Şimdi Ara

Edebiyat Sorularım (2011 senesinden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Burda edilgen eki almış olan kelime hangileri?

Valla bunda D yi işaretledim ama B diyor. Mutsuzlukla ilgili bir şey yok ki, dolaylı olarak çıkıyor

Baki tamam gazel şairi olarak biliniyor da, Fuzuli mesnevileriyle tanınmıyor mu? Edit: Doğru cevabı C beyler. Yanlış işaretlemişim. Ama söylediklerim hala geçerli, Fuzuli mesnevileriyle ünlü değil mi?

Söylediklerine göre C ve D arasında kaldım sonra D daha mantıklı geldi işaretledim. Kaçırdığım nokta ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 23 Haziran 2016; 19:31:04 >

• Baki mesneviyle ün yapmamıştır kasideleriyle ve gazelle olması lazım doğru cevap C fuzuli bi ton gazelı var. A yı doğru cevap diye işaretlemıssın sanırım ama yanlış bakmışsın bakilı sık olması gerek %100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dombiya95 -- 23 Haziran 2016; 19:28:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baki mesnevi değil gazelleriyle meşhur. (Rindane) diye biliyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dombiya95

Baki ne gazelle ne mesneviyle ün yapmıştır kasideleriyle olması lazım doğru cevap C fuzuli bi ton gazelı var. A yı doğru cevap diye işaretlemıssın sanırım ama yanlış bakmışsın bakilı sık olması gerek %100

• quote:

Orijinalden alıntı: Astronmony

Baki mesnevi değil gazelleriyle meşhur. (Rindane) diye biliyorum ben.

Aynen hocam, rindane gazelden direk aklıma gelip onu işaretledim zaten de, Fuzuli nin gazelle tanınmış olması kafamı karıştırdı. Mesnevileriyle biliyordum ben adamı :D

Edit: ooops çok pardon, doğru cevabı yanlış işaretlemişim. O sorunun doğru cevabı C Baki olacak. Ama söylediklerim hala geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 23 Haziran 2016; 19:30:29 >
  • 1. Soru aranmali, kullanilmasinda.
    2. Soruyu okumadim zor geldi.
    3. Soru bakinin mesnevisi yoktur. Fuzuli asikane gazelin temsilcisidie.
    4. Soru ilk ornegidir diyor. Yani ilk roman taassuku talat ve fitnat.

• Pirumar kullanıcısına yanıt
    Hocam 38. Soruda da ilk yerli roman olduğu için cevap C. En sonda bunun ilk örneğidir diyor.

16. Soru için bir şey diyemicem ilk okuduğumda doğru cevabı buldum, belki fazla detaylı düşündüğün için yanlış cevabı buldun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astronmony -- 23 Haziran 2016; 19:36:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    eylül 2004 Xbox hakkında
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaitan

1. Soru aranmali, kullanilmasinda.

Eyvallah hocam. Fuzulinin gazelle yazdığı eserleri hangileriydi? Çok yanlış tanımışım adamı, fuzuli deseler mesnevi derdim direk
  • quote:

Hocam 38. Soruda da ilk yerli roman olduğu için cevap C. En sonda bunun ilk örneğidir diyor.

Anladım hocam, o an hiç o yönden düşünmemiştim, direk içerik yönünden sorguladım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pirumar

quote:

Eyvallah hocam. Fuzulinin gazelle yazdığı eserleri hangileriydi? Çok yanlış tanımışım adamı, fuzuli deseler mesnevi derdim direk

Turkce, Arapca ve Farsca olmak uzere 3 divani var. Gazelleri divanlarindadir herhalde . Ayrica fuzuli ask ve izdirap sairi bu yuzden asikana gazelin temsilcisi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pirumar

quote:

Turkce, Arapca ve Farsca olmak uzere 3 divani var. Gazelleri divanlarindadir herhalde . Ayrica fuzuli ask ve izdirap sairi bu yuzden asikana gazelin temsilcisi.

Unutmam artık

Aşıkane dendiği zaman aklına Fuzuli, Şuhane-Nedim, Hakimane-Nabi aklına gelsin hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astronmony -- 23 Haziran 2016; 19:41:35 >
  • quote:

Aşıkane dendiği zaman aklına Fuzuli, Şuhane-Nedim, Hakimane-Nabi aklına gelsin hocam.

O zaman şöyle toplayalım

Aşıkane gazel: FUZULİ

Rindane gazel: BAKİ

Hakimane-hikemi gazel: NABİ

Şuhane gazel: Nedim

Şunlar da ek bilgi olsun

Beyitleri arasında anlam birliği bulunan gazellere yek-ahenk
    bütün beyitleri aynı güçte, aynı değer ve güzellikte olanlara da yek âvâz gazel denir. (çaktırma unutmuşum )

Gazelleri makamla okuyanlara -> Gazelhan
    Gazel yazan usta şairlere-> Gazelsera denir

• 16. soruda direk çıkmıyor zaten sezdiriyor.'Anneler babalar, çocuklarına yeterli zaman ayıramıyor.Birlikte oldukları zaman söyleşme dertleşme yerine televizyon seyrederek bilgisayar basında tanımadıkları kişilerle chat yaparak geçiriyorlar' sorunsuz aile sayısı vesaire. Böyle paragraf soruları illetlik, üstünde çok düşündürüyo. 2 3 saat önce çözdüm bu sınavı.

35. soruda sunu diyim 'din ile ilgili olmayanlar mesnevi yazmazlar(%95)'(Bu bilgi önemlidir öyle her yerde bulamazsın). Fuzuli de gazel prosudur :D

38. soru çok karışık geliyo ama aslında üstü kapalı bi şekilde ilk yerli romanı soruyo.

Dil bilgisi sorusu benim de yanlış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.