nin eş başkanının Dünya kadınlar gününü kutlarsan ve bir gün sonra kahkahalar içinde birlikte ağaç dikersen olmuyor işte millet huzursuz oluyor...
-
quote:
Arkadaşlar unuttuğunuz bir şey var.
Ülkeyi tek bir kişi yönetmeyecek. Parlamenter sisteme geçilecek. Başbakan olacak. Bakanlar yine olacak. Cumhurbaşkanı yardımcısı vs olacak Ülkeyi bir ekip yönetecek. Ekip ve kadro önemli.
İmamoğlu da olsa Yavaş ta olsa fark etmez. Önemli olan iyi bir kadro olması. Ortak akıl ile işinin ehli insanların yönetecek olması önemli.
Kişilere çok takılıyorsunuz..Nasıl geçecen parlamenter sisteme ? 400 vekil nerede ? Veya 360 vekil bulup referanduma nasıl gidecen. Sistemi bilmeden mi konuşuyorsunuz.
Hadi 360 vekili buldun ve referanduma gittin diyelim bu sefer parlementer sisteme döndümü gene seçim olmak zorunda. gene otomatikman AKP'yi iktidar yapmış olursun. AKP'nin ölüsü yüzde 30-35 oy alacaktır. CHP gene yüzde 20-25 alırsa 1. parti gene Erdoğan olacak.
-
Patates fazla luks, 2 kilo da çok değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 16 Nisan 2021; 1:26:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım yalan, parlamenter sisteme geçeceğiz lafi koca bir aldatmaca.quote:
Arkadaşlar unuttuğunuz bir şey var.
Ülkeyi tek bir kişi yönetmeyecek. Parlamenter sisteme geçilecek. Başbakan olacak. Bakanlar yine olacak. Cumhurbaşkanı yardımcısı vs olacak Ülkeyi bir ekip yönetecek. Ekip ve kadro önemli.
İmamoğlu da olsa Yavaş ta olsa fark etmez. Önemli olan iyi bir kadro olması. Ortak akıl ile işinin ehli insanların yönetecek olması önemli.
Kişilere çok takılıyorsunuz..
En az 360 vekil lazım, bu da %57 oy demek. % 57 oy nasıl alacaksınız. Hadi diyelim ki aldın referandumda olacak mı sanki.
Hadi %57 oy aldın diyelim parlamenter sisteme geçtin yapılacak ilk seçim yine AKP iktidar arkadaşın dediği gibi. AKP'nin iktidar olacağı bir parlamenter sisteme muhalefet geçer mi sence.
Parlamenter sisteme geçeceğiz lafı koca bir yalan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainEfe Aydal based. Gerçek bir patriot.
Ben Akşener-Yavaş'a da veririm. Ama diğer isimler bana gerçekten antipatik geliyor.
Efe patriot yada Türkçü falan değil hocam kendini öyle tanımlaması öyle olduğunu kanıtlamaz. Ben kendime superman desem superman olmam değil mi?
Uzun süredir takip ediyorum Efe'yi Türkçü falan kesinlikle değil Ulusalcı tanımı daha doğru olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Novagate
Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ü aday gösterip yine görevini tamamlayıp Erdoğan'ı 2028'e taşıyacak.o iş artık çok zor.Kılıçdaroğlunun gönlünde elbette birinci sırada gül ismi var ancak abdullah gül de şayet aday olacaksa tüm muhalefet partilerinin kendisini tam destek vererek aday olmasını istiyor ve adının başka isimlerle kıyaslanmasını,tartışılmasını istemiyor.Bu yüzden gül ismine karşı olanlarda bulunduğu için istanbul ve ankara belediye başkanlarının ön plana daha fazla çıkması gül ismini unutturdu dolayısıyla kılıçdaroğlu istesede gülü adaylığa ikna edemez.
Bu tablodada sol kesime daha yakın duran imamoğlu ile sağ kesime yakın olduğu bilinen yavaş ismi arasında kılıçdaroğlu bir tercih yapacak ancak bu tercihi yaparkende hdp nin işaret ettiği ismi aday göstermek zorunda kılıçdaroğlu,aksi takdirde hdp seçim sürecinde çark edebilir millet ittifakı içinde,bununda sinyalini son demirtaş mesajında belli ettiler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainTR'de mültecileri gönderme isteğine sahip sadece 2 parti var. Biri İYİ Parti, diğeri Memleket Hareketi.
A*P, D*VA, YC*P, M*P, H*P; mülteci sevicisi politika güdüyorlar. (Hadi, M*P tarafsız diyelim)
Alıntıları GösterAga Mansur'u severiz bizim kafamızda bir adam da Chp'ye fazla bu adam düşünsene sezgin tanrıkulu ile veli ağbaba ile aynı partide bu adam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: İsen BugaEfe patriot yada Türkçü falan değil hocam kendini öyle tanımlaması öyle olduğunu kanıtlamaz. Ben kendime superman desem superman olmam değil mi?
Uzun süredir takip ediyorum Efe'yi Türkçü falan kesinlikle değil Ulusalcı tanımı daha doğru olur.
Alıntıları GösterKarşımızda siyasal islamcısı, sol liberali, HDP'lisi, tarikatçısı birleşmişken ayrışmak olmaz hocam.
Patriot "vatansever" demek, bence Türkçüler de ulusalcılar da, sağ liberaller de bu gruba girebilirler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: İsen BugaAga Mansur'u severiz bizim kafamızda bir adam da Chp'ye fazla bu adam düşünsene sezgin tanrıkulu ile veli ağbaba ile aynı partide bu adam.
Alıntıları GösterSiyaset böyle aga. Yavaş da memnun değildir onlardan, ama oyunu kurallarına göre oynamasa yerine başkasını bulurlar ve muhtemelen bu kişi de "onların" zihniyetinden olur.
CHP Baykal sonrası, TR siyaseti de 2016 sonrası karman çorman hale geldi. Her partide her zihniyetten adam var ne yazık ki. Bize düşen partileri değil, isimleri desteklemek.
Desteklediğimiz isimlere de düşen, bulundukları partide ağırlıklarını arttırmak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainKarşımızda siyasal islamcısı, sol liberali, HDP'lisi, tarikatçısı birleşmişken ayrışmak olmaz hocam.
Patriot "vatansever" demek, bence Türkçüler de ulusalcılar da, sağ liberaller de bu gruba girebilirler.
Alıntıları GösterEyvallah hocam o konuda size katılıyorum benim tavrım ateist Türkçü demelerinde. Bir Türkçülüğünü görmedim benim de iyi kürt arkadaşlarım var Türkçüsü olur en fazla .
-
Millet ittifakının tek kazanma şansı Recep Tayyip Erdoğan'ı aday olarak göstermesidir, başka hiçbir isimle kazanamaz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainSiyaset böyle aga. Yavaş da memnun değildir onlardan, ama oyunu kurallarına göre oynamasa yerine başkasını bulurlar ve muhtemelen bu kişi de "onların" zihniyetinden olur.
CHP Baykal sonrası, TR siyaseti de 2016 sonrası karman çorman hale geldi. Her partide her zihniyetten adam var ne yazık ki. Bize düşen partileri değil, isimleri desteklemek.
Desteklediğimiz isimlere de düşen, bulundukları partide ağırlıklarını arttırmak.
Alıntıları GösterKesinlikle hocam ama kafamda şöyle bir senaryo var Yavaş Cumhurbaşkanı olduğunda parti tarafından bu isimlerin dışlayabileceği korkusu adamı yalnız bırakacaklar İnce'yi bıraktıkları gibi. O beni korkutuyor bu isimlere ne kadar güvenilir ki?
-
quote:
Orijinalden alıntı: İsen BugaKesinlikle hocam ama kafamda şöyle bir senaryo var Yavaş Cumhurbaşkanı olduğunda parti tarafından bu isimlerin dışlayabileceği korkusu adamı yalnız bırakacaklar İnce'yi bıraktıkları gibi. O beni korkutuyor bu isimlere ne kadar güvenilir ki?
Alıntıları GösterYavaş aday olmaya karar verip seçimleri kazansın da, sonrası basit hocam.
CHP'nin üst yönetimi kripto dolu olsa da teşkilatlarında hala birçok patriot var.
İYİ'nin de büyük kısmı patriot (arada çürük isimler olsa da), onlar da sahipsiz bırakmaz Yavaş'ı.
Zaten yeni sistem tek adam sistemi; Yavaş onlara değil, onlar Yavaş'a muhtaç olur daha çok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainYavaş aday olmaya karar verip seçimleri kazansın da, sonrası basit hocam.
CHP'nin üst yönetimi kripto dolu olsa da teşkilatlarında hala birçok patriot var.
İYİ'nin de büyük kısmı patriot (arada çürük isimler olsa da), onlar da sahipsiz bırakmaz Yavaş'ı.
Zaten yeni sistem tek adam sistemi; Yavaş onlara değil, onlar Yavaş'a muhtaç olur daha çok.
Alıntıları GösterHocam düşünsene Mansur adayken bu kriptolar bijilerle halay çekip demirtaşı övücü söylemler geliştiriyor Mansur'a ne kadar zarar verir.
Bu kriptolar akp ile işbirlikçi bu beni çok korkutuyor. Yavaş sırf bu yüzden bile cumhurbaşkanı adayı olmayabilir.
-
onu bunu bilmemde bu kötü durum parlamenter sistemle çözülmez gelen adam bu kanunlarla yönetecek nitelikte adam olmalı ki türkiye 5-10 sene anca kendine gelir sonrası için uzun süreç planlanmalı
-
quote:
Orijinalden alıntı: İsen BugaHocam düşünsene Mansur adayken bu kriptolar bijilerle halay çekip demirtaşı övücü söylemler geliştiriyor Mansur'a ne kadar zarar verir.
Bu kriptolar akp ile işbirlikçi bu beni çok korkutuyor. Yavaş sırf bu yüzden bile cumhurbaşkanı adayı olmayabilir.
Alıntıları GösterDejenere dejenereliğini yapacak hocam; patriotlar da patriotluklarını yapacaklar. Güçlü olan kazanır.
Ayrıca ben Yavaş/Akşener vb. başkan olduğunda; HDP'nin umduğunu bulamayacağı için tekrar AKP'ye yanlayacağını düşünüyorum. (Dolaylı olarak AKP-MHP ittifağının da biteceğini)
Kriptoların çoğunu karşı tarafa iteleyebiliriz yani.
-
Mansur olmazsa bende büyük ihtimal bende atmayı düşünmüyorum onun adamı bunun adamı söylemlerinden gına geldi.İmamson malum adamın sol versiyonu söylemler hareketler.Gerekirse malum adam tekrar başa gelsin zerre umrumda değil yıllardır bu kadar vasat iktidar varken başarı kazanamayan ama değişime gitmeyen muhalifet varsa bu ülke bunu hak ediyordur.Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz zaten siyasilerin amacı iktidar olmak değil pastadan büyük dilimi almak.Mansur Reis gelirse rant işlerinine izin vermeceğini sol ve sağ gericilerin pasifize edeceğini düşünüyorum.Artık sıktı bilmem kaç yılında üniversitede birilerini dövmüş eylem yapmış tutuklanmış dava adamı nidaları duymak banane lan.Sizin yıllar önceki davanızdan daha mouse tutamayan adam geleceğe yön verecek...
-
Siyasetle ilgilenipte "Oy kullanmayacağım" diyen kadar yalancı bir kişilik yoktur heralde.
-
İmamoğlu aday olsa vermeyecek mi şimdi? İsterse Erdoğan V2 olsun ne fark eder? 1 Kere değiştikten sonra tekrar değişebilir bu kadar basit bir şeyi bile düşünemiyor mu insanlar wow?
Not: Videoyu izlemedim başlıktan yorum yapıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 16 Nisan 2021; 2:40:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X