Şimdi Ara

Edebiyattan nefret ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler roman, kitap okumayi cok sevmeme ragmen bu okulda ogretilmeye calisilan edebiyattan nefret ediyom igreniyom oyle boyle degil, nefret seviyem olabilecek en hat safada. Yok fecri atiymis, serveti fununmus, milli edebiyatmis suymus buymus. Yahu banane adamlarin duygularindan yazdiklarindan merak etmiyorum ki. Cogu Turkcenin icine etmis zaten arapca farscadan fransizcadan calip calip kullanmislar hele fecri ati falan abovvv tam bi bati ozentisi. Bi siir koyuyolar ne duygusu var diye soruyolar yaziyom kabul etmiyo hoca. Ula denyo kari, hani edebi eser herkese farkli duygu veriyodu. ooof of yarin sinavim var bir yigin sair bozuntusu onune gelen yazmis. O ona laf atmis o ona essek anirmasi demis falan. Tamamiyle iskencenin alasi bi ders.
    İcimi dokesim geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende nefret ediyorum birtek nefi yi seviyorum içlerinde. Güzel laf çakıyor adam.
  • Fecr i AMD

• ben de kitap okumayı, yazmayı çok sevmeme rağmen şiirden nefret ederim kardeşim. takma kafaya ama sözel istiyorsan çalış biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Fecr i AMD

• Bende edebi romanları okumaktan nefret ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironmaiden24

ben de kitap okumayı, yazmayı çok sevmeme rağmen şiirden nefret ederim kardeşim. takma kafaya ama sözel istiyorsan çalış biraz.

Hocam dilciyim ben ama mecbur olarak goruyoz. Ortak zorunlu dersler icin esit agirliklarin sinifa gidiyoz kendi secmeli derslerimiz icin kendi sinifimiza gidiyoz. İstemesekte mecburen 4 saat edebiyat :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burnumdan nefret ediyorum.
    5 yıl önce açıldı
    yaşamaktan nefret ediyorum
    3 ay önce açıldı
    Bölümümden Nefret Ediyorum.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Fecr i AMD

• quote:

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

Bende nefret ediyorum birtek nefi yi seviyorum içlerinde. Güzel laf çakıyor adam.

zenci katibin kaleminden mürekkep damlayinca "teriniz damladı" deyip totoyu kaybeden güzel insan bide patrona halil isyanında damdan dusen bi ab vardi

• 12.sınıf Tm öğrencisiyim.Sana şöyle anlatıyım.11.sınıfta ve 10.sınıfta girdiğim bütün edebiyat sınıflarında başlıca şeyleri sordular yani Serveti Fununda gidip de bana Süleyman Nazif'i sormadı.Şimdi onun en önemli eserini sorsam bilmezsin.Çünkü senin için gerek yok.(Merak edenler için ''Kara Bir Gün'' )

Ciddi olarak söyledim bunu sınavda filanda çıkmaz bence hocanız kıl değilse.Sana soracakları yazarlar belli Tevfik Fikret(%100) , Cenap Ş. , Ahmet Haşim , Halit Ziya bak dikkat ettiysen hep öne çıkan yazarları yazdım çünkü gidipte Mehmet Rauf'un Ferda-ı Garam adlı eserini sorsan hocaya bilmez belki seninde bu kadar kasmana gerek yok bence.Şiir bilgin iyi olsun nazım birimi , biçimi , uyak düzeni çoğu sorusunu yaparsın.Şiir hakkında görüşünü soruyorsa bakarsın karamsarlıksa ona göre bir şeyler yazarsın oda senin hayalgücün.Birde dönem özelliklerini iyi bil gayet yeterli.Örn : Fecri Ati ilk kez bildiri yayınlayarak ortaya çıkan bir topluluk vb ...

Şimdi ne gerek var bunlarıda bilmek istemiyorum dersen artık bir şey diyemiyeceğim öküz değilsin salak değilsin otursan 1-2 saat şunlara baksan gayet akılda kalıcı bilgiler son gün çalışarak bütün edebiyat sınavlarından 4-5 aldım ilgim varmıydı yoktu zevk mi alıyordum oda değil şimdide almıyorum ama bilmek zorundayım çünkü ösym okul sınavlarının 5 katı daha zor soruyor emin ol ..

• harbiden aynı fikirdeyim.
    Ulan ne kadar işsiz varsa dergi çıkartıp yazar olmuş haa

• quote:

Orijinalden alıntı: pareostolojik

quote:

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

Bende nefret ediyorum birtek nefi yi seviyorum içlerinde. Güzel laf çakıyor adam.

zenci katibin kaleminden mürekkep damlayinca "teriniz damladı" deyip totoyu kaybeden güzel insan bide patrona halil isyanında damdan dusen bi ab vardi

Hoca anlattığında o zenci katip olayını vay be demiştim ne adammış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pend0s

12.sınıf Tm öğrencisiyim.Sana şöyle anlatıyım.11.sınıfta ve 10.sınıfta girdiğim bütün edebiyat sınıflarında başlıca şeyleri sordular yani Serveti Fununda gidip de bana Süleyman Nazif'i sormadı.Şimdi onun en önemli eserini sorsam bilmezsin.Çünkü senin için gerek yok.(Merak edenler için ''Kara Bir Gün'' )

Ciddi olarak söyledim bunu sınavda filanda çıkmaz bence hocanız kıl değilse.Sana soracakları yazarlar belli Tevfik Fikret(%100) , Cenap Ş. , Ahmet Haşim , Halit Ziya bak dikkat ettiysen hep öne çıkan yazarları yazdım çünkü gidipte Mehmet Rauf'un Ferda-ı Garam adlı eserini sorsan hocaya bilmez belki seninde bu kadar kasmana gerek yok bence.Şiir bilgin iyi olsun nazım birimi , biçimi , uyak düzeni çoğu sorusunu yaparsın.Şiir hakkında görüşünü soruyorsa bakarsın karamsarlıksa ona göre bir şeyler yazarsın oda senin hayalgücün.Birde dönem özelliklerini iyi bil gayet yeterli.Örn : Fecri Ati ilk kez bildiri yayınlayarak ortaya çıkan bir topluluk vb ...

Şimdi ne gerek var bunlarıda bilmek istemiyorum dersen artık bir şey diyemiyeceğim öküz değilsin salak değilsin otursan 1-2 saat şunlara baksan gayet akılda kalıcı bilgiler son gün çalışarak bütün edebiyat sınavlarından 4-5 aldım ilgim varmıydı yoktu zevk mi alıyordum oda değil şimdide almıyorum ama bilmek zorundayım çünkü ösym okul sınavlarının 5 katı daha zor soruyor emin ol ..

Hocam nefet etsemde calisiyom mecburen daha 4 den asagi almadim ama nefretim oyle boyle degil sinirden kendimi dovecem. İsi gucu olmayan herkes yazmis biseyler. Bide okuma kitabi verdi sacma sapan bisey. Sinavda sorcak530 sayfa. Benim su anda okudugum kitap zaten var, verdigi kitabida begenmedim. Hic bizede sormadi direk verdi kafasina gore. Hep ask konulu sacma salak kitapalr veriyolar zaten. Yarin ilk defa 1 alcam galiba -,- 30puanlikti kitap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuzuyaJuuzou -- 2 Mayıs 2013; 22:09:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TomBombadilo

quote:

12.sınıf Tm öğrencisiyim.Sana şöyle anlatıyım.11.sınıfta ve 10.sınıfta girdiğim bütün edebiyat sınıflarında başlıca şeyleri sordular yani Serveti Fununda gidip de bana Süleyman Nazif'i sormadı.Şimdi onun en önemli eserini sorsam bilmezsin.Çünkü senin için gerek yok.(Merak edenler için ''Kara Bir Gün'' )

Hocam nefet etsemde calisiyom mecburen daha 4 den asagi almadim ama nefretim oyle boyle degil sinirden kendimi dovecem. İsi gucu olmayan herkes yazmis biseyler. Bide okuma kitabi verdi sacma sapan bisey. Sinavda sorcak530 sayfa. Benim su anda okudugum kitap zaten var, verdigi kitabida begenmedim. Hic bizede sormadi direk verdi kafasina gore. Hep ask konulu sacma salak kitapalr veriyolar zaten. Yarin ilk defa 1 alcam galiba -,- 30puanlikti kitap

O zaman hemen gir internete detaylı özetlerini bul ayrı ayrı oku sitelerden en azından 15 puanını kapmaya çalış.Biliyorum hocaların verdiği kitaplar acayio sıkıcı ama şu an faydasını görüyorum desem inanır mısın ? Kiralık Konak , Yaban gibi ultra sıkıcı eserleri zorla okuduk ama şimdi denemelerde gelince iyiki okumuşuz diyoruz.Senin için tavsiyemse zevk almaya bakıcaksın Zaten hayattada bu geçerli bence sevmediğin ama zorunlu olduğun bir işi yapıyorsan zevk almaya bakmak zorundasın yoksa ölüm gibi gelir.Defter varsa git onu iyice bir oku verdiği notları oku hiçbir şey bilmiyomuşsun gibi gelsede yine yaparsın 50-60 , 100 almazsın ama yeterli puanını alır geçersin . Bende matematik ve geometriden hep 1 alırdım fix ama.10.sınıfta 11.sınıfta o basit konulardan nasıl 1 almışım hayret ediyorum.Cidden çalışıldığında yapılmayacak gibi değil emin ol . 1 gün sık dişini otur çalış diğer sınav gelene kadar yüzüne bakma liseyi böyle geçirdim şimdi üni sınavına iyi hazırlanıyorum bakalım nolcak ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TomBombadilo

quote:

O zaman hemen gir internete detaylı özetlerini bul ayrı ayrı oku sitelerden en azından 15 puanını kapmaya çalış.Biliyorum hocaların verdiği kitaplar acayio sıkıcı ama şu an faydasını görüyorum desem inanır mısın ? Kiralık Konak , Yaban gibi ultra sıkıcı eserleri zorla okuduk ama şimdi denemelerde gelince iyiki okumuşuz diyoruz.Senin için tavsiyemse zevk almaya bakıcaksın Zaten hayattada bu geçerli bence sevmediğin ama zorunlu olduğun bir işi yapıyorsan zevk almaya bakmak zorundasın yoksa ölüm gibi gelir.Defter varsa git onu iyice bir oku verdiği notları oku hiçbir şey bilmiyomuşsun gibi gelsede yine yaparsın 50-60 , 100 almazsın ama yeterli puanını alır geçersin . Bende matematik ve geometriden hep 1 alırdım fix ama.10.sınıfta 11.sınıfta o basit konulardan nasıl 1 almışım hayret ediyorum.Cidden çalışıldığında yapılmayacak gibi değil emin ol . 1 gün sık dişini otur çalış diğer sınav gelene kadar yüzüne bakma liseyi böyle geçirdim şimdi üni sınavına iyi hazırlanıyorum bakalım nolcak ..

Kitap Nar Agaci, ozeti yok :/

• Ruh hastasi oldum beyler artik, mehter marsini actim kendi kendime konusuyom "bu adam bati ozentisi, bu adam arap ozentisi vurun kellesini" nidalarini bagiriyom. Cildiracagim

• ben seviyorum 75 almışım
  • Al bendende o kadar hem nefret ediyorum hemde hiçbir mantığı olmayan bir ders Hayatım boyuncada Hiçbir halta yarayabileceğini düşünüyorum ama şöylede bir durum var bu ülkede hangi birşey doğru ki eğtim sistemi doğru olsun. Bütün beyinsizler heryerin başına geçmiş.

• Edebiyattan bizi bu eğitim sistemiyle soğuttular bunun tek açıklaması bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.