Oncelikle hepinize mrb uc bes gun once bi ses sistemi aldim basliktaki ve gayet memnunum fakat bi kac gun forumu takip ettimde bu dst mi dts mi garip bise var herkes ondan bahsediyor acaba o nedir ne degildir bide digital sistem falan bahsediliyo valla ben bazen tlf bazen de i pod shuffleyi baglayip dinliyorum yanlismi yapiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: qabdkq
Oncelikle hepinize mrb uc bes gun once bi ses sistemi aldim basliktaki ve gayet memnunum fakat bi kac gun forumu takip ettimde bu dst mi dts mi garip bise var herkes ondan bahsediyor acaba o nedir ne degildir bide digital sistem falan bahsediliyo valla ben bazen tlf bazen de i pod shuffleyi baglayip dinliyorum yanlismi yapiyorum
pc için kullanıyosanız hiç takmayın kafanızı.dts bazı filmlerde ve müziklerde olan sıkıştırılmış ses formatı.bunu duymak için ya harici decoderiniz olmalı ya da yazılımsal çözen programınız olmalı.eğer pc de kullanıyosanız ses sisteminizi vlc media player, miro hd player ve km player gibi programlar çok rahat çözüyo.pc için çok önemli değil.da 5000 pro incelemelerden de anlaşılabileceği üzere çok iyi bir ses sistemidir.gönül rahatlığı içinde kullanın.mesela bendede s550 var.bide playvision decoder aldım dts falan için.ama bi numarasının olmadığını gördüm.ve şu anda analogdan bağlı biçimde kullanıyorum.tabii pc için.xbox 360,ps3,medya oynatıcı, dvd blu-ray oynatıcılar için zaten harici decoder almak zorundasınız bağlayabilmek için.
quote:
Orijinalden alıntı: Sarisakal
quote:
pc için kullanıyosanız hiç takmayın kafanızı.dts bazı filmlerde ve müziklerde olan sıkıştırılmış ses formatı.bunu duymak için ya harici decoderiniz olmalı ya da yazılımsal çözen programınız olmalı.eğer pc de kullanıyosanız ses sisteminizi vlc media player, miro hd player ve km player gibi programlar çok rahat çözüyo.pc için çok önemli değil.da 5000 pro incelemelerden de anlaşılabileceği üzere çok iyi bir ses sistemidir.gönül rahatlığı içinde kullanın.mesela bendede s550 var.bide playvision decoder aldım dts falan için.ama bi numarasının olmadığını gördüm.ve şu anda analogdan bağlı biçimde kullanıyorum.tabii pc için.xbox 360,ps3,medya oynatıcı, dvd blu-ray oynatıcılar için zaten harici decoder almak zorundasınız bağlayabilmek için.
Yok abi pc icin degil muzik icin kutu icinden bi tane kablo cikti birisi normal jack digeri ise ses sisteminin arkasindaki girislere takilan uc onu takiyorum mp3 veya telefona oradan muzik dinliyorum pc icinde ses karti dusundum ama pc macbook pro 13" olunca gerek yok dedim ha bide ne ps3 um var nede xbox 360 im nede blue ray filmleere para yatiririm indiririm internetten atarim dvdye izlerim ama cok film merakim yok muzik hat safhada oldugu icin gerek yok desene bu dts zimpirtisina peki yenibi konu acmiyim ben bu sisteme iki tanedaha hoparlor baglayabilirmiyim yani 7.1 yapabilirmiyim hoparlorlerin buyuklugu soyle diyim iki center hoparloru ust uste koyun buyuklugu o kadar ama vatini bilmiyorum aslinda bagladim sesde geldi fakat sistemi gumletmekten korktugum icin cikardim
quote:
quote:
quote:
Yok abi pc icin degil muzik icin kutu icinden bi tane kablo cikti birisi normal jack digeri ise ses sisteminin arkasindaki girislere takilan uc onu takiyorum mp3 veya telefona oradan muzik dinliyorum pc icinde ses karti dusundum ama pc macbook pro 13" olunca gerek yok dedim ha bide ne ps3 um var nede xbox 360 im nede blue ray filmleere para yatiririm indiririm internetten atarim dvdye izlerim ama cok film merakim yok muzik hat safhada oldugu icin gerek yok desene bu dts zimpirtisina peki yenibi konu acmiyim ben bu sisteme iki tanedaha hoparlor baglayabilirmiyim yani 7.1 yapabilirmiyim hoparlorlerin buyuklugu soyle diyim iki center hoparloru ust uste koyun buyuklugu o kadar ama vatini bilmiyorum aslinda bagladim sesde geldi fakat sistemi gumletmekten korktugum icin cikardim
5.1 sisteminizi 7.1 yapma konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ne yazıkki.ne denedim ne araştırdım bu konuyu.kendi fikrimce çok gereksiz.5.1 herşeye yetiyor.zaten filmde pek izlemiyormuşsunuz.e ozaman 7.1 hepten gereksiz.
Öncelikle hayırlı olsun iyi bir seçim yapmışsın. Edifier gerçekten çok başarılı ben M1335 modelini aldım giriş seviyesi bir ürün ama sesi çok net ve güçlü. DA5000 PRO modelini dinledim bende ama bütçem yetmiyeceği için sadece dinledim. Ama gerçekten çok başarılı ses olarak DA5000 Pro. Sakın 2 hoparlör daha eklemeyin çünkü Subwoofer'ın arkasında ki çıkışlar özel olarak ayarlanmıştır ve yakarsınız çıkışları. Yani bir yuvaya 2 hoparlör takarsanız bu ses sistemlerinde Ohm diye bir değer vardır ve çıkışlar ve hoparlörler bu değerlere göre ayarlanmıştır. Yani benim tavsiyem çok fazla bilgili olmadığınız için 0 2 hoparlörü eklemeye çalışmayınız yoksa arka çıkışları yakarsınız. Yada gerçekten elektronik bilen ve ses sistemlerinden anlayan birini bulun ve seri bağlantı yaparak ohm dengelemesini yaparak o iki hoparlörünüzü takacaktır ama dediğim gibi uzman birkişi yapsın bence.
Tamam 7.1 yapmaktan vazgectim peki bi soru daha simdi ben bunu salona koydum salon 32 metrekare ancak daha kucuk bi odaya tasiyabilme imkanim var sizce 32 m2 demi yoksa 20 m2 lik odadami daha cok performans verir
quote:
Tamam 7.1 yapmaktan vazgectim peki bi soru daha simdi ben bunu salona koydum salon 32 metrekare ancak daha kucuk bi odaya tasiyabilme imkanim var sizce 32 m2 demi yoksa 20 m2 lik odadami daha cok performans verir
düzgün konumlandırma yaparsanız iki odada da iyi verim alırsınız. Çıkışlara çoklama yapmayın divercats in dediği gibi sıkıntı çıkarır
Peki arkadaslar bu sisteme ayak bulabilirmiyim hepsiburadadn baktim ama onlaripek begenmedim baska nerede bulabilirim
quote:
Peki arkadaslar bu sisteme ayak bulabilirmiyim hepsiburadadn baktim ama onlaripek begenmedim baska nerede bulabilirim
nerede oturuyorsuuz bilmiyorum ama, doğubank ın arkagirişinde gençten iş merkezi asma katında küçücük bi dükkanda harika ve çok ucuz ayaklar satılıyor.ben kendi sistemime oradan aldım çok memnunum.konumdaki fotoraflarda da gözüküyor zaten ayaklar.sizin sisteminizede benim aldığım ayaklar tam olur.isterseniz pmden tel nosunu verebilirim.internet sitesi yok bu yerin doğal olarak, küçücük bi dükkan.verdiği kartın üzerinde casioorg.com diye bi site var ama patlak.
quote:
quote:
nerede oturuyorsuuz bilmiyorum ama, doğubank ın arkagirişinde gençten iş merkezi asma katında küçücük bi dükkanda harika ve çok ucuz ayaklar satılıyor.ben kendi sistemime oradan aldım çok memnunum.konumdaki fotoraflarda da gözüküyor zaten ayaklar.sizin sisteminizede benim aldığım ayaklar tam olur.isterseniz pmden tel nosunu verebilirim.internet sitesi yok bu yerin doğal olarak, küçücük bi dükkan.verdiği kartın üzerinde casioorg.com diye bi site var ama patlak.
Erzurumda oturuyorum ancak babam her ay ıstanbula gidiyor dogubankida iyi bilir soyliimde alsin evde bi tripod vardi onu hoparlorlerin duvara monte deliginden tripoda sabitledim cok fecii guzel durdu ancak tripodun teki 30 tl 4 taneden 120 tl fiyat onemli degilde pek saglikli durmadi heran dusecekmis gibi
Peki sorularim her geçen gun artiyor ama bi sorum daha var bu sistemin ozelliklerine baktimmi arkalarla önlerin wattlari farkli ama hangi hoparlor arka hangisi ön bilmiyorum hic bi belirtisi yok sadece centeri center girisine taktim digerlerini konum olarak yerlestirdimde dedigim gibi on arka karisik takili
Girişler nasıl bilmiyorum ama renkli olması lazım.Eğerki renklendirme yapılmadıysa,kablo uzunluklarına göre anlayabilirsiniz.Uzun kablolu olanlar arkadır.Kısa olanlar öndür.Tabi sağ mı sol mu orası muamma.Onuda ses kartı ayarınıza girerek test ediniz.Sola tıkladığınızda soldan mı geliyor ses o şekilde kontrolü sağlanmış olur
Haklisiniz o konuda ancak hoparlorlerim sizin anlattiginiz gibi degil mandalli tamam kablo uzunluklari farkli ama mandalli oldugu icin farkli farkli kullaniliyo ornegin ben wooferi arkaya koydum o yuzden uzunlari centere ve one taktim kisalari arkalara ve önun digerine taktim
quote:
Haklisiniz o konuda ancak hoparlorlerim sizin anlattiginiz gibi degil mandalli tamam kablo uzunluklari farkli ama mandalli oldugu icin farkli farkli kullaniliyo ornegin ben wooferi arkaya koydum o yuzden uzunlari centere ve one taktim kisalari arkalara ve önun digerine taktim
kısa kablolular ön hoparlördür.onları öne takmalıydınız.sağ sol önemli değil o sub a bağlamada çözümlenen bişey.
Hayir oyle degil hoparlorlerin kablolari bagli değil hepsi ayri yani kutudan kablo farkli hoparlor farkli cikti hoparlorlerin arkasinda mandal var kablolari oraya geciriyorsun
quote:
Hayir oyle degil hoparlorlerin kablolari bagli değil hepsi ayri yani kutudan kablo farkli hoparlor farkli cikti hoparlorlerin arkasinda mandal var kablolari oraya geciriyorsun
o zamaan hop ların arkasında güçleri yazar.mesela benm edifier s550 uydu hop ların arkasında load power 32W diye yazıyor.
Ama benimkilerin hicbir yerinde yazmiyor bide bi sorum daha var şimdi playvision decoder varmis bende lg dvd player var optik cikisli onu alsam nasil olur.ancak film izlemeye karar verdim ancak aldigim film ler orjinal deil ve vcd formatinda bu filmlerde performans alirmiyim
Peki arkadaşlar bu sistemin uydularinin tweetlerini cikardim uydularin ici nasil bakiyim diye neyse cikardim ama kablosunu sokmedim sadece ahsap kabinden soktum ve muzik actim ve o uydudan tatli bi bass sesi geldi bide uydularin icinde sunger var simdi ben o sungerleri cikarsam uydulardan tatli tatli bass sesi duyabilirmiyim simdi neden buna ihtiyac duyuyorsun diyebilirsiniz ama woofer basi cok uzatiyor kulaklarim cok alismamis sungerleri cikarip wooferin basini kissam nasil olur
bir şey sormak istiyorum. bende lcd tv var, usb takıp ordan film izliyorum. bu sistemi ona bağlayabilir miyim? bağlasam 5.1 sesi alabilir miyim?
@cryingwolf
bu sistem dijital olmadığı için surround ses alamazsınız. Playvision HDA-51A denen aparatla bu işi çözüyor sanırım arkadaşlar.