Şimdi Ara

eczacılık artık okunmazmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
7.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok fazla mezun var eskisi gibi para yok ama bir yakınım eczacı şunu diyor şehrin üniversite hastanesinin karşısında bir eczacı dükkanı varmış kirası 20 bin tl miş rahat 30k kazanıyorum ayda diyor bunun 20 si kiraya gitti kaldı 10 bu 10unda 3-4 ü elemanlara gidiyormuş elinde 6-7 kalıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Per Aspera

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

quote:

eczacılık artık okunmazmı ?

quote:

Türkiye'de gerçekten eczacılık okumak için çalışan var mı?

Arkadaşlar yurtdışında bu bölümden mezun kişiler 6 ay Anadolu üniv'de eksik dersleri görüp 10 dakikalık sözlü sınavla denklik alıyor.Bitirip alamayan yok..

Cidden eczacılık için bu sınava çalışan var ise kendine yazık eder.

Ailem izin verse bende okuyacaktım çok kebab bölüm.2600$ senelik ucreti idi.Mezun olan arkadaslarim aldi bizde dişde sürünüyoruz hala sts'e calisiyoruz.

Hayirdir eczacilik okudun mu denkligine gittin mi anadolu universitesinin ne halt oldugunu benim gibi son sinif eczacilik ogrencisi bilir.

Anadolu universitesinde yaz okulunda 4 kimyayi 1 ayda nasil verildigini biliyor musun?

Denklik sinavinin sorularini biliyor musun?

0 bilgi ile ahkam kesmeye gelmissiniz.

Bizim zamanimizda 15-20 bin ile aliyorlardi simdi cok dustu. Bos beles yorum yapanlardan belli oluyormus.

Mezun olan arkadaslarim var

İnan bana ticaret meslek cikisli olan ve eczacilik bitiren bile aldi denkligini.

Eczacilik denklik almasi en basit bolum digerleri gibi zor degil..

Siyasi bile çok şey dönüyor o kurulda.

Bak kardesim senin kafani kim bulandiriyorsa inanma su hurafelere.

Daha yabanci kontenjanina eczane actirmayan bolumuz biz. Yok su denklikmis bu denklikmis yalandan ibaret. Sozlu denklik sinavi diye bir sey yok kafasi guzel insanlar uyduruyor

Bana isim ver mezun olan arkadaslarin nerden mezun olmus. Anadolu universitesi de nerden eksikleri veriyormus? Ruyanizda falan mi gordunuz anlamadim.

Yukarda yasayi attim bu da denklik belgesi istedigin yerden sorgula..

https://store.donanimhaber.com/fa/74/b8/fa74b8dd492fa5fcc9f0a0c175395739.jpg

eczacılık artık okunmazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 13 Haziran 2017; 16:23:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dostum dalga mi geciyorsun?

http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/-/journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/30208

3.maddeyi iyi oku sözlü sinavla denklik aliniyor.

Yalan yanlis bisey iddaa etmiyorum olan biseyi soyluyorum.

Eczacılık alanındaki diplomaların denklik işlemlerinde: Yapılan denklik incelemesi sonucunda eğitim düzeyi, süresi ve mezun olunan programın Türkiye'deki eşdeğer programa göre alınması gereken zorunlu derslerinde eksiklik bulunmadığında, Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde oluşturulacak bir jüri önünde ilmi hüviyetini ispat etmesi sonucunda denklik belgesi verilir. Yapılan denklik incelemesi sonucunda eğitim düzeyi, süresi ve mezun olunan programın Türkiye'deki eşdeğer programa göre alınması gereken zorunlu derslerinde eksiklik bulunanların ise Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde zorunlu eksik derslerin ve eksik olan sürenin tamamlatılarak mesleki bilgiyi ölçen bir sınavın Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde oluşturulacak bir heyet tarafından yapılması sonucunda denklik belgesi verilir.

Soyle bakalim burda sozlu sinav nerde?

O kurulun icerigini sen biliyor musun?

Hadi sindur bakalim siyaseti bulastir oraya

Den bana o 2600$ olan okulun ismini ver

• quote:

quote:

Dostum dalga mi geciyorsun?

http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/-/journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/30208

3.maddeyi iyi oku sözlü sinavla denklik aliniyor.

Yalan yanlis bisey iddaa etmiyorum olan biseyi soyluyorum.

Eczacılık alanındaki diplomaların denklik işlemlerinde: Yapılan denklik incelemesi sonucunda eğitim düzeyi, süresi ve mezun olunan programın Türkiye'deki eşdeğer programa göre alınması gereken zorunlu derslerinde eksiklik bulunmadığında, Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde oluşturulacak bir jüri önünde ilmi hüviyetini ispat etmesi sonucunda denklik belgesi verilir. Yapılan denklik incelemesi sonucunda eğitim düzeyi, süresi ve mezun olunan programın Türkiye'deki eşdeğer programa göre alınması gereken zorunlu derslerinde eksiklik bulunanların ise Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde zorunlu eksik derslerin ve eksik olan sürenin tamamlatılarak mesleki bilgiyi ölçen bir sınavın Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde oluşturulacak bir heyet tarafından yapılması sonucunda denklik belgesi verilir.

Soyle bakalim burda sozlu sinav nerde?

O kurulun icerigini sen biliyor musun?

Hadi sindur bakalim siyaseti bulastir oraya

Den bana o 2600$ olan okulun ismini ver

Anadolu univ yapiyor hocam internetten arastir istersen mezunlae orada ders tamamlayip sozlu sinavla aliyorlar

http://eczacilik.anadolu.edu.tr/bolumSayfalari/0/belgeler/201612070238DİPLOMA%20DENKLİK%20EĞİTİM%20PROGRAMI%202016-2017%20ÖĞR.%20YILI%20KAYIT%20BİLGİ.pdf

Cidden en kebab bolum bu cogu kiside bilmiyor

Hayir bak biseyleri iddaa etme canli ornegi vardi benim yanimda adam gitti ilk senede aldi denkligi gayet basit sekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 13 Haziran 2017; 17:24:50 >

• Hocam mezun olunca ne dusunuyosunuz

• Çöp. Okunmaz sağlık sektörüne bağlı her meslek doktorluk olmuyor gençler tıp tutturamayan kendini tatmin etmek için eczacı olmak istiyor ama o işler öyle değil

• Eczacilik yazilmaz her yil 2k mezun veriyor mevcut yasada acilabilcek eczane sayisi 2k ztn siz mezun olana kadar dolucak her yer ozel sektorde eczaciya ihtiyac yok devlettede kadrolar dolar yakinda bos bos takilirlar uzmanlik felan kolpa sinava 5bin kisi gircek kontenjan 50 yazmayin tekrar hazirlanin

• endersgame0120 kullanıcısına yanıt
    Ben geri düştümde

Sınıfımda genel olarak 30-35 aralıgı 19-20 civarına çekmiş

• CILDIRMISSINIZ. Eczacilik sadece dukkan acip ilac satmak mi? Yani 4 5 sene okuyorsun niye? Dukkan acmak icin? Ee sonra? Komsun bakkal market oluyor? Buyuk düşünün eczaci akademisyene ihtiyaç çok. O içtiğiniz antibiyotikler 10 15 senedir yenisini niye yapmayacaksınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogusCay -- 13 Haziran 2017; 20:7:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mem De Lon

yazılmaz çöp meslek oldu yeni yasayla is bile bulamican bosa 5senen gidicek

dedigi gibi bu saatten sonra ecz okumak cok bos bi' is
  • birincisi yılda kaç eczacı atanıyor devlete ona bakar;
    İkincisi diplomayı kiraya vermek artık kaç lira, ne kadar sürdürülebilir ona bakar
    üçüncüsü de mezun olduktan sonra istediği yerde eczane açıp açamayacağının önündeki mevzuat engeline bakar.

Diplomayı beş bin liradan kiraya vermek şehir efsanesi, yıllardır 5000 lira. Eğer öyle bir rakam olsaydı tefe tüfe kadar artsaydı şimdi 15000 olurdu.
    Mezun olunca istediğiniz yerde eczane açamayacak, sıra bekleyeceksiniz, artık 3500 nufusa bir eczane olacak şekilde ruhsat veriliyor. Bir internette araştırın bakalım hayal ettiğiniz ilçeler var mı?
    Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ne kadar kalabalık meslek örgütü o kadar kazanılmış hak, o kadar farkındalık olarak olaya bakan biri olduğumu da dip not olarak belirteyim.
  • Hepsi birbirinden apayrı neredeyse. Eczacılık-Kimya tamam da diğerleri dağ gibi farklı.
  • agatapukna A kullanıcısına yanıt
    Abartmayın bence.

Birincisi eczane illa istanbul'da açılacak diye bir kural yok. Bursa, eskişehir, ege, akdeniz anadolu'da bir yerde açılabilir.

İkincisi illa istanbul'da açılacaksa birinden devralınır veya kira karşlığında olur.

Ama puanlar giderek düşeceğe benziyor.
  • O saydigin illerde -50 -60 kontenjan soyliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Deidaran

Abartmayın bence.

Birincisi eczane illa istanbul'da açılacak diye bir kural yok. Bursa, eskişehir, ege, akdeniz anadolu'da bir yerde açılabilir.

İkincisi illa istanbul'da açılacaksa birinden devralınır veya kira karşlığında olur.

Ama puanlar giderek düşeceğe benziyor.

acilamiyor iste hakkaride bile gereginden fazla eczane var.Eczacilik öldü gencler sakin ola ki eczacilik yazip geleceginizi mahvetmeyin
  • Herkesin kendi fikri tabii ama ben bu kadar emek verdikten sonra ilaç satan bakkal olmak istemiyorum.Parasi kesinlikle iyi ama hayatim boyunca(Dile kolay 40 Yıl) yapacagim işin beni manevi yonden beni tatmin etmesi gerekir.Kafamda hic yok o yuzden.Matematik geometriden nefret etmeme rağmen muhendislik eczadan daha cazip geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • agatapukna A kullanıcısına yanıt
    Abartma be listesi var. Kafanızdan sallamayın. Hakkaride açılamıyormuş. İstanbulda bile açılabilen ilçeler var azda olsa.
  • güvenilmez meslek çünkü 2 sene sonra bir yasa çıkar ve ilaç satma yetkisini süper marketlere verirler. yurt dışında bunu örnekleri çok fazla mesela avrupa birliğinde. adamlar ilaç yetkisini marketlere verin dese türkiye hiç düşünmeden verir. bunu biliyoruz.
  • Immanuel Tolstoyevski I kullanıcısına yanıt
    Bak bu biraz mantıklı olabilir. Ama yok tüm türkiye dolmuş hakkari'de bile açılamıyor külliyen abartı.
  • Bursanın merkez ilçelerinden birinde 29 kontenjan var. Ki çoğu ilde var aslında.

Yeni yasayla belli büyüklükte eczanelerde birden fazla eczacı çalışmak zorunda bu arada.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.