Şimdi Ara

Eczaciyim sorulari alayim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
18
Favori
73.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hellboy_7

10 senedır hergun sabah aksam bebe aspırını kullanıyorum faydası Zararı nedır

Sürekli kullanmanızın sebebi nedir ? Kan sulandırıcı görevinde mi kullanıyorsunuz ?
  • roaccutane yan etkileri nedir ve bu ilaçı bir kesim baya öneriyor bir kesim ise yan etkileri için önermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bump

roaccutane yan etkileri nedir ve bu ilaçı bir kesim baya öneriyor bir kesim ise yan etkileri için önermiyor.

Yoğun bir akne probleminiz var ise bu ilacı kullanmanızı doktorunuz da önerdiyse, kullanmanızı öneririm. Yan etkileri konusuna gelince; prospektüsünde yazan yan etkiler bir çok hastanın üzerinde denendikten sonra firmanın bir nevi kendini de koruma altına almassı gibi yazılmıs etkiler vardır. Örneğin bir hasta kendine zarar vermek istemiş, intihar etmeye çalışmış, bazı hastalarda olağandışı ses duymalar olmuş, bazı hastaların ciltlerinde aşırı kızarmalar olmuştur. Bu her hastaya göre değişir. Fakat benim; bu ilacı kullanan tanıdıklarımda ise gördüğüm en belirgin özellik yüzde ve dudaklarda deri pullanması gibi durumlar vardı. 6 ay olarak kullanan hastalarımızın neredeyse hepsinin cilterinde az bir sivilce olduğunu gördüm. Toparlamak gerekirse; her ilacın her hastada farklı bir yan etkisi olur. Bu illaki yan etkisi olacak anlamına da gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhıdıL

quote:

Orijinalden alıntı: LolitaMeL

masa başı iş yüzünden oluşan sırt eklem boyun ağrılarını geçirecek ilaç önerin var mı? normal ağrı kesici işe yaramıyor

Masa başı işteki ağrı gibi durumlarda ilaçla beraber pratik egzersiz yapmanız ileri zamanlarda ağrılanızı azaltabilir. Ben bahsettiğiniz şikayetlerde Voltaren jel kullanıyorum. Yaklaşık 15-20 dk. şikayet olan bölgeye jeli masaj ile yedirtiniz. 3-4 gün bu şekilde ve egzersiz yaparak ağrılarınızı aza indirebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim ;)

quote:

Orijinalden alıntı: Reantum

1-Pre.....f satıyor musunuz?

2-Kadın çalışanınız var mı?

3- Pre isterken bi sıkıntı cıkıyor mu

Bu soruları soran 1 milyonuncu kişi seçildin tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: damardangiren

sabahları uyandığımda sürekli burnum tıkalı oluyor ? bunun için bir ilaç önerin 1 aydır böyle ? :)

Sinüzitiniz var ise gece boyunca burnunzu tıkayabilir. Geniz etiniz var ise bu da etkiliyor olabilir. Dekonjestan içerikli ilaç kullanmanızda fayda var. Doktorunuza danışarak ilaç alabilirsiniz. Genelde Duact tarzı dekonjestanlar verilir. beraverinde otrivin mentol en etkili kombinedir.
  • Biraz konu dışı ama saglık ocakları yanınındaki yan yana bulunan eczanelerle ilgili bi bilginiz varmı..Yani resmiyetde bi sınırlaması varmı. varsa bile il ilçe saglıklar gözmü yumuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhıdıL

quote:

Orijinalden alıntı: hellboy_7

10 senedır hergun sabah aksam bebe aspırını kullanıyorum faydası Zararı nedır

Sürekli kullanmanızın sebebi nedir ? Kan sulandırıcı görevinde mi kullanıyorsunuz ?

Askerde gomudan soylemisti,mitral yetmezlik vardi ozaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitiligo için neden kesin bir ilaç bulunamıyor ? Bilgin Varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unicornn

Biraz konu dışı ama saglık ocakları yanınındaki yan yana bulunan eczanelerle ilgili bi bilginiz varmı..Yani resmiyetde bi sınırlaması varmı. varsa bile il ilçe saglıklar gözmü yumuyorlar

çapa, cerrahpaşa, okmeydanı vb. eğitim araştırma hastanesi çevresinde yanyana o kadar çok eczane varki. Sınırlama var mıdır bilmiyorum. yani daha önce hiç duymadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

Vitiligo için neden kesin bir ilaç bulunamıyor ? Bilgin Varmı ?

Maalesef bir bilgim yok. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: -İndependence-

quote:

Orijinalden alıntı: Persheid1903

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hsnbs

Sorunuz varsa yani

Sivilce icin ne tavsiyelerde bulunursuz

Dermatologa görenmen lazım. Sivilce tedavileri uzun oluyor. Reçetesiz satılmıyor. Az sayıda sivilcen varsa, yüzünü falan düzgün yıkamalısın.

Hocam bildiğin sivilcede çıkmış gibiyim fazla abartılı değil ama yinede var bayagı

Dediğim gibi dermatologa görün.6 aylık bir süreçten geçiyorsun. 6 ay boyunca o hapı günde 3 defa alacaksın. her ay kan tahlili olacaksın. Bayağı varsa öyle saçma saçma kozmetik ürünleriyle geçirmeye çalışma. 0 faydası var. 6 aydan sonrasında ise mis gibi bir yüz, %80 ihtimalle ömrünün sonuna kadar 0 sivilce.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sorunuz varsa yani

Dermatologa görenmen lazım. Sivilce tedavileri uzun oluyor. Reçetesiz satılmıyor. Az sayıda sivilcen varsa, yüzünü falan düzgün yıkamalısın.

Hocam bildiğin sivilcede çıkmış gibiyim fazla abartılı değil ama yinede var bayagı

Dediğim gibi dermatologa görün.6 aylık bir süreçten geçiyorsun. 6 ay boyunca o hapı günde 3 defa alacaksın. her ay kan tahlili olacaksın. Bayağı varsa öyle saçma saçma kozmetik ürünleriyle geçirmeye çalışma. 0 faydası var. 6 aydan sonrasında ise mis gibi bir yüz, %80 ihtimalle ömrünün sonuna kadar 0 sivilce.

Bunlari bir yerderden ogrenmistim peki iz felan kalirmi yada kullanmadan once iz varsa o izi geçirirmi bide yas sinirlamasi var mi ilac icin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sorunuz varsa yani

Bunlari bir yerderden ogrenmistim peki iz felan kalirmi yada kullanmadan once iz varsa o izi geçirirmi bide yas sinirlamasi var mi ilac icin

Yaş sınırlaması yok. İzler konusu şöyle, ilaç tedavisi bittikten sonra, kendi isteğin doğrultusunda lazerle izleri sildirebiliyorsun. Ben daha o aşamaya gelmedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sorunuz varsa yani

Yaş sınırlaması yok. İzler konusu şöyle, ilaç tedavisi bittikten sonra, kendi isteğin doğrultusunda lazerle izleri sildirebiliyorsun. Ben daha o aşamaya gelmedim.

Lazerle sildiririz ama pahalıdır heralde

• quote:

Sorunuz varsa yani

arveles diye bi ağrı kesici var. onu reçetesiz olarak alırsak kaç para?

ben devlet memuruyum aile hekimine yazdırıp alırsam kaç para?

aile hekimine gidince muayene ücreti bilmen ne falan alınıyor eczanede ilaç alırken aynı hesaba geliyo sanırım. arada fark yoksa yazdırmakla uğraşmayalım.
  • Hocam bana aft için gargara yapabileceğim bir karşım yaptırmak için formül lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

quote:

Sorunuz varsa yani

arveles diye bi ağrı kesici var. onu reçetesiz olarak alırsak kaç para?

ben devlet memuruyum aile hekimine yazdırıp alırsam kaç para?

aile hekimine gidince muayene ücreti bilmen ne falan alınıyor eczanede ilaç alırken aynı hesaba geliyo sanırım. arada fark yoksa yazdırmakla uğraşmayalım.

arveles'in fiyatı 7.37. ASM'den yazdırdığınız zaman 3 tl muayene parası, sgk ödeme miktarı 5.44 , geçmiş muayene borcunuz yok ise toplam ödeyeceğiniz miktar 4.51 TL. ( İlaca 0.54 krş fark çıkıyor, 4.51 TL dahil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xAsilKurtx

Hocam bana aft için gargara yapabileceğim bir karşım yaptırmak için formül lazım

Formül Adı: LİDOCAİNLİ DEXPANTHOL SOLÜSYONU

Formül:
    Lidocainhydrochlorid 1,0 g
    Glycerol 3,0 g
    Dexpanthenol 5,0 g
    Dibasic sodium phosphate 0,05 g
    Eau distillee ad 100.0 g

Kullanımı: Günde 4-5 defa aç ya da tok.
  • amil nitrit nereden bulabilirim?
    alfa bloker tarzında etkili bir ilaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

amil nitrit nereden bulabilirim?
    alfa bloker tarzında etkili bir ilaç?

ne için kullanacaksınız ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.