Şimdi Ara

Eczacılık biter mi sizce? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ameliyati da robot yapacak, ilaci da robot satacak. Mekatronik muh okuyunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: La_Muerte

Hastaneden MR sonucu almak için bile aylarca bekliyoruz sence öyle bir teknoloji nasıl gelişebilir?
    MR sonucu anlık olarak alınıyor,herhangi bir bekleme yok.

Ayrıca bahsedilen teknoloji next gen sci-fi degil otomat bir sistem sadece.
  • Forumda eczacının tek işinin ve tek bildiğinin ilaç satmak olduğunu sanan primat kafalı zarganalara bakma sen.Eczane açmak zorlaşsa da eczacılık mezunu adamın önünde bir sürü firma duruyor daha.Zamanla özele yönelim artacak sadece.Bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 18 Ekim 2018; 21:46:16 >
  • Geçen annemin beyin mr sonucu için 20 gün sonra gel dediler.

Evet teoride kolay ama pratikte zor olan şeylerden biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: La_Muerte

Geçen annemin beyin mr sonucu için 20 gün sonra gel dediler.

Evet teoride kolay ama pratikte zor olan şeylerden biri.
    Hastanenin yogunluguyla teknoloji arasında herhangi bir ilgi yok , özel kliniklerde anlık olarak alabiliyorsunuz.
  • Don Draperr kullanıcısına yanıt
    Bitmez . Paran veya zekan olmalı tabii biraz da not ortalamasi.

• Böyle biter diyenler bu zamanında çok kazanan eczacılarmış hocamız demisti ilaçlar pahalı siyasi olaylar vs ile o zamanlar daha iyi kazanıyorlardı 20 30k . Ama şu an da iyi bence tabii iyi bir okuldaysan . Doğuda okuyanlar 1 haftada 1 aylik ders görüyorlarmış akademisyenler toplanıp hepsini bir anlatıyorlarmış böyle yerde olma da iyi kazanırsin. Ben sevmediğim için bırakıyorum

• Ne alakası var yurt dısına gidenler var o kadar önemsiz olsa yurt dısına gidemezler.

• Arkadaşa katılıyorum her hastanenin çevresinde 10 tane eczane var kasabalar bile eczane dolu artık. Eczacıların işletme sahibi olması kadar saçma bir olay yok ya bu yapay zekaya geçene kadar hastanede departman kurulur hasta reçetesini verir alır oradan. Ayrıca eczaneye gitmeye ne gerek var ki çoğu kozmetik vs satıyor zaten. İlacı kimyagerler farmakologlar yapıyor dükkan açanlar değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whyayca -- 19 Ekim 2018; 16:50:10 >
  • Kardeş sence daha bitmedi mi ?
    Çarşıya çıkıyorum her köşe başında eczane ayrıca her il ilçe için belirli bir kontenjan var eğer kontenjan doluysa açamazsın
    devlete atanayım desen alımlar çok az ve yüksek puanlı
    Bir de sen bunun 4-5 sene sonrasını düşün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otelmitrivago -- 19 Ekim 2018; 19:39:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • whyayca kullanıcısına yanıt
    Onlar yapıyor şirketlerde çalışan arkadaş vardı forumda. Ayrica kimyager ve Türkiye bir düşün istersen. Şirketler artık eczacı tercih eder çok ağır kimya görüyoruz zaten ki ilaç yapaacağız 2. Dönem . Eskiden ilaçları eczacılar yapardı zaten makine olmadan önce şimdi ecz. yeniden devralacaklar..

Aynısı diş hekimi için de diyorlar ben diş hekimligi istiyorum bunun için çabalıyorum sen de ecz. istiyorsan çabala ve ol . Sonra başarı hikayeni anlatırsın burada. Hocamızın arkadaşı o dönemin Amerika başkanından davet almış katkılarından dolayı eczacılık okudu
    Ha bu arada öğrencilerden Erasmusa giden de var tabii kendin bağlantı oluşturursun oralarda. Ama iyi bir okul oku kesinlikle. Ecz. gın da ing. var ama zormuş sınıftan biri bırakıp buraya geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hdhdjdjdbdbd -- 19 Ekim 2018; 22:42:39 >
  • Ben mbg istiyorum eczacılıkla ilgili düşüncelerimi paylaştım sadece. Bu arada erasmus yapmak artık aşırı kolay hatta düşük puanlı ünilerde rekabet az olduğundan erasmus yapmak daha kolay itü odtü boğaziçi gibi yerlerde ise staj yüksek lisans vs için yurtdışına çıkmak daha kolay tabii iş sizde bitiyor her zaman. Gerçekten diş isteyen gerçekten ecz. isteyen gitsin okusun sadece paradır ünvandır vs bu tarz şeyler için okunmaz diyorum.. Küçüklükten beri hayal ettiği yerde okuyan azınlıktan olalım bir şekilde yolumuzu bulup mutlu oluruz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hdhdjdjdbdbd

Onlar yapıyor şirketlerde çalışan arkadaş vardı forumda. Ayrica kimyager ve Türkiye bir düşün istersen. Şirketler artık eczacı tercih eder çok ağır kimya görüyoruz zaten ki ilaç yapaacağız 2. Dönem . Eskiden ilaçları eczacılar yapardı zaten makine olmadan önce şimdi ecz. yeniden devralacaklar..
    Ilacı ise sadece eczacılar yapmıyor anlamında kullandım. Büyük çoğunluğunu kimyagerler farmakoloji alanında uzmanlaşmış kişiler yapıyor.

İnşallah hocam bizde 1 kişi isteyerek gelmiş bence gerçekten diğerlerini çok bilmiyorum sormadım. Çocuk 17 18 k dan eczacılık yazmış

Farmokoloji = eczacılık

Bu yanlış fikirler yüzünden insanlar sevdigi şeyden vaz geçmesin diye açıkladım bu kadar çoğu kiş tıp daha iyi neden diş diyorlar çıldırıyorum diş benim için en iyisi şu an belki arkadaş için de eczacılık en iyidir.

Hocam yeni kanunla artık endüstrideki stajlar da sayılacakmış yani eczacılara yeni yollar görünüyor bir de yeni açılan yerlerde akademisyen eksikliği varmış bunu iyi değerlendirin benim bir arkadaş ( Çukurova eski değil) Çukurovada kalmayı akademisyen olmayı düşünüyor çok eksik var bu konuda.

İnşallah hepimizin hayalleri olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hdhdjdjdbdbd -- 19 Ekim 2018; 23:22:2 >
  • İçinizdeki esnafı ortaya çıkarmak istiyorsanız bu bölüm sizin için biçilmiş kaftan. Gidin okuyun. Bir şekilde para kazanırsınız olmadı açlıktan ölürsünüz, bir şey olmaz.

• Farmakoloji eşittir eczacılık değil.
    Meslek eğitimi, üniversitelerin, Tıp , Veterinerlik ve Eczacılık Fakültelerinin lisans eğitimi sonrası, yüksek lisans veya doktora Farmakoloji Ana Bilim Dallarında verilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whyayca -- 19 Ekim 2018; 23:31:41 >
  • Bu arkadaşı dinleme sonra sende Amerika başkanının elinden ödülü alırken bu arkadaş da pizzasından son dilimi ısırır 😂

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.