Şimdi Ara

ECZACILIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
3.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Son sınıf eczacılık öğrencisiyim. Eğer eczane açarım diyorsan o devir bitti artık. Türkiye de ilaç sektöründe eczacının kıymeti yok, biyolog ve kimyagerlerle açığı ucuza kapatıyorlar. Pazarlama kısmında sosyal yeteneğin varsa şirketlerde ilerleyebilirsin ama özellikle ilk yıllarda alacağın maaş standart maaş neyse o. Devlete girişlerde sınav yok, kura ile fakat kontenjanlar çok az ve çok mezun var. Kamuda maksimum 400-500 kontenjana karşı senede 2000 mezun var yaklaşık ve bu sayı her yıl artıyor. Ayrıca eczanesi olan eczacılar da kuraya girebildikleri için iş zor. Üniversitede kalmak için 5 sene okuduktan sonra iki yıl yüksek lisans yapacaksın ve kadro kovalayacaksın. Yüksek ortalaması ve torpili olanlar senden hep bir adım önde üniye girişte. Eczane açmak istiyorsan da 5 sene okul sonrası bir yıl zorunlu yardımcı eczacılık yapacaksın. Daha sonra kontenjan olan ilçelerden tercih yapacaksın ve hizmet puanına göre adaylar yerleştirilecek. Şuan Türkiye de büyük şehirlerde kotalar neredeyse doldu. Kalan eczanelerin de 2-3 seneye biteceğini düşünüyorum. Sonra nolcak belli değil. Ya kota düşecek ya da eczane sıfırdan açmak tarih olacak. En saçma yanı bu kotadan sadece 2015 yılından sonra mezun olan eczacılar etkileniyor, öncekiler kafasına göre eczane açabiliyor. Kotaya bağlı kalmadan eczane devir alabilirsin fakat fiyatlar gün geçtikçe artıyor, 6 yıl sonra nolur bilmem. 6 yıl diyorum çünkü eczane açma hakkın için bu kadar var. Devlet eczanelere ciroya göre ikinci eczacı ve yardımcı eczacı çalıştırma zorunluluğu getirdi fakat uygulamada sıkıntı var. Kanunda yardımcı eczacı asgari ücretin 1.5, ikinci eczacı 3 katı minimum alır diyor ama bu parayı veren eczacı yok. Koronavirüs sebepli zor ama dünyada eczacılar en çok ABD de kazanıyor, araştırabilirsin. Büyük özel ilaç şirketleri de yurtdışında iyi maaşlar vermekte. Yani sana tavsiyem idealist değilsen veya sermayen yoksa eczacılık mantıklı değil. Sadece idealist isen iyi üniversiteler mantıklı çünkü okurken bir de canın çıkıyor, yoğun ezber gerekiyor. Hemşireliğin puanı çok daha düşük olmasına karşın benle aynı sene üniversiteye giren arkadaşlarım anında atandı ve bir senedir çalışıyor hastanede. Diş hekimliği de fazla mezun sebebiyle yavaş yavaş tıkanıyor. İşin özeti ülkede tıp hariç meslek garantili iş yok. Tek çare yaptığın işte iyi olmaya çalışmak. Şanslı gününmüş bayadır foruma girmiyordum, denk geldim konuna.
    Bu duruma getirenleri sandikta cezalandirmatikca misliyle devam eder.

Soruya gelecek olursak pek hedefi olmayan derdi para kazanmak olan akrabalarindan da eczaci vs varsa (yakin) yapistir gec aylik 20-30k minumum karin olur hatta ilaclari depodan degilde ithalatcidan yuklu girersen bu daha da katlanir iyi para var ama iste bizim ulkede biraz sikintili eczane acmak zor artik .Tercih listemde bile bulunmayacak. Ek olarak soyle bir sey de yapilabilir yatirimlik gibi dusuneceksin zenginsen valilik vs gorusurup saglik ocagi acmak istiyorum dersin acarsin arazinin cevresine de eczaneleri kendin kurar uzun vadede zengin olursun.
  • Up

• Up

• up

• Up

• Up

• Tanıdığın varsa yazılabilir
  • Jutdxx kullanıcısına yanıt
    Hocam tanıdık yokta maddi imkan var belki kanun değişirse 5 6 sene icinde (eczane acma kanunu) bunu düşünüyorum

• Top ünilerde kimya oku daha mantıklı bence

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorumunuz için

• Up gercekten bilgililer gelirse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok istedigim bir bölümdü, çok araştırdım fakat kimse onermiyor eczane açmak imkansız diyorlar ilaç şirketleri açıkta kalındığını biliyor ve az para teklif ediyormuş yani beklentine bağlı.

• Eczacılık okuyanlar upp

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Nicin hocam kimyads ilgimi cekiyor ama tam tersi eczacilik daha garanti geliyor arastirmalarim sonucunda daha seçenekli

• aysen.rl A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam siz ne bölüm seçtiniz

• Benim deli gibi istediğim bi bölüm olunca çok araştırdım her şeyi sorabilirsin

Hocam tamamda devir alsak güzeldir? Konuştuklarıniz devir mevzulari hakkinda dusuncesi ne

• bckn.dgn B kullanıcısına yanıt
    Sınava gireceğim eczacilik yazmayı düşünmüyorum

• TheBlackWaWe T kullanıcısına yanıt
    Şimdi herkes açıkta kalınca devir fiyatlarını ucurmuslar biz bölümden mezun olunca yasa degismezse fiyatlar nasıl olur sen dusun

Siz ne yazmayı düşünüyorsunuz bilgi sahibi olmak için soruyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.