Şimdi Ara

Eczacılık Aslında Tıbbi Bakkallık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insanı ilaç satsın diye niye dört sene okuturlar ki? İlaç üretmiyor ya da geliştirmiyor. Doktorun reçetesine göre ilacı veriyor sadece. Böyle lisans eğitimi vereceklerine bu bölümü kapatıp onun yerine fen bilimlerinden mezunlarına sınavla ilaç satma lisansı verseler daha mantıklı olmaz mı?

• Resmen küfür etmiş söyleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amentos

Bir insanı ilaç satsın diye niye dört sene okuturlar ki? İlaç üretmiyor ya da geliştirmiyor. Doktorun reçetesine göre ilacı veriyor sadece. Böyle lisans eğitimi vereceklerine bu bölümü kapatıp onun yerine fen bilimlerinden mezunlarına sınavla ilaç satma lisansı verseler daha mantıklı olmaz mı?

Aslında bilgi seviyene bakılacak olursa tartışmaya bile değmez. Neyse ki cahillik ayıp değil öğrenmemek ayıp.
    Eczacılık fakültelerinde, 5 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlayan; ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan kişilere eczacı (ecza: ilaç, eczacı: ilaç ile uğraşan) denir. Eczacılık fakülteleri Farmakognozi (bitkisel-hayvansal ilaç hammaddeleriyle ilgilidir), Farmakoloji (ilaçların vücut üzerindeki etkilerini inceler), Farmasotik Teknoloji (ilaçların üretim teknikleriyle ilgilidir), Farmasötik Kimya (ilaç hammadddelerinin sentezlenmesiyle ilgilidir), Farmasötik Toksikoloji gibi anabilim dallarında ve meslekle ilgili diğer bilimlerde eğitim verir. Bu mesleğe mensup kişiler serbest eczacılık (eczane eczacılığı) yapabilir; ilaç endüstrisinde AR-GE, üretim, kalite kontrol, ruhsatlandırma, pazarlama gibi birimlerinde görev alabilir, hastane eczanelerinde mesul müdürlük yapabilir ve ayrıca kamu kuruluşlarında ya da ecza depolarında mesleğini icra edebilir.

5 yıl olduğunu farketmişsindir umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kessy

quote:

Bir insanı ilaç satsın diye niye dört sene okuturlar ki? İlaç üretmiyor ya da geliştirmiyor. Doktorun reçetesine göre ilacı veriyor sadece. Böyle lisans eğitimi vereceklerine bu bölümü kapatıp onun yerine fen bilimlerinden mezunlarına sınavla ilaç satma lisansı verseler daha mantıklı olmaz mı?

Aslında bilgi seviyene bakılacak olursa tartışmaya bile değmez. Neyse ki cahillik ayıp değil öğrenmemek ayıp.
    Eczacılık fakültelerinde, 5 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlayan; ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan kişilere eczacı (ecza: ilaç, eczacı: ilaç ile uğraşan) denir. Eczacılık fakülteleri Farmakognozi (bitkisel-hayvansal ilaç hammaddeleriyle ilgilidir), Farmakoloji (ilaçların vücut üzerindeki etkilerini inceler), Farmasotik Teknoloji (ilaçların üretim teknikleriyle ilgilidir), Farmasötik Kimya (ilaç hammadddelerinin sentezlenmesiyle ilgilidir), Farmasötik Toksikoloji gibi anabilim dallarında ve meslekle ilgili diğer bilimlerde eğitim verir. Bu mesleğe mensup kişiler serbest eczacılık (eczane eczacılığı) yapabilir; ilaç endüstrisinde AR-GE, üretim, kalite kontrol, ruhsatlandırma, pazarlama gibi birimlerinde görev alabilir, hastane eczanelerinde mesul müdürlük yapabilir ve ayrıca kamu kuruluşlarında ya da ecza depolarında mesleğini icra edebilir.

İşte benim ilerki meslektaşım Çoğu insan konuyu açan arkadaş gibi düşünüyor. Açıklama yapmaktan sıkıldım artık. Eczane açmanın önüne engel konuldu sadece ve iyiki konulmuş, artık eczacılar diğer alanlarda daha aktif rol alıcak ki olması gereken bu zaten.

• quote:

quote:

İlaç üretenlere ya da ilaç araştırması yapanlara lafım yok. Onlar saygıyı hak ediyor. Benim eleştirdiğim bakkal olanlara ki buna cevap verememişsin. İlaç üreteceklerine neden bakkalcılık oynuyorlar?

• arkadaş eczane açmak ve ilaç satmak için öyle demiş bence. Bence de gereksiz. Doktorun yazdığı ilacı ver işte
  • turbo dava açacak rez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @-HakunaMatata aynen dostum kesinlikle insanlar sadece işin kolay gelen kısmıyla ilgileniyor, bilmeyenler konuşuyor öğrenmeye bile çalışmadan.

@Amentos siz sadece ilacın verilme kısmını görüyorsunuz eczacılık mesleğini gerektiren kısımları nerden bilebilirsiniz? Çok merak ediyorsan 1 gün eczanede dur bak neresi bakkala benziyor. Siz eczanelerde arkada ilaç yapıldığını filan da bilmiyorsunuzdur şimdi?
    He eğer bakkala benzetiyorsan ilacını eczaneden al; yan etkilerini, kullanımını, sorularını bakkala götürürsün o sana söyler ne yapman gerektiğini filan ya çok şeyyapma :-)

• Valla diger alanlara destek gelmiyor ki sonum ilcede eczane acmak olucak galiba

• Gören de harbiden iş yapıyor sanırlar. Eczacılar bakkallarında resmen çırak yetiştirip, bütün işi o çıraklara yaptırıyor. Doktorun dediklerini tekrarlayıp, işi götürüyorlar. Madem bu kadar profesyonel meslek neden o zaman bir ton çırak var ve eczacı taklidi yapıyor. Evet, siz ilaç üretiyorsunuz. Allahtan varsınız yoksa ilaç firmalarının kobayları olurduk. Yan etkiden ölürdük. Boşuna havalı gözükmeye çalışmayın. Bakkaldan farkınız yok işte.
  • Eczacılara şöyle davranıyorum ben artık: Çok konuşmada hemen ver ilaçları hadi acelem var. Arabayı park ettim yola. Hadi hadi. Sonra kredi kartından çat ödemeyi yapıyorum. Aynı tekelden sigara alır gibi.
  • quote:

Gören de harbiden iş yapıyor sanırlar. Eczacılar bakkallarında resmen çırak yetiştirip, bütün işi o çıraklara yaptırıyor. Doktorun dediklerini tekrarlayıp, işi götürüyorlar. Madem bu kadar profesyonel meslek neden o zaman bir ton çırak var ve eczacı taklidi yapıyor. Evet, siz ilaç üretiyorsunuz. Allahtan varsınız yoksa ilaç firmalarının kobayları olurduk. Yan etkiden ölürdük. Boşuna havalı gözükmeye çalışmayın. Bakkaldan farkınız yok işte.

Arkadaş haklı

• quote:

Eczacılara şöyle davranıyorum ben artık: Çok konuşmada hemen ver ilaçları hadi acelem var. Arabayı park ettim yola. Hadi hadi. Sonra kredi kartından çat ödemeyi yapıyorum. Aynı tekelden sigara alır gibi.

Hangi eczacı sana nasıl vurduysa artık hırsını alamamışsın.Anlat bakalım derdini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 3 Haziran 2016; 1:05:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

quote:

Eczacılara şöyle davranıyorum ben artık: Çok konuşmada hemen ver ilaçları hadi acelem var. Arabayı park ettim yola. Hadi hadi. Sonra kredi kartından çat ödemeyi yapıyorum. Aynı tekelden sigara alır gibi.

Hangi eczacı sana nasıl vurduysa artık hırsını alamamışsın.Anlat bakalım derdini.

Eczacıları eleştirmiyorum sonuçta derece yapmış potansiyeli olan insanlar. Kazanmak kolay değil o bölümleri ama işte iyi bir araştırmacı olma ihtimalleri varken gidip onları bakkala dönüştürüyorlar. Bunu da yapan da sağlık sistemi. Ne gerek var o kadar akıllı insanı dükkana mahkum etmeye. Bunu eleştiriyorum ben. Bir de diplomayı kiraya veren tipler var. Eczacı olmayanlar eczacılık yapıyor o diplomayla. Resmen bakkal yahu.

• Ülkemizde eczacılığı herkes eczane açmak için okuduğu için arkadaşa kimse cahil diyemez.

Edit: Yoksa biz ne eczacılar gördük tüm bakkallarda ürünü satılıyor. (Coca-Cola, Pepsi)

Yüksek lisans yapsın Uzman eczacı olup ilaç fabrikası açıp Ketoral, Nizoral, Kanazol kremlerine karşı rakip krem üretsin. Belki paketleme ucuza gelir.

Unutmadık:http://www.sabah.com.tr/gundem/2009/12/27/erdogan_ilaclar_markette_satilacak

Çalbe Pink Floyd: we don't need no education

Mehmet amca paranı eksikte verebilir eczacıda ilacını. Diplomasını mehmet amcalara kiralayan çok fazla nasılsa. İşi kalfa yapıyor eczacıda götürüyor nasılsa.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/eczane-yanlis-ilac-verdi-bebek-komaya-girdi-956284/

O değilde ben bile düşünmüştüm çocukluğumda eczacı olmayı.

Kolay para caziptir her zaman. Okuyun eczacı olun keyfinize bakın ama yüceltmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 3 Haziran 2016; 1:38:40 >

• Aynen öyle normal bakkallardan hiçbir farkı yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

quote:

Eczacıları eleştirmiyorum sonuçta derece yapmış potansiyeli olan insanlar. Kazanmak kolay değil o bölümleri ama işte iyi bir araştırmacı olma ihtimalleri varken gidip onları bakkala dönüştürüyorlar. Bunu da yapan da sağlık sistemi. Ne gerek var o kadar akıllı insanı dükkana mahkum etmeye. Bunu eleştiriyorum ben. Bir de diplomayı kiraya veren tipler var. Eczacı olmayanlar eczacılık yapıyor o diplomayla. Resmen bakkal yahu.

Umarım ilerde eczane eczacılığı biter de sizin gibi tiplerde bakkal Mehmet amca dan aldığı yanlış ilaç tarafından zehirlenip hastanelik olursunuz.

• quote:

Gören de harbiden iş yapıyor sanırlar. Eczacılar bakkallarında resmen çırak yetiştirip, bütün işi o çıraklara yaptırıyor. Doktorun dediklerini tekrarlayıp, işi götürüyorlar. Madem bu kadar profesyonel meslek neden o zaman bir ton çırak var ve eczacı taklidi yapıyor. Evet, siz ilaç üretiyorsunuz. Allahtan varsınız yoksa ilaç firmalarının kobayları olurduk. Yan etkiden ölürdük. Boşuna havalı gözükmeye çalışmayın. Bakkaldan farkınız yok işte.

"Boşuna havalı gözükmeye çalışmayın." cümlesiyle zaten derdini anladım, teşekkürler

• quote:

quote:

"Boşuna havalı gözükmeye çalışmayın." cümlesiyle zaten derdini anladım, teşekkürler

Bana yazdığın ilk cevaba referans olarak söyledim çünkü öyle bir resim çizmişsin ki satıştan çok ar-ge işindeymişsiniz gibi ama mezun olur olmaz hepsiniz krediyle dükkan açıyorsunuz. O yüzden ilk postta belirttiğin işleri yapacakmışsın gibi havalı gözükme.

• quote:

quote:

quote:

Bana yazdığın ilk cevaba referans olarak söyledim çünkü öyle bir resim çizmişsin ki satıştan çok ar-ge işindeymişsiniz gibi ama mezun olur olmaz hepsiniz krediyle dükkan açıyorsunuz. O yüzden ilk postta belirttiğin işleri yapacakmışsın gibi havalı gözükme.

Sanane kardeşim, nereden biliyorsun ve bunun derdi sana mı düştü onu anlayamadım? Sanırım senin aklın eczacılıkta filan kaldı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.