Şimdi Ara

EE mi Tıp mı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
9.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EE oku yüksek lisans ve doktora yı sağlık alanında kullanıla ileri düzey makinalar üzerine yap.Hadi görüyim seni 10 yıl sonra bana teşekkür et.Bizi de gör :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi michael01 -- 27 Haziran 2015; 23:00:55 >
  • şimdiki kafam olsa tıp kesinlikle yazmadım,öyle dışardan gözüktüğü gibi ekmek elden su gölden değil ve çok ekstrem bi para da kazanamıcaksın ne yazıkki emeğinin karşılığını bile alamayacaksın.
    Son olarak şimdiki düşünce yapım olsa tercihim

Boğaziçi Endüstri olurdu kesinlikle,sosyal yönü çok kuvvetli Boğaziçi üniversitesinin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asu34 A kullanıcısına yanıt
    Emin ol 16000 tıp mezunu olmuyor. Ayrıca her sene bir miktar emekli olanda oluyor. Ve ülkemizin nufusuda hızla artıyor yani doktorluk bitmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Hangi unide okuyorsunuz?

• khems kullanıcısına yanıt
    Düzinelerce neden yazıldı,hepsine katılıyorum. Benim de tek diyeceğim 30 yaşına geldiğinde pişman olmamak için.
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    "adam ameliyatları ve lisansları ile kendini kanıtlamış bir şef olmus ve genelde cerrahi operasyonlarla ilgilenen ayda 10 hastaya bakan biri olmuş , bu fena değil. "

Bu duruma gelmen için o şikayet ettiklerin şeyler ile pişmen gerekiyor. Ayrıca yok öyle günde bilmem kaç hasta. Artık sayı ile alıyorsun hastanı, hastanede bir tek sen doktor değilsin. Gelen hastaları paylaşıyorsun.

Kısaca, konuyu açan arkadaş, hedef önce TIP, arayı hiç açmadan TUS olsun. Sonrası rahat.
  • Bana kalırsa EE yerine Makine seç.
  • tam 1 ay sonra tıptan mezun oluyorum. 1-2-3-4-5. sınıflarda kendime cok kufrettim muhendis olmayan beynimi .. diye. ama intörnlüğüm bitiyo zorunlu hizmete gidicem 2-3 aya kadar. maddi bi korkum yok. tavsiyem tıp yaz ve 5 yıl dişini sık. insanlık falan yalan dolan.. ilk 5 sene nefret edip intörnken kafa rahatlayınca hastaların gözünde başarı haline geliyo.. insani yaklaşım falan değil minimum zararla max kazanç sağlamak zevk veriyo.. mühendislik tatminini de alıyosun tıpın tatmini ap ayrı.. benim hissettiklerin bu aga.. begenmeyen olabilir.
  • Sen buradaki yorumla oku ama çokta etkilenme, her iki meslekten insanlarla birebir yüz yüze hatta mümkünse iş ortamlarında görüş. Düşündüğün üniversiteleri gez araştır, okuyanlara detaylıca sor. Yanlış tercih kafadan iki seneni götür bilinçli tercih yap.
    Ben tıp okuyorum, şunu söyleyebilirim tıp seçersen sürekli bir ders çalışma temposunda olacaksın. Sene içerisinde hayatın iki komite arasına sıkışmış gibi olacak. Ama işte seviyorsan zor da olsa bir şekilde halledilir. Ama sevmezsen, altı senen çok zor geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

şimdiki kafam olsa tıp kesinlikle yazmadım,öyle dışardan gözüktüğü gibi ekmek elden su gölden değil ve çok ekstrem bi para da kazanamıcaksın ne yazıkki emeğinin karşılığını bile alamayacaksın.

Boğaziçi Endüstri olurdu kesinlikle,sosyal yönü çok kuvvetli Boğaziçi üniversitesinin.

Ben de pismanim sanki, ama daha 1 yeni bitti, ilerisi korkutuyor beni..hep endustri istemistim de gelmeyince cerrahpasaya gittim, senin okul/donem kac hocam..

• khems kullanıcısına yanıt
    aga idealist olun ee secin ben de tıpa gidem
  • Asistanlık sürecini bitirmek üzere olan bir göz doktoruyum. Fen lisesi mezunuyum ve okuldaki anketlerde mühendislik eğilimim ciddi şekilde vardı. Tıp ise daha azdı. Birçok mühendislik alanına ciddi merakım var. Öss de puanım bilkent odtü felan yetmiyordu. Ispartada tıp okudum. Tus sınavına hazırlanırken ilk defa hayatımda rehberlik nedir öğrendim ve bir sıçrama yaparak göz doktoru olabilecek puanı aldım. Nasip böyleymiş çok şükür. Benim birkaç gözlemim var insan sevdiği merak duyduğu işi yaparsa ve bu iş için gerçekten alın teri dökerse güzel şartlarda yaşayacak imkana sahip oluyor. İnsan vucudunun parçaları nasıl çalışır benim merak ettiğim bir şey. O yüzden tıpa ilgim var. Ve cerrahi birnevi tamirat o kısma da ilgim var. Ama hepsi bu kadar. Ben gelecek kaygısı ile tıp yazdım. Bu gün için pişman değilim ama acayip yorgunum. Birçok aşamada çok zorlandım. Çalışarak emek vererek çok şükür hepsini aştım. Hepimiz aşabiliriz kimisi bu işi severek yapıyor ve bu yolda yıpranmıyor fark burada. İkinci gözlemim isse şu, işini severek yapan birsürü mühendis arkadaşım anadolu üniversitelerinden mezun olmasına rağmen güzel kazanıyorlar. İşini severek yapan insan donanım kazanırken yorulmuyor orada kazanıyor. İki bölümde getirisi yüksek bölüm. İkisindede pişman olmazsın ama ilgi alanın dışındakinde çok yorulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: İssiz Adam

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

şimdiki kafam olsa tıp kesinlikle yazmadım,öyle dışardan gözüktüğü gibi ekmek elden su gölden değil ve çok ekstrem bi para da kazanamıcaksın ne yazıkki emeğinin karşılığını bile alamayacaksın.

Ben de pismanim sanki, ama daha 1 yeni bitti, ilerisi korkutuyor beni..hep endustri istemistim de gelmeyince cerrahpasaya gittim, senin okul/donem kac hocam..

4.sınıf bitti benim.Kadın doğum stajı var bütünlemede onu verince 5.sınıfa doğru yol alıyorum kısacası.
    En güzel dönemlerin keyfini çıkar 1-2-3.sınıflar en rahat sınıflar,eğlenebildiğin kadar eğlen,kendine yeni hobiler edin derim çünkü kliniğe geçtiğinde herşeyin ne kadar b*ktan olduğunu görüceksiniz.
    Bu iş idealist işi,benim gibi fizik-matematik yönü kuvvetli olanlara ne yazıkki çok hitap etmiyor.ilerisi konusunda asıl telaş 4.sınıfta başlıyor.TUS'tur zorunlu hizmettir vs vs nerden tutarsan tut elinde kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Asistanlık sürecini bitirmek üzere olan bir göz doktoruyum. Fen lisesi mezunuyum ve okuldaki anketlerde mühendislik eğilimim ciddi şekilde vardı. Tıp ise daha azdı. Birçok mühendislik alanına ciddi merakım var. Öss de puanım bilkent odtü felan yetmiyordu. Ispartada tıp okudum. Tus sınavına hazırlanırken ilk defa hayatımda rehberlik nedir öğrendim ve bir sıçrama yaparak göz doktoru olabilecek puanı aldım. Nasip böyleymiş çok şükür. Benim birkaç gözlemim var insan sevdiği merak duyduğu işi yaparsa ve bu iş için gerçekten alın teri dökerse güzel şartlarda yaşayacak imkana sahip oluyor. İnsan vucudunun parçaları nasıl çalışır benim merak ettiğim bir şey. O yüzden tıpa ilgim var. Ve cerrahi birnevi tamirat o kısma da ilgim var. Ama hepsi bu kadar. Ben gelecek kaygısı ile tıp yazdım. Bu gün için pişman değilim ama acayip yorgunum. Birçok aşamada çok zorlandım. Çalışarak emek vererek çok şükür hepsini aştım. Hepimiz aşabiliriz kimisi bu işi severek yapıyor ve bu yolda yıpranmıyor fark burada. İkinci gözlemim isse şu, işini severek yapan birsürü mühendis arkadaşım anadolu üniversitelerinden mezun olmasına rağmen güzel kazanıyorlar. İşini severek yapan insan donanım kazanırken yorulmuyor orada kazanıyor. İki bölümde getirisi yüksek bölüm. İkisindede pişman olmazsın ama ilgi alanın dışındakinde çok yorulursun.

Aynen katılıyorum hocam,
    Çok yorucu bir süreç siz asistanlığınızı da almışsınız ve Göz gibi çok güzel bir bölümde.Gelecek sizin için parlak,rahat olucak.Ama bu yolda eminimki birçok yönünüzü feda ettiniz kendinizi yaşlattınız.
    tebrik ederim hocam,gözü kazanmak gerçekten büyük özveri,sabır ve emek ister.Hangi üniversitede yada hastanede asistansiniz sakıncası yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

Orijinalden alıntı: Hermés

Etiket üniversitelerin mühendislik bölümlerine girebilecek puanı almışken sırf para kazanmak için(sanki etiket ünilerin mühendisleri kazanmıyormuş gibi) tıp yazıp sürünen kişilere gülüyorum açıkçası. Bir yandan da üzülüyorum çünkü etrafımda böyle insan çok var. Yazık etme kendine mühendislik seç eğer o sıralamayı yaptıysan.

EEnin fizikle hiç alakası yoktur saf matematik haberin olsun. Tıp da ilk 3 sene sözel bilgileri öğrenip sonraki 3 sene hastalarla uğraşıyorsun. İnsanla uğraşmak hiç kolay değil hele ki hasta ve hasta yakınlarıyla uğraşmak hiç kolay değil. Seçerken bunları göz önünde bulundur.

Bir insan etiket üniversitelere puanı yetiyorsa mühendislik seçmeli, yetmiyorsa tıp seçmeli.

*Etiket üniversiteler: ODTÜ, Bilkent, Koç, İTÜ vs. gibi üniler

Ney? İlk 3 sene sözel bilgi mi? Matematik Fizik ve Biyolojiden başını kaldırmayan insanlara hakaret resmen bu. Bu arada 4 sene full ders son 2 sene pratik yapılıyor hastalarla.

Matematik, Fizik ve Biyolojiden başını tıpçılar mı kaldırmıyor? Güldüm İlk 3 sene sözel bilgi dediğim şu hastalık böyle yapar, bu mikrop böyle yapar, şu kemik şurda bulunur vs gibi bilgiler. Mantık yok kafayı kullandırtcak bir şey yok. Sırf ezber.

4. sınıfta da stajlar başlıyor işte hastalarla uğraşmaya başlıyorsun 4. sınıftan itibaren

• qx5 kullanıcısına yanıt
    arkadaşında dediği gibi öyle iyi bir doktor olmak için gene çekiyosun o hasta bakımını. Kontenjanı varmış o iyi ama kaç kişi bilgim yok.

Bi eklentim daha var oda şu beb ilk 15k ya girsem tıp yazarım ama ilk 1-2k da Müh yazarım

• Bak ben suan tiptayim.
    Hacettepedeyim. 92liyim
    Ankara fen mezunuyum, oss sinavinin sonuna kadar hic basarisizlik gormedim, hani hep birincilikler falan.
    Ama hacettepe harbiden ayri bir dunya.
    Ilk sinifi gecersin bir sekilde ama 2 ve 3 de her ay yeni bir ossye girer gibi calisiyorsun. Ben 3 u tekrar ediyorum ve yine kalma ihtimalim var.
    Soyle bir olay var hacettepede 500 kisiden 100 unu o sene sonunda birakiyorlar. Ve senen bosa gitmis oluyor.

Simdi icinden diyeceksin ki bu maldir ben kalmam gecerim, oyle olmuyor iste. Bu 5kisiden kalan 1 kisi de oss de ilk 1000 icindeki adamlar.
    Sana sunu soyluyorum taban puana gore okul secme. Benim suanki aklim olsa yine tip secerdim ama boktan kolay bir okula giderdim. Herkes doktor olarak cikiyor zaten sikinti yok o konuda.

Ha dersen ki gencligimun baharinda bana 1 ay yaz tatili yeter, uni 2. Sinifta antidepresan kullanmaya baslamak sorun olmaz, finalden 1.5 ay once gunde ort 9 saat ders calisirim benim icin problem degil, hatta 4. Sinifta hocalarin kaprisli sorularina sinirlenmeden yasayabilirim Hacettepeye gel. Aksi takdirde tobb a falan git. Hem hayatini yasa hem kolayca doktor ol.

• bu ülkede doktor olunmaz demedi deme ama tıp ı bitirdikten sonra kanada vatandaşlığına geçerim diyorsan oku.
  • İssiz Adam kullanıcısına yanıt
    Neden pişmansınız meslekten mi universiteden mi?

• ee okuyacaksan bilkent e bekleriz fakat ee tavsiye etmem. İnsanlıktan çıkıyorlar, 3.50 ortalama kötü deniyor gerisini sen düşün
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.