Şimdi Ara

Eczacılık ve Kimya mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
14.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BluePage

Dandik bir üniversitenin eczacılığındansa Odtü de kimya müh okumak daha iyi. Puanı daha düşüktü geçen sene eczacılıktan. Bu sene ne oldu bilmiyorum

Ama eczacılığın dersleri benimde daha çok ilgimi çekiyor

evet ya,eczacılığın tüm dersleri çok iyi bence.

Farmakodinami : İlaçların canlılardaki (insan veya deney hayvanı) etkileri ile etki mekanizmalarını araştırır. İlaçların organizmaya ne yaptığı sorusuyla ilgilenir.
    Farmakokinetik : İlaçların canlı (insan veya deney hayvanı) vücuttaki emilimini, dağılımını, dönüşümünü ve vücuttan atılmasını inceler. Organizmanın ilaca ne yaptığı sorusuna cevap arar.
    Klinik farmakoloji: İlaçların insan organizması üzerindeki etkilerini ve insan vücudundaki sürecini inceler.
    Farmakoterapi : Hastalıkların tedavisinde ilaçların uygulanmasını konu alır. Konusu itibarı ile klinik farmakolojiye benzer
    Nörofarmakoloji: İlaçların sinir sistemi üzerindeki etkilerini inceleyen farmakoloji alt dalıdır.
    Psikofarmakoloji: İlaçların canlı psikolojisi ve davranışları üzerindeki etkilerini inceler.
    İmmünofarmakoloji: İlaçların canlıların bağışıklık sistemleri üzerindeki etkilerini inceler.
    Endokrin Farmakoloji: İlaçların canlıların endokrin sistemi, diğer bir deyişle hormonlar üzerindeki etkilerini inceler.
    Kardiyovasküler Farmakoloji: İlaçların kalp damar (dolaşım) sistemi üzerindeki etkilerini inceler.
    Kronofarmakoloji: İlaçların canlılardaki etkilerinin çeşitli zaman dilimleri içindeki değişimlerini inceler. Diğer bir deyişle ilaç etkisinin kronobiyolojik değişimini ele alır.
    Biyokimyasal farmakoloji: İlaçların canlıların biyokimyasal özellikleri üzerindeki etkilerini inceler.
    Moleküler farmakoloji: İlaçların canlılarda moleküler düzeydeki etki ve davranışlarını ele alır
    Klinik Farmasi: Eczacının farmakoloji bilgilerini hasta yararına kullanması anlamına gelen bir halk sağlığı bilimidir.
    Radyo Farmakoloji: Radyoaktif maddelerin vücuttaki etkileri ile bunlarla işaretlenmiş ilaçların farmakokinetiğinden bahseder.

(wikipedia yardımcı oldu )

bunlar sadece farmakoloji bölümünün alt dalları ki ben bunları okurken bile heyecanlanıyorum,çok seviyorum açıkcası.
    tabi birde kozmetoloji var ki

kimya müh. bölümleri pek ilgimi çekmiyo açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: nineandnine

quote:

Orijinalden alıntı: ynsmrylmz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kapgankaan

Eczacılık bitti nokta. Git biraz araştır kanunları kanun tasarılarını oku.

eczane açmak istemediğimi yazmıştım,eczacılık sizin için sadece dükkan açmaksa evet bitti ama benim hedeflerim başka yönde ve bu hedeflerim için ya eczacılık ya kimya mühendisliği ya da kimya bölümünü okuyacağım.yani benim için ''ölü'' olmasının bi önemi yok

+1 kardeş bende senn gibi düşünüyom eczacılık kazandım bu sene eczacılık bitsede en az 5-6 lirayı buluyolar ayda ama bnde senn gibi ilaç üretimine çok ilgim var destekçinim

tek olmadığıma çok sevindim açıkcası :D ben 4 yıldır hayal kuruyorum yok ilaç üreticem yok sabun üreticem kendi firmamı açıcam vs. :D tabi çok ekstrem hayaller bunlar ama çok istiyorum işte :P inşallah sende istediklerini yapabilirsin :) bu arada sana soruyum belki fikrin vardır,eczacılıkta yurt dışı yüksek lisans gibi hedeflerin var mı? genellikle mühendisliklerde oluyor fakat eczacılıkta hiç duymadım.biraz araştırdım ama somut şeyler bulamadım,sen araştırdın mı?

aslında ekstrem dediğin doğru ama ben bu zorluğu göze almak isterim isviçre firmaları fransız firmalar bunlara girmek benm de hayalim tabi bunun için almanca fransızca ingilizceyi de sökmek lazım

• quote:

quote:

quote:

eczane açmak istemediğimi yazmıştım,eczacılık sizin için sadece dükkan açmaksa evet bitti ama benim hedeflerim başka yönde ve bu hedeflerim için ya eczacılık ya kimya mühendisliği ya da kimya bölümünü okuyacağım.yani benim için ''ölü'' olmasının bi önemi yok

+1 kardeş bende senn gibi düşünüyom eczacılık kazandım bu sene eczacılık bitsede en az 5-6 lirayı buluyolar ayda ama bnde senn gibi ilaç üretimine çok ilgim var destekçinim

+1

• sanki eczacılıkla kıyaslancak meslek kimyagerlik olmalıydı ben ilaç yapıcam derinlemesine öğrenmek istiyorum diyorsan bölüm derslerinden de yola çıkarak kimya bölümü
    daha iyi gibi senin için , benim nacizane önerim bu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tek olmadığıma çok sevindim açıkcası :D ben 4 yıldır hayal kuruyorum yok ilaç üreticem yok sabun üreticem kendi firmamı açıcam vs. :D tabi çok ekstrem hayaller bunlar ama çok istiyorum işte :P inşallah sende istediklerini yapabilirsin :) bu arada sana soruyum belki fikrin vardır,eczacılıkta yurt dışı yüksek lisans gibi hedeflerin var mı? genellikle mühendisliklerde oluyor fakat eczacılıkta hiç duymadım.biraz araştırdım ama somut şeyler bulamadım,sen araştırdın mı?

aslında ekstrem dediğin doğru ama ben bu zorluğu göze almak isterim isviçre firmaları fransız firmalar bunlara girmek benm de hayalim tabi bunun için almanca fransızca ingilizceyi de sökmek lazım

kesinlikle,bu yaz ing. geliştirmeye bakıyorum,daha sonrada fransızca için kurslara gideceğim.ilaç firmaları için almanca öğrenmek gerekiyormuş ki ben almancadan nefret ediyorum...ilgim daha çok kozmetoloji üzerine olduğundan fransızca daha yakın geliyor :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kesinlikle,bu yaz ing. geliştirmeye bakıyorum,daha sonrada fransızca için kurslara gideceğim.ilaç firmaları için almanca öğrenmek gerekiyormuş ki ben almancadan nefret ediyorum...ilgim daha çok kozmetoloji üzerine olduğundan fransızca daha yakın geliyor :D

+99999 bende aynen senin gibi düşünüyom almancayıda pek sevmem ama fransızca işime yaramasa da hep ilgim olmuştur

• ecz iyidir

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi bolumu sectiniz merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanife23456

Hangi bolumu sectiniz merak ettim

Beslenme ve diyetetik :) lys yüzünden eczacılığı kaçırdım kimya mühendisliğini de tercih etmedim ama garip bir şekilde şu an okuduğum bölümden çok memnunum bir kere bile keşke demedim. Bu kadar kafa yormamak gerekiyormuş önce sınava girmek lazımmış gerçekten :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence kimya mühendisliğinden uzak dur. Özelde fazla iş imkanı olduğu söylenemez, devlete ise hiç alınmıyor neredeyse. Eczacılıkta en kötü ihtimalle doğuda bir dükkan açıp ekmeğini kazanırsın. Daha geniş bilgi için memurlar.net forumunu araştır.
  • Odtü itü hatta yıldız kimya mühendisliğinde okumak bile eczacılıktan iyidir şu dönemde. Yeni kanunlarla eczane açman zaten imkansız hale geldi. Eczacının asıl konumu olan ilaç sektörü de türkiye'de ölü maalesef yani ülkemizde ilaç üretilmiyor. Eczacıların çalışacağı bölümlere de genelde daha düşük ücretlerle kimya mühendislerini alıyorlar ki bu verdikleri ücretler içler acısı düzeyde düşük rakamlar (1500-2500 TL) civarı. Kimya mühendisi adı üzerinde mühendistir ve eczacının çalışamayacağı bir çok sektörde iş görür sabun, deterjan vs. Her türlü kimyevi maddenin üretiminde şirketlerde yüksek pozisyona gelebilie ve maaşları başta düşük olsa da iyi üniversite mezunu yetişmiş eleman gözde mühendisler kadar para alabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.