Şimdi Ara

Edebiyattan Gelecek Sorular -Tahmini-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
9
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam şimdiden nereden biliyorsunuz demeyin tabii ki de bi yerimden uydurmayacağım. Tutmama ihtimali daha yüksek ama boş keseden sallamayacağım. Geçen yıl edebiyatta hangi yazar çıkacak muhabbeti olmuştu arkadaşlarla. Limitten hangi yazar daha çok çıktıysa sınavda da öyle geldi. Cuma gününe ağırlık olarak hangi yazarlardan çıkacağını yazacam buraya inşallah.
    Dediğim gibi limit yayınını bu son 6 günde yanınızdan ayırmayın!

!!!Açık uçlu olarak taç beyit, muhammes, rubai, tuyuğ gibi divan terimlerini/yazarlarını, bir gazeteyi tanıtıp ismini ve yüksek ihtimal bir eser özetini verip ismini soracak. Rez al ve bekle.

!!!Ayrıca Murathan Mungan, Pınar Kür, Vüs'at Bener, Erhan Bener, Ahmet ERHAN(Alacakaranlıktaki ülke),Necati Tosuner, Tomris Uyar, Oktay Akbal(Çıkma ihtmali yüksek), Orhan Duru Ferit Edgü(minimal kısa öykücü), Nezihe Meriç, Orhan Duru, Tarık Dursun, Tahsin Yücel, İnci Aral, Buket Uzuner, Latife Tekin, Hasan Ali Toptaş, Nazan Bekiroğlu, Ahmet Ümit, Selim İleri, Bahaeddin Özkişi, Sevgi Soysal, Afet Ilgaz, Enis Batur, Orhan Hançerlioğlu, Faik Baysal, Özdemir İnce, Sevinç Çokum(Deli Zamanlar Biyografi, Eğik Ağaçlar) Bekir Yıldız, Birhan Keskin ve Cengiz Aymatov yazarlarına dikkat!! Ösym bu tip ön planda olmayan yazarları sever.

!!!Batı edebiyatı'na az da olsa göz gezdirin gelmesi sürpriz olmaz.

!!!Bir dönemin özelliğini verip yazar veya eser isteyebilir. Hangisi köy-işçi vs. dönemini işleyen eser değildir vs. Son dönemde çok geliyor. Ek olarak Orhan Pamuk'un 2006'da nobel ödülünü aldığını unutmayın. (Yanılmıyorsam 2006)

!!! Elinde Altın Anahtar kitabı olanlar sayfa 662'ye baksın orada önemli eserlerin yazarını istemiş etkinlik olarak orayı çözün.

!!!Hilye, Haşiye, Lugaz, Nazire(sorarlar), Şerh, Tanzim , Tezkire vb. terimleri iyi öğren.

!!!Hsünü Aşk, Çemşit ü Hurşit, Mantıku't Tayr gibi eserlere dikkat edin

!!!Bilinen yazarların bilinmeyen eserlerine dikkat.

Devamı gelecektir...

• .
  • Refik erduranın namus ile ilgili bir eserine bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dav kullanıcısına yanıt
    Aynen bak o yazarı unuttum
  • Batı edebiyatı çıktı mı hiç ya

• altın anahtar 553 sayfa sb?

• gençler benden size tavsiye süslü nesiri bilin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Batı edebiyatı müfredatta yok hocam Bilgi Sarmal'ın soru bankasında yazıyor kalktı diye.

EDİT: Şimdi düşündüm de müfredatta yoksa gelme ihtimali baya yüksek bakalım biz en iyisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dikten inen dikme -- 13 Haziran 2017; 3:43:41 >
  • Dikten inen dikme kullanıcısına yanıt
    bilgi sarmalı soru bankası mı? bilgi sarmali soru bankası cok zor geliyor bana.

• Orhan pamuk geçen sene kitap çıkardı Kırmızı Saçlı Kadın diye çıkabilir

Yusuf Atılgan'ın tv'ye uyarlanan bi eser Anayurt Oteli çıkabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahmut makal bizim köy çıkabilir ödüllü daha önce sorulmamış

• beklemedeyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: LightUponLight

bilgi sarmalı soru bankası mı? bilgi sarmali soru bankası cok zor geliyor bana.

Evet hocam zor baya ama şu an sonundaki yazar-eser ve eser özeti testlerini çözüyorum çok güzel.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.